- Konu Sahibi kontes1984
-
merhaba arkadaşlar
siteye yeni üye oldum ve burda ki paylaşımlardan yola çıkarak sorunuma biraz olsun çözüm bulabilirim diye düşündüm
sorunum şu:
benim adetlerim çok düzensiz ve 2 yıllık evliyim ve haliyle artık bebek düşünmeye başladım.düzensiz adetlerim yüzünden yumurtlama günlerimi de hesaplayamıyorum:2:artık buna bi çözüm bulmalıyım diyerek p.tesi günü doktora gittim tahliller usg herşey normal...kist yada miyom gibi şeyler yok çok şükür.en son 24 eylülde adet oldum ve adetim gecikip bi takım belirtiler yaşamaya başlayınca hamileyim zannettim bisüre bekledim ve test yaptım negatif kanda baktırdım o da negatif malesef.doktor adet getirici olarak duphaston adlı bi ilaç verdi fakat ben geçici değil kalıcı çözümler istiyorum ve hamile kalmak istiyorum.bunun gibi ve buna benzer sıkıntılar yaşayıp hamile kalanlardan yada hamile kalmak için uğraşanlardan tecrübelerini ve yorumlarını bekliyorum.lütfen 2 dk ayırarak okuyun ve bana da yardımcı olun...
aynen anlattım canım.daha önce hipertroid tedavisi oldum doktor tekrar baktır çıkmışsa düzensizliği o yapabilir dedi.ilacı kullan tekrar dene dedi.bende çok tatmin olmadım açıkçası.zaten 11 gün olmuş geçeli bi de 10 gün hap kullan 10 günde adetin gelmesini bekle off ya daha 1 aya yakın bi zaman var
usg ile ayrıntılı bakıldı pko olsaydı çıkardı.doktor rahim ve yumurtalıklar temiz dedi hatta rahim duvarı kalınlaşmış adet olcaksın 2 güne dedi ama hala yok.belkide pko vardır dicem ama olsaydı çıkardı tahlillerde..
sabır işi bu işler canım
canım duphaston çok iyi bir ilaç benimde adetlerim hep düzensizdi hep gecikirdi.. duphastonu bir kez kullandım ve şu an 30-31 günde bir adet oluyorum.. ama malesef yine de hamile kalamıyorum.. diğer tedavi yöntemleri ardından bu ay aşılama yaptırdım.. ilk aşılamamdı ve tuttu ama 4 hafta 3 günlükken bebeğim düştü...Allah sana da acil şifalar versin
buarada anket güzel olmuş canım çok mantıklı bende sabırla bekliorum anketleri
arkadaşlar peki bu pko usg de görünen bişey değil mi ki?usg ile ayrıntılı bi biçimde inceledi doktor...bi de progesteron LH testesteron tsh prolaktin gibi hormonlara bakıldı onlarda da bişey çıkmadı.tüpler tıkalı olsa usg de çıkmazmıydı?doktor bana büyük ihtimalle iltihap var dedi.muayene olmak istemedim ben bi defa muayene olmuştum iltihap için felaket bi duyguydu bi daha çok zorunlu olmadıkça asla muayene olmam.15 gündür sürekli olarak beyaz kokusuz akıntım var.umarım sebep sadece buduren azından tedavi süreci uzun olan bişi değil.evlenmeden önce düzensizlik için doktora gittiğimde tüm kontroller yapıldı buna rağmen hiçbişey çıkmayınca doktor psikolojik olabilir dedi ama bende her insan gibi normal şeylere üzülüp normal şeylere seviniyorum yani abartmıyorum stresse o herkeste var hele bide benim mesleğimde illa ki oluyo...
Ben de düzenli adet görmüyorum ve şuan tedavi aşamasındayım.
Çoğu kez 40 günü buluyor olması.
Ben de kist filan yok, yumurtalıkların yavaş çalışıyor dedi doktorum.
Bunun içinde 1 ay ilaç kullandım ve bir faydası olmadı.
Aşılamaya geçilecek , bunun içinde rahim filmi çekilecek heralde.
Biz 1 senedir çocuk istiyoruz ama 1 senedir olmadı.
Şuan tedavi aşamasındayız.
Gerekli bütün testleri yaptırın bence de, aynı şekilde eşiniz de yaptırmalı.
Ona göre de eğer gerekli ise, tedaviye başlayabilirsiniz, zaman kaybetmeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?