Hamileliğin ilk ve en belirgin belirtisi olan regl gecikmesidir ama ben normaldir de 3-4 ayda bir anca regl gören birisi olduğum için hamile kalıp da fark edemeyecek olma durumu beni tedirgin ediyordu ve ben her ay duphaston ile regl oluyorum doktor yönlendirmesiyle. En son 3 ay öncesine kadar düzenli denebilecek bir cinsellik hayatım vardı. İlk yakınlaşmada korunmayıp ilerletmeden kondom kullanıyorduk. Hiç içime boşalma olmadı ama o ilk birkaç sürede bir şeyler olmuş mudur bunun tedirginliğindeyim. Buraya yazarken bile saçma geliyor hamile kalmak o kadar kolay değil biliyorum çünkü fakat o kadar çok belirtim var ki psikolojim bozuldu.
Belirtiler;
Yaklaşık 5 ay önce karnımın sert olduğunu fark ettim bununla birlikte göğüs hassasiyeti, mide bulantısı, baş ağrısı, kasık, bel ağrısı gibi bir sürü belirtim vardı korktum ve doktora gittim kan saati geçtiği için idrarla gebeliğe baktı negatifti. Ultrasonla da baktı bir şey yoktu. Yine adet söktürücü verdi, regl oldum. Regl olduğum için rahatladım ama karnımdaki sertlik hiç geçmedi. Sürekli gaz sorunu ve mide bulantıları yaşamaya devam ettim özellikle de sabahları. Hatta arkadaşlarım hamile misin diye bile şaka yapmaya başlamışlardı. Yine bundan 1-2 ay öncesinde koku hassasiyeti başladı. Koku hassasiyetiyle birlikte tiksinme ve sabah bulantıları yaşadım 10 gün boyunca ardından uzun süreli kabızlık ve göbek deliğinde batma, sancı gibi belirtiler yaşadım. Karnımda sürekli bir hareketlilik vardı. Aşırı yorgun hissediyordum. Fakat bundan öncesinde yine regl olmuş ve o reglden sonra bir daha cinsellik yaşamamıştım o yüzden imkansız geliyordu yine de kaset test aldım ve negatif geldi. Negatif olunca söktürücü ilacımı kullanmaya devam ettim ama son 1 aydır kilo veriyor olmama rağmen normalde yayılan karnımın dikey bir şekilde büyüdüğünü ve ovalleştiğini fark ettim. Belirttiğim sertlik de hala devam ediyor. Son birkaç gündür de ara ara kasıklarımda batma oluyor, alt karnımda sancı oluyor ve belim çok ağrıyor. Sürekli midemde gaz var ve normalde hiç mide gazı yaşayan birisi değilim. Her hareketimde mide gazı çıkıyor her seferinde de midem bulanıyor. Karnım beni endişelendirdiği için dahiliyede randevu oldum bir şey çıkmadı sadece bağırsak düzenleyici kullanıyorum. Bu belirtilere rağmen gebe olsam 5 aylık mıdır 3 aylık mıdır bilemeyeceğim ama bu kadar zamandır ilaçla regl görüp, kaset testlerimin negatif çıkması mümkün gelmiyor kulağa fakat gerçekten psikolojim bozuldu çünkü kanama görülebilir diye doktorlar olduğunu gördüm ilaçla da ve kimi insanların idrarlarında asla çıkmayabiliyormuş. Forumda da 5 aylıkken hamile olduğunu anlayan kadınlara şahit geliyorum iyice korkum körükleniyor. Kan testini ekim’de yaptırabilirim anca ilçede yaptıramıyorum. Lütfen kızmadan yanıtlar mısınız? Daha öncr hep parça parça sormuştum bu kez tüm süreci birleştirmek istedim son kez rahatsızlık veriyorum sizlere. (En son 15 gün önce yine duphaston ile regl oldum)