• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düzensiz adet ve hamilelik şansı

düzensiz adette tedaviyle kaçıncı denemede hamile kaldınız?

• 3-6 ay

OY: 0 0,0%
  • 6 ay-1 yıl

• 1-2 yıldan daha fazla

• Ankete Katılan
    2
  • Anket Kapalı .

kontes1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
19
0
36
Kırklareli
merhaba arkadaşlar
siteye yeni üye oldum ve burda ki paylaşımlardan yola çıkarak sorunuma biraz olsun çözüm bulabilirim diye düşündüm
sorunum şu:
benim adetlerim çok düzensiz ve 2 yıllık evliyim ve haliyle artık bebek düşünmeye başladım.düzensiz adetlerim yüzünden yumurtlama günlerimi de hesaplayamıyorum:2:artık buna bi çözüm bulmalıyım diyerek p.tesi günü doktora gittim tahliller usg herşey normal...kist yada miyom gibi şeyler yok çok şükür.en son 24 eylülde adet oldum ve adetim gecikip bi takım belirtiler yaşamaya başlayınca hamileyim zannettim bisüre bekledim ve test yaptım negatif kanda baktırdım o da negatif malesef.doktor adet getirici olarak duphaston adlı bi ilaç verdi fakat ben geçici değil kalıcı çözümler istiyorum ve hamile kalmak istiyorum.bunun gibi ve buna benzer sıkıntılar yaşayıp hamile kalanlardan yada hamile kalmak için uğraşanlardan tecrübelerini ve yorumlarını bekliyorum.lütfen 2 dk ayırarak okuyun ve bana da yardımcı olun...:16:

merhaba arkadaşlar
siteye yeni üye oldum ve burda ki paylaşımlardan yola çıkarak sorunuma biraz olsun çözüm bulabilirim diye düşündüm
sorunum şu:
benim adetlerim çok düzensiz ve 2 yıllık evliyim ve haliyle artık bebek düşünmeye başladım.düzensiz adetlerim yüzünden yumurtlama günlerimi de hesaplayamıyorum:2:artık buna bi çözüm bulmalıyım diyerek p.tesi günü doktora gittim tahliller usg herşey normal...kist yada miyom gibi şeyler yok çok şükür.en son 24 eylülde adet oldum ve adetim gecikip bi takım belirtiler yaşamaya başlayınca hamileyim zannettim bisüre bekledim ve test yaptım negatif kanda baktırdım o da negatif malesef.doktor adet getirici olarak duphaston adlı bi ilaç verdi fakat ben geçici değil kalıcı çözümler istiyorum ve hamile kalmak istiyorum.bunun gibi ve buna benzer sıkıntılar yaşayıp hamile kalanlardan yada hamile kalmak için uğraşanlardan tecrübelerini ve yorumlarını bekliyorum.lütfen 2 dk ayırarak okuyun ve bana da yardımcı olun...:16:

bende eylülülün 10 un da oldum en son ekim de debir kaç gün kahferengi akıntı geldi bukadar ...off insan yumurta takibini bile yapamıyor...canım sen doktora direkt bebek istediğini söle o şekilde tedaviye başlarsınız

aynen anlattım canım.daha önce hipertroid tedavisi oldum doktor tekrar baktır çıkmışsa düzensizliği o yapabilir dedi.ilacı kullan tekrar dene dedi.bende çok tatmin olmadım açıkçası.zaten 11 gün olmuş geçeli bi de 10 gün hap kullan 10 günde adetin gelmesini bekle off ya daha 1 aya yakın bi zaman var

aynen anlattım canım.daha önce hipertroid tedavisi oldum doktor tekrar baktır çıkmışsa düzensizliği o yapabilir dedi.ilacı kullan tekrar dene dedi.bende çok tatmin olmadım açıkçası.zaten 11 gün olmuş geçeli bi de 10 gün hap kullan 10 günde adetin gelmesini bekle off ya daha 1 aya yakın bi zaman var

belkide pko vardır dicem ama olsaydı çıkardı tahlillerde..
sabır işi bu işler canım

canım duphaston çok iyi bir ilaç benimde adetlerim hep düzensizdi hep gecikirdi.. duphastonu bir kez kullandım ve şu an 30-31 günde bir adet oluyorum.. ama malesef yine de hamile kalamıyorum.. diğer tedavi yöntemleri ardından bu ay aşılama yaptırdım.. ilk aşılamamdı ve tuttu ama 4 hafta 3 günlükken bebeğim düştü...Allah sana da acil şifalar versin

canım duphaston çok iyi bir ilaç benimde adetlerim hep düzensizdi hep gecikirdi.. duphastonu bir kez kullandım ve şu an 30-31 günde bir adet oluyorum.. ama malesef yine de hamile kalamıyorum.. diğer tedavi yöntemleri ardından bu ay aşılama yaptırdım.. ilk aşılamamdı ve tuttu ama 4 hafta 3 günlükken bebeğim düştü...Allah sana da acil şifalar versin

1 kere kullandın ve düzene mi girdi ohh bu güzel işte:64:inşallah benim ki de bir an önce düzene girer.

öncelikle geçmiş olsun..usg ve hormon tahlilleriniz normal çıkmış,peki rahim filmi çektirdiniz mi ?
mesela bende de düzensiz adet ve hamile kalamama sorunu var..pko hastasıyım ben bide hormon düzensizliği sorunum vardı..hormonları düzenledik çok şükür şuan pko tablosu yok (kan değerlerimde)..adetlerimde de hafif düzelme oldu..rahim filmi çektirdim sağ tüpüm kapalı imiş işlem sırasında açıldı..eğer rahim filmi çektirmeseydim kapalı sağ tüple hamile kalmaya uğraşcaktım o da biliyosunuz imkansız..kapalı tüpte sperm geçemiyo..
yanii rahim filmi çektirmeseydim sol tüpümle sadece hamile kalmaya çalışcaktım..benim tavsiyem dr unuza danışın ve eşinize ve size tahliller istesin..sperm analizi ve rahim filmi kastettiğim..:34:

merhaba canım.benimde adetlerim düzensiz yani pko.ben 6 senedir uğraşıyorum ama sonuç yok.benim son adetimde 26 eylüldü.şu anda belim ağrıyo 41 gün sonra adet olucam nihayet.bu durum beni çok üzüyo.şunuda söyleyeyim pko malesef herzaman kendini belli kurallarla belli etmiyo.benim hormonlarım normal.kıllanma yok.kilo yok kist yok ama yinede pkoyum işte..bu pko illet bişeyyyy

arkadaşlar peki bu pko usg de görünen bişey değil mi ki?usg ile ayrıntılı bi biçimde inceledi doktor...bi de progesteron LH testesteron tsh prolaktin gibi hormonlara bakıldı onlarda da bişey çıkmadı.tüpler tıkalı olsa usg de çıkmazmıydı?doktor bana büyük ihtimalle iltihap var dedi.muayene olmak istemedim ben bi defa muayene olmuştum iltihap için felaket bi duyguydu bi daha çok zorunlu olmadıkça asla muayene olmam.15 gündür sürekli olarak beyaz kokusuz akıntım var.umarım sebep sadece buduren azından tedavi süreci uzun olan bişi değil.evlenmeden önce düzensizlik için doktora gittiğimde tüm kontroller yapıldı buna rağmen hiçbişey çıkmayınca doktor psikolojik olabilir dedi ama bende her insan gibi normal şeylere üzülüp normal şeylere seviniyorum yani abartmıyorum stresse o herkeste var hele bide benim mesleğimde illa ki oluyo...

canım ben ilk adet olduğumdan beri düzensiz.bekarken doktora gitmiştim.bişey bulamadı.vitamisizlikten olur demişti vitamin hapı vermişti.evlendim çocuk istedik olmadı ilk zamanlar gittiğim doktorlar pkoyla ilgili bişey demedi.ama daha sonra gittiğim doktor pko teşhisi koydu.ama bende pkonun hiçbir belirtisi yok.sadece düzensiz adet yani bazen 50 günde bile adet olduğum oluyo.her ne kader doktorlar kendiliğinden gebe kalabilirsin deseler dahi tedavilerle bile hamile kalamadım.....

off içimi korku sardı bi anda.benim adetlerim 35 40 günde olur.bazen 35 ten az 40 tan fazla olduğu da olmuştur ama en fazla 2 yada 3 kez.en iyisi daha iyi bir doktor bulup tedaviye onunla devam etmek.bende kilo ve kıllanma var ama dediğim gibi bu dertten kaç defadır doktora gidiyorum pko diyen hiç çıkmadı.sen bende hiç pko belirtisi yok ama pko luyum diyosun da peki belirti olupta pko su olmayan olur mu acaba?inşallah ben onlardan biriyimdir.inşallah sende en kısa sürede iyileşir ve bebeğine kavuşursun canım.Allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırsın...

canım benim hiç üzülme bunları üzülmen için anlatmadım.pko olmayıp belirtisi olanı hiç duymadım.dediğin gibi iyi bi doktor bululp tedaviye başla.ama allttan bakmazsa neyin olduğunu anlayamaz doktor.muayne şart bence.bende başlarda çok korkuyodum ama aliştım artık neye alışmıyoki insan.birde pkolu olsan bile bebeğin olmaz diye korkuya kapılma her pkolu benim durumumda olmuyo.bazıları hemen hamile kalıyo.ben 6 ayda bir adet olup hamile kalanları biliyorum.içini ferah tut.allah gönlüne göre versinn.....

arkadaşlar peki bu pko usg de görünen bişey değil mi ki?usg ile ayrıntılı bi biçimde inceledi doktor...bi de progesteron LH testesteron tsh prolaktin gibi hormonlara bakıldı onlarda da bişey çıkmadı.tüpler tıkalı olsa usg de çıkmazmıydı?doktor bana büyük ihtimalle iltihap var dedi.muayene olmak istemedim ben bi defa muayene olmuştum iltihap için felaket bi duyguydu bi daha çok zorunlu olmadıkça asla muayene olmam.15 gündür sürekli olarak beyaz kokusuz akıntım var.umarım sebep sadece buduren azından tedavi süreci uzun olan bişi değil.evlenmeden önce düzensizlik için doktora gittiğimde tüm kontroller yapıldı buna rağmen hiçbişey çıkmayınca doktor psikolojik olabilir dedi ama bende her insan gibi normal şeylere üzülüp normal şeylere seviniyorum yani abartmıyorum stresse o herkeste var hele bide benim mesleğimde illa ki oluyo...

rahimin net olarak durumu sadece HSG yanii rahim filmi ile ortaya çıkıyor..rahim filmi sırasında tüplere bakılıyor..yanii tüplerden 1 i bile kapalı çıksa bu hamilelik açısından sorun yaratıyor..o yüzden uzun zaman deneyip çocuğunuz olmadıysa dr nuzdan rahim filmi istetin..istetin diyorum çünkü hastaya rahim filmi çektirmeyi dr lar hep erteliyor..biraz zor bi işlem olduğu için :34:
bide akıntın olduğunu söylüyosun..akıntının nedeni ya iltihabın vardır yada rahim ağzı yaran..bunu kendinden bilerek söylüyorum..benim de akıntım vardı.bi kerede düzensiz kanama geçirdim..dr a gittim dr bana rahim iltihabı ve rahim ağzı yarası teşhisi koydu..
muayeneden korkma bence..iltihabın varsa iltihap da hamile kalmanı engelliyor çünkü..içinde iltihap olunca spermler ileri gidip yumurtaya ulaşamıyormuş..özellikle de akıntı çok önemli..ben ihmal etme derim..
ohooo bana ne muayeneler yapıldı bi anlatsam :)) geçen kanama geçirdimde dr önce elini soktu alttan eliyle bastırdı içime eliyle taradı içimi..sonra aleti soktu gözle baktı..sonra ultrason aletini soktu içimde gezdirdi :))) ohoooo ben alıştım artık vallahi..alıştığımdan olsa gerek rahim filminde hiç ağrı hissetmedim..herhalde en ağrısız çektiren bendim..

canım ya inşallah en kısa zaman da hamile kalırız.ben salı kan tahlili çarşamba da usg ile baktırdım.ya olsa çıkmazmıydı ki.psikolojimi daha yeni yeni düzeltmeye başlamışken yine strese girmeye başladım.aslında sanırım en önemli olan noktayı atladım ben.7 ay önce yine adet için doktora gittiğimde tsh çok düşüktü yani hipertroit.4 5 aylık tedaviden sonra iyileştim.salı günkü testlerde tsh a bakılmamıştı onu hatırladım.doktoru yanında ki kız işaretlemeyi unutmuş.doktor troit geçmişin var mıydı senin diye sordu sonra bana bende anlattım.sonra dediki tetkar baktır tsh ına adet düzensizliğini o yapar ded.gerçekten de öyle çünkü ben tedavi olurken adetim 29 30günde bir geliyodu.hatta bu aya kadar da hep öyleydi ama en son 24 eylülde oldum hala yok.p.tesi gidip ths a baktırcam.

Ben de düzenli adet görmüyorum ve şuan tedavi aşamasındayım.
Çoğu kez 40 günü buluyor olması.
Ben de kist filan yok, yumurtalıkların yavaş çalışıyor dedi doktorum.
Bunun içinde 1 ay ilaç kullandım ve bir faydası olmadı.
Aşılamaya geçilecek , bunun içinde rahim filmi çekilecek heralde.
Biz 1 senedir çocuk istiyoruz ama 1 senedir olmadı.
Şuan tedavi aşamasındayız.
Gerekli bütün testleri yaptırın bence de, aynı şekilde eşiniz de yaptırmalı.
Ona göre de eğer gerekli ise, tedaviye başlayabilirsiniz, zaman kaybetmeden.

Ben de düzenli adet görmüyorum ve şuan tedavi aşamasındayım.
Çoğu kez 40 günü buluyor olması.
Ben de kist filan yok, yumurtalıkların yavaş çalışıyor dedi doktorum.
Bunun içinde 1 ay ilaç kullandım ve bir faydası olmadı.
Aşılamaya geçilecek , bunun içinde rahim filmi çekilecek heralde.
Biz 1 senedir çocuk istiyoruz ama 1 senedir olmadı.
Şuan tedavi aşamasındayız.
Gerekli bütün testleri yaptırın bence de, aynı şekilde eşiniz de yaptırmalı.
Ona göre de eğer gerekli ise, tedaviye başlayabilirsiniz, zaman kaybetmeden.

canım ya artık benim beklicek sabrım da kalmadı.evleneli 2 yıl oldu.1 yıl korunduk ama şimdi çok pişmanım.eşim zaten en başından beri çocuk istiyodu ve hep benim zorlamalarımla korundu.keşke en başında korunmadan anlayabilseydik bisorun olduğunu o zaman belki de bu kadar beklememiş olurdum.troit tedavi süreci(5 aya yakın)dışında 8 aydır deniyoruz ama nafile.küçük bi yerde yaşadığım için de fazla doktor şansım ve duyulmasını bilinmesini de istemiyorum.bu da saçma bidüşünce belki ama çevrem bu konuda biraz dar görüşlü malesef.eşimin ailesini duymasını da özellikle istemiyorum.

Back