- 13 Ağustos 2024
- 1.888
- 3.972
- 48
Yok ben manevi kısmını sormuştumbuzlukta yazlıktan kalan sepzeleri ramazanda tüketmek istiyorum Ramazandan sonra artık yavaş yavaş yaz sepzeleri çıkar
Sarma börek kısmet olusa içli köfte
Ben ramazan öncesi hiç böyle bişey yapmadım niye ya. Bende mi poroplem varrrKızlar aslında son Ramazana 15 gün kala anlaşalım hergüne bir şey yapıp atalım buzluğa hepimiz bir gün öncesinden yapaçağımız neyse malzemeleri alalım ertesi akşam yapalım (çalışanlar bebekli arkadaşlarımızda var )
Balıkta mı yemiyo kız eşinEşim tavukla arası yok oğlanla ben yiyoruz
Hele başıma geleni bir bilsen arkadaş somon indirimden almış banda verdi buzluğuna at diye bende geri ceviremedim herifi nasıl kandırıp pişirecem bilmiyorum eve girmez
Geçen hafta kandıra'dan toplandı geldi çıkmış abla. Bol soğanlı kavurup içine yumarta kırıyorsun. İsteğe bağlı yoğurtlu da yapılırBu mevsimde oluyomu baharda çıkıyo bizim pazarda ama bende hiç yapmadım nasıl olduğunuda bilmiyorum
günaydın ,hayırlı sabahlar penyezGeçen hafta kandıra'dan toplandı geldi çıkmış abla. Bol soğanlı kavurup içine yumarta kırıyorsun. İsteğe bağlı yoğurtlu da yapılır
Haşlayıp öyle koydum buzluğagünaydın ,hayırlı sabahlar penyez
direk çiğden doğrayıp mı kavuruyosun haşlanmıyo dimi
pazarda çıkıcınca alıyım bi denerim ot çeşitlerini severim , bende pazıyı ince ince doğrarım bulgurla haşlarım,
süzerim bide onu sıkarım sulu kalmasın diye sonra bol soğanlı kavururum yumurta kırarım biz çok severiz kv demlerden
öğrenmiştim
Ben ramazan öncesi hiç böyle bişey yapmadım niye ya. Bende mi poroplem varrr
Aslında bende çok buzlukdan çıkan şeyle yemek yapmayı sevmiyorum ben canılı canlı yapmalıyımBen ramazan öncesi hiç böyle bişey yapmadım niye ya. Bende mi poroplem varrr
Ben deprem senesi istabulda buna benzer bir ot aldım hzYuşada yaşlı bir kadın satıyordu yıka kavur yumurta kır demişti güzelde olduHaşlayıp öyle koydum buzluğa
Çıkarınca 5 dk pişiyor
Ben ramazan öncesi hiç böyle bişey yapmadım niye ya. Bende mi poroplem varrr
Yani evet hazırlık olunca pratik oluyordur ama ben niyeyse yemeği o an yapayım da zaman geçsin istiyorum sanırımSerrom ben bugün lahana sarıp aticam dolaba yarın yaprak bir iki gün ara verip Berat kandili o yüzden ...börek yapicam köfte sulu köfte için topalak sigara böreği gibi şeyler yapıp aticam dolaba her yıl yaparım
Iftara hazır oluyor benim gelen çok olur kuzum
Su böreği açıcam yufkasini aticam
hazir oluyor bi çorba salata kalıyor oda hemen olur
Allah kabul etsin inşallah kolaylıkla bitir hatmini efsercim. Ben takılmam dolaptan çıkana ya yerim ama dediğim gibi zaman geçsin diye o an yapıyorumAslında bende çok buzlukdan çıkan şeyle yemek yapmayı çok sevmiyorum ben canılı canlı yapmalıyım
Usulen koyarım bir iki parca
Ama ramazanda hem bugün ne pişirsem derdi hemde ibadedine daha çok vakit ayırmak için pratik oluyor
Manevi kısım bu yıl erken başlamak istiyorum cüze kuranda çok şakır şakır okuyamıyorum kadir gecedine yetiştirmek için netten takip yapacağım namazlarımı tam eksisik kılarsam benden mutlusu yok
Efserim benim bayrama kalır sarmalar dolmalar bayram yemeği bizde yenirAslında bende çok buzlukdan çıkan şeyle yemek yapmayı çok sevmiyorum ben canılı canlı yapmalıyım
Usulen koyarım bir iki parca
Ama ramazanda hem bugün ne pişirsem derdi hemde ibadedine daha çok vakit ayırmak için pratik oluyor
Manevi kısım bu yıl erken başlamak istiyorum cüze kuranda çok şakır şakır okuyamıyorum kadir gecedine yetiştirmek için netten takip yapacağım namazlarımı tam eksisik kılarsam benden mutlusu yok
Gerçi doğru ben önceden merkezden uzaktaydım öyle çok misafirim falan olmazdı. Geçen sene de metoşum hastanedeydi. Belki bu sene olur gelen giden, yapayım bişeyler çeldiniz aklımıİhtiyaç olmamıştır sero kalabalık olunca çeşitli yiyo herkes yapılcaklar çoğalıyor.
Ben de yapmadım ama hep ramazan ortasında dedim yani keşke börek falan sarsaydım diye
Sen kalabalıksın kuzum birde çat kapı gelenin oluyor sana hazır bulunmak şart gibi bir şeyEfserim benim bayrama kalır sarmalar dolmalar bayram yemeği bizde yenir
Bayram namazından çıkılır bize gelinir kahvalti öğle akşam ilk gün kardesler abiler..bide misafir gelir çok iyi oluyor ekstra pilav salata çorba gibi yaparım
Bunlar dışında yazın dolaba attiklarim var sebzeler.. ramazan içinde onlarda hazır oluyor
Bi ben oruç tutuyorum ben çok yemem bi salata çorba yetiyor ama koca demlik çay bitiriyorum
Anne babam oruç tutmaz onlara kahvalti öğle yemeği kolaylık oluyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?