Düz liseye göre 2 yıllık bölümler nelerdir ?

sekerl

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
619
26
318
arkadaşlar çok güzel 2 yıllık bölümler var ama çoğu meslek çıkışlı yani benim orayı kazanma şansm çok az benim kesin kazanmam için bi bölümler var mı bilgilerinizi paylaşır mısınız

Öncelikle düz liseden tm çıkışlı msıın sosyal mi? sayısal mı? dil mi?
Birde ygs puanlarına göre sana yardımcı olabiliim

Öncelikle düz liseden tm çıkışlı msıın sosyal mi? sayısal mı? dil mi?
Birde ygs puanlarına göre sana yardımcı olabiliim

sağol cnm başta şunu belirteym ben türk dili ve edebiyat okudum 1 sene bu yıl terch yaparsam doğal olarak puanım kırılıyor tm çıkışlıyım

puanlar da şöyle ;(hiç çalışmadım ki çok belli )
YGS-1 YGS-2 YGS-3 yGS-4 YGS-5 YGS-6
PUANI 160,75375 160,65024 216,60864 209,88850 201,36241 183,45025
BAŞARI SIRASI 991933 964369 928517 915381 981843 995569

ygs-1 160,75375
ygs-2 160,65024
ygs-3 216,60864
ygs-4 209,88850
ygs-5 201,36241
ygs-6 183,45025

meslek liselilerin aldığı bölümlerin ikinci öğretimlerini yazarsan gelir bilgisayarla ilgili bölümler falan

ygs3 ve ygs 4le yerleşebilirsin bazı bölümlere. Ama canım benden sana tavsiye edbiyat bölümünü bırakıpta iki yıllık bir bölümde ne yapmayı düşünüyorssun?

YGS-3

-Adalet
-Basın Yayın
-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
-Geleneksel El Sanatları
-Görsel İletişim
-Grafik ve Reklamcılık
-Halkla İlişkiler ve Tanıtım
-Mimari Dekoratif Sanatlar
- Tıbbi Dökümantasyon Ve Sekreterlik

YGS-4
-Aşçılık
-Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı
-Çocuk Gelişimi
-Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri
-Turizm Animasyonu
-Büro Yönetimi Ve Sekreterlik

ygs 5-6 ile alan bölümleride görmek ister misin?

ygs3 ve ygs 4le yerleşebilirsin bazı bölümlere. Ama canım benden sana tavsiye edbiyat bölümünü bırakıpta iki yıllık bir bölümde ne yapmayı düşünüyorssun?

canım doğru söylüyosunda bir sürü öğretmen açıkta vede 4 yıl bittikten sonra ales sınavına girmem gerekiyo hadi onu girdim kazandım diyelim 1.5 sene onu okucam ve daha sonra kpss sınavı ve de ona hazırlanma süreci en 6-7 yıl beklemem gerekiyor,2 yıllık çok güzel bölümler var hemen iş bulabilceğim çok duydum ama benim puanmla ve hangi bölümler olduğunu bilmiyorm cnm sayısaldan giremem herhalde demi bi yere çok zor kendi alanımda güzel bölümler var mı pki

Canım ygsden puanla alan bolumler var bulursam atayım ozelden link sana.
Ama puanın cok dusuk tutabılır mı bılmıyorum canım meslek gecıslılerın az tercıh edılenlerı yazarsan tutabılır ama.

Canım ygsden puanla alan bolumler var bulursam atayım ozelden link sana.
Ama puanın cok dusuk tutabılır mı bılmıyorum canım meslek gecıslılerın az tercıh edılenlerı yazarsan tutabılır ama.

çok tşekkrler canım,ikinci öğretimlerde olur bu sene kesin olsunda kazanmam gerek ilçeleride yazmayı düşünüyorum

YGS-5
-Ağırlama Hizmetleri
-Basın Yayın Teknolojileri
-Deniz İşletmeciliği ve yönetimi
-Grafik Tasarım
-Mimari Restorasyon
-Moda Tasarım
-Peyzaj ve Süs Bitkileri
-Turizm Ve Seyahat Hizmetleri
-Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik

YGS-6

-Pazarlama
-Bankacılık ve Sigortacılık
-Dış Ticaret
-Doğal Yapı Taşları Teknolojisi
-İşletme Yönetimi
-Lojistik
-Lojistik Yönetimi
-Maliye
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
-Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
-Turizm ve Konaklama İşletmeciliği
-Üretimde Kalite Kontrol

Son düzenleme:
Bölüm ve puanlardan önce. Düşün kişiliğine ve yeteneklerine göre .Ben nerede ne yapabilirim? Bu bölüm bana uygun mu? O bölüm hangi üniversitelerde var?O bölümü bitirince nerede iş bulma imkanın var? Bunları düşün.Etrafındaki insanalara sor.Araştır. Seni kendinden başkası iyi bilemez. . Yinede kafana takılan bir soru vs. olursa bana sorabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım

canımmm çok teşekkürler,tercih zamanında bu konuya dahada yoğunlaşacam,ama merak ettiğim bişey var benim puanım bu sene kırılacak ya acaba kırılmış haliyle mi gelcek yoksa tercih yapınca mı kırılcak kafam çok karıştı bu mevzuda :SSS

Rica ederim canım Muhtemelen sonuçlar açıklandıktan sonra .Ben yinede sorarım senin durumunda olan arkadaşlara. Sana da bildiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…