• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

slm arkadaşlar şuan çok sinirli ve üzgünüm..ben düz lise mezunuyum açıköğretimden üni okuyorum 2. sınıftayım..ikinci lise diploması almak istiyorum halk eğitimde veriliyor bu kurs biraz önce aradım durumumu izah ettim fakat bana kayıt yaptırılamayacağım söylendi üni kaydım olduğu için nasıl bişey bu ya..üniyi döndurnayı düşündüm hani lise diploması olsun sadece diye fakat herhangibir üni kaydım olduğu için yinede lise diploması alamıyormuşum..biraz önce yorumlarınızı okudum bi arkadaşımız kursta 2 yıllıklarda vardı falan demiş üni mezunumu onlar bi bilginiz varsa benide aydınlatırsanız çok sevinirim..

ben açıköğretim fakultesi iktisat bölümünü bırakmıştım birkaç yıl önce şimdi lise okuyorum sorun olmadı

slm arkadaşlar şuan çok sinirli ve üzgünüm..ben düz lise mezunuyum açıköğretimden üni okuyorum 2. sınıftayım..ikinci lise diploması almak istiyorum halk eğitimde veriliyor bu kurs biraz önce aradım durumumu izah ettim fakat bana kayıt yaptırılamayacağım söylendi üni kaydım olduğu için nasıl bişey bu ya..üniyi döndurnayı düşündüm hani lise diploması olsun sadece diye fakat herhangibir üni kaydım olduğu için yinede lise diploması alamıyormuşum..biraz önce yorumlarınızı okudum bi arkadaşımız kursta 2 yıllıklarda vardı falan demiş üni mezunumu onlar bi bilginiz varsa benide aydınlatırsanız çok sevinirim..

olması gerekende o zaten
unıversıte de okuyorsanız lıse dıplomasına basvurmanız zaten mantıkende uygun degıl..

acaba bende dondursam olurmu

tabikide olur
bide anlamadan konuşanlara kafayı takma evet ikinci lise ama
adı üstünde mesleki lise kültür dersi hiç almıyorsun sadece istediğin merak ettiğin bölümün mesleki derslerini alıyorsun bana çok şey kattı
tavsiye ederim

olması gerekende o zaten
unıversıte de okuyorsanız lıse dıplomasına basvurmanız zaten mantıkende uygun degıl..
biraz mantıkını anlatırmısın neden uygun değil bu konuda ne kadar bilgilisin
feen'e katılıyorum. Üniversite okuyan bir insan nasıl liseye başvurabilir ki ?

eğer o lisede müfredatı bilmezsen böyle düşünürsün ve böyle yazarsın

feen adlı dengesiz kişi bana terbiyesizce msj atmaya utanmıyormusun sen seviyene inemeyeceğim lafını sana iade ediyorum özel msj atma şansım malesef yok ah olsa...

tabikide olur
adı üstünde mesleki lise kültür dersi hiç almıyorsun sadece istediğin merak ettiğin bölümün mesleki derslerini alıyorsun bana çok şey kattı
tavsiye ederim

çok teşekkür ederim Allah razı olsun tekrar arayım kursu..dengesiz çok malesef

slm kızlar bişey soracagım yanlış anlamayın da. üni. okuyorken bırakıp meslek lisesi diploması ne için almak istiyorsunuz.
bilgi verirmisiniz.bilmiyorumkismile

slm kızlar bişey soracagım yanlış anlamayın da. üni. okuyorken bırakıp meslek lisesi diploması ne için almak istiyorsunuz.
bilgi verirmisiniz.bilmiyorumkismile

slm niye yanlış anlayalım ki bilmeden yargılamıyorsun ki
önceden çok istememe rağmen çocuk gelişimi bölümünü okuyamamıştım
zaten lise mezunu olduğum için şimdi kültür dersi hiç almıyorum sadece branş derslerini alıyorum birde bazı ünüversite bölümlerini bitirsen hiçbir işe yaramıyor bu liseyi daha bilinçli seçtiğimden derslere çok çalışıyorum diploma notum yüksek gelsin diye ve üniversite okumak istersemde daha rahat kazanayım diye notlarımı yüksek tutuyorum
iki öğretmenimizde aynı bizim gibi mesleki açık lise okuyup biri 38 yaşında diğeri 28 yaşında öğretmen olmuşlar
ve bu iki öğretmenimizde zaten devlet işinde çalışıyorlarmış öğretmen olmayı çok istediklerinden öğretmen olmuşlar
aslında geçen yıla kadar çocuk gelişimi lise mezunları direk usta öğretici olabiliyorlardı
ve kuoförlük bölümü var giyim var vs değişik meslek bölümleri var okulu bitirdiğin gibi tecrübeli diplamalı meslek sahibi olabilirsin
en güzelide kendin isteyerek seçerek bir bölüm okuyabiliyorsun

tabikide olur
tavsiye ederim

dırek meslek lısesıne gıdıpmı basvuruluyo yoksa ınternettenfalan bır basvuru sıstemı varmı acaba bı bılgınız varmı?

slm niye yanlış anlayalım ki bilmeden yargılamıyorsun ki
önceden çok istememe rağmen çocuk gelişimi bölümünü okuyamamıştım
zaten lise mezunu olduğum için şimdi kültür dersi hiç almıyorum sadece branş derslerini alıyorum birde bazı ünüversite bölümlerini bitirsen hiçbir işe yaramıyor bu liseyi daha bilinçli seçtiğimden derslere çok çalışıyorum diploma notum yüksek gelsin diye ve üniversite okumak istersemde daha rahat kazanayım diye notlarımı yüksek tutuyorum
iki öğretmenimizde aynı bizim gibi mesleki açık lise okuyup biri 38 yaşında diğeri 28 yaşında öğretmen olmuşlar
ve bu iki öğretmenimizde zaten devlet işinde çalışıyorlarmış öğretmen olmayı çok istediklerinden öğretmen olmuşlar
aslında geçen yıla kadar çocuk gelişimi lise mezunları direk usta öğretici olabiliyorlardı
ve kuoförlük bölümü var giyim var vs değişik meslek bölümleri var okulu bitirdiğin gibi tecrübeli diplamalı meslek sahibi olabilirsin
en güzelide kendin isteyerek seçerek bir bölüm okuyabiliyorsun
hmm anladım.
bende lise okucam düzmü meslek mi karar verememiştim.
meslek olunca en azından yapabilecegin bir iş oluyor.

dırek meslek lısesıne gıdıpmı basvuruluyo yoksa ınternettenfalan bır basvuru sıstemı varmı acaba bı bılgınız varmı?

halk eğitime gidip kayıt yaptırıyorsun şuan için kayıt zamanı değil ama
bazı yerlerde çok fazla başvuru olduğundan yada sınıf açmaya sayı yeter mi diye ön kayıt alıyorlar
düşünüyorsanız en yakın halk eğitime gidip ön kayıt yaptırın ( isim soyisim telefon nosu alıyorlar sadece önkayıtta)

slm emeru bu hayallerim suya düşecek gibi benim yaşadığım yerde kurs seneye başlayacakmış ozaman 2.5 yıl bi işte çalışamayacağım..okulu bitirmeme de 3 dersim kaldı ailem bu duruma karşı okulu bırakmamı istemiyorlar onlarada hak veriyorum ama sonunda iş olabilecek bi yer bitirmek istiyorum ayrıca bu bölüm benim hayalimdi..ankara halk eğitimi aradım orada birara üni mezunlarınında bu diplomayı alabildiğini söyledi olmazsa öyle bi şansın tekrar verilmesini bekleyeceğim en aznından bunda yaş sınırı yok..

Son düzenleme:
Back