bende süper liseden yeni mezun oldum.. benm ticaret lisesi yada kız meslek lisesi eğitimi alamm mümkünmü arkadaşlar?? banada bilgi verin lütfen..takipteyim sizi.. bide bu okuluda okuduktan sonra bnm iki tane mi lise diplomam olacak??
kızlar 1.5 senedemi yoksa 3 yıldamı alıyoruz diplomayı? kafam karıştı benim ya
arkadaşlar ya gerçekten bu konuda bilgi olan varsa aydınlatsın bizi şimdi yaşın bir önemi yok gidip başvuruyorsun (halk eğitimemi, milli eğitimemi?) 1,5 sene ders görüp (derslere gitmek mecburi değil) sınava girip geçersen sınavı çocuk gelişi mezunu oluyorsun sonra ister üni okursun ister okumazsın okumasanda sözleşmeli bir yerlerde çalışma şansın var hem çalışıp hem okuyadabilirsin. doğrumudur eksik yanlış bilgi varmı?
canım 1.5 yada 2 sene okuyosun diplomanada 3 yıl yazılıyo şeker
benim de bir sorum olacak...peki bu şartlarda bu meslek lisesini bitirince sınavsız iki yıllığa geçiş hakkımız olacak mı?kendi branşımızdan 4 yıllığa geçiş daha kolay olur...
arkadaşlar soru soran sorana , bir tanede ben soruyum. bilen varsa cevaplasın. meslek lisesi çıkışlı olanlarda başvurabiliyormu bu sisteme. mesela ben bilgisayar çıkışlıyım. çocuk gelişimine yada başka bi bölüme geçebiliyormuyum. yada düz lise diploması alabiliyormuyum.
arkadaşlar 2 yıllıkda dahil üniversite mezunlarını almıyorlarmış doğrumu?
arkadaşlar ya gerçekten bu konuda bilgi olan varsa aydınlatsın bizi şimdi yaşın bir önemi yok gidip başvuruyorsun (halk eğitimemi, milli eğitimemi?) 1,5 sene ders görüp (derslere gitmek mecburi değil) sınava girip geçersen sınavı çocuk gelişi mezunu oluyorsun sonra ister üni okursun ister okumazsın okumasanda sözleşmeli bir yerlerde çalışma şansın var hem çalışıp hem okuyadabilirsin. doğrumudur eksik yanlış bilgi varmı?
kızlar 1.5 senedemi yoksa 3 yıldamı alıyoruz diplomayı? kafam karıştı benim ya
sırasıyla cevaplıyorum arkadaşlar sorularınızı...
sınavsız iki yıllığa geçiş hakkınız var ama orada yaşı küçük olanlardan başlanıyor yani yaşınız 25 ise öncelik 18 yaşındakilerde...kontenjanlar dolmazsa sizide alırlar..
ben imam hatip mezunuyum, benim gibi diğer meslek liselerinden mezunlarda okudu bu bölümü. 2 yıllık üni mezunlarıda vardı ayrıca..4 yıllık açık öğetim mezunlarıda vardı.
yaş sınırlaması yok.sözleşmeli özellerde iş bulmak daha kolay heleki büyük şehirdeyseniz. üniyi okumak size kalmış ama devlette kadrolu iş istiyorsanız bu şart.ayrıca kpss de tabi.halk eğitimle ilgili bilgim yok biz direk kız meslek lisesine kayıt yaptırdık.eğitim süresi okullara göre değişebiliyor biz gittiğimizde 1,5 yıl gece gündüz yaz kıştı.bazı okullar öğretmen yetersizliğinden daha uzun olabiliyor bunu gideceğiniz okuldan öğrenebilirsiniz.bu arada bazı okullar ücretli oluyor bilginize.
ben yine buralardayım yardımcı olacağım birşeyler olursa...sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?