Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

bende süper liseden yeni mezun oldum.. benm ticaret lisesi yada kız meslek lisesi eğitimi alamm mümkünmü arkadaşlar?? banada bilgi verin lütfen..takipteyim sizi.. bide bu okuluda okuduktan sonra bnm iki tane mi lise diplomam olacak??

evet kayıtlar başlamış olabilir bence git bi meslek lisesine sor yani.. evet 2 tane diploman oluyo hem düz lise hem meslek lisesi ikisinide kullanabiliyorsun..

bende süper liseden yeni mezun oldum.. benm ticaret lisesi yada kız meslek lisesi eğitimi alamm mümkünmü arkadaşlar?? banada bilgi verin lütfen..takipteyim sizi.. bide bu okuluda okuduktan sonra bnm iki tane mi lise diplomam olacak??

soru: bide bu okuluda okuduktan sonra bnm iki tane mi lise diplomam olacak?

cevap: şayet üni.sınavına girmek istiyorsan aldığın yeni diplomanın noterden onaylı bir örneğini bir dilekçeyle birlikte ösym ye gönderiyorsun bu durumda öss ye girmen halinde eski diploman iptal olmuş oluyor.yani artık yeni diplomanla gireceksin sınava.ve okul öncesi eğitimini seçince ek puan alacaksın.

soru: kız meslek lisesine gittiğiniz taktirde tarih, coğrafya , türkçe, matematik dersleri görmeyeceksek nasıl bir diplomamız olacak.

cevap: kız meslek lisesinden almayı hakettiğiniz diplomayla, önceden sahip olduğunuz lise diplomasının ortalaması alınarak yeni bir diplomaya sahip olacaksınız.

soru:derslere devam mecburiyeti varmı

cevap: bazı dersler uygulamalı olduğu için devam edilirse daha verimli olur.ancak çokta fazla sıkmıyorlar.

soru: okul biter bitmez iş bulabilirmiyim.

cevap:özel okullarda bulabilirsiniz.fakat devlet okullarında üniye devam etmeniz gerekiyor.ancak bazı devlet okullarına okul koruma devletleri personel alımı yapabiliyorlar.
yani maaşınızı koruma dernekleri ödüyor.

soru:formasyon nasıl alınacak

cevap: 15 günlük bir kurs ve sonucunda yapılacak bir sınavla formasyon veriliyor.buda yine kursa gittiğiniz okulda yapılıyor.derslere milli eğitimden müfettişler giriyor.ama zor değil yine gördüğünüz derslerden çıkıyor sorular.

soru: formasyon alınca bir belgemiz olacakmı

cevap: evet üzerinde sınav sonucunuzun yazdığı bir sertifikanız olacak.

soru: diyelimki okul bitti 4 yıllık eskişehir anadolu üni.açık öğretim fak.okul öncesi öğret.kazandık haklarımız neler

cevap: milli eğitim müdürlüklerine sertifika fotokopilerinizle ve görev almak istediğinize dair bir dilekçeyle başvuruyorsunuz.onlar açık olan yerlere sizi usta öğretici olarak yerleştiriyorlar.kpss yi kazandığınız taktirdede kadronuz geliyor.

şimdilik aklıma gelenleri soru cevap şeklinde yazdım ben yine buralardayım...sevgiler..a.s.

benim de bir sorum olacak...peki bu şartlarda bu meslek lisesini bitirince sınavsız iki yıllığa geçiş hakkımız olacak mı?kendi branşımızdan 4 yıllığa geçiş daha kolay olur...

arkadaşlar soru soran sorana , bir tanede ben soruyum. bilen varsa cevaplasın. meslek lisesi çıkışlı olanlarda başvurabiliyormu bu sisteme. mesela ben bilgisayar çıkışlıyım. çocuk gelişimine yada başka bi bölüme geçebiliyormuyum. yada düz lise diploması alabiliyormuyum.

arkadaşlar ya gerçekten bu konuda bilgi olan varsa aydınlatsın bizi şimdi yaşın bir önemi yok gidip başvuruyorsun (halk eğitimemi, milli eğitimemi?) 1,5 sene ders görüp (derslere gitmek mecburi değil) sınava girip geçersen sınavı çocuk gelişi mezunu oluyorsun sonra ister üni okursun ister okumazsın okumasanda sözleşmeli bir yerlerde çalışma şansın var hem çalışıp hem okuyadabilirsin. doğrumudur eksik yanlış bilgi varmı?

kızlar 1.5 senedemi yoksa 3 yıldamı alıyoruz diplomayı? kafam karıştı benim ya

arkadaşlar ya gerçekten bu konuda bilgi olan varsa aydınlatsın bizi şimdi yaşın bir önemi yok gidip başvuruyorsun (halk eğitimemi, milli eğitimemi?) 1,5 sene ders görüp (derslere gitmek mecburi değil) sınava girip geçersen sınavı çocuk gelişi mezunu oluyorsun sonra ister üni okursun ister okumazsın okumasanda sözleşmeli bir yerlerde çalışma şansın var hem çalışıp hem okuyadabilirsin. doğrumudur eksik yanlış bilgi varmı?

ya kızlar şunu doğru dürüst anlatın hiç okula gitmeden sadece dersleri çalışarak evde sade sınava giremezmiyiz ya biz tartışana bulana kadar kayıtlar tamamlanacak yahuuu:roflol::roflol:

benim de bir sorum olacak...peki bu şartlarda bu meslek lisesini bitirince sınavsız iki yıllığa geçiş hakkımız olacak mı?kendi branşımızdan 4 yıllığa geçiş daha kolay olur...

arkadaşlar soru soran sorana , bir tanede ben soruyum. bilen varsa cevaplasın. meslek lisesi çıkışlı olanlarda başvurabiliyormu bu sisteme. mesela ben bilgisayar çıkışlıyım. çocuk gelişimine yada başka bi bölüme geçebiliyormuyum. yada düz lise diploması alabiliyormuyum.

arkadaşlar 2 yıllıkda dahil üniversite mezunlarını almıyorlarmış doğrumu?

kızlar 1.5 senedemi yoksa 3 yıldamı alıyoruz diplomayı? kafam karıştı benim ya

sırasıyla cevaplıyorum arkadaşlar sorularınızı...

sınavsız iki yıllığa geçiş hakkınız var ama orada yaşı küçük olanlardan başlanıyor yani yaşınız 25 ise öncelik 18 yaşındakilerde...kontenjanlar dolmazsa sizide alırlar..

ben imam hatip mezunuyum, benim gibi diğer meslek liselerinden mezunlarda okudu bu bölümü. 2 yıllık üni mezunlarıda vardı ayrıca..4 yıllık açık öğetim mezunlarıda vardı.

yaş sınırlaması yok.sözleşmeli özellerde iş bulmak daha kolay heleki büyük şehirdeyseniz. üniyi okumak size kalmış ama devlette kadrolu iş istiyorsanız bu şart.ayrıca kpss de tabi.halk eğitimle ilgili bilgim yok biz direk kız meslek lisesine kayıt yaptırdık.eğitim süresi okullara göre değişebiliyor biz gittiğimizde 1,5 yıl gece gündüz yaz kıştı.bazı okullar öğretmen yetersizliğinden daha uzun olabiliyor bunu gideceğiniz okuldan öğrenebilirsiniz.bu arada bazı okullar ücretli oluyor bilginize.
ben yine buralardayım yardımcı olacağım birşeyler olursa...sevgiler...

sırasıyla cevaplıyorum arkadaşlar sorularınızı...

sınavsız iki yıllığa geçiş hakkınız var ama orada yaşı küçük olanlardan başlanıyor yani yaşınız 25 ise öncelik 18 yaşındakilerde...kontenjanlar dolmazsa sizide alırlar..

ben imam hatip mezunuyum, benim gibi diğer meslek liselerinden mezunlarda okudu bu bölümü. 2 yıllık üni mezunlarıda vardı ayrıca..4 yıllık açık öğetim mezunlarıda vardı.

yaş sınırlaması yok.sözleşmeli özellerde iş bulmak daha kolay heleki büyük şehirdeyseniz. üniyi okumak size kalmış ama devlette kadrolu iş istiyorsanız bu şart.ayrıca kpss de tabi.halk eğitimle ilgili bilgim yok biz direk kız meslek lisesine kayıt yaptırdık.eğitim süresi okullara göre değişebiliyor biz gittiğimizde 1,5 yıl gece gündüz yaz kıştı.bazı okullar öğretmen yetersizliğinden daha uzun olabiliyor bunu gideceğiniz okuldan öğrenebilirsiniz.bu arada bazı okullar ücretli oluyor bilginize.
ben yine buralardayım yardımcı olacağım birşeyler olursa...sevgiler...

ay canım allah razı olsun ne muradın varsa versin aydınlattın bizi bu da son sorun devam zorunluluğu varmı derslere ve varsa derlere gidip meslek lisesindemi gireceğiz?

halk eğitimdekini bilmiyorum ama kız meslek lisesi pratik kız sanat okulundakine ders takip zorunluluğu var.aynı lisedeki gibi sınavlar oluyor.uygulamalı dersler oluyor, çocuklara göre faaliyetler yapıyorsunuz yani devam etmek zorunda kalıyorsunuz.

hımm aslından açıköğretim gibi olsaydı şimdi ben çalışıyorum zor olur benim derslere gitmem sürekli neyse canım çok sağol bizi bilgilendirdin. sen okuyormusun orada kaçıncı dönemdesin?

a,a evet akşamlarıda dersler varmış ay bilemedim ya yani yapmalımıyım değermi yoksa boşamı olur karar veremedim ki ben şimdi sitesine baktımda zaten matematik, türkçe gibi dersleri almayacağız sadece o bölümle ilgili dersleri alacağız eğer okul müsaitse 1,5 yılda biter okul diyor ay bilemedim ya karar vermemedimki

ben yalovadayım burada her sene mutlaka bu kurslar oluyor.o kadar çok mezun varki burada iş imkanı yok gibi. eğer geleceğe yönelik bu bölümle ilgili bir yerde çalışacağım diyorsanız üniyi okumak daha iyi olur.sadece kız mesleğe giderek bir özel okulda çalışarak zor.yarının ne getireceği belli olmaz özelde.birde bu iş sabır işi çocuklarla uğraşmak kolay değil insanlar kendi çocuklarına bakamazken siz başkasının çocuklarına bakacaksınız üstelik bir iki tane değil.bir sınıf iyi düşünün.sonra bu kursa gidene kadar dersaneye gidip öss ye tekrar girsem daha iyi olurdu diyenler çok oldu.

işte ben şimdi özel bir şirekette desen tasarımcı olarak çalışıyorum şimdilik çok memnunum işimden ve maaşımdan ve bu arada 1 yıllık evliyim ve bebeğim yok ancak bebek istediğim zaman benim yaerime bakacak kimse yok o zaman benim yerime biri alınacak mutlaka ben doğum iznindeyken ve sonra artık o alınan kişiye hadi sen çık artık denmez yani bu demek oluyorki ben doğumdan işime geri dönemem gibi yani bu benim düşüncem bu yüzden daha kalıcı ve devlete dayanabilecek bir iş bulmam gerek bari diyorum açıkliseyi okuyayım sonra zaten bebek yaparım hem bebeğimi büyütür hemde evden açıköğretimi okur meb başvuru yaparım ama bilemedim neyse akşam eşimle bir konuşayım bakalım.

ben durumumda olanlar varmı arkadaşlar sizler ne yapmayı düşüyorsunuz?

Back