Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

ay kızlar ya kendimi adabte etmemeyeyim büyük ihtimal ders saatleri bana uymaz diye düşünüyordum ama tabi öğretmen olduğum yarım gün çalıştığımın hayalerini de kuramadan edemiyordum şimdi çok üzgünüm canım ne konuşmak ne yemek içmek istiyor offf ya nasıl da hazırlamışım kendimi lütfeeen bu açık liselerde de ders olmasın sadece sınavlara girelim ya ne yapacağım ben şimdi sudan çıkmış balık gibi çaresiz hissediyorum kendimi ben ne zaman bu öğretmenlik işine el atsam tamam galiba bu sefer olacak oldu desem birşey çıkıyor daha perşembe günü hoca dersler akşamüstü olacak dedi nasılda heveslenmiştim offf ya bugünde bir öğrendik iş saatimle başlıyor dersler offfff (((((((((((((

çıcek ya cok uzuldum canım ya ...sen bu ısten nıye cıkmıyosun madem hep ogretmn olmak ıstyodn bu hayalın ıcın rısklerı goze al cıcek ben senın yerınde olsam oyle yaparım ...yada kendıne guven dısını sık ossye calıs kı bu daha zor olanı bana gore acık ogretmde olmazyanı...

canım şimdi çıkamam ya, ne bileyim diğer işim garanti olmadan çıkmak istemem benim amacım hani işle birlikte liseyi bitirip sonra ayrılmaktı işten hem össye çalışırım evde diyordum, birde şuan ayrılamam işten istesemde çünkü benim yaptığım işi yapacak başka kimse yok şuan yani birini almaları ve benim ona işi öğretmem lazım yani hadi ben gidiyorum diye çıkmam diğer açıdan maaşım iyi, ve 4 yıllık tazminatım var onları yakmak istemem yani dediğin gibi canım risk almadan olmuyor bende olursa dedim şansımı denedim ama olmadı maalesef

aslında işimdende de memnunum ama işte tabi öğretmenlikle karşılaştırılamaz o yüzden öğretmenlikde son kez şansımı deneyeyim dedim ama olmadı ( eğer bir gün işsiz kalırsam o zaman tekrar başvurucam bu çocuk gelişimine :))

kıyamam yaa canım benim ( çiçeğim vardır bunun başka bir yolu ya arastır vazgecme bakalım.

güzelim ben gelemedim toplantıya.inanmıyorum yaa nasıl iş bu anlamadım evlisi var çocuğu olanı var çalışan var nasıl düşünmezler bunları yada bizim okumaya hakkımız yoq öle diyolar resmen ders saatleride çok uzun off bunlar yarın birgün formada giydirirler bize hiçte şaşırmam doğrusuu moralim çok bozuldu yaa çok heveslenmiştim benim iş sorunum falan yoq ama hergün de okula gidilmezki yaa birtek cuma ve pazar boş offff haksızlık bu yaa ben yarın fala uğriyim bakalım okula hergün düzenleri değişiyo nede olsa bi umut işte ya deliricem inan şimdi

Son düzenleme:

evet canım maalesef dediğin gibi iş sorunu olmasa bile hergün hergün özellikle küçük çocuğu olanlar için de zor birde sabahtan akşama kadar çok yoğun program bu arada matematik yoktu kızlar programda, gelenlerde genelde ya bekar yada 15 yıllık 18 yıllık 8 yıllık evlilerdi yani yeni evli olup küçük çocuklu yok çalışanda yok.

ben konuştum işte ben kalamam hergün böyle gelemem hocam akşam olacak dersler denilmişti filan dedim hayır dedi program böyle belirlendi denildi, istersen işte ortaokul mezunlarıyla gelebilirsin derse onların 3 buçukta başlıyor dersler ancak onlarda her ders var daha önce görmedikleri için ve onların 4 yıl sürecek okulları dedi aman ne yapacağım ben tekrar türkçe matematik işin yoksa uğraş ve 3 buçukta uymaz bana, bana uygun program akşam üzeri 5-6 gibi başlayan olur ki o da yok canım maalesef.

sen ne yapacaksın kokoş sen de mi gidemeyeceksin senin iş engelin yok sen bırakma bence ama tabi sen bilirsin canım

kıyamam yaa canım benim ( çiçeğim vardır bunun başka bir yolu ya arastır vazgecme bakalım.

bilmiyorum canım zaten hala içimde bir umut var ama nasıl olacak artık bu saatten sonra, aslında belki benim gibi akşamları ders isteyen birkaç kişi daha olsa değerlendirirlerdi ama böyle sadece ben olunca tabi kimse ses çıkarmadı.

kendimide o kadar alıştırmışım ki boşluğa düştüm sanki (

mat programda degıl ders secımınde bıze verılen sifrelerde cıkıyo cıcek ama onemlı deglmıs muaf oluyomusun

hay Allah senden razı olsun güler... eğer doğruysa nasıl rahatladım anlatamam... kara kara düşünüyodum... nasıl yapıcam bu kadar konuyu bu kısa zamanda diye... pekiiii.. acaba diploma notumuzu etkilermi eğer geçemezsek... bu konuda bilgisi olan varmı ki kızlar...

garfıeld bıze 15 tatıl yaz tatılı yok bılıyo musun sızınde oyle mı okula gıdıcez gec basladık ya ondan kaynaklanıyo herhalde

bende öyle biliyorum ama... dönem sonu, dönem başı falan deniyor bilmiyorum ki tam olarak.. ama inşallah yoktur tatil falan... zaten yeterince geç kaldık...

gül senin özel mesaj ayarların kapalı biliyormusun.... sana mesaj atamıyorum...

ya bu bahsettiğiniz ikinci okula sadece düz lise mezunları mı başvurabilio((..mesela üni.bitirmiş olanlar başvurup alanı değiştiremio mu?ben meslek lisesi olduğum için olmuyo...alan değiştirmek ve düz lise olmak istiyorum:'((((çok şey istiyorum galiba(keşke bundan bikaç yıl önce haberim olsaydı(

arkadaslar lütfen bana yardımcı olun kafam çok karısık ben rafineri petrokimya önlisans mezunuyum önce söyle düsündüm açıkögretimden iktisat yada işletme lisans tamamlama yapabiliyomusum galiba ama sonra vazgectim düz lise olan diplomamı meslek lisesi olarak değiştirip sonrada acık ögretim fakültesinden okul öncesi eğitim alanına gitmek istiyorum ama bu konuda fazla bi bilgim yok basvurular nezaman gecmi kaldım napmam lazım inanın kafam karısık lütfen yardımcı olun bide kayıt olduktan sonra meslek lisesi diplomasını en gec 1yıl içinde almak gibi hiçmi şansım yok yani ne biliyim çok daha fazla ders alarak olabilir 2 yıl çok fazla çünki????

forumun geçmişi okursanız yardımcı olur sanırım... tüm sorularınızın cevapları mevcut...

arkadaşlar ben bişe duydum ama doğrumudur bilmiorum ocak ayında kayıtlat yeniden başlıo diye yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…