canım bende açıköğretim dört yıllık bi bölüm okuyorum bende başvuracağım bir problem olacağını sanmıyorum...lise mezunu olmamız geçerli...başvuru zamanını kaçırmamız lazım...ben gidip halk eğtiminden öğreneceğim ozaman detaylı bilgi veririm....:lepi:
arkadaşım bu telafi eğitimi acaba okul kıyefetlerini giyerk okula gider gibimi oluyor.ve hersene varmı acaba
kızlar okuyunca uykum kaçtı.ben bu kurslara 2002 de 1 dönnem olmak üzere yani 1 senesini bitirmiş olarak geçmiştim.evlendim ve izmittede devam edecektim.ama orada gece eğitimi vardı ve benim eşim vardiyalıydı gidemedim.hep içimde ukte kaldı.şimdi 27 yaşındayım ve bu fırsat tekrar ayağıma geldi ama sanki yaştan sebep olmaz gibi geliyor.ben ozaman kursa giderken 40 yaşında bayanlarda gelmişlerdi ve şimdi köy okulunda okulöncesi öğretmenliğini yapıyorlar.bir arkadaşımda benim 23 nisan gösterisinde yardıma gittiğim okulda öğretmendi ve ben kendimi hayatım coooooooooooook gerisinde hissettim.bilmiyorum şu dakikadan sonra harekete geçmem beni rahatlatırmı ama denemek istiyorum hemde coooooooook.umarı hayatım uzun adımlarında geçte olsa büyük adımlar atabilirim.en cokta oğlum için.annesiyle gurur duysun istiyorum.......pasif bir anne portresi cizmek istemiyorum................
evet öğretmen liseleri ek puanlı olarak çoook avantajlı bir şekilde bu bölümlere yerleşebiliyorlar..
bizim bölümlerimizde bize kalsın yaa..geçmeyin önümüzee
kızlar ben de ağustosta açık liseye başvurucam. çok araştırdım bu konuyu. isteyen herkes başvurabilir.ben üniversite mezunuyum ancak hep bu mesleği yapmak istedim. şuan kendi mesleğimi nevşehirde yapamıyorum açıkcası istemiyorumda.üstelik 30 yaşındayım birde kızım var.ankaraya kayıt yaptırıcam .pratik kız sanat okullarındada veriliyormuş kurs şeklinde galiba daha kısa sürüyormuş. daha fazla bilgisi olan varmı bu konuda.? açık lise yaklaşık 3 yıl sürüyor.ben üniversitede düşündüğüm için çok uzun bir vakit benim için.sorularınız varsa cevaplayabilirim.
canım ben halkeğtime başvurdum belgelerimi verdim başvuru kabül edilirse üç yıl kız meslek lisesinde eğitim alacakmışım...şimdi şunu merak ediyorum ben okudum bitirdim ne yapabilirim....kreşlerde filan mı çalışabileceğim sadece....normal bir okulda çalışmam için illa ünv mi okumam gerekiyor...yani meslek lisesini dışarıdan bitirip ünv iki yıllık çocuk gelişimine mi geçmem gerekiyor...ya da açıköğrtim anadolu ünv. okul öncesi öğretmenliğini mi okumam gerekiyor...kız meslek bitti ünv sınavına tekrar girdim ve açıköğretim anadolu ünv okul öncesini yazdım bana okuldan ek puan geliyor mu...pek bilgim yok ve muattapta bulamaıyorum...beni aydınlatan birisi olursa çok sevinirim...tamam okuyalaım ama boşuna olmasın yazık emek vereceğiz???acil cvplarınızı bekliyorum bayanlar????CADIARZUCADIARZU[/QU
canım kreşlerde ,devletokulunda lise bitiminde bir seminerekatıldıktan sonra oradan aldığın belgeyle başvurabilirsin. usta öğretici olarak çalışabilirsin.üniv. okumana gerek yok ama bu şekilde sözleşmeli oluyorsun kadro istersen ünv. okuyup kpss ye girip atanman gerekir. evet ek puan geliyor istediğin alanda giriyorsun sınava. boşuna olmaz canım öyle olsa şu şartlarda ben bı işe kalkışmazdım .ben biraz geç kaldım sen kalma . başarılar diliyorum canım...
ğ-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?