Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

canım senden lise diplomasının aslını aldılar mı açıköğretime başvurduğunda?bende açıköğretim okumuştum bi ara benden aslını almamışlardı..
benden şimdiki üniv aldı kazanıp kayda gittiğimde o yüzden soruyorum..benimki örgün canım..
başvurma şartlarında lise diplomasının fotokopisi diyor ama benim lise diplomam bende değil..
nasıl olacak???ben başvuramıyor muyum acep???
bu arada www.maol.gov.tr girince ana sayfada sol köşede duyurular kısmında bu yılki kayıt tarihini söylüyor...son gün 26 eylül....

arkadaşım bu telafi eğitimi acaba okul kıyefetlerini giyerk okula gider gibimi oluyor.ve hersene varmı acaba

hayır canım sivil kıyafetle gidiyorsun dersini görüp çıkıyorsun üniversite gibi yaş sınırı yok çünkü ben okurken evli çocuklu bi abla geliyordu çünkü..

bugün halk eğtime gittim öğrendim....ben açıköğretim lisans okuduğum için çocuk gelişimi bölümüne başvuru yapıp yapamıyacağımı sordum ...lise mezunlarını aldıklarını söledi...ama sen yinede 15 ağustosa kadar 3adet lise diplomanın fotokobisi,3adet nüfus cüzdanının fotokobisi ve bir adet fotoğrafı getir dedi....başvurumun onaylanıp onaylanmayacağı daha sonra belli oluyormuş....açıköğretim olduğum için büyük ihtimalle olur gibi...ve ewet biz sivil kıyafetle normal okuyanlardan ayrı gideceğiz....sevgileeer...

kızlar okuyunca uykum kaçtı.ben bu kurslara 2002 de 1 dönnem olmak üzere yani 1 senesini bitirmiş olarak geçmiştim.evlendim ve izmittede devam edecektim.ama orada gece eğitimi vardı ve benim eşim vardiyalıydı gidemedim.hep içimde ukte kaldı.şimdi 27 yaşındayım ve bu fırsat tekrar ayağıma geldi ama sanki yaştan sebep olmaz gibi geliyor.ben ozaman kursa giderken 40 yaşında bayanlarda gelmişlerdi ve şimdi köy okulunda okulöncesi öğretmenliğini yapıyorlar.bir arkadaşımda benim 23 nisan gösterisinde yardıma gittiğim okulda öğretmendi ve ben kendimi hayatım coooooooooooook gerisinde hissettim.bilmiyorum şu dakikadan sonra harekete geçmem beni rahatlatırmı ama denemek istiyorum hemde coooooooook.umarı hayatım uzun adımlarında geçte olsa büyük adımlar atabilirim.en cokta oğlum için.annesiyle gurur duysun istiyorum.......pasif bir anne portresi cizmek istemiyorum................

kesinlikle öyle düşünmeyin...sizin istediğiniz zaman şartlar uygun değilmiş ve kısmet olmamış..elinize tekrar böle bir fırsat geçti ne güzel işte...başvuru yapabilirsiniz ve yaşınız da çok büyük değil...hiçbişeye geç kalmış sayılmazsınız....her şey gönlünüzce olsun... :1hug:

pekı yanlıca duz lıse mezunu mu olmak gerekıyorfisfisfis
ogretmen lısesı mezunları okul oncesı ıcın basvuru yapabılır mı bılgısı olan var mı acaba?

evet öğretmen liseleri ek puanlı olarak çoook avantajlı bir şekilde bu bölümlere yerleşebiliyorlar..
bizim bölümlerimizde bize kalsın yaa..geçmeyin önümüzee

ARKADAŞLAR BENİM BÖLGEDE BU KURSLAR ACILMIYORMUŞ ANCAK ACIK ÖĞRETİMDEN DEVAM EDEBİİLİYORMUŞSUZ.ancak benim bu kurstan 1 senelik bitmiş derslerinm var acaba acık öğretime başvurunca aldığım dersler muaf olurmuki

evet öğretmen liseleri ek puanlı olarak çoook avantajlı bir şekilde bu bölümlere yerleşebiliyorlar..
bizim bölümlerimizde bize kalsın yaa..geçmeyin önümüzee

hımm demek ole..CADIARZU
pekı bellı bır kontejanmı var..
ne dıye onunuze gecelım kı..:1closedeyes:
halk egıtımden bılgı alıyoruz degıl mı?
yada bu konuda daha detaylı bılgı sahıbı olan bırı ozleden bana anlatabılır mı rıca etsem

ben ilçede oturuyorumm halk eğitim merkezindeki kursta böyle bir şey yokmuşş acaba başka biryeremi başvuru yapılacakkk

kızlar ben de ağustosta açık liseye başvurucam. çok araştırdım bu konuyu. isteyen herkes başvurabilir.ben üniversite mezunuyum ancak hep bu mesleği yapmak istedim. şuan kendi mesleğimi nevşehirde yapamıyorum açıkcası istemiyorumda.üstelik 30 yaşındayım birde kızım var.ankaraya kayıt yaptırıcam .pratik kız sanat okullarındada veriliyormuş kurs şeklinde galiba daha kısa sürüyormuş. daha fazla bilgisi olan varmı bu konuda.? açık lise yaklaşık 3 yıl sürüyor.ben üniversitede düşündüğüm için çok uzun bir vakit benim için.sorularınız varsa cevaplayabilirim.

canım ben halkeğtime başvurdum belgelerimi verdim başvuru kabül edilirse üç yıl kız meslek lisesinde eğitim alacakmışım...şimdi şunu merak ediyorum ben okudum bitirdim ne yapabilirim....kreşlerde filan mı çalışabileceğim sadece....normal bir okulda çalışmam için illa ünv mi okumam gerekiyor...yani meslek lisesini dışarıdan bitirip ünv iki yıllık çocuk gelişimine mi geçmem gerekiyor...ya da açıköğrtim anadolu ünv. okul öncesi öğretmenliğini mi okumam gerekiyor...kız meslek bitti ünv sınavına tekrar girdim ve açıköğretim anadolu ünv okul öncesini yazdım bana okuldan ek puan geliyor mu...pek bilgim yok ve muattapta bulamaıyorum...beni aydınlatan birisi olursa çok sevinirim...tamam okuyalaım ama boşuna olmasın yazık emek vereceğiz???acil cvplarınızı bekliyorum bayanlar????CADIARZUCADIARZU

:1hug:a.s.BAKOŞcum tşk ederim bilgilendirdiğin için...işletme açıköğretim üçüncü sınıf öğrencisiyim anaokulu hep hayalimde gönlümden geçen bir meslekti...allahım nasip eder inş...sanada başarılar canımcım:enbuyukkk:Şeniz

arkadaşlar merhaba size önceki yazılarımda umut dolu konuşmuştum ama maalesef tüm umutlarım yıkıldı. ünv mezunlarını almıyorlarmış yönetmelik böyleymişşşş. çok üzgünüm kızlar

yaş sınırı yok,evli ,bekar herkes gidebiliyor. ve kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü devam ediyor.ayrıca ticaret liselerininde bazılarında oluyor....

ayrıca kız meslek liselerindeki pratik kız sanat okulu çocuk gelişimi eğitimi açık liseden daha kısa oluyor(eğitim süresi).ama gece gündüz yaz kış gidiyorsun 1,5 senede bitirdik biz.üni mezunlarıda gelebiliyordu o zaman yeni bir değişiklik yoksa. stajda görüyorsun. yanlız her kız meslek lisesinde olmuyor.en yakın milli eğitimden nerelerde olduğunu öğrenebilirsiniz.başka sorusu olan varsa bildiğim bir konu ise cevaplayabilirim.sevgiler..

kızlar bunun için nerden başvuru yapcam ay bide olay nedir aydınlatın beni ben lise mezunuyum nasıl olcak çok heyecanlandım be hadi kısslar okulaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…