Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

canım ya bana gönderilen mailden sonra yola çıktım ben hem üniversite mezunlarını alıyorlar hem de eğitim süresi 2 yıl diye,

Lise mezunları ,üniversite mezunları mesleki açıköğretim liselerinin herhangi bir programına kayıt yaptırarak farklı bölüm yada alandan mezun olarak ikinci bir orta öğretim diplomasına sahip olabilirler,ancak müracat edenlerden şartları aynı olmak koşuluyla enaz 8 kişinin istenen bölüme ön kayıt başvurusunda bulunması gerekmektedir. 8 kişi tamamlandığında o bölüm açılır ve yoğunlaştırılmış olarak yüz yüze okula gidilmek suretiyle 2 yılda meslek lise diploması alınabilir.İyi günler .

olması gereken 3 yıl...çünkü verilen eğitim çoçuk gelişimi eğitimi......acaba dersleri sıkıştırıp 2 senemi yaptılar....bu forumun başında ilgili konuyla ilgili link var..orda 3 sene yazıyor..ben halkeğitime sorduğumdada 3 sene dediler..yasakkelime

bana dedilerki işte türkçe matematik gibi dersleri almayacaksınız sadece çocuk gelişi alanıyla ilgili dersleri alacaksınız o yüzden 2 yıl ama tabi aynı şartları taşıdığım 8 kişi daha olması koşuluyla. birde eski yazılara bakarsanız yeliz arkadaş bize bazı yerlerde eğitimin uzun bazı yerlerde kısa olduğu bilgisini vermişti.

ama sadece meslek dersleri için 3 sene uzun zaman değilmi?biz çoğu dersi almıycaz.... her ilde farklı bir işlem mi yapıyorlar yaa.... hay Allah ım...

ama sadece meslek dersleri için 3 sene uzun zaman değilmi?biz çoğu dersi almıycaz.... her ilde farklı bir işlem mi yapıyorlar yaa.... hay Allah ım...

evet bencede uzun yani bana 2 sene dediler işte o bile uzun, aslında 1 senede hızlandırılmış olarak bitmesi gerek.

çiçekcim hala kararsızmısın..bir an önce halkeğitime gidip kayıt yaptırsana..belki sınıflar falan dolar açıkta kalma.:hooray:

çiçekcim hala kararsızmısın..bir an önce halkeğitime gidip kayıt yaptırsana..belki sınıflar falan dolar açıkta kalma.:hooray:

sorma canım yaptırıcam inşallah da lise diplomam yok elimde o yüzden okuduğum şehirden bir tanıdığına vekalet verdim dün gidip alacak okuldan bugün gidecek diplomam gelsin ilk işim kayıt yaptırmak olacak. umarım sorun yaşamam bu kadar heveslenmişken vazgeçmek zorunda kalmam inşallah.

çiçekcim ben gittim fakat elimde belgelerim yoktu.sadece konuştum bilgi aldım.adamın dediği şuan üniversite öğrencilerini bile almıyoruz dedi. ki onlar mezun olmamışlar dolayısıyla lise mezunu sayılırlar. zaten benimde hevesim kaçtı bir öyle bir böyle. haa kayıt yapıyoruz deseler direk yaptırırım ama eski isteğim kalmadı. herşeyin hayırlısı be güzelim.insanın kısmetinde yoksa istersen dağları del yinede olmuyor

evet bende öyle diyorum zaten bakoş gelsin diplomam, evraklarımı hazırlayıp gidicem kayıt için eğer yaparlarsa tamam başlarım ama yok öyle yok böyle derlerse bırakır gelirim ne yapayım yani.

nasipse eğer olur hep hayalimdeki meslekti öğretmenlik ve ulaşamadım bir türlü artık bu son şansım allahım inşallah nasip ederde başlarım bakalım ya. :Saruboceq:

Kızlar daha önce yazmıştım ama yine hatırlatıyım..ben 28 yaşındayım,iki de çocuğum var.biri daha 10 aylık.Ama benimde yaşım ilerlediği ve yönetmelik sürekli değiştiği için bu fırsatı kaçırmadan,telafi eğitimden yararlanmak istemiştim.Benim yakınımda çocuklarıma bakabilecek kimse yok..Ama eşim bankacı,eğer dersler haftasonu olursa o bakar artık hiçbirşeyi ertelemiyim diye düşündüm.Eşimide ikna ettim,bana destek ol dedim.Oda kırmadı nihayetinde :1hug: ..derken bugün halk eğitim merkezine gittik kayıt için.Ben Antalyadayım bu arada,bi de bi kalabalık ki sormayın talep çok.Neyse,oradaki yardımcı olan beyefendiden öncelikle bilgi alalım dedik,oda beni çocuklu falan görünce üstüne basabasa bilgilendirdi sağolsun Çok üzgünüm çoook derslerin haftaiçi ve üstelik gündüz olacağını ve de en az haftada 4 gün zorunlu gelmem gerektiğini iş,çocuk gibi vs.mazertleri kabul buyurmadıklarını arz etti klava: klava: kötükedihüso kötükedihüso Yani neredeyse lise kıyafetinide giyip normal öğrenci gibi gelinecek demediği kaldı.İşin kötüsü bu ders saatleri onların insayatifin de olan bişey.Meb karışmıyor,belli bi yönetmelik yok bu konuda..ANLIYACAĞINIZ BENİM HAYELLER YİNE ÇÖP KUTUSUNA..:çok üzgünüm: :a015: ailem yanımda olsaydı,çocuklara birazcık vakit ayırabilecek biri,kafaya koymuştum bu kez ama..yine olmadı çooooooooooooooook üzgünüm kızlar.Çok umutlanmıştım bu kez ama.. senağlama neyse sizlere boooool şanslar kızlar inşallah sizin önünüz açık olur.Allah yardımcınız olsun.Benim hayallerse artık başka bir bahara ertelendi .

haftaiçi gündüz derslerin olması mantıken ters zaten.size bilgi veren kişi bence birşey bilmiyor.benim kardeşim çoçuk gelişimi bölümünde lisede okuyor..saat 4 de okuldan çıkıyorlar.ve kendi öğretmenleri haftasonu ders veriyor...yani hafta içi ile olsa 6 dan önce olmaz bence

yani bencede mantıken ters çünkü bize ders verecek hocalar kışın normal liselerde ders verecekler acaba onlar nasıl gelecekmiş derslere ilginç. Yani benim içinde hafta içi akşam ve haftasonu olursa mümkün olur zaten bende normalde hafta içi gündüzleri çalıştığım için mümkün değil başka türlüsü.

bakalım benimde lise diplomam gelecek bugün üniversitemden umarım kabul edilirm ve ders saatleri konusunda sorun yaşamam bakalım artık nasibimde varsa olur diyorum.

canım ya kimsen yokmu öyle bırakabilceğin aslında yanlarında birkaç saat duracak bir tanıdık olsa ne güzel olur, kaydirigubbakcemile5 komşundamı yok olmazsa biraz parada verirsin. Çünkü bence kaçılmayacak birşey zaten liseyi bitirip açıköğretim üniversiteye başladığın ücretli öğretmen olarak köylerde filan göreve başlıyorsun. o zamanda bir bakıcı gerekecek ya fisfisfis acaba bir bakıcımı tutsan günde belli saatlerde geleceği için çok da para almaz? tabi sen bilirsin yinede eşin ne der bilmiyorum ama CADIARZU

Maalesef yetkili bir kişiydi çünkü kayıtlarıda o yapıyordu.Ne diyim bende şaşırdım ama durum bu...böyle kalakaldım.

kızlar acık liseden cocuk gelişimi bölümü için halk eğitime başvuruyonuz dimi yanlış anlamadım yani.bana kız meslek lisesinde adana bölgesinde telafi eğitiminin olduğunu ama benim sadece halk eğitimden acık liseden devam edebileceğimi söyledi.yanlış yolda değilim dimi..........

evet canım bence doğru yoldasın.
kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…