Duyurulan durumun gerçekleşmemesi ve baskı

Bir soruya cevap verince muhakkak devamı geliyor. Soruların ardı arkası kesilmiyor ama kabahat bende. Herkes her şeyimi biliyor. Ben kimsenin ne yaptığını bilmiyorum. İnsanların hayatında güzel şeyler oluyor, bana hep sürpriz oluyor. Bazen sanki, benim hayatımda ters giden şeylerden, mutsuz olmamdan beslenen bir takım insanların arasında kısılı kalmışım gibi hissediyorum. Kaçamıyorum sanki. Kimseyi kırmak da istemiyorum. Sürekli bir açıklama hali. Of.

Selam veriyorsun borçlu çıkıyorsun. Tüm hayatını insanlara bildirme borcu.
Senin dayıngillerin iki bin on model bir doblosu vardı, eeee, üç sene önce satacaklardı, o iş ne oldu? Derdim bu arkadaşlar. Bundan kafayı yedim, dayımgillerin doblosu... İşte şimdi biliyorsunuz sorun ne. Söylememek için çok direnmiştim ama ilk sayfadaki forumdaşlarım konumu anlayamamışlar. O yüzden açıklamak zorunda kaldım...

E dayiniz dan size ne?
Akraballariniz hakkinda daha az sallayin da sonra yalanci cikmayin...

Tabi ciddiyseniz

Ben de tam tersine... iki saat sonra gerçekleşecek bir olayı bile anlatmam ya son anda bir aksilik çıkarsa diye. Ya da nazar değer falan...İnsanlar beni çok ölçülü ve mesafeli buluyor. Bazen çok iyi dursa da bazen insanlarla arama görünmez duvarlar örüyor. Bu kişilik meselesi yani çok odaklanmadıkça değişmezsin

Yapmaya nşyetlensipinşz bir şeyi, kendinize koyduğunuz bir hedefi vs başkalarına söylemek o şeyi yapma motivasyonunu düşürür psikolojik olarak...

Tabi konu ne bilmiyorum.
Kendini mi yapacaktınız bu şeyi?

Keşke ben de öyle olabilsem. Tam bir, ne şiş yansın ne kebap insanıyım. Kimseyi kırmayayım ama hayatımdan da burunlarını çeksinler artık, gibi..

Duyurduğum bir şeyin olmayacağına inanıyorum. O yüzden sonuç gelene kadar söylemem.
Olur da söylemişsem olmadıysa da iş durumuysa "nasip" der geçerim, gönül işiyse "kısmet" derim.
Laftan anlamaz biri hala deşiyorsa da onun rahatsız olacağı bir soru sorarım

Keşke ben de öyle olabilsem. Tam bir, ne şiş yansın ne kebap insanıyım. Kimseyi kırmayayım ama hayatımdan da burunlarını çeksinler artık, gibi..
Bazıları bunu yapar ama bazı insanlar cidden meraklı oluyor. Kötü niyetli olmasa da meraklılar yani... kendine telkin vermeni tavsiye ederim.

Yapmaya nşyetlensipinşz bir şeyi, kendinize koyduğunuz bir hedefi vs başkalarına söylemek o şeyi yapma motivasyonunu düşürür psikolojik olarak...

Tabi konu ne bilmiyorum.
Kendini mi yapacaktınız bu şeyi?

Yapacaktım, olmadı, başarısız oldum.
FAILED.

Soru cevaplamaktan vakit bulabilirsem, başkalarının sıkıntılarına odaklanmayı deneyeceğim. Sağlı sollu soru manyağı olunca tabi, apışıp kalıyorum. Biraz pratik yapmam lazım evde.

bir iş kuracaktınız olmadı ya da sınav, mülakat sonucu olumsuz gibi birşey sanırım. eee ne var yani. herkesin başına gelir böyle şeyler.o zaman kimse kimseyle konuşmasın herkes evde otursun kimseyi görmesin. çok abartmışsınız. inanın kimse de başkasını o kadar takmıyor. herkesin kendine göre dertleri var.

Bence mülakatla bir işe başvurdunuz ve elendiniz. Planlarınızı hicbir zaman kimseye söylemeyin olunca duysun şok olsun herkes. Olmayınca moral bozmak yerine olunca şok olsunlar

Valla ben sizi çok iyi anladım
Hatta başlığı okuyunca direk aha ben dedim

Bende çok tez canlıyımdır aklıma bişe düşünce hemen herkese duyurrum onu daha ortada fol yumurta yokken
Sonra bi şekilde iptal olur vazgeçerim olmaz vs vs
Sonra derdine düş durr nasıl anlatcam diye soranlara

Konunun içeriğini bilmediğimiz için spesifik yorumlar yapamıyoruz ama klasik yalanlarla üstümden atarım ben genelde

Soru cevaplamaktan vakit bulabilirsem, başkalarının sıkıntılarına odaklanmayı deneyeceğim. Sağlı sollu soru manyağı olunca tabi, apışıp kalıyorum. Biraz pratik yapmam lazım evde.
Burada pek hazırcevapsınız gerçek hayatta da olmaya çalışın o zaman başınız böyle şeylerle pek ağrımaz

Bence mülakatla bir işe başvurdunuz ve elendiniz. Planlarınızı hicbir zaman kimseye söylemeyin olunca duysun şok olsun herkes. Olmayınca moral bozmak yerine olunca şok olsunlar

işle ilgili olduğu çok anlaşılabilir diye düşünerek yazmıştım, herkes ayrıntı istiyor. neyi anlamadılar ben de anlamadım. :) herkesin kendi derdi var, abartmışsınız vs. keşke öyle olsa. en son 2 sene önce yüz yüze takıldığım biri ayda bir mesaj atıyor, ne yaptın, şu işi ne yaptın diyerek. selam sabah da yok ha, direk mevzuya giriyor. evet herkesin kendi derdi sıkıntısı var ama bazıları kendi derdini unutup, başkasının sıkıntısıyla mutlu olmak için kendilerine kurban arıyorlar.

çok haklısınız. bundan sonra çok farklı bir ben olacağım.

Benim de etrafımda ısrarcı, meraklı insanlar çoktur. Akrabalar özellikle. Ve aşırı baskı yaparlar olmadı mı olmadı mı diye. O yüzden bir sınava girerken bile kimseye haber etmem. Belli olunca duyururum. Üzerimde ekstra baskı oluyor sıkılıyorum.

ah kesinlikle böyle bir şey var ben artık herşeyimi saklar oldum

Burada pek hazırcevapsınız gerçek hayatta da olmaya çalışın o zaman başınız böyle şeylerle pek ağrımaz

kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum. her zaman ilk aklıma gelenleri söylesem arkadaşım, dostum kalmaz herhalde. ama böyle de ben mutlu değilim malesef.

bir de beni üzen bir konu olunca, hazırcevaplık falan kalmıyor.

Peki doğrudan sorduklarında yalan söylemeden nasıl atlatacağım insanları? İnanın hiçbir şey anlatmak istemiyorum ama yalan da söyleyemiyorum. Çok zorlanıyorum artık.
Açıklama yapmak zorunda mısınız olmadı nasip değilmiş bu kadar kime ne yani.. Mesela ben artık öyle yapıyorum örnek vereyim ablam eşinden ayrıldı annmlerle de kalmıyor ayrı bir evde taa ilkokul arkadaşım beni aramış hal hatır arasında ablan noldu kız hala tek mi oturuyor niye annele kalmıyorki diyor bende dedim ki evet tek ev arkadaşımı arıyorsun yani sanane arkadaşım kimene ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…