canım bu adam senin psikolojini de bozuyor. özgüvenini yitirirsin.
bi kere diyelim ki boşandın, alamaz çocuğunu falan 3 yaşında yavrum ana kuzusu daha.
üstelik adam sorumsuz, bakmıyor ki sana...
geçen sene o gün noldu bilemem. en kötü şey bile olsa acısını ailenden niye çıkarıyorsun adam?? kocan her şekilde haksız güzelim.
sana şiddet uygularsa (Allah korusun) git hemen rapor al. çocuğunu bırakabilecek yerin varsa çalış. ama kocana para verme. kendine çocuğuna harca. birikim yapmaya çalış. madem ki kocan, anan-baban seni korumuyorlar seni ve yavrunu kendin koruyacaksın. çalış. baktın kocan paranın hepsini mi istiyor. maaşını az söyle kalanını kenara at.
inşallah düzelir. ama oldu da düzelmedi kaç sene çekebilirsin? dayanamazsın güzelim bir gün canına tak eder. inşallah düzelir ama öyle bir şey olursa sahip çıkanın da yok para lazım. Allah yardım etsin.
eltiniz size ne gibi bir iftira attı? :eşim yeni askere gitmişti kayınvalidemdeydim icra geldi kayınpedere bende elimde olan altınları verdim ver bunu avukata götürmesinler bişey dedim almadı adam.ertesi gün sordu öylece kaldı.Eltim bunlara demişki babam bunları almak için üzerime yürümüş küfür etmiş dövmeye kalkmış ben öyle söylemişim ona.Halbuki kayınço demişki o vericek altınını sende ver işin içinden çıkamayınca dikkati dağıttı ama benimde ömrüme mal oldu..
bir evin içinde başkaları ile mi yaşıyorsunuz? evet babanesi ile şimdilik köydeler gelicekler kurbana..
aylık gelirden size birşey düşmüyor mu? hayır düşmüyor.Borç var deyip elinde ne varsa alıyolar ekmek sigara parası ayda olursa 20 lira pazar parası.hepsi bu kadar.
eşiniz çalışıyor mu? ortak çalışıyorlar
eşinizin ailesi ile şu an arası nasıl? çok iyi borçları ödendiği sürecede kötü olacağını zannetmiyorum.Kendini onlara adadı borç ödensin ev önemli değil der en çok sıkışıncada yapcak bişey yok der çıkar işin içinden.
bu ayrıntıları göremedim ben...
doğru yorum yapmak için bunların cevaplarını görmek lazım
canım Allah sana şumübarek günün hürmetine yardım etsin.sana bir abla olarak tavsiyem rabbime sığın,sabah veakşam yedişer kere
" hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü vehüve rabbülarşil azim" canım bu duayı okuyanların dünya ve ahiret işlerini rabbim yoluna koyar diye yazıyor dua kitaplarında,ayrıca her gün yüz kere "la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" de bu duada hem rızkınızın açılması sakinleşip birbirinize kırıcı olmadan konuşabilmenizi sağlar,rabbim yardımcın olsun.
Ayrıca çocuğumu burda bırakmam lazım diyorsun hangi mahkeme 3 yaşında çocuğu babaya verir saçmalamışsın kusura bakma da. Kocan ne derse mantık süzgecinden geçirmeden bu böyle diye mi düşünüyorsun anlamadım.
Canim ya ne zordur kiymet bilmez insanla yasamak...Rabbim sana sabir versin..Insallah o kocan olacak adamada akil versin..Git ailenle kal görsün hanyayi konyayi derdimde, ailen sahip cikmiyormus...
canım Allah sana şumübarek günün hürmetine yardım etsin.sana bir abla olarak tavsiyem rabbime sığın,sabah veakşam yedişer kere
" hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü vehüve rabbülarşil azim" canım bu duayı okuyanların dünya ve ahiret işlerini rabbim yoluna koyar diye yazıyor dua kitaplarında,ayrıca her gün yüz kere "la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" de bu duada hem rızkınızın açılması sakinleşip birbirinize kırıcı olmadan konuşabilmenizi sağlar,rabbim yardımcın olsun.
Bu duaları abdestli mi okuyoruz yoksa gün içinde aklımıza geldikçe okusak olurmu ..hemen başlıycam yapmaya..
Çok üzüldüm.Aslında söyleyecek çok şey,sunulacak çok çözüm var ama öyle iki arada bir derede durum ki,
ne desem uygulama da olmayacak şeyler.Öncelikle sakın kendini çaresiz,kimsesiz hissetme.
Senin evladın var ve sadece O'nun için bile olsa güçlü olmak zorundasın.En çok sana ihtiyacı var.
Eşin için olumlu tek bir şey düşünemiyorum ama şu an için mevcut şartlar da boşanmak pek mantıklı görünmüyor.
Bak yaşadığın süreci geçici bir dönem olarak düşün.Şu an için o evde kalmaktan ve beklemekten başka bir çözüm görünmüyor.
Eşin bu tiğnete biri olmasaydı(kaypak-şantajcı-özgüvensiz-saygısız ve boş)
çözüm yolların çok daha medenice ve kolay olurdu.
Ama böyle biri ile uzlaşman güç.Normal davranmaya çalış.Biliyorum çok zor ama geçicek...
Hayatın boyunca bu böyle gitmiycek.Bebeğini bırakabileceğin kimse yok mu?
Çalışman şart çünkü.Çalışıp para kazanman gerekiyor.
Mümkünse aldığın miktarı da söyleme ya da eksik söyle.
Kendin için,evladın için birikim yap gizli gizli.
O hayattan,o evden ve o adamdan kurtulmak için ihtiyacın olan en önemli şey para çünkü.
Ailenin durumu biraz düzelene kadar sabret.Yani eşin seni tehdit edecek bir neden bulamasın.
Uzun bir süre mi bu borç ödeme durumu?
canım abdestli okumak tabi ki daha iyi olur ama abdestim yok deyip de okumamazlık yapma. Gün içinde tabiki aklına geldiği her an okuyabilirsin. Bilhassa ikinci yazdığım duayı içinden oku oku eşinin yüzüne üfle. o çok sakinleştirir onu. inşallah güzel haberlerini alırız
Canım gerçekten çok üzüldüm, hiç hak etmediğin şeyler yaşamışsın. Umarım en kısa zamanda hepsi kötü bir anı olarak kalır. Çalışıp para biriktirme şansın var mı? Eşine maaşını az söyleyerek belki? (Eşler arasında gizli para hesaplarını hiç doğru bulmam ama seninkine ne yapsan az.) Belli ki sana ne ailenden ne eşinden hayır var. Hem kendin hem de çocuğunun geleceği, psikolojisi için bir an evvel işlerini yoluna koyup kendi hayatını kurmaya bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?