duymuyor,anlamıyor,sevmiyor

bozdu zaten özgüven diye bişey kalmadı.hiçbişey yapamıycam gibi geliyo hergün bi öncekinden kötü geçecek biz böyle asalak gibi devam edicez ve daha daha Allahım..okadar istiyorum ki bişeyler değişsin bi gün mutlu açayım gözlerimi biyerim ağrımasın,yüzüm normal renginde kalktığımda güleyim mesela ne kadar zor bişeymiş normal şartlarda yaşamak ..Şaka gibi ..

Ailenin yanına gidersen seni sokağa mı atarlar? Atmazlar ama kızarlar diyorsan bırak kızsınlar elin herifinin yanında dayak yiyip mutsuz olacağına bırak ailen biraz şikayet etsin önemli değil önemli olan senin ve yavrunun mutluluğu sağlığı. Annene ver baksın çocuğa sen işe gir. Orda düzgün insanlarla tanışırsın belki özgüvenin artar. Sana yardım edecek kişi yine sensin unutma. Hayatta yaşadığımız pek çok şeyi kendi seçimlerimiz belirler. Seçimini yap.Ya o odada dayak yiyerek yaşayacaksın ya da hayatının kontrolünü eline alacaksın.

Ayrıca çocuğumu burda bırakmam lazım diyorsun hangi mahkeme 3 yaşında çocuğu babaya verir saçmalamışsın kusura bakma da. Kocan ne derse mantık süzgecinden geçirmeden bu böyle diye mi düşünüyorsun anlamadım.

offfff ki ne offffff.

işte bir kişilik sorunu daha...eşiniz ailesinden bağımsız yaşamayı beceremiyor....

her yolu denediniz nuh diyor peygamber demiyor...

çocuk da var...

zaten eşinin aileside oğullarının ayakta durmasını istemiyorlar bellki;

harçlık veriyorlarmış ya..hayret ötesi...

zor bir durum..ama güzellikle ikna edeceksin...yoksa sana kötü davranıyormuş baksana

iyice sinirlerin yıpranacak...yoksa...kendine iyi bak...bilki sen kendine en çok değeri vereceksin...

el adamı bu kadar kıymet biliyor...

Allah yardımcın olsun....öfkeni bastırmaya çalış..

canım Allah sana şumübarek günün hürmetine yardım etsin.sana bir abla olarak tavsiyem rabbime sığın,sabah veakşam yedişer kere

" hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü vehüve rabbülarşil azim" canım bu duayı okuyanların dünya ve ahiret işlerini rabbim yoluna koyar diye yazıyor dua kitaplarında,ayrıca her gün yüz kere "la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" de bu duada hem rızkınızın açılması sakinleşip birbirinize kırıcı olmadan konuşabilmenizi sağlar,rabbim yardımcın olsun.

Allah razı olsun canım benim aminnnnn inşallah ya.emin ol yapıcam bunu.Çok dua okudum bi ara zikir yasin kitabını ters ediyodum ama Allahım ne bileyim ya çok saolasın..İnşallah düzelirde iyi müjdeli haberleri yazarım buraya.

Bu dediğiniz şeyleri ben binlerce milyonlarca kez düşündüm zaten çaresizliğimde burada başlıyor.Tekrarlıyorum babam iflas etti yaşadığı şehri terketmek zorunda kaldı hapse girmeden borçlarını ödeyebilmek içinnn.Eşim çocuğu bırakmam diyor vermezde zaten mahkeme bana versede tehdit ediyor yerleri ni söylerim diye..Bi yerde kendini garabtiliyor benim çaresizliğim ile .Çocuğu bırakmassam ailemin hayatı riske giriyor.Bırakmadan burada yaşam kurayım diyorum bu sefer babam resti çekiyor dul kadın orada tek başına kalamazsın silerim diyor.Mahkemenin bana vereceğini biliyorum araştırdımda ama annem babam bu sefer darman duman olucak küçük kız kardeşim var annem sinir hastası oldu organlara vrdu kaç defa ameliyat oldu.Bu yüzden diyorum ikna etmenin kendime çekmenin bi yolu yokmudur diye..

Şartlar ne olursa olsun nefes aldığım sürece evladımı bırakmam ne zorluklarla bu güne getirdim ben onu bırakabilirmiyim hiç ...kanım donuyo düşününce..ona kıyamadığımıdan hep işte .. o olmasa olacakları tahmin bile etmek istemiyorum..

Son düzenleme:
Canim ya ne zordur kiymet bilmez insanla yasamak...Rabbim sana sabir versin..Insallah o kocan olacak adamada akil versin..Git ailenle kal görsün hanyayi konyayi derdimde, ailen sahip cikmiyormus...

Yapabilecekleri çok şey varken yapmadılar kendi kendime mücadele ile sinsirile sindirile buraya kadar geldim ama önümü göremyorum.

Bu duaları abdestli mi okuyoruz yoksa gün içinde aklımıza geldikçe okusak olurmu ..hemen başlıycam yapmaya..

SENNAM arkadaşım malesef 100 mesaja ulaşamadığım için cevap yazamadım.Açıkçası yazacağım cevapta burada iyi olmaz.Bana özelden mail adresini atabilirsen görüşmek isterim seninle.İnş. görürsün bu yazıyı..

Bu duaları abdestli mi okuyoruz yoksa gün içinde aklımıza geldikçe okusak olurmu ..hemen başlıycam yapmaya..

canım abdestli okumak tabi ki daha iyi olur ama abdestim yok deyip de okumamazlık yapma. Gün içinde tabiki aklına geldiği her an okuyabilirsin. Bilhassa ikinci yazdığım duayı içinden oku oku eşinin yüzüne üfle. o çok sakinleştirir onu. inşallah güzel haberlerini alırız

Canım gerçekten çok üzüldüm, hiç hak etmediğin şeyler yaşamışsın. Umarım en kısa zamanda hepsi kötü bir anı olarak kalır. Çalışıp para biriktirme şansın var mı? Eşine maaşını az söyleyerek belki? (Eşler arasında gizli para hesaplarını hiç doğru bulmam ama seninkine ne yapsan az.) Belli ki sana ne ailenden ne eşinden hayır var. Hem kendin hem de çocuğunun geleceği, psikolojisi için bir an evvel işlerini yoluna koyup kendi hayatını kurmaya bak.

Çok üzüldüm.Aslında söyleyecek çok şey,sunulacak çok çözüm var ama öyle iki arada bir derede durum ki,
ne desem uygulama da olmayacak şeyler.Öncelikle sakın kendini çaresiz,kimsesiz hissetme.
Senin evladın var ve sadece O'nun için bile olsa güçlü olmak zorundasın.En çok sana ihtiyacı var.
Eşin için olumlu tek bir şey düşünemiyorum ama şu an için mevcut şartlar da boşanmak pek mantıklı görünmüyor.
Bak yaşadığın süreci geçici bir dönem olarak düşün.Şu an için o evde kalmaktan ve beklemekten başka bir çözüm görünmüyor.
Eşin bu tiğnete biri olmasaydı(kaypak-şantajcı-özgüvensiz-saygısız ve boş)
çözüm yolların çok daha medenice ve kolay olurdu.
Ama böyle biri ile uzlaşman güç.Normal davranmaya çalış.Biliyorum çok zor ama geçicek...
Hayatın boyunca bu böyle gitmiycek.Bebeğini bırakabileceğin kimse yok mu?
Çalışman şart çünkü.Çalışıp para kazanman gerekiyor.
Mümkünse aldığın miktarı da söyleme ya da eksik söyle.
Kendin için,evladın için birikim yap gizli gizli.
O hayattan,o evden ve o adamdan kurtulmak için ihtiyacın olan en önemli şey para çünkü.
Ailenin durumu biraz düzelene kadar sabret.Yani eşin seni tehdit edecek bir neden bulamasın.
Uzun bir süre mi bu borç ödeme durumu?

Şu an nötr olarak dolaşıyorum ortalıkta çocuğuma bakıyorum ev işi geldiğinde yemeğini koyuyorum cevap vermiyorum hiç bi sözüne iyice zorda kalırsam sırıtıyorum okadar.İçimde bitti çünkü çok şey sohbet felan hiçbirşekilde etmiyorum o bişey dersede dediğim gibi hıhı evet ..böyle yapmayımmı.Diğer türlü kalbimi ısıtıncada ona çok kırılıyorum hırpalanıyorum.off ya ..

İş bakıyorum arkadaşlarıma falanda söyledim.Dönüş yok biryerden daha bulduğum işleride beyfendiye beğendiremedim kaldım öylece acayip bi durumdayım ya tarifi yok ruh gibi hiç bişey hissetmyorum yediğimden tat almıyorum söyleneni anlamıyorum salak bişey oldum bi çocuğuma işte enerjimm.

onlar için 35000 olsa buraya dönebilirler.Ama birsürü borç ödüyolar hariçten lazım olan bu.Allahım dua edin nolur ya
Rabbim denklesin geçsin bitsin bu günler.Ben herşeyi sineye çekmeye razıyım unutulsun yaşanmamışa dönelim nerde kim varsa Allahım yardımcı olsun yetişsin imdadına..

İnşallah canım ya inşallah Allahım duysun artık sesimi denemesin daha fazla gücüm takatim kalmıyo çok ağır bi sınav bu.Bu kadar çektiriyo biyerdende dşyorum öbür dünyada kefaret olurmu ki bu sıkıntılar öyle avutuyorum kendimi.Tabi herşeyin baş sorumlusu benim Başımız sıkışınca Allah diyoruz canımız yanınca verdği aklı kullanamayıp sonra buaralarda ağlıyorum şte of koca kafam

bulduğum işleri beğenmiyo yada çalışırken piskolojimi ne kadar bozacak şey varsa ardına koymuyo istemiyo güçlenmemi zaten onu yediremiyo.Aile bazında çok kör ler kendilerini yetiştirmemiş ailesi; babası annesini 15 yaşında almış dayakla büyütmüş karısını ..benimkiler öyle değildi sevgi muhabbet gırla giderdi bağlıydık birbirimize bi güne kadar.ozamandan sonra hiçbişey eskisi gibi olmadı zaten..Kendinden üstün görüyo beni.Halbuki ben ataerkil aileden geldim herşeyin başına onu koymadan bişey yapmamaya özen gösteririm fikirleri varsa şöyle olsa böyle olsa derdim.Ama ne konuda ne kadar eksiği varsa bilgi açısından,tecrübe açısından ben hep fazla oldum ..şimdide köreltti işte hiç bişey kalmadı ama hala ne bilim ya..gelsin tekrar konuşmayı deniycem bakalım nasıl olucak ne diyeceğimide bilemiyorum artık.kafam yerinde değil hiç...

Kızlar dualarımı okuyorum ve birde ek olarak sessizlik konumunu aldım sadece kızımla konuşuyorum.onunla hiçbir şekilde muhabbet etmiyorum.Bir şey anlatırsa geçiştiriyorum yok gibi anlayacağınız.laf atmaya konu açmaya çalışıyor.Kıskandırmayı bile deniyor misilleme yapıyorum aynı cevap ile hemde sorun değil benimde öyle yada bende selam veriyorum vs. bozuluyor ama şimdilik tepki yok.En can alıcı konu ev konusu o konuda dahi üzerinde durmuyorum sanırım işe yarıyor.Geçici bir şeymi bilmiyorum . Durum stabil :44:

Senam verdiğin duaları okudum üzerine daha başka şeylerde okudum ne gördüysem ne duyduysam Rabbime şükürler olsun ilk evlendiğimiz yıla döndük hayretler içindeyim okadar değiştiki tarifi mümkün değil yüzüme bakmayan adam öpmeden evden çıkmıyor canım cicim ayyyyyyyyyy Allahım bu günleri göreceğim aklıma gelmezdi ..Acaba geçici bişeymi diye baya bi buraya yazmadım yok değil evi taşıdık sınırları zorladım bi sürü şey istedim hiç sesi çıkmadı aldı hepsini ..Ne istersen sölyle sen bana durumum el verdiğince ayarlamaya çalışırım diyo düşüünüün bi süt başında ortalık ayağa kalkıyoduu .Çevremdekiler bile inanamıyolar bebek bile düşünüyoruz .Dualarım hala sıkıntı içinde olanlar için.Allahım daralttı ama yüzümede güldü hiç düzelmez umutsuz vaka boşan bundan başka kurtulamazsın diyenler bile gördüklerine şaşırıyolar.Çok şükür Rabbime.Ama dualardan ama çektiğim sıkıntılardan acıdı yaradanım sizlerede yardım etsin huzur dolu yuvalarınız olsun inşallah hepinizin arkadaşlarım.

Ayrıca zor zamanımda yanımda olduğunuz için kadılar kullübüne ve siz arkadaşlarıma çooook teşekkür ederim iyiki varsınız..

canım o dualar hangi dualar merak ettim belki bigün hatta herzaman lazım olacak şeyler yardımcı olurmsun hangi dualar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…