duymuyor,anlamıyor,sevmiyor

manndal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
174
1
46
Bursa
Merhaba arkadaşlarım;
Benimde derdim var konu geriye gidince çok uzun ama kısaca anlatıp bugüne gelmek istiyorum..
Babam varlıklıydı nişandan sonra iflas etti şehri terketmek zorunda kaldı.Eşim bırakmadı evlendik.
8 ay geçmeden hamile kaldım beş aylıkken askere gitti ve kabus devam etti,eltimin iftirası yüzüden eşimin ailesi beni evlerden kovdu kendi oturduğum kira evimden bile..Doğuma başkalarının arabasıyla gittim.Parasız kaldım bileziklerimi bozup evladıma baktım karnımda ve doğduğunda.eşim geldi baba 2 oğul ortak çalışıyolar.15000 i geçik 3 haneye para giriyor aylık.kayınpeder alkolik ehli keyif,kayınço tam bi hanım ağızlı sözünden çıkmıyor en önemliside ben bebeğimle açlıktan ağlarken ağalar keyif çatıyolardı dört dörtlük evlerde..(para yok diye beni buraya çıkardılar kayınçom 500 lük evde oturuyo aidat hariç,35,40 milyar sadece takıları var benim düğünümde elimde bişey bırakmadılr bıraktığınıda ya borca aldı ya ben dediğim gibi geçinmek için bozdurdum)4 ev taşıdım 3 senede ve sonunda beni bi yakının evine soktu.bi odada eşyalar yığılı bir gözünde ben oturuyorum diğerleri başkasının eşyaları..Herkez yatağında uyurken ben divan üstlerinde uyuyorum,misafir ağırlayamıyorum,birine gel diyemiyorum,çocuğumu hep diğer odalara gidicek diye diken üstünde duruyorum.Bi yerde emanet ve pimpirikli birinin yanında kalıyorum.nefes alamıyorum ne dediysem kiraya çıkmaya ikna edemedim hep avukattan döndük bırakmadı bi türlü..Ailem çok pasif insanlar hiç seslerini çıkarmıyolar çek sabret diyolar sadace.Nefret ediyorum sahipsizlik te var..Allah Muhammed aşkına bana bi yol gösterin duvarlar üstüme geliyo artık boğuluyorum nasıl ikna edicem ben bu adamıı :..((84::84: nedesem kötüye yoruyor,dinlemiyor dövdü bile sudan bi bahane ile çaresizim .

eltiniz size ne gibi bir iftira attı?

bir evin içinde başkaları ile mi yaşıyorsunuz?

aylık gelirden size birşey düşmüyor mu?

eşiniz çalışıyor mu?

eşinizin ailesi ile şu an arası nasıl?

bu ayrıntıları göremedim ben...

doğru yorum yapmak için bunların cevaplarını görmek lazım..

Evet arkadaşım altta kayın valide va bende kayınvalidenin kayınvalidesinin evindeyim üst katta

eltiniz size ne gibi bir iftira attı? :eşim yeni askere gitmişti kayınvalidemdeydim icra geldi kayınpedere bende elimde olan altınları verdim ver bunu avukata götürmesinler bişey dedim almadı adam.ertesi gün sordu öylece kaldı.Eltim bunlara demişki babam bunları almak için üzerime yürümüş küfür etmiş dövmeye kalkmış ben öyle söylemişim ona.Halbuki kayınço demişki o vericek altınını sende ver işin içinden çıkamayınca dikkati dağıttı ama benimde ömrüme mal oldu..

bir evin içinde başkaları ile mi yaşıyorsunuz? evet babanesi ile şimdilik köydeler gelicekler kurbana..

aylık gelirden size birşey düşmüyor mu? hayır düşmüyor.Borç var deyip elinde ne varsa alıyolar ekmek sigara parası ayda olursa 20 lira pazar parası.hepsi bu kadar.

eşiniz çalışıyor mu? ortak çalışıyorlar

eşinizin ailesi ile şu an arası nasıl? çok iyi borçları ödendiği sürecede kötü olacağını zannetmiyorum.Kendini onlara adadı borç ödensin ev önemli değil der en çok sıkışıncada yapcak bişey yok der çıkar işin içinden.

bu ayrıntıları göremedim ben...

doğru yorum yapmak için bunların cevaplarını görmek lazım

ya çok üzüldüm allah sabır versin bebegine bakacak biri yok mu sende calışsan

çalıştım bende çalıştım hemde ne zorluklarla ama psikoloji bozuk olunca olmuyor.11 kilo verdim sıkıntıdan dayak olayından sonra .Diyoki bana sen çalışıyonda ne oluyo napıyomuşum ben nankörlükte var yani anlayacağın.Başkaları gününü gün edecek ben hakaret işiticem laf yiyicem binbir zorlukla çalışıcam mükafatıda bu.

canım ya zor durumun Allah sabır versin.

Akraba ile de olsa ortak iş yapmayacaksın. ister ultra zengin ister orta halli olsunlar ortak iş yapan tüm akrabalarda benzer sorunlar duyuyorum. az maaşı olsun kimseye hesap vermesin. eşinle sakince konuşsan. ayrılsa yanlarından. maaşlı bir işe girse.

anlattıklarında hala kafama oturmayan şeyler de var. eşin seni ve çocuğunu resmen ezdiriyor. bir şey desen kendi de eziyor. ayrılmak da istemiyor. bu kadar kötü, bencil bir adam mı? yoksa başka bir şey mi var? ne bileyim sana mı kızgın, ailesi mi dolduruyor, ortaklara minnet borcu var işin içinden mi çıkamıyor?

siz zaten zor durumdasınız. bu durumda bir de birbirinize düşerseniz o yuva daha iflah olmaz. dertleşip birlikte bu sorunlardan kurtulmanın yolunu arayabilseniz kafanız daha rahat olur.

sen eşine isteklerini sert bir şekilde mi söylüorsun? gerçi o görmüyor mu el evinde bi göz odadasın, arasızsın söylemene de gerek yok ya.

ne bileyim anlamadım tam.

sabret canım sabrın sanu selamettir neden şiddete basvurdu

Şöyle söyleyim el bebek gül bebek büyümüş hep birilerinin desteği ile tabiri caiz ise asalak gibi çok kızıyorum ya..her dilden konuştum anlamıyo nuh diyo peygamber demiyo.daha ben konu açmadan kendi açıyo mesela ev alıcam bir milyar ödemeli olucak dedi kredi ile tamam dedim sakince nasıl ödüyeceğiz bak kiraya bile çekiniyoruz(kızmasın diye kendimide katıyorum) sen çalışcaksın dedi peki sen dememe kalmadı kıyamet koptu en basiti bu bak sakin konuşma bikaç cümle geldiği yer bu sonunda vereceğin cevap bu olmamalıydı cevap: sen bunu hakediyosun adamına göre muamele ..

Çok ağrıma gidiyo yemin ederim en ufak bi abartma üstüne koyma yok ya hep mücadele ettim 5 yıl boyunca.Çevrem senin gibi kadına nasıl yapıyo bunları diyo hep görüyolar güzelsin kibarsın hatırnazsın ne istiyo bu senden diyolar ..kimsede çare bulamıyo

hep mi böyleydi evlendiğinizden beri? sen çalışabiliyorsun madem hiç tek yaşamayı düşünmedin mi? gene bi göz oda olur ama kafan rahat olur.

ben sana boşan diyemem tabiki. zaten ben evli çiflere en son çare boşan derim ama senin eşin sana kocalık görevlerini yapmıyor ki... sana bakmıyor. üstüne eziyor. üstüne sen çalış diyor...

tabiki kadın da çalışıp kocasına destek olacak ama "destek" sen git hakkını yedir para getireme sonra karını döv, hakaret et, bir de parasını iste.... çok yanlış. gider kendi de çalışır kazancım bu der, üstüne sen destek olursun amenna...

kaç yaşındasınız? ne zamandır böyle eşin? çocuğun kaç yaşında?

babasına kardeşine kızıyor,Eve gelincede kapının önğüne çöp koydum atmak için yemeği kapatıp atarım dedim üstüne geldi sonrası malum.hepsi bu
allah akıl fikir insanlık versn o kocana öğle şey mi olurmuş ya .... ara anneni babanı cnm böle sorumsuzluk olmas seni neden sahipsiz bırakıyorlar belli ki sende biras pasif kalmışsın boyun bükmüşsün bi rest cekecek büyük şart hiç mi yok öle bi insan tanıdığın akraban falan

27 yaşındayım bu kadar değildi en azından konuşuluyodu aradada olsa.tuhaf bi gündü geçen sene eve geldi vurdu kafayı yattı hiç konuşmadan ne oldu ne yaşadı bilmiyorum tuhaftı çok o günden sonra iyice farklılaştı.Babam lar kaçak benim çalışıp borç ödemeye çalışıyo annemle ikisi.Şehir dışındalar.Oraya gidemem çocuğu bırakmıcanı söylüyo her tartışmada yanlız git diyo 3 yaşında evlatcım.onu bırakıp gidemiyorum burada kalıp iş kendime göre hayat kurayım diyorum babam rest çekiyo ayrılırsan orada duramazsın silerim diyo.Eşim burda dediğin gibi sıkışıp kaldım.

ya nasıl aileler varyaa insan o durumda evladını nasıl sahipsiz bırakır. çok üzüldüm arkadaşım umarım ksıa zamanda herşey düzelir

Canim ya ne zordur kiymet bilmez insanla yasamak...Rabbim sana sabir versin..Insallah o kocan olacak adamada akil versin..Git ailenle kal görsün hanyayi konyayi derdimde, ailen sahip cikmiyormus...

Canım benim babam iflas edince bir tane akrabam tanıdığım kalmadı herkez sırt döndü.Rest çekecek bi canım var onuda denedim denemedim değil Allahtan korktum.Onlarda bunu bildikleri için tepiniyorlar üstümde diledikleri gibi..Rabbim onlarada benim gibi olmayı nasip etsin fazlası değil bakalım ne kadar katlanabilecekler..

Benimde aklım almıyo artık beynim uyuşuyo.Daha beni bunların üstüne atıp çek diyolar.Yada gel ama nasıl geleyim evladımı bırakıp.bi yolu olmalı ikna edebilmenin ama ??

canım bu adam senin psikolojini de bozuyor. özgüvenini yitirirsin.

bi kere diyelim ki boşandın, alamaz çocuğunu falan 3 yaşında yavrum ana kuzusu daha.

üstelik adam sorumsuz, bakmıyor ki sana...

geçen sene o gün noldu bilemem. en kötü şey bile olsa acısını ailenden niye çıkarıyorsun adam?? kocan her şekilde haksız güzelim.

sana şiddet uygularsa (Allah korusun) git hemen rapor al. çocuğunu bırakabilecek yerin varsa çalış. ama kocana para verme. kendine çocuğuna harca. birikim yapmaya çalış. madem ki kocan, anan-baban seni korumuyorlar seni ve yavrunu kendin koruyacaksın. çalış. baktın kocan paranın hepsini mi istiyor. maaşını az söyle kalanını kenara at.

inşallah düzelir. ama oldu da düzelmedi kaç sene çekebilirsin? dayanamazsın güzelim bir gün canına tak eder. inşallah düzelir ama öyle bir şey olursa sahip çıkanın da yok para lazım. Allah yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…