• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal İhanet sizce var mıdır yok mudur? Aldatılmak teni tenine değmesi midir?

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
DUYGUSAL ALDATMA DAHA TEHLıKELı
[SIZE=+1]Aldatma konusunda daha önce yapılan bilimsel çalışmalara bakıldığında duygusal aldatma ve cinsel aldatma ayrımı yapıldığının görüldüğünü ifade eden CıNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Var olan bir ilişki varken bir başka partnerle cinsel ilişkiye girmek cinsel aldatma, duygusal bir yakınlık yaşamak veya bir başkasına aşık olmak ise duygusal aldatma olarak değerlendirilir. Erkekler daha çok cinsel aldatmayı tercih ederken kadınlar ise daha çok duygusal aldatmadan yanadır. Ayrıca duygusal aldatma cinsel aldatmaya göre daha zor bir durumdur ve içinden çıkılmaz bir hal almasına yol açabilir ve asıl aldatma budur" dedi.

[/SIZE]

[SIZE=+1]ZıHıNSEL ALDATMA DAHA FAZLA
[SIZE=+1]Zihinsel olarak yaşanan aldatmaların sayısının eyleme geçmiş aldatmalardan daha fazla yaşandığına dikkat çeken CıNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE “Zihinsel aldatma zararsız gözüken fakat insanları ömür boyu takip eden bir durumdur. Şu veya bu sebeple ilişkisini yürütmek zorunda olup da aklında bir başkası olan çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor. Mesela sevdiği başka bir kişi varken bir başkasıyla evlenmiş, ama hala bir önceki sevgilisini düşünenler, medyada boy gösteren kadınlara veya erkeklere hayran olanlar, cinsel açlığını gidermek için bir başka partnerin fantezisini kuranlar, birlikte yaşlandığı eşine değil de genç kızlara veya erkeklere ilgi duyanlar. Bu örnekleri kolayca çoğaltabiliriz” dedi.[/SIZE][SIZE=+1][/SIZE]
[/SIZE]

CıNSEL TIP DERNEĞı

Erkeklerin Söylediklerini Kadınlar Nasıl Anlıyor?

Duygusal ıhanet

Erkek: “Hiçbir şey yapmadım. Birisiyle konuşmaya ihtiyacı vardı.”
Kadının anladığı: Bu kadının duygusal desteğiyim. Bana güvendi ve bana açıldı, senin yapmadığın gibi.
Kadın: “Bu birlikte uyumanızdan daha kötü. Neden göremiyorsun?”
Erkek: “Gülünç olma!”

Öneri: Kadınlar için duygusal ihanet fiziksel ihanetten daha kötüdür ancak erkekler için ise tam tersi fiziksel ihanet daha kötüdür. Bu noktada kadın duygusal ihaneti fiziksel ihanetten daha büyük bir durum olarak algılayabilir. Erkeklerin bu konuda hassas olmaları gerekir.

ALINTI

Duygusal ihanet

Eğer sizin de, sevgilinizi duygusal olarak aldatıp, aldatmadığınız konusunda şüpheleriniz varsa bu yazıyı çok dikkatli okuyun.

Başka bir erkeğe dokunmadan da sevgilinizi aldatabilmeniz mümkün, peki bunun farkında mısınız? Başka erkeklerle yaşanılan duygusal yakınlaşmalar, iki kişi arasındaki ilişkiye zarar verebilir. 'Erkekler Neden Aldatır?' adlı kitabın yazarı psikiyatrist Irwin Marcus duygusal ilişkilerin, cinsel birliktelik olmadığı için zararsız olarak görüldüğünü belirtiyor. Fakat bu anlayış, her an yaşanabilecek cinsel birliktelik ile fiziksel ihanete dönüşerek yıkılabilir. Eğer sizin de, sevgilinizi duygusal olarak aldatıp, aldatmadığınız konusunda şüpheleriniz varsa, bu mini testi cevaplayın:

DÜRÜST OLUN

* Kendinizi sevgilinizin erkek 'arkadaşlarının' yanında, onunla birlikte olduğunuz zamanlardan daha mutlu hissediyorsunuz.

* Olup biten her şeyi sevgilinizden önce, onun erkek arkadaşlarıyla paylaşıyorsunuz.

* Sevgilinizle birlikte olduğunuz zamanlarda biraz sıkılıyorsunuz ve onunla birlikte vakit geçirmekten suçluluk duyuyorsunuz.

* Sevgilinizin varlığı, başkalarıyla flört etmenize engel değil. Erkeklerle flört etmeye devam ediyor ve onlarla ilgili fanteziler kuruyorsunuz.

DEĞERLENDıRME
Üç seçeneğe 'doğru' yanıtını verdiyseniz, sevgilinizin arkadaşlarıyla olan ilişkiniz rahatsızlık verecek derecede kuvvetlenmiş olabilir. Yapmanız gereken ise, arkadaşlık ilişkilerinizi frenlemek olmalıdır. 'Duygusal Aldatma' adlı kitabın yazarı Gary Neuman araya mesafe koymanın çok yararlı olacağını belirtiyor. Etkilendiğiniz erkeklerle ilişkilerinizi koparmak, zihninizi temizlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca bu, partnerinizle yaşadığınız duygusal paylaşımların kaynağına geri dönmenizi sağlayacaktır. (cosmodergi.com)

uzun zamandır hayatın içinden bölümünden takip ettiğim sayısı bolca ihanet konularından görüyorum ki aldatılma ihanet "teni tenine değme" olarak değerlendiriliyor...

peki sizce nedir? eşinizin nişanlınızın sevgilinizin iş yerinden ya da çevresinden karşı cins arkadaşlarından birisi ile aşırı samimi olması, msn den hiç tanımadığı bir kadınla kızla sohbet etmesi sizce ihanet değil midir?

başka bir kadınla flört etmesi teni tenine değmediği için ihanet değil midir?

Son düzenleme:
duygusal yada cinsellik yaşayarak aldatma benim gözümde, hiç farketmez. ikiside aldatmadır.al birini vur ötekine misali...
şu daha iyi bu daha kötü diye de, ayırım yapmam...ikiside birbirinden kötüdür.ve, acı verir...

en kötüsüde bu herhalde...birşeyleri daha çok hissederek yaşaması... anlık bir zevk için değilde sürekli mutlu olduğu için bunu yapması.. ikiside aldatmaktır benim nazarımda ama duygusal ihanet herhalde daha çok acıtırdı canımı...

bu işin duygusalı romantiği cinselliği yokkk:olmaz:benim gözümde ikiside aynıdır
eğer bunu öğrenırsmde affetmesı olamaz:olmaz:
duygusal ihanette adam seviyor ama dokunamıyor obüründe dokunuyor seviyor ohh ne ala yolarım saçını başını
düşünmek dahi istemiyorum
çilidiriciğimmm:jeyyar:

Benim için ikiside çok incitici... hayat boyu unutulmayacak bir durum

cinsel oalrak aldatmanın acısı daha da kötü.. tiksindirici.. iğrenc yaaa

Hayatta afetmem ben.....
:enbuyukkk:

Erkeklerin Söylediklerini Kadınlar Nasıl Anlıyor?

Duygusal İhanet

Erkek: “Hiçbir şey yapmadım. Birisiyle konuşmaya ihtiyacı vardı.”
Kadının anladığı: Bu kadının duygusal desteğiyim. Bana güvendi ve bana açıldı, senin yapmadığın gibi.
Kadın: “Bu birlikte uyumanızdan daha kötü. Neden göremiyorsun?”
Erkek: “Gülünç olma!”

Öneri: Kadınlar için duygusal ihanet fiziksel ihanetten daha kötüdür ancak erkekler için ise tam tersi fiziksel ihanet daha kötüdür. Bu noktada kadın duygusal ihaneti fiziksel ihanetten daha büyük bir durum olarak algılayabilir. Erkeklerin bu konuda hassas olmaları gerekir.

ALINTI

Duygusal ihanet

Eğer sizin de, sevgilinizi duygusal olarak aldatıp, aldatmadığınız konusunda şüpheleriniz varsa bu yazıyı çok dikkatli okuyun.

Başka bir erkeğe dokunmadan da sevgilinizi aldatabilmeniz mümkün, peki bunun farkında mısınız? Başka erkeklerle yaşanılan duygusal yakınlaşmalar, iki kişi arasındaki ilişkiye zarar verebilir. 'Erkekler Neden Aldatır?' adlı kitabın yazarı psikiyatrist Irwin Marcus duygusal ilişkilerin, cinsel birliktelik olmadığı için zararsız olarak görüldüğünü belirtiyor. Fakat bu anlayış, her an yaşanabilecek cinsel birliktelik ile fiziksel ihanete dönüşerek yıkılabilir. Eğer sizin de, sevgilinizi duygusal olarak aldatıp, aldatmadığınız konusunda şüpheleriniz varsa, bu mini testi cevaplayın:

DÜRÜST OLUN

* Kendinizi sevgilinizin erkek 'arkadaşlarının' yanında, onunla birlikte olduğunuz zamanlardan daha mutlu hissediyorsunuz.

* Olup biten her şeyi sevgilinizden önce, onun erkek arkadaşlarıyla paylaşıyorsunuz.

* Sevgilinizle birlikte olduğunuz zamanlarda biraz sıkılıyorsunuz ve onunla birlikte vakit geçirmekten suçluluk duyuyorsunuz.

* Sevgilinizin varlığı, başkalarıyla flört etmenize engel değil. Erkeklerle flört etmeye devam ediyor ve onlarla ilgili fanteziler kuruyorsunuz.

DEĞERLENDİRME
Üç seçeneğe 'doğru' yanıtını verdiyseniz, sevgilinizin arkadaşlarıyla olan ilişkiniz rahatsızlık verecek derecede kuvvetlenmiş olabilir. Yapmanız gereken ise, arkadaşlık ilişkilerinizi frenlemek olmalıdır. 'Duygusal Aldatma' adlı kitabın yazarı Gary Neuman araya mesafe koymanın çok yararlı olacağını belirtiyor. Etkilendiğiniz erkeklerle ilişkilerinizi koparmak, zihninizi temizlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca bu, partnerinizle yaşadığınız duygusal paylaşımların kaynağına geri dönmenizi sağlayacaktır. (cosmodergi.com)

uzun zamandır hayatın içinden bölümünden takip ettiğim sayısı bolca ihanet konularından görüyorum ki aldatılma ihanet "teni tenine değme" olarak değerlendiriliyor...

peki sizce nedir? eşinizin nişanlınızın sevgilinizin iş yerinden ya da çevresinden karşı cins arkadaşlarından birisi ile aşırı samimi olması, msn den hiç tanımadığı bir kadınla kızla sohbet etmesi sizce ihanet değil midir?

başka bir kadınla flört etmesi teni tenine değmediği için ihanet değil midir?

ten beyin ruh hisler insan bir bütündür bu bütünden tek bir parça bile kpmuş olsa o o insan olmaktan çıkar zaten aldatmanın şekli farketmez yani

FArketmez .Aldatmak için aynı yatağa girmeye gerek yok. Aklında tilkiler dolanmaya başladıysa zaten o yola girmiştir.

Bence de farketmez. İkisinin verdiği acı aynı ama tensel ihanetin artısı daha çok midemi bulandırması olur.

Başka birini sevmesi de , dokunması da ihanettir.

Asla ama asla kavga çıkarmam, hiçbirşey söylemem döner arkamı giderim.

Ve asla artık o kişiyle tek kelime bile konuşmam.

ben de bı bayanım ve esım tarafından aldatılsam (hıc kımseye yasatmasın ) belkı affederım(bu erkekler aldatsın degıldır)...
ama esım duygularını baskasına kaptırmıssa ve baska kadın ıcın kalbı atıyosa o kadınla cınsel anlamda bısı yasamamıs bıle olsa cekılırım sessızce gerı cıkarım..
aldatılmak benım ıcın sevdıgım esımın baskasına kalbını kaybetmesıdır..
onun dısındakı yasanan seylerı kaıdeye almam..

benım acımdan aldatmanın duygusalı duygusuzu fızıkselı zıhınselı yok.. :olmaz: aldatma aldatmadır.. :umursamaz: her ne olursa olsun ılla fızıksel bıseyler gerekmez dusunmesı bıle yeterlı.. kötükedihüso Rabbım hıc bı kadına boylesı onur kırıcı gurur yıkıcı bu kotu seyı yasatmasın.. :Saruboceq: cok zor.. :sinifsinif:

ihanet ihanettir...bunun tenseli,duygusalı hatta bakarak ihaneti bile gözümde aynıdır....
büyük konuşmayayım ama Allah hiçbiriyle karşılaştırmasın...

Duygulara bazen gem vurulamaz,
baskasina asik olmus olabilir,
bunu beni aptal yerine koymadan,zamaninda izah ettigi sürece sorun yok,eyvallah der giderim,arkama bile bakmam :kahve:
Fakat saniyelik zevki icin baskasinin bedenine dokunanan bir adamdan ölesiye tiksinirim ve ömrüm boyunca ona lanet ederim..

Aldatma kavramını duygusal ya da tensel olarak gruplara ayırmıyorum,iki türlüsü de çok kötü...Başkasına karşı duygusal bir eğilimi varsa bana adam akıllı anlatmalı,yollarımız ayrılcaksa ayrılır ama asla aldatmayı seçmemesi lazım,bu beni daha çok yıkar..Cinsel anlamda başkasıyla yakınlaşmasına gelince...Başka kadının koynundan çıkıp eşim dediğin insanın tekrar koynuna girmek nasıl bir mide gerektirir bilmem ama kesinlikle bunu da affedemem,anlık arzu bahanesiyle karşıma gelmesin,yemezler..

ben de bı bayanım ve esım tarafından aldatılsam (hıc kımseye yasatmasın ) belkı affederım(bu erkekler aldatsın degıldır)...
ama esım duygularını baskasına kaptırmıssa ve baska kadın ıcın kalbı atıyosa o kadınla cınsel anlamda bısı yasamamıs bıle olsa cekılırım sessızce gerı cıkarım..
aldatılmak benım ıcın sevdıgım esımın baskasına kalbını kaybetmesıdır..
onun dısındakı yasanan seylerı kaıdeye almam..

kız kaar naptın ölekaydirigubbakcemile3

valla benim fikrim şudur ki eşim başkasına duygusal analamda bişi beslemeden tensel bişi yaşamışsa bu bana olan duygularının yok olduğu anlamına gelir.eğer yok olmasaydı başkasına aslaaa dokunamazdı ki...
bende ayırmıyorum yani duygusal tensel olarak aldatma olayını.ama hangisi daha yıkıcı dersen duygusal olanı diyebilirim

Back
X