• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

duyarli olalim..

dua edelim de israil bizi boykot etmesin. turkiyeye neredeyse butun ilaclar israilden geliyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tohumlar da...

Neymiş demekki bilimmiş. Merak ediyorum İsrailde de her bayramlarında "ağlama duvarında ağlarken gözüme toz kaçtı ağlamam kabul olmuş mudur?" diye programlar yapılıyor mudur?

Okuyun arkadaşlar okuyun... Çocuklarınızı da okutun. Torunlarınınızın başına Gazze gelmesin diye. Malesef o çocuklardan geçti artık.

Tohumlar da...

Neymiş demekki bilimmiş. Merak ediyorum İsrailde de her bayramlarında "ağlama duvarında ağlarken gözüme toz kaçtı ağlamam kabul olmuş mudur?" diye programlar yapılıyor mudur?

Okuyun arkadaşlar okuyun... Çocuklarınızı da okutun. Torunlarınınızın başına Gazze gelmesin diye. Malesef o çocuklardan geçti artık.

:60: töbe töbe :60:

Son düzenleme:
adamlar gazzeyi bombaladigi ucagin benzinini turkiyeden aliyor. biz kola icsek ne olur icmesek ne olur. once basimizdakileri defetmekle baslamak lazim. oy verdigin adam gidip israil askerlerinin deposunu cartini curtunu ziyaret ediyor, benzini buradan temin ediyor. sonra tv karsisinda ''kiniyoruz'' diyor. cahil halkim da elinde peçete ay ne vicdanli adam diye agliyor. sonra da kola icme camasirini onla yikama bunla yikama. israil de turkler bizim kolayı icmezse nasil yasariz diye dusunuyordu zaten.

Öyle Danone Yoğurt almamakla, Ariel Matik kullanmamakla olmaz bu işler.Hükumet çıkıp İsrail'e ile yaptığımız yaklasik 5 milyar dolarlık ticari anlaşmaları tek taraflı bırakıyorum desin:ssz:

O mal bu ülkeye girdikten sonra bizim almamamızın hiçbir anlamı yok ticari bir boykotla israille bütün ticari alışveriş bitirilerek olur bu işler yani yine tayyip beylerin elinde. Kendisi de jet yakıtı göndererek bu alışverişin, ilişkinin ne kadar köklü oldugunu kanıtlıyor. Yani boykot çok tırt bir eylem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

su yazdığın seyın kımse farkında degıl hala..

coca cola almayarak,ısraılı mı boykot edıyoruz..

yoksa o malı çoktan almış olan turk fırmayı mı?

O mal bu ülkeye girdikten sonra bizim almamamızın hiçbir anlamı yok ticari bir boykotla israille bütün ticari alışveriş bitirilerek olur bu işler yani yine tayyip beylerin elinde. Kendisi de jet yakıtı göndererek bu alışverişin, ilişkinin ne kadar köklü oldugunu kanıtlıyor. Yani boykot çok tırt bir eylem

Sonuna kadar katılıyorum. Günlerdir İsrail malı kullanmayalım diyenler bence öncelikle bunu okumalı...

Suan haber izliyorum ve gozlerim dolu dolu...nedir bu gazze'deki durum...ne günahIİ var o küçük masum çocukların..suçsuz günahsız insanların..böyle olmek revami..soluyecek laf dahi bulamıyorum...gazze can çekişiyor:'( arkadaşlar bizde duyarli olup ısrail mali ürünleri kullanmayalim...gerçi bi çok ürün onların ama elimizden geldiğince almayalım katkı sağlamayalim...bu köpeklere...

haklısın canım karınca misali biz de elimizden geleni yapmalıyız. çok aşırıya gittiler artık çoook. çığrından çıktılar artık. bütün zulüm gören kardeşlerimizin Allah yardımcıları olsun

Ben de boykot taraftarıyım ancak zaten arkadaşların yazdığı gibi, vatandaşın tek tük yaptığı boykotlar çok da bir yere varılacağını sanmıyorum. Türkiye-bir ülke olarak, bir devlet olarak elini taşın altına sokmalı. Venezuela ve Şili bu konuda örnek ülkeler, tüm ticari ilişkilerini kestiler İsrail ile. İşte Türkiye de böyle bir şey yapsa ancak onlara büyük çapta bir şok olur.

Bence bu seneki fitre, zekat, sadakalarımızı Gazze'ye gönderelim, onlara ilaç, yiyecek, güvenli bir yer sağlayalım. Haberlerden en son okuduğuma göre ilaç stokları bitmek üzereymiş. Boykottan ziyade bunun daha da faydalı olacağı kanısındayım. Tabi ki boykot da faydalı buna sözüm yok ancak ama boykot uzun vadede İsrail için problem olur. Şu an Gazze' de savaş var ve o çocukların, masumlarım ilaca, yiyeceğe, bakıma ihtiyacı var, elimizden ne geliyorsa yapalım :(

Bir boykottur gidiyor hadi hayirlisi
Civdanli olmak guzel tabi insanligin amaci sevgi kardeslik baris refah ama sen ulke olarak
askeriyedeki silahlarini israilden aliyorsan
Yetistiriciligini yaptigin sebze tohumlarini sertifikali olarak israilden ithal ediyorsan
Sinirinda anlasma imzaladigin ulkenin mayin temizleme anlasmasini israile veriyorsan ben ne anladim boykottan
Cola icme ariel alma israili boykot et bu mudur boykot eger buysa kusura bakmasin kimse 'cahil' derim
O sosyal paylasim sitesinde carsaf carsaf fotograflari dolasip boykot edin diye paylastiginiz firmalarin uretim yerine bakma zahmetinde bulundunuz mu? Cevabiniz evet ise tebrik ederim bilincli bir insansiniz ama hayirsa aciklayayim bu firmalarin hepsi Turkiye cumhuriyeti uzerinde uretim ve satis yapan bu ulkeye vergi veren, istihdam saglayan firmalar bknz: unilever Turk as gibi ama cirosunu israile veriyor seslerine gulerim sadece bu firmalar global dunyanin tum ulkelerinde uretim ve satisi olan hisseleri halka acik olan firmalardir. Hic biri cirosunu alip hadi su ulkeye bagislayalim demez sosyal projeler haricinde bu projeler icinde yillik bir butce olusturulur. Kendi bindigimiz dali keseriz cok cok
Bilinclenmek okumak okutmak lazim egitim sart kulaktan dolma gercekligi olmayan haberle galeyana gelen guzide bir ulkeyiz helal olsun bize cogu ilin belediye baskani bile boykot yapmis ya en cok ona guluyorum yahu sen bir belde yonetiyorsun bu kadar mi cahilsin!
Adamlar tum dunyaya kafa tutuyor venezuelle ve sili disinda yaptirim yapani gormedim hepsi kiniyoruz bende kiniyorum ama hic birsey olmamis gibi hala onlara hizmet edip usaklik edenleri bizi onlara ve teknolojilerine muhtac edenleri hala onlara yakit istihbarat hizmeti saglayanlari kiniyorum

Tek çözüm klasik ortadoğu zihniyetinden kurtulmak yoksa aynı sonu hepimiz yaşarız. Allah yardımcıları olsun.

Suan haber izliyorum ve gozlerim dolu dolu...nedir bu gazze'deki durum...ne günahIİ var o küçük masum çocukların..suçsuz günahsız insanların..böyle olmek revami..soluyecek laf dahi bulamıyorum...gazze can çekişiyor:'( arkadaşlar bizde duyarli olup ısrail mali ürünleri kullanmayalim...gerçi bi çok ürün onların ama elimizden geldiğince almayalım katkı sağlamayalim...bu köpeklere...

sen tüketici olarak malı alıp almaman önemli değil ki... ülke ithalatını ihracatını yapıyor sen istediğin kadar alma de.... israille en ticaret yapan 5. ülkeyiz. durup düşünmek lazım neyi protesto ediyoruz diye... sen almayın bitecek mi savaş... şu an kullandığımız facebook microsoft hepsi Yahudi neyi neyse protesto ediyoruz...

Öyle Danone Yoğurt almamakla, Ariel Matik kullanmamakla olmaz bu işler.Hükumet çıkıp İsrail'e ile yaptığımız yaklasik 5 milyar dolarlık ticari anlaşmaları tek taraflı bırakıyorum desin:ssz:

yiyorsa dedin çok afedersinde diyemez yemez!!!

sana katılıyorum... sen onu alıp ülkene getirmişsen ülke içinde istersen alıp satma hiç bir anlamı yok... ama bilmez bizim toplum

Devletin o malların ihracatını kesmesi gerekiyormuş.
Aksi halde almazsak kendi ülke ekonomimizi zarara uğratıyormuşuz maalesef.
Cola'sız duramayan ben 3 haftadır ağzıma Cola sokmuyorum valla.

İşin doğrusu ben bu tarz boykotları hiç samimi bulmuyorum. Ben mesela Coca cola hastasıyımdır, 2-3 hafta kola içmeyip olaylar durulunca tekrar kola içmeye başlamak hiç samimi bir davranış değil bana göre. Şuan kola içiyor olmam da beni vicdansız bir insan olarak göstermez.
Şimdi onu içmeyin, o dondurmayı o yoğurdu yemeyin diyenlerin birçoğu savaş bittikten sonra yine evlerine alacak bu ürünleri. Zamanında İtalyan ürünleri boykotu vardı, noldu ona? Şuan kim ürünlerin barkoduna bakıp da 'aa bu İtalyan ürünü, biz boykot ediyoduk almayalım' diyor?

Ayrıca ülkenin ithalatını yaptığı bir şeyi tüketmeyerek kendi ülkenizin ekonomisine zarar verirsiniz. Öyle 'ben duyarlıyım, kola içmiyorum' demekle olmuyor bu işler.

Önce İsrail'e HÜKÜMET tarafından gönderilen silahları, yardımları boykot edeceksin, İsrail'in mallarını değil.

yiyorsa dedin çok afedersinde diyemez yemez!!!

sana katılıyorum... sen onu alıp ülkene getirmişsen ülke içinde istersen alıp satma hiç bir anlamı yok... ama bilmez bizim toplum

Ne yapalım almasın diye silah mı dayayalım devlete. Bizim toplum bilmezmiş bak bal gibide biliyor kardeşim. Arz talep meselesi biz almadıkça ithalat kesilmezmi? Bak koskoca koka kola tutuştu açıklama yapıyor. Bizim toplum bilmez, burası Türkiye, Türk milleti işte bu tür söylemleri bırakın artık. Türk milleti gibi vicdanlı, yardımsever bi millet varmı. Bizden başka kim ne yapıyor. Düşünüyorum ne yapabilirim? Dua ediyorum ve onların ürünlerini almamaya çalışıyorum. Elimden fazlası gelse keşke ama bu kadar. . Buda bişeydir.

Son düzenleme:

Zaten malını ülkeye sokmuş ticaretini yapmışBurdaki esnafa yapmış oluyoruz o boykotu.Biz de İsraile mal gönderiyoruz.Yani ticari ilişkileri kesecek olan biz değiliz.

Back