Düşükten sonra..

Kesinlikle öyle tabii ki.
Fakat sağlıklı bir şekilde tekrardan evlat sahibi olabilmek için beklemen gerekir.
Sen sonuçta öyle ya da böyle bir doğum yaptın ve lohusasın.
40 gün sürer bu süreç ve bu süreci beklemen gerekir.

Ve dediğim gibi doktor destek ve yardımı altında tekrardan bebek sahibi olmalısın ki, yaşadıkların tekerrür etmesin.
Kolay değil yaşadıkların ve sabrının da mükafatını muhakkak göreceksindir.
tesekkur ederim haklisiniz buraya yazmak iyi geldi biraz daha saglikli dusunmeye basladm..

Canım ben de 1 düşük yaşadım seni çok iyi anlıyorum. Düşükten sonra göğüsten gelen o süt beni de çok ağlatmıştı. Hala da acısı içimdedir. Ama yapacak bir şey yok, Allah sana başka bir evlat daha bağışlasın inşallah.

Bana doktorum 2 ay korun sonra hamile kalabilirsin demişti; ama benimki 2 aylıktı. Seninki daha fazlaymış belki bekleme süren de fazla olabilir. En uygunu doktoruna sorman.

Bu arada çok şükür Allah bana düşükten 6 ay sonra bana bir hamilelik daha nasip etti. İnşallah darısı senin başına.

Canım ben de 1 düşük yaşadım seni çok iyi anlıyorum. Düşükten sonra göğüsten gelen o süt beni de çok ağlatmıştı. Hala da acısı içimdedir. Ama yapacak bir şey yok, Allah sana başka bir evlat daha bağışlasın inşallah.

Bana doktorum 2 ay korun sonra hamile kalabilirsin demişti; ama benimki 2 aylıktı. Seninki daha fazlaymış belki bekleme süren de fazla olabilir. En uygunu doktoruna sorman.

Bu arada çok şükür Allah bana düşükten 6 ay sonra bana bir hamilelik daha nasip etti. İnşallah darısı senin başına.
Rabbim yavrunu sana bagislasin darisi basima dusukten ne kadar sonra denemeye basladiniz ?

Amin canım, darısı başına. Biz düşükten 2 ay sonra denemeye başladık; denemenin ilk 2 ayında olmadı, Allah 3. ayında nasip etti çok şükür.

Arkadaslar 20kasimda 5aylik melegimi kaybettim cok zor zamablar gecirdim kisaca anlatayim ilk hamileligimdi esimde bende cok istiyorduk cocugumuz olsun ve Allah nasib etti hamile oldugumu ogrendim sonra esim asiri bir sekilde ustume dusmeye basladi tabi bu bebekten kaynakli birde oglan oldugunu ogrendi demeyin keyfine 3uncu ayimda kesilmek bilmeyen bi kanamam basladi iri iri kan pihtilari atiyordum doktora gittik bir suru ilac verdi ne fayda ama melegim iyiydi taki 15inci haftamda suyum gelene kadar ve ona ragmen 3hafta susuz yasadi melegm sanki oda herseye inat yasamak istiyordu bana sikica tutunmustu sonra minicik kalbi dayanamadi ve karnimda öldu.. Önceleri buna hazirlikli oldugum icin fazla uzulmemistm cunku kac doktora gittiysek yasamaz demislerdi dusukten bir kac gun sonra goguslerimden sutum geldi ve ben o gun hayatmda hic aglamadigim kadar agladm her gece elimi karnima koyuyorm onu hissetmiyorm melegim yok hareket eden yavrum yok cok etkilendim dusunsenize göğsunuzde sutunuz akiyor ama yavrunuz ölü Rabbim kimseye yasatmasin.. Uzerinden daha 1ay gecmeden hemen hamile kalmak istiyorm Rabbim bana bir daha nasib etsn ama saglikli bir sekilde kucagima almayi nasib etsin isteyen herkese sizlerden dua istiyorm yavrumun aci ancak baska bir yavruyla teselli bulur .. Birde sorum var dusukten sonra hic korunmadan hamile kalaniniz varmi yada dusukten ne kadar sure sonra hamile kaldiniz ?
Aradan çok zaman geçmiş ama yapılan yorumlara ve bu kadar acılıyken söylenen sözlere inanamadım. Acelen ne diyenler eminim ki bu acıyı yaşamamış olanlar. Ben 2 kez bebek kaybettim ve ilkinde gerçekten istemedim çünkü çok kanamalı bir düşük yapıp hastaneye gittim. Dedim ki sanırım bir daha bebek istemicem o korku, üzüntü bana yetmişti ama 1 aylık üzüntümün ardından tekrar denemeye başladık 5 ay sonra tutmuştu. İkincisinde kalbinin sesini dinleyecek kadar büyümüştü ve artık bişey olmaz dediğim haftalardaydim. Şuan hemen yeni bir bebek istiyorum. Elimi karnıma koyup yok olduğunu bilmek çok üzücü. Evladın doğmuş olması yada doğmamış olması farketmiyor o kesenin içinde ilk gözüktüğü andan itibaren bı bağ oluyor zaten. Bu durumu daha önce yaşamamış olanların kolayca yorum yapması da çok komik. O duygu yoğunluğu çok başka birşey ve evet acelemiz var!!!
İnternette takip ettiğim bı çok doktor beklemeye gerek yok bı adet dönemi yeterli diyor ama bizim hastane doktorları 6 ay bekleyin diyor neye göre? Rahim kendini 1 ay da çok güzel toparlıyor hatta kanamanın gerçekleşmesi de buna bir işarettir.. İstisnai durumlar hariç.
Psikolojik olarak hazır olmama durumu ayrı bir konu ama kimse bundan bahsetmiyor asıl önemli olan bu bence.
İnşallah bu zaman içerisinde sağlıklı evlat yada evlatlarınız olmuştur.

Aradan çok zaman geçmiş ama yapılan yorumlara ve bu kadar acılıyken söylenen sözlere inanamadım. Acelen ne diyenler eminim ki bu acıyı yaşamamış olanlar. Ben 2 kez bebek kaybettim ve ilkinde gerçekten istemedim çünkü çok kanamalı bir düşük yapıp hastaneye gittim. Dedim ki sanırım bir daha bebek istemicem o korku, üzüntü bana yetmişti ama 1 aylık üzüntümün ardından tekrar denemeye başladık 5 ay sonra tutmuştu. İkincisinde kalbinin sesini dinleyecek kadar büyümüştü ve artık bişey olmaz dediğim haftalardaydim. Şuan hemen yeni bir bebek istiyorum. Elimi karnıma koyup yok olduğunu bilmek çok üzücü. Evladın doğmuş olması yada doğmamış olması farketmiyor o kesenin içinde ilk gözüktüğü andan itibaren bı bağ oluyor zaten. Bu durumu daha önce yaşamamış olanların kolayca yorum yapması da çok komik. O duygu yoğunluğu çok başka birşey ve evet acelemiz var!!!
İnternette takip ettiğim bı çok doktor beklemeye gerek yok bı adet dönemi yeterli diyor ama bizim hastane doktorları 6 ay bekleyin diyor neye göre? Rahim kendini 1 ay da çok güzel toparlıyor hatta kanamanın gerçekleşmesi de buna bir işarettir.. İstisnai durumlar hariç.
Psikolojik olarak hazır olmama durumu ayrı bir konu ama kimse bundan bahsetmiyor asıl önemli olan bu bence.
İnşallah bu zaman içerisinde sağlıklı evlat yada evlatlarınız olmuştur.
O karna elini koyup boş olduğunu görmek çok üzücü :KK43:

X