Aradan çok zaman geçmiş ama yapılan yorumlara ve bu kadar acılıyken söylenen sözlere inanamadım. Acelen ne diyenler eminim ki bu acıyı yaşamamış olanlar. Ben 2 kez bebek kaybettim ve ilkinde gerçekten istemedim çünkü çok kanamalı bir düşük yapıp hastaneye gittim. Dedim ki sanırım bir daha bebek istemicem o korku, üzüntü bana yetmişti ama 1 aylık üzüntümün ardından tekrar denemeye başladık 5 ay sonra tutmuştu. İkincisinde kalbinin sesini dinleyecek kadar büyümüştü ve artık bişey olmaz dediğim haftalardaydim. Şuan hemen yeni bir bebek istiyorum. Elimi karnıma koyup yok olduğunu bilmek çok üzücü. Evladın doğmuş olması yada doğmamış olması farketmiyor o kesenin içinde ilk gözüktüğü andan itibaren bı bağ oluyor zaten. Bu durumu daha önce yaşamamış olanların kolayca yorum yapması da çok komik. O duygu yoğunluğu çok başka birşey ve evet acelemiz var!!!
İnternette takip ettiğim bı çok doktor beklemeye gerek yok bı adet dönemi yeterli diyor ama bizim hastane doktorları 6 ay bekleyin diyor neye göre? Rahim kendini 1 ay da çok güzel toparlıyor hatta kanamanın gerçekleşmesi de buna bir işarettir.. İstisnai durumlar hariç.
Psikolojik olarak hazır olmama durumu ayrı bir konu ama kimse bundan bahsetmiyor asıl önemli olan bu bence.
İnşallah bu zaman içerisinde sağlıklı evlat yada evlatlarınız olmuştur.