• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük Yumurta Rezervi ve Tüp Bebek

magiccharm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2022
269
173
33
Merhaba, 28 yaşındayım eşimle önümüzdeki yıl içerisinde çocuk sahibi olmayı planlarken, kadın doğum kontrolümde yumurta rezervimin çok düşük olduğunu öğrendim. (Ahm değerim 0,5) malesef çok üzülmemle birlikte ve henüz hiç korunmayı bile bırakmamışken doktorum bana hızlıca vakit kaybetmeyip tüp bebek tedavisine geçmemi söyledi. Bu doğrultuda başka bir doktora yönlendirdi. Görüştüğüm diğer doktor da aynı şekilde kontrollerden sonra bir ihtimal belki doğal yollarla gebe kalabileceğimi, ancak aradaki zamanın tüp bebek tedavisinin şansını etkileme olasılığı olduğu için, zaman kybına gerek olmadığını ve uzman görüşünün hemen tüp bebek tedavisine geçiş olduğunu söyledi. Bu konuda hiçbir şey bilmeyen ve bir günde çok önemli bir karar vermesi gereken bir yerde buldum kendimi. En mantıklısı doktora güvenmek ve dedğine uymak geliyor tabi ki. Ancak tüp bebek tedavisi için de başarı oranı %30 dedi. Ben “çok düşük bir oran” deyince tüp bebek tedavilerine göre düşük bir oran değil dedi. çocuk sahibi olamamaktan korktuğum için hiç korunmadan denemememize ve yüksek maliyetlere rağmen doktoru dinleyeceğim ve önümüzdeki hafta işlemlere başlayacağız. Benzer bir deneyimi, düşüncesi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim. Mutlu günler dilerim

Merhaba, 28 yaşındayım eşimle önümüzdeki yıl içerisinde çocuk sahibi olmayı planlarken, kadın doğum kontrolümde yumurta rezervimin çok düşük olduğunu öğrendim. (Ahm değerim 0,5) malesef çok üzülmemle birlikte ve henüz hiç korunmayı bile bırakmamışken doktorum bana hızlıca vakit kaybetmeyip tüp bebek tedavisine geçmemi söyledi. Bu doğrultuda başka bir doktora yönlendirdi. Görüştüğüm diğer doktor da aynı şekilde kontrollerden sonra bir ihtimal belki doğal yollarla gebe kalabileceğimi, ancak aradaki zamanın tüp bebek tedavisinin şansını etkileme olasılığı olduğu için, zaman kybına gerek olmadığını ve uzman görüşünün hemen tüp bebek tedavisine geçiş olduğunu söyledi. Bu konuda hiçbir şey bilmeyen ve bir günde çok önemli bir karar vermesi gereken bir yerde buldum kendimi. En mantıklısı doktora güvenmek ve dedğine uymak geliyor tabi ki. Ancak tüp bebek tedavisi için de başarı oranı %30 dedi. Ben “çok düşük bir oran” deyince tüp bebek tedavilerine göre düşük bir oran değil dedi. çocuk sahibi olamamaktan korktuğum için hiç korunmadan denemememize ve yüksek maliyetlere rağmen doktoru dinleyeceğim ve önümüzdeki hafta işlemlere başlayacağız. Benzer bir deneyimi, düşüncesi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim. Mutlu günler dilerim
bilime ve yaşının genç olmasına inanarak derhal tüp bebek dene emin ol normal yoldan oldu olmadı derdini çekeceğine tüp bebekle dene ve yaşının avantajını kullan 🥰🥰

Yumurtalarini toplatip,dondurup istedigin gibi onumuzdeki yil da transfer olabilirsin.
O esnada belki dogal yolla da hamile kalabilirsin.
Dondurduklarin da dusunursen bir sonraki cocuk icin kafani rahatlatmis olur.
Yasin genc,Amh degerin de aman aman dusuk degil kesinlikle.
İcin rahat olsun,0.07 Amh ile hamile kaldim ben😊

Yumurtalarini toplatip,dondurup istedigin gibi onumuzdeki yil da transfer olabilirsin.
Ahaa aradığım kişi sizsiniz benimde 007 amh ayyy ne güzel umut oldunuz bana . Özel birşey yaptınız mi

bilime ve yaşının genç olmasına inanarak derhal tüp bebek dene emin ol normal yoldan oldu olmadı derdini çekeceğine tüp bebekle dene ve yaşının avantajını kullan 🥰🥰

evet doktoruma güvenerek ilerleyeceğim, inşallah hayırlısı olsun bebeğimize sağlıkla kavuşalım

Sizin gibi güzel örnekleri okumak o kadar güzel umut oluyor iyi hissettiriyor ki güzel bir şeyler duymak istiyor insan inanmak istiyor sizin süreciniz nasıldı doğal mı tüp mü? 🙏🏻 Eşimle sürece hemen başlama kararı aldık zaten seneye çocuk sahibi olmak istiyorduk şimdiden denemeye başlayalım tüp bebek başarısı için de yaş avantajından faydalanmayı umarak dedik. Ancak doktor gerek görürse dondurma işlemini de ayrıca değerlendirebiliriz. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur sağlıklı bir bebeğimiz olur ❤️

Ahaa aradığım kişi sizsiniz benimde 007 amh ayyy ne güzel umut oldunuz bana . Özel birşey yaptınız mi
Benim tup bebek yolculugum biraz uzun🙈
7 Opu,4 transfer so rasinda sukur pozitifi gorduk.
3 opu da saglikli yumurtam olusmamisti bile.
Cok sukur simdi 1 tane de dondurabildik.
Saglikli beslenme disinda son tedavide farkli yaptigim;
Yaklasik 1 yildir ari sutu,propolis aliyordum,onlari biraktim.
L Argenine takviyesi kullandim.
Birde idil bozkurt un instagram sayfasinda gordugum tozlari kullandim.
Maca tozu,pancar tozu,C powder filan.Hayvansal sutu kesmistim.Badem sutu ile ictim hepsini.
Ve BOL SU.
En cok su tukettigim donemdi sanirim.
Asla inancini yitirme.
Regl oldugun surece ihtimalimiz hep var🖤

benim de amh 0.4 yumurta rezervim her defasınad 3-4 arasında idi. Ankara Başkent üni Mehmet Göğşende olduk sonuç olumlu şuan çocuğumuz bir yaşında. ilk denemede olumsuzdu ikincisini Göğşen beyde yaptık.

benim de amh 0.4 yumurta rezervim her defasınad 3-4 arasında idi. Ankara Başkent üni Mehmet Göğşende olduk sonuç olumlu şuan çocuğumuz bir yaşında. ilk denemede olumsuzdu ikincisini Göğşen beyde yaptık.
Sağlıkla huzurla mutlulukla büyüsün dilerim bebeğiniz, çok sevindim 🙏🏻💕İkinci denemede başarı şansını arttırmak için özel bir şey yaptınız mı? Benim sürecim haftaya başlayacak ilk defa.

Bana Umut oldunuz benim amh 0,42 çok tedirgin ve üzgünüm ne tavsiye edersiniz 33 yaşındayım
Üzülme hemen tedaviye başla üzülmekte ve korkmakta o kadar haklısın ki ama yapabilecek tek şey hemen düzgün bir labaratuvari olan bir hastanede tedaviye başlamak canım . Beslenme vitamin takviyeleri al . Bol yürüyüş ve spor . Birde d vit değerine baktır düşükse takviye kesinlikle al

Üzülme hemen tedaviye başla üzülmekte ve korkmakta o kadar haklısın ki ama yapabilecek tek şey hemen düzgün bir labaratuvari olan bir hastanede tedaviye başlamak canım . Beslenme vitamin takviyeleri al . Bol yürüyüş ve spor . Birde d vit değerine baktır düşükse takviye kesinlikle al

Merhaba. Tüp bebek merkezleri onumuzdeki yillarda galiba her çiftin uğrayacaği bir yer haline gelecek. Eşimle herseyimiz normal ama sadece bir kere agir tedaviler sonrasi hamileligim oldu ama 5 ayda kaybettim. Ikizdi. Onun verdigi rahatlikla yine olur dedim olumsuz oldu tüm tedavilerim. Burda kk.ya girerken ilk tüp bebek başliği geliyor ve her zaman ustunden geçerdim. Dilime getirmesem de zaten tup bebekle işim olmaz diye geçirirdim aklimdan. Normal olacak gozuyle bakardim ve şu an 2 transferim de olumsuz olarak yaziyorum. Aklimizin ucuna gelmeyen şeyleri yaşiyoruz. Ama inan tup bebek deneye bilmeye bile şukrediyorum. Bir tanidigimizda sperm bile bulamiyorlar tüp bebek yaptirmak için. Kaliteli bir tane yumurta ve bir tane sperm yeterli hamilelik için. Bu yuzden kendini uzme. Onemli olan kalitedir. Benim rezervim normal. 21 yumurta toplandi. Sonuç? Geriye 3 tane orta kalite 5 gun embriyosu kaldi sadece. Sadece biri kimyasal oldu diger ikisi de tutmadi. O yuzden şu an kaliteyi artirmak için ugraşiyorum. Ari sutu bal polen, vitaminler falan filan. Bakalim kaderimizde neler var yaşiycaz ve gorucez

Merhaba. Tüp bebek merkezleri onumuzdeki yillarda galiba her çiftin uğrayacaği bir yer haline gelecek. Eşimle herseyimiz normal ama sadece bir kere agir tedaviler sonrasi hamileligim oldu ama 5 ayda kaybettim. Ikizdi. Onun verdigi rahatlikla yine olur dedim olumsuz oldu tüm tedavilerim. Burda kk.ya girerken ilk tüp bebek başliği geliyor ve her zaman ustunden geçerdim. Dilime getirmesem de zaten tup bebekle işim olmaz diye geçirirdim aklimdan. Normal olacak gozuyle bakardim ve şu an 2 transferim de olumsuz olarak yaziyorum. Aklimizin ucuna gelmeyen şeyleri yaşiyoruz. Ama inan tup bebek deneye bilmeye bile şukrediyorum. Bir tanidigimizda sperm bile bulamiyorlar tüp bebek yaptirmak için. Kaliteli bir tane yumurta ve bir tane sperm yeterli hamilelik için. Bu yuzden kendini uzme. Onemli olan kalitedir. Benim rezervim normal. 21 yumurta toplandi. Sonuç? Geriye 3 tane orta kalite 5 gun embriyosu kaldi sadece. Sadece biri kimyasal oldu diger ikisi de tutmadi. O yuzden şu an kaliteyi artirmak için ugraşiyorum. Ari sutu bal polen, vitaminler falan filan. Bakalim kaderimizde
En başta çok şaşkındım.Bundan da öğreneceğimiz bir şey vardır diyorum 1-2 gündür. burada çok fazla deneyim, hikaye okuma şansım oldu. Hepsini de yüreğimde hissettim. Benim de hiç incelemeyi bile aklımdan geçirmeyeceğim bir başlıktı belki de. Halbuki hepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Kaybınız için çok üzgünüm, umarım hayırlısıyla en yakın en güzel zamanda tüm dilekleriniz gerçek olur, çabalarınız sonuçlanır🌸 umut olması en güzel şey

Amh değerim 0.4tü canım.. tüp bebek enn hızlı yol dedi oda tutarsa tabi.. kabulmettik adet olunca gel başlayalım dedi ben o ay hamile kaldım.. doğumuma az kaldı..

Back