- 8 Eylül 2022
- 269
- 173
- 33
- Konu Sahibi magiccharm
Merhaba, 28 yaşındayım eşimle önümüzdeki yıl içerisinde çocuk sahibi olmayı planlarken, kadın doğum kontrolümde yumurta rezervimin çok düşük olduğunu öğrendim. (Ahm değerim 0,5) malesef çok üzülmemle birlikte ve henüz hiç korunmayı bile bırakmamışken doktorum bana hızlıca vakit kaybetmeyip tüp bebek tedavisine geçmemi söyledi. Bu doğrultuda başka bir doktora yönlendirdi. Görüştüğüm diğer doktor da aynı şekilde kontrollerden sonra bir ihtimal belki doğal yollarla gebe kalabileceğimi, ancak aradaki zamanın tüp bebek tedavisinin şansını etkileme olasılığı olduğu için, zaman kybına gerek olmadığını ve uzman görüşünün hemen tüp bebek tedavisine geçiş olduğunu söyledi. Bu konuda hiçbir şey bilmeyen ve bir günde çok önemli bir karar vermesi gereken bir yerde buldum kendimi. En mantıklısı doktora güvenmek ve dedğine uymak geliyor tabi ki. Ancak tüp bebek tedavisi için de başarı oranı %30 dedi. Ben “çok düşük bir oran” deyince tüp bebek tedavilerine göre düşük bir oran değil dedi. çocuk sahibi olamamaktan korktuğum için hiç korunmadan denemememize ve yüksek maliyetlere rağmen doktoru dinleyeceğim ve önümüzdeki hafta işlemlere başlayacağız. Benzer bir deneyimi, düşüncesi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim. Mutlu günler dilerim