• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yaptımmm :(((

çok geçmiş olsun öncelikle sağlığın yerinde di mi? üzülme demek kolay herkes söyleyecek. Yaşın genç sanırım yine olur. Allah sağlık sıhhat versin önce olur .. Demek ki dünyada yiyecek ekmeği yokmuş derler. Melek oldu.

Deme öyle canım.. bende nazara inanırım ama; bu hayatta yiyecek ekmekleri olsaydı illaki bir şekilde gelirlerdi dünyaya .
üstelik çok minikmiş belkide sadece kese idi senin ki..
ama gene de insan üzülmeden kendini alamıyor.. hak veriyorum sana.. bana 3 ay yasak.. mesela seninki gene iyi :)
Orasıda öyle Allah nasip edince herşeye rağmen oluyor ben hamile olduğumu öğrendikten itibaren ya düşerse kesin bşy olacak diyordum evham ve streste etkiliyor Allah a bıraktım o bilir zamanınıı diyorum şuanki sağlıklı bebeklerimiz olur belki sağlıksız olacakt hayırlısı buymuş dielim

Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, imtihan dünyası yapacak bişey yok, ben de 5 aylıkken oğlumu kaybetmiştim... unutulmuyor sadece bununla yaşamayı öğreniyorsun... hepsi bu.

çok geçmiş olsun öncelikle sağlığın yerinde di mi? üzülme demek kolay herkes söyleyecek. Yaşın genç sanırım yine olur. Allah sağlık sıhhat versin önce olur .. Demek ki dünyada yiyecek ekmeği yokmuş derler. Melek oldu.
Evet iyiyim 28 yaşındayım ilk denemeydi bi kadar kolay olurmu diyordum demekki değilmiş

Orasıda öyle Allah nasip edince herşeye rağmen oluyor ben hamile olduğumu öğrendikten itibaren ya düşerse kesin bşy olacak diyordum evham ve streste etkiliyor Allah a bıraktım o bilir zamanınıı diyorum şuanki sağlıklı bebeklerimiz olur belki sağlıksız olacakt hayırlısı buymuş dielim
Başınız sağolsun sizinki daha zormuş umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Geçmiş olsun canım..
Üzülme lütfen.. bir daha olur.. zaten ilk deneme imiş yaşın da gençtir.. bi nevi teselli sözüdür bu .

Ben 25 gün önce 12 haftalık ikizlerimi kaybettim.
kalp atışlarını duyduğum, elleri ayakları oynayan bebeklerimi kaybettim resmen.

Emin ol bu daha da acı.. 5 ay uğraştım 1 tanesine sahip olabilmek için kurban olduğum rabbim 2tane verdi bir anda..
sonra benden almaları sadece 10 dk sürdü.. kürtaja girdiğimi hatırlıyorum bir de çıktığımı ortası yok.. uyandığım da ikisinide bedenimden içimden söküp almışlardı..

ben hala yokluklarına alışamadım bazen hala ağır kaldırmıyorum farkında olmadan. Çok zor rabbim düşmanıma vermesin.. 2 hafta boyunca her gece rüyamda kürtaja girip girip çıktığımı görüyor bebek ağlamaları duyuyordum.. ama alıştım.. üzüntüsü geçmiyor ama acısına alışıyorsun.
Rabbim daha büyük dert vrmesin.. en azından hamile kalabiliyorsun böyle düşün.

Birdaha olur.. Hakkında hayırlısı
Canim.bnim allah sabir versin :(

Benim ki düşük olamazdı zaten canım..
İlaçla falan düşüremezlerdi çünkü 3. ayım'dı benim.. 1-2 hafta sonra cinsiyetlerini öğrenecektim yani..
O yüzden düşük zaten yapamayacaktım mecbur kürtaja girdim..
bende ilk ultrasonda gördüğüm de elleri falan oynamayınca anladım zaten ağlamaya başlamıştım.. sonra zaten malum doktorum kalp atışları yok deyince, kalbi atmıyor ama yaşıyorlar değil mi hocam dedim.. düşün o an ki şuurumu ..
Rabbim bir daha yaşatmasın..

Sana da çok geçmiş olsun :dua: :KK43:
İnsan donuyo düşünemiyor sanki. Bana doktor embriyo gelişmiyor düşük olacak dedi. Ben belki olmaz hiç bişeyim yokki benim diyorum adama. Tedaviyle olunca helede. Önce sevinç sonra üzüntü psikolojisi altüst oluyo insanın.

Çok küçüktü adetim yeni gecikmişti idrar testi yaptım pozitif çıktı sonra kan testi yaptırdım oda olumluydu ama bi sonraki testte değerler düştü ve ertesi gün kanamam oldu :KK43:((
Senin kimyasal gebelik olmuş canım. Düşükten sonra bende yaşadım kimyasal gebelik.

Diğer arkadaşların söylediği gibi aynen katılıyorum kimyasal gebelik yaşamışsınız benim doktorum bir keresinde söylemişti her kadın bunu yaşar ama fark bile etmez demişti.Döllmemiş yumurta tutunamadan rahimde ilerleyemeden vücuttan atılıyor sebebide sağlıksız gebelik.Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun canım..
Üzülme lütfen.. bir daha olur.. zaten ilk deneme imiş yaşın da gençtir.. bi nevi teselli sözüdür bu .

Ben 25 gün önce 12 haftalık ikizlerimi kaybettim.
kalp atışlarını duyduğum, elleri ayakları oynayan bebeklerimi kaybettim resmen.

Emin ol bu daha da acı.. 5 ay uğraştım 1 tanesine sahip olabilmek için kurban olduğum rabbim 2tane verdi bir anda..
sonra benden almaları sadece 10 dk sürdü.. kürtaja girdiğimi hatırlıyorum bir de çıktığımı ortası yok.. uyandığım da ikisinide bedenimden içimden söküp almışlardı..

ben hala yokluklarına alışamadım bazen hala ağır kaldırmıyorum farkında olmadan. Çok zor rabbim düşmanıma vermesin.. 2 hafta boyunca her gece rüyamda kürtaja girip girip çıktığımı görüyor bebek ağlamaları duyuyordum.. ama alıştım.. üzüntüsü geçmiyor ama acısına alışıyorsun.
Rabbim daha büyük dert vrmesin.. en azından hamile kalabiliyorsun böyle düşün.

Birdaha olur.. Hakkında hayırlısı
Çok üzücü çok üzüldüm :( Allah dayanma gücü versin...

Psikolojik olarak kesinlikle bir çöküş yaratan bir durum içinde minik bir canlının olması mucize bir duyygu çünkü o hazzı yaşarken kaybetmek çok acı geçmiş olsun sizede.Bende miniğini kaybedip asla unutamayanımm 😔

Evet kızlar düşük yaptım çok mutsuzum :((( niye böyle oldu bilmiyorum kan testim olumluyken 3 gün sonra birden düştü ve kanamam oldu adet gibi çok üzgünüm kendimi hazırlamıştım ve çok hevesliydim böyle olunca bir anda çok üzümdüm yaşayan varmı bunu daha önce insan psikolojik olarak çöküyor
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun. 😑 Umarım istediğin zaman da sağlıklı bir hamileliğin olur 🙏🏻

Diğer arkadaşların söylediği gibi aynen katılıyorum kimyasal gebelik yaşamışsınız benim doktorum bir keresinde söylemişti her kadın bunu yaşar ama fark bile etmez demişti.Döllmemiş yumurta tutunamadan rahimde ilerleyemeden vücuttan atılıyor sebebide sağlıksız gebelik.Geçmiş olsun.
Niye tutunamıyo acaba halbuki çok istemiştim onu :(((

Niye tutunamıyo acaba halbuki çok istemiştim onu :KK43:((
Canım birçok sebebi olabilir ama en yüksek ihtimal sağlıksız bir gebelik.Kromozom anomalisi.Benim doktorum boş gebeliği anlatırken öyle demişti vücut sağlıksız olduğunu algılayıp onu dışarı atıyor ki bu senin şanslı olduğunu gösterir büyüyünce öğrensen yada doğunca sağlıksız bir bebek ne kadar zor Allah korusun rabbim neylerse güzel eyler.

Nasıl oluyoki sebebi ne :KK43:((
Bi sebebi yok. Yumurta dölleniyor, sağlıklı bi embriyoya dönüşmediği için vücut adetle birlikte atıyo. Değer çok yükselmiyo, ultrasonda gözükmüyo. Düşükten sonraki 2.adetim gecikti. Test pozitif çıktı hcg 20 çıktı. 2 gün sonra 37 olmuştu. Takip etmedim tekrar. 1 hafta içinde adet oldum.

Bende 8 haftalık düşük yaptim. Yaklaşık 20 gün hergün ağladım. Sonra internette gezinirken ne kadar uzulsekte sorun olan bebeği vücudun attığını öğrendim. Aslında insan vücudu dışardan hiçbir dokuyu kabul etmezken tek kabul ettiği doku bebeğin dokulariymis. Vücut bir sorun hissederse vucuttan atarmış. Bunu okuyunca teselli buldum. Vücut atıyorsa muhakkak bir sorunu vardı. Sizin şer diye gördüğünüz şey sizin için hayır olabiliyor.

Back