Gebeliğe Hazırlık Düşük yapma korkusu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canan_mehtap

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2019
836
478
18
34
Arkadaşlar hepinize selam ben 8+4 haftalık hamileyim daha önce 1 kimyasal gebeliğim olmuştu cok küçük bir değerdi ve düştü adet gibi aradan 3 ay gecti hamile kaldım burdada çok defa yazdım kalp atışınıda duymama rağmen cok korku var içimde sürekli kötü kötü rüyalar görüyorum doktor 12.haftada bekliyo ama ben bu hafta sonu başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum bebek iyimi diye nasıl aşabilirim bunu psikolojim çok kötü

Canım iyi düşünüp dua ediceksin ama doktor kötğ bir durum görse söylerdi bence ama için rahat etmiyorsa başka bir doktora git onada bi görün için rahat eder en azından

Canım iyi düşünüp dua ediceksin ama doktor kötğ bir durum görse söylerdi bence ama için rahat etmiyorsa başka bir doktora git onada bi görün için rahat eder en azından
En son 7+1 ken gittim kalp atışını duydu haftasıyla uyumlu gidiyo dedi 12.haftada gel dedi bazı testler istedi onları yaptırdım onlarda normal çıktı ama ben nedense hiç rahat değilim günler saatler geçmiyor hiç (

İlkine düşük yaptığın için korkuyorsun bende geçen ay kimyasal gebelik yaşadım ve yine yaşicam diye çok korkuyorum başka bir doktora daha git için rahat eder ama korkunu anlıyorum insan bir defa kötü birşey yaşayınca buda öyle olcak diye korkuyorsun dua et canım inşallah herşey yolundadır

Ediyorum canim Haftasonu gidicem başka bi doktora en azından içim rahat eder

Benimde ilk gebeliğimde 8. Haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım çok zordu 7 ay sonra tekrar hamile kaldım 6. Haftada ufak bi kanamayla hastanede buldum kendimi düşük tehliken var dikkat etmen lazım dediler geldik 12. Haftaya bi kanamayla uyandım ki sorma ayakkabılarıma doldu öyle tarif edeyim dedim gitti bebeğim yine doktorda açtım gözümü çok şükür bebe iyiydi ama suyun gelmiş bebeği Heran almak zorunda kalabiliriz dediler 2 hafta geçti üstünden bebeğin suyu yerine geldi normale döndü herşey ama şimdi gelelim kafaya takma konusuna tuvalete gitmekten nefret eder oldum bi akıntı hissetmek bile bende travma oldu yinemi kan diye çevremdeki herkeste bana kızıyor çocuğuda etkiliyorsun stres oluyosun diye dua ediyorum yatıp kalkıp onun haricinde ben rahatlamanın bir yolunu bir türlü bulamadım arkadaşım sadece sana şunu söyleyebilirim nasibi varsa gelecek dünyaya nasibi yoksa pamuklarada sarsak tutamıcaz rabbim hayırlı sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin işh

bir kere daha konuşmuştuk bir kaç ay önce .aynı bende senin gibi düşük yaşamıştım.
tekrar hamile kaldım ve aynı korku bende de vardı ilk hamile kaldığım zamanlar 6 ile 8. haftalarda özellikle, hoş hala ister istemez var.her kontrole gittiğimde tansiyonum korkudan tavan yapıyor :)
ama şunu anladım ne yaparsak yapalım hiç bir şeyi değiştiremicez. sadece boş yere karnımızdakine stresle zarar vericez.
o yüzden hayırlısı Allahtan diyeceğiz ve inşallah sağlıkla kucağımıza alacağız.

Bende sürekli tuvalette çamaşırımı kontrol ediyorum temiz görünce oh çekiyorum biz na yaparsak olacağına varıyor bu şekilde telkin vermemiz lazım kendimize başka çare yok sanırım

Amin insallah Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş

Yine rahatlar insan ama büyüyünce ilk 3 ay çok önemli diyorlar korkuyorum o yüzden
Farketmiyor aslında ilk üç ay düşecek diye korktum..sonra ikili üçlü testi kötü gelicek diye korktum...şimdi ayritınlı ultrasonununda bişey çıkacak diye korkuyorum..erken doğum olacak kaybedicem diye korkuyorum..yani bitmiyor...

Sağlıkla gelsinler inşallah Allah a emanetiz

Bebeğe zarar verirsin 5 ay önce hatta 6 ay olcak 7+4 de çift kereyle kürtaj oldum zorun lu bugün silik çizgiyi gördüm ona rağmen içimde acaba sağlıklimidir diye korku yok çok ağrım olduğu için tedirginim sadece kan vermeye bile gitmeyi düşünmüyorum onun yicek.lokmasi varsa bu defa benle kalacak inanıyorum çünkü içind e tuaf bir rahatlık var sende kendini.boyle sakinleştir onun kısmeti varsa her ne olursa olsun gelecek buna inan

Benim kimyasal kaybın çok oldu şimdi bende 6+3 um dün kalp atışını duydum coook şükür yaş 39 dr 1 ay snr gel ikili test için dedi tabi benim bu tedirginlikle 1 ay değil 1 hafta dayanırım inss başka dr a gidicem aralar da analık düştü içimize işte hep endişe rabbim sağlıkla hepimize kucağımiza almayı nasip etsin inss

Canım benim daha önce 2 kez düşğk oldu daha doğrusu biri kimyasaldı ve üstüste olduğu için rahşm kalınlaşması ve doktorun mol gebelik şüphesi sebebiyle kürtaj oldum daha sonra 3 ay korundum klomen ve diğer ilaçlarla 3 aylık tedaviyle hamile kaldım şuan tam 21+0 ım kan sıçulandırucı iğne ve progestan olmak üzere tam 7 ayrı ilaç kullanıyorum tarama testlerim yüksek risk çıktı nifty testleri yaptım şükürler olsun temiz şuan kansızlık çıktı farklı farklı çok şey yaşadım hatta 6+5. Haftada çok hafif leke gördüm doktorum 13. Haftaya kadar riskli dedi kendime Happy Mom diye bir program indirdim orada ebbebğin gelişimi gün gün anlatılıyor ilk indirdim 250 gün vardı doğuma şimdi 133 gün yazıyor her gün evet bu gün ne yazacak 7. Haftanın bitmesine şu kasta 3 ayın bitmesine şu kadar vs vs hep kendimce yaşasın bir günü daha atlattık vs hep ufak ufak kotalar koydum şükürler olsun bu güne geldik rabbim benim de tüm hamilelerin de bebeklerini korusun sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin demem o ki çok zorlu bir süreç hala ara ara kabuslar gördüğüm oluyor ama sonra onun kızımın dünyaya geldiğini kucağıma aldığımı hayel ediyorum evet bu korkular olsada hala benimle ve sağlıkla doğacak diyorum ve atık onu ufak tekmelerini hissediyorum her gün şükürler ediyorum ben atanamayan bir öğretmenim bu yüzden ayrılıp KPSS çalışmayı bile planlayan ben o yüzden depresyona giren ben şuan umursamıyorum Bile bebeğim her şeyi unutturdu bana yeter ki doğsun diyorum güveniyorum bebeğime o doğacak diyorum buna inanmak güçlendiriyor beni korkularımı geri plana atıyor sende rahat ol güven minnak yavruna onlar bizi seçtiler ve Allah’ın izniyle sağlıkla doğacaklar

Sanırım fazla dolmuşum yaa

Son düzenleme:
Banada öyle dedi dayanamıcam ame gidicem bu hafta sonu çatlarım yoksa

Bimiyomusun şu an aynı şeyleri yaşıyoruz benimde 8 haftalık kalp atışını falan dinledin 3 ay önce kimyasal geçirdim sürekli bişeymi oldu olcakmı stresi içerisindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…