• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük yapma korkusu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım benim daha önce 2 kez düşğk oldu daha doğrusu biri kimyasaldı ve üstüste olduğu için rahşm kalınlaşması ve doktorun mol gebelik şüphesi sebebiyle kürtaj oldum daha sonra 3 ay korundum klomen ve diğer ilaçlarla 3 aylık tedaviyle hamile kaldım şuan tam 21+0 ım kan sıçulandırucı iğne ve progestan olmak üzere tam 7 ayrı ilaç kullanıyorum tarama testlerim yüksek risk çıktı nifty testleri yaptım şükürler olsun temiz şuan kansızlık çıktı farklı farklı çok şey yaşadım hatta 6+5. Haftada çok hafif leke gördüm doktorum 13. Haftaya kadar riskli dedi kendime Happy Mom diye bir program indirdim orada ebbebğin gelişimi gün gün anlatılıyor ilk indirdim 250 gün vardı doğuma şimdi 133 gün yazıyor her gün evet bu gün ne yazacak 7. Haftanın bitmesine şu kasta 3 ayın bitmesine şu kadar vs vs hep kendimce yaşasın bir günü daha atlattık vs hep ufak ufak kotalar koydum şükürler olsun bu güne geldik rabbim benim de tüm hamilelerin de bebeklerini korusun sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin demem o ki çok zorlu bir süreç hala ara ara kabuslar gördüğüm oluyor ama sonra onun kızımın dünyaya geldiğini kucağıma aldığımı hayel ediyorum evet bu korkular olsada hala benimle ve sağlıkla doğacak diyorum ve atık onu ufak tekmelerini hissediyorum her gün şükürler ediyorum ben atanamayan bir öğretmenim bu yüzden ayrılıp KPSS çalışmayı bile planlayan ben o yüzden depresyona giren ben şuan umursamıyorum Bile bebeğim her şeyi unutturdu bana yeter ki doğsun diyorum güveniyorum bebeğime o doğacak diyorum buna inanmak güçlendiriyor beni korkularımı geri plana atıyor sende rahat ol güven minnak yavruna onlar bizi seçtiler ve Allah’ın izniyle sağlıkla doğacaklar 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Sanırım fazla dolmuşum yaa🤦🏻‍♀️😁
Annelik duygumuz şimdiden ağır basıyo bence kötü düşünmeyelim bende bütün dertlerimi unuttum kafama taktığım o kadar çok şey vardı ki şuan tek düşündüğüm bebeğim iyi olsunda herşeyi hallederim güç geldi bir anda daha doğmadan bile doğsa sanki süperkahraman gibi hissedecem :)))

Kizlar bu kadar stres yapmayin , cok zararli biliyorsunuz. Allah omur verdiyse dogacaktir.
Kendiniz pozitif düşünmeye çalışın.

Bu duygu da hic bitmiyor dogunca, hastalaninca yine ayni duygular . Ama kafaya takarak kendinize ,zarar verirsiniz. Bende bazen kafaya takiyorum . Benim cocuklarim büyük ama o karamsar dusunceler hep olabiliyor.

O zaman iyi düşünmeye,hayati akisina birakiyorum . Hamileligin tadini cikartin. Kendinizi fazla yormayin. Dinlenirken ayaklarınizi yuksege koyun. 😁

Ben 7.haftada gittim 12.haftada çağırdı tekrar arada başka doktora gidebilirim yada ayni kişiyemi gitsem bilemedim
Çok geç çağırmış benim en son kalp atışı duyuldu 1 hafta önce tam kan tahlili falan istedi baya 15 gün sonra gel dedi farklı şehirde bi arkadaşımda doktoru 1 ayda 1 çağırıyormuş özel bide ben normal hastaneye gidiyorum doktorundan çok memnunum tavsiye üzerine gittim ilk zaten 15 günde 1 rutin kontrol bundan sonra dedi

Çok geç çağırmış benim en son kalp atışı duyuldu 1 hafta önce tam kan tahlili falan istedi baya 15 gün sonra gel dedi farklı şehirde bi arkadaşımda doktoru 1 ayda 1 çağırıyormuş özel bide ben normal hastaneye gidiyorum doktorundan çok memnunum tavsiye üzerine gittim ilk zaten 15 günde 1 rutin kontrol bundan sonra dedi
Testlerim yapıldı normal çıkınca 12.haftada gel dedi ama ben yine başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum ek olarak

Kizlar bu kadar stres yapmayin , cok zararli biliyorsunuz. Allah omur verdiyse dogacaktir.
Kendiniz pozitif düşünmeye çalışın.

Bu duygu da hic bitmiyor dogunca, hastalaninca yine ayni duygular . Ama kafaya takarak kendinize ,zarar verirsiniz. Bende bazen kafaya takiyorum . Benim cocuklarim büyük ama o karamsar dusunceler hep olabiliyor.

O zaman iyi düşünmeye,hayati akisina birakiyorum . Hamileligin tadini cikartin. Kendinizi fazla yormayin. Dinlenirken ayaklarınizi yuksege koyun. 😁

Biliyorumda işte kalbim anlamıyo cok başım dönüyo strestenmi acaba diye düşünmeye başladım :(((

Annelik duygumuz şimdiden ağır basıyo bence kötü düşünmeyelim bende bütün dertlerimi unuttum kafama taktığım o kadar çok şey vardı ki şuan tek düşündüğüm bebeğim iyi olsunda herşeyi hallederim güç geldi bir anda daha doğmadan bile doğsa sanki süperkahraman gibi hissedecem :)))
Kesinlikle 🙂🙂🙂

Biliyorumda işte kalbim anlamıyo cok başım dönüyo strestenmi acaba diye düşünmeye başladım :(((
Stresten olabilir tabiki. Benim her yerim agiriyor bazen. Her bir yerim agirdigindan aa hemen dr a gideyim modda oluyorum bazen. Korkuyorum
Ama iyi düşündüğümde her sey değişiyor. Olucak diye bir seyleri cekiyoruz . İyi seyleri cekelim 😁
Her gün, gözlerini kapatıp, cok saglikli hamileyim . Bebeğim saglikli dogucak , ben saglikliyim diye soyle ve hayal et.

Stresten olabilir tabiki. Benim her yerim agiriyor bazen. Her bir yerim agirdigindan aa hemen dr a gideyim modda oluyorum bazen. Korkuyorum
Ama iyi düşündüğümde her sey değişiyor. Olucak diye bir seyleri cekiyoruz . İyi seyleri cekelim 😁
Her gün, gözlerini kapatıp, cok saglikli hamileyim . Bebeğim saglikli dogucak , ben saglikliyim diye soyle ve hayal et.
Hergün kusuyorum sabahları iyidir diyorum belirti olduğu için cumada kontrole gidicem o şekilde rahatlatıyorum kendimi Allah hepimizin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏🙏🙏🙏

Back