• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşük yapıp hamile kalanlar bana moral verir misiniz:)

olivia dunham

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
116
89
48
35
Kızlar merhaba ben fena durumlardayım. Aslında durum şu tam hazır olduğum çok güzel bir zamanda hamile kaldım. Çok da heveslendim, mutlu oldum herkese de söyledim hamile olduğumu. Düşük yapacağım olasılığını hiç düşünmedim, hiç aklıma gelmedi. Öyle kötü şeylere ihtimal veren bir insan değilim.

Sonra 8 haftalıkken kanamam oldu dr a gittim kalp atışı oluşmamış dedi. Bir hafta daha bekleyelim. Kalp atışı oluşabilir de kendiliğinden düşebilir de dediler. Ertesi gün düştü. Tam üç ay oldu inişli çıkışlı günler yaşadım. Ama ilk defa kendimi bu kadar çaresiz ve umutsuz hissediyorum..

Eğer düşük yapıp sonra hamile kalan varsa aranızda bana destek olur musunuz?? İyi şeyler duymaya ihtiyacım var:dua:

Kızlar merhaba ben fena durumlardayım. Aslında durum şu tam hazır olduğum çok güzel bir zamanda hamile kaldım. Çok da heveslendim, mutlu oldum herkese de söyledim hamile olduğumu. Düşük yapacağım olasılığını hiç düşünmedim, hiç aklıma gelmedi. Öyle kötü şeylere ihtimal veren bir insan değilim.

Sonra 8 haftalıkken kanamam oldu dr a gittim kalp atışı oluşmamış dedi. Bir hafta daha bekleyelim. Kalp atışı oluşabilir de kendiliğinden düşebilir de dediler. Ertesi gün düştü. Tam üç ay oldu inişli çıkışlı günler yaşadım. Ama ilk defa kendimi bu kadar çaresiz ve umutsuz hissediyorum..

Eğer düşük yapıp sonra hamile kalan varsa aranızda bana destek olur musunuz?? İyi şeyler duymaya ihtiyacım var:dua:
Geçmiş olsun ama bu kadar üzüleceğin bi durum değil ki bu kalp atışı oluşmayıp kendiliğinden düşen bu gebeliklerin doğayla bağdaşmayacak ağır malformasyon özür olduğu kabul edilir. Hayırlısı olmuş Rabbim eleme yapmış öyle düşün. Gelelim düşük sonrası gebelik olayına ben dört tane düşük yaptım ve öyle kalp atışı olmayan gebeliklerde değildi. Artık çoğu kadının çoğunun en az bir düşük veya kimyasal gebeliği oluyor. Olan olmuş takılıp kalma folik asit başla ve gebelik çalışmalarına başla düşük sonrası gebelik oluşma olasılığı artıyor. Çivi çiviyi söker elde edeceğin gebelik sana düşüğü unutturur

Ben varım maalesef 8+5 te kalbi durdu ilk gebeliğimde, ondan sonra sağlıklı bir oğlum oldu... Size de geçmiş olsun

benim de ilk gebeligim dusukle sonuclandi ama bi kere adet gordukten sonra yine hamile kaldim cok sukur suan gayet saglikli ilerliyor hayirlisiyla kucagima almak nasip olur insallah.. ben de cok korkmustum basta ama cok sukur bi sikinti cikmadi hic siz de korkmayin baslarda tedirginlik oluyor ama denemeden risk almadan da guzel seylere ulasamiyoruz malesef..

Umutsuz vaka ben varım
Senin bir düşük
İkincide düşük riskin çok düşük

Benim yüksek artık malesef
3 düşük yaptım üzücü yıpratıcı

Çok geçmiş olsun Rabbim inşallah tekrar nasip eder kucağına alırsın sakın ümitsizliğe kapılma kendini bırakırsan daha kötü olursun güzel düşün güzel olsun 2 kere düşük yapmış biri olarak söylüyorum rabbimin verdiğinde de vermediğinde de vardır bir hayır

Cnm hic kalp atisi oncesinden duyulmadi mi.benim ilk gebeligin ayni sekilde 8 haftalika kalbi durdu.daha sonrasinda korunmayi biraktigim ay tekrar hamile kaldim

Cnm hic kalp atisi oncesinden duyulmadi mi.benim ilk gebeligin ayni sekilde 8 haftalika kalbi durdu.daha sonrasinda korunmayi biraktigim ay tekrar hamile kaldim

Yok canım hiç kalp atışı duyulmadı. İyiki de duyulmadı. Bende geçen ay bıraktım korunmayı bekliyorum bakalım hayırlısı artık. İlk ay olacak diye şartlandırmışım kendimi adet olunca moralim çok bozuldu. Şimdi öyle bişey demiyorum. Akışına bıraktım.

Yok canım hiç kalp atışı duyulmadı. İyiki de duyulmadı. Bende geçen ay bıraktım korunmayı bekliyorum bakalım hayırlısı artık. İlk ay olacak diye şartlandırmışım kendimi adet olunca moralim çok bozuldu. Şimdi öyle bişey demiyorum. Akışına bıraktım.
Aynen cnm direk akisina birak rahat ol allahin izniyle oluyo dusugun ayagi icerde derler.

Bende Ocak ayında hamile kaldım 9+3 de kalp atışları durdu toksoplasma enfeksiyonu yüzünden.sonrasında kürtaj oldum şimdi yine hamileyim 8 haftalık geçen hafta yoğun bir kanama geçirdim düşük riskim var sırt üstü sürekli yatıyorum:KK43: Rabbim yardımcımız olsun

kızlar yumurtlama günüme az kaldı pazartesi normalde takvime göre ama şuan kasıklarımda belimde aşırı bir ağrı var. Sol kasığım fena özellikle. Düşükten önce böyle hissetmiyodum. Şimdi sürekli ağrı durumundayım.. Sizde de oluyo muydu?

Selamlar herkese, eşimle ilk 1 sene korunduktan sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik, dizilerden çevreden gördüğümüz kadar eminiz ki hemen o ay hamile kalacaktım. İlk 6 ay içinde kendimi forumları okuyup çözüm aramaya başlarken buldum. Sonrasında dayanamayıp doktorun yolunu tuttuk. 1 seneye kadar beklememiz gerektiğini ve hamile kalmak için 1 ayda tek bir günlük şansımızın olduğunu öğrenince bu konuda cahilliğimizi görmüş olduk. 8. Ayında hamile kaldığımı öğrendim. Tamam işte her şeyi başardığım gibi bunu da başarmıştım e tabi ne olacak sorun çıkacak değil ya !!! 10 haftalıktan aşırı kanama sonrasında düşük yaptım ve akışına bıraktık. Düşük sonrası işlerimiz yoğundu ve işlerime odaklandım. Doktorum bana korunmama gerek olmadığını söylemişti ben de zaten öyle hemen olmuyor diye kendimi tekrar 1 seneye odakladım. İşleriminde yoğunluğundan düşük sonrası adet olamadığımı fark ettim, her zamanki gibi google ladım ve bunun normal olduğunu okudum rahatladım. Aradan 2 hafta geçti benim hala durumum aynı, dur doktora mail atayım da bir dedim ve o da panik yapmadı müsait olduğunda gel bir bakalım dedi. İlk ultrason açıldığında kalp atışını duyduk ama doktorun yüzü düştü tekrar! Gebe kalmışız ama kalp atışları çok zayıf haftaya aç karnına gel tekrar bakıp operasyona alırız dedi. Tekrar yıkılmıştım. İlkini biraz daha kolay atlatmıştım ama ikincisi hem fiziksel hem psikolojik olarak ağır gelmişti. Üç dört ay psikolojimin toparlanması için istemedik hazır hissedince tekrar sil başla.. aylar geçti yıl geçti klomense başladım ama yok gebe kalkamıyorum 2 ay takip sonrası yorulup bıraktım çünkü inancım kalmadı.. doktorum bu kez emindi ama ona da inancım bitti.. yaklaşık 1 Sene hiçbir şekilde gebe kalamayınca tüp bebek tedavisine başladık. Süreç benim için aşırı yavaş işliyordu çünkü öncesinde operasyon olmak zorunda kaldım önceki düşüklerden kalan yapışıklıklara karşı. Yaklaşık 6 ay ya benim müsait olamamam ya da doktorun istemiş olduğu testlerden transfer aşamasına geçemedik. Şuan düşününce basiretimiz bağlanmış doktorumuza ağzımızı bile açıp e ne zaman olacak bu transfer diyemedik. Transfer yapıldı ve tekrar hamile kalacağımdan emin bir şekilde test yaptırdık.. sonuç negatif.. 6 embriyodan ilki tutunamadan gitmişti, o sırada 2. Denemeyi seyahatimizin gününe denk geldiği için yapamamıştık. Artık bırakmıştım ve iş arayıp hayatımı yaşayıp kazandığım tüm parayı yemeğe kararlıydım. İş görüşmelerinden 1 tanesi ve hem de tüp bebek merkezimizin çok yakınında olması bana hiç çağrışımda bulunmadı ilk etapta sonrada müsait bir öğle aramda başlamış bulundum tedaviye. Bu kez ben kovalamıyordum şartlar geliyordu peşimden. Dr a görünmem gereken günlerde müdürüm hep bir gezide yada ofis dışımda oluyordu bende hiç sorunsuz gidip geliyordum.. ve 2. Transfer başarılı olmuştu bu kez emindim düşük olmayacaktı derken iş yerinde aşırı kanama ile doktora koştum hıçkırıklarla.. yaklaşık 3 ay kımıldamadan yattım ancak istifa etmiyordum ya bir şey olursa diye raporla geçiştirdim, ta ki eşim zorlayana kadar.. çok şükür o miniş tutundu ve şuan doğmasını bekliyorum bu günlerde.. evet banada akışına bırak dediklerinde saçma geliyordu ama şunu söyleyebilirim Rabbim n zaman yazdıysa o zaman oluyor.. ve 1 kez hamile kalabilen mutlaka tekrar kalabilir bunu düşükten 6 sene sonra çocuk sahibi olmuş kuzenime istinaden söyleyebilirim.. Allah’ım isteyen herkese nasip etsin

Back