düşük yapıp bundan sonrakinde sağlıklı bir hamilelik geçirmek için yapmamız gerekenle

reisdevrim37

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
930
2
45
merhabalar arkadaşlar düşük yapıp bundan sonra sağlıklı hamilelik geçirmek için yapmamız gerekenleri burdan paylaşalım diyorum. birbirimize destek olalım. doktorlarla görüşmelerimizi yaptırdığımız testleri yazalım. en önemlisi kendi kendimizin doktoru olalım malum kadın doğum doktorları çok yoğun ve istediğimiz ilgiyi göremiyoruz çoğu zaman başlarından savsaklar gibi muayene ediyorlar. bu yüzden hamile kalmadan neler yapmalıyız neler kullanmalıyız sağlıklı bir hamilelik için neler yapmalıyız burdan paylaşalım diyorum.

öncelikle ben kendi adıma söylüyorum. internetten yaptığım araştırmalara göre ve burda okuduğuma göre folik asit kullanmak çok önemli ama sakın folbiol kullanmayın bence ben bıraktım ve şuan folik plus kullanıyorum. zaten hiç içime sinmemişti. meğersem sentetik madde varmış içinde. ilk bebeğimin 2,5 aylıkken kalbi durdğu için kürtaj olmuştum. ikinci bebeğime hamile kalmadan hemen hemen 8 ay önce folbiol başladı doktor ama hiç işe yaramamış olacakki ikinci bebeğim 6 haftalıkken düştü. içime zaten hiç sinmemişti sonra internetten okuyunca hislerimde yanılmadığımı anladım. zaten düşünsenize 1 milyonlukluk bir ilaç diğeri 8 milyon düşünün artık...? çok uzattım dimi şimdi bir tane folik plus bir tane becazime vitamin ve bir tanede coraspin kullanıyorum hamilelik öncesi. haftaya düşük için yaptırdığım tahlilleri almaya gidicem. bakalım sonuç ne çıkıcak ama benbunları kullanmaya başladım. eğer tahlillerde birşey çıkmazsa korunmayı bırakır bırakmazda incir kürü yapıcam adetin 12 ve 18. günleri arasıydı yanılmıyosam.. artı birde sübyan perisi diye bir cin varmış bebekleri anne karnında boğarmış kötü rüya görmekle başlıyomuş herşey onun içinde korunma muskası yaptırmak istiyorum. hımmmm daha ne kaldı bakalım aklıma gelen hamile kalıncada doktora sorucam onu ama günde üç defa progeston hormon hapı, iğnesini tabikanama olursa birde jeli varmış galiba o ilacınonlardan kullanıcam. artı rahim kasılmasını engellemek için mağnezyum hapı ve balık hapı varmış bebeğin kuvvetlenmesi için onları da kullanmayı düşünüyorum. yani bu üçüncü hamileliğimde doktorların değil kendi içime yatanı yapıcam. tabi doktorada sorucam. birde böyle deneyeyim diyorum. diğerlerinde doktorların pek bir faydasını görmedim çünkü:KK43:(

şimdiiiiii kızlarrrrrrrr sizinde tekrarlayan düşükleriniz varsa düşüklerden sonra neler yaptığınızı, neler kullandığınızı, yeniden hamile kaldığınızda nelere dikkat ettiğinizi, neler yediğinizi ne biliyimi kısaca herşeyi:)) burda paylaşalım diyorum ne dersinizzz?a.s.

hep birlikte sağlıklı ve güzel hamileliklere adım atalım birbirizime yardımcı olalım çünkü en iyi biz birbirimizi anlarız diye düşünüyorum. kimsenin kimseye faydası olmadığı şu günlerde manevi destek olalım herşeyimizi paylaşalım bu forumda kendi doktorumuz kendimiz olalım ne dersiniz:enbuyukkk: daha sonrada inşallah :CüvCüv: tamammıa.s

reisdevrim37 ben de 2 defa düşük yaptım aynı duyguları paylaşıyorum seninle,herşeyi araştırıyorum doktorun biri farklı bişey söylüyor diğeri farklı birşey söylüyor bana coraspini korunmayı bırakınca gün aşırı yani 1 gün arayla kullanmamı ve folbiolü de haftada 2 kez kullanmamı söyledi doktorum ve hamile kalınca da coraspine devam edecekmişim.ben bir sürü test yaptırdım düşük için ama hiçbirşey çıkmadı sübyandan da şüpheleniyorum biraz

bende 2 tane düşük yaptım biri 5 haftalıktı biri 9 haftalıktı meleklerimin 3 ay oldu son melegımın beni bırakalı hastanede araştırma oldu genel vede bebegim patolojıye gitti hiç bişeyim çıkmadı olabilir dendi sebebsizde olabilrmiş 2 tane üst üste pısıkolojım bozuldu canım çok yandı ama isyan etmedim asla allah verdi allah aldı he bide büyüklerim diyo subyan olabilir diye ve ben bebegimi kaybetmeden önce çok ama çok korktugum bir rüya gördüm çok etkilendim uyandıgımda halen etkısındeydim ve 1 hafta sonra dr gitim bebegımın kalp atışları yoktu ve düşürdüler sonra kürtaj oldum subyanda böyle oluyomuş korkutuyolarmış seni bebgini düşürmen için nebilim şaşırdım ama bilmiyorum bende bi hoca bulup dua yaptırmayı düşünüyorum benim bi akrabamda düşük yapıyodu subyan duası yaptırdı hiçbişey olmadı bebeklerine 2 tane oglu var kocaman oldular hayırlı olsun artık hakkımızda beynım o kadar dolukı ne düşünecegimi napacagımı bilmiyorum allah yardımcımız olsun hepimizin

Son düzenleme:
sübya falan çok saçma.çaresizlikten uydurulan bişiy.arkadaşlar hangi devirde yaşıyoruz.bunlarla kafamı yorulur.Sübyanı ortaya atan bence onunla uğraşacağına psikoloğa gitsin.bir ayda hamile kalır.bunlar beyin psikolojiyla alakalı durumlar.kadın hormonu beyinden düşünceden gelir.ne düşünürseniz o olur.bilinçli olmak gerek.

merhaba. bende 1 düşük 1 de dış gebelik gecirdim. daha doğrusu su an dış gebelikle hala ugrasıyorum. 17 gündür kanamam var. kendi kendine düşmesi bekleniyor. geriliyormuş. cok yıprandım. çok umutluydum bu sefer ama düşükten cok cokk daha zor olan dış gebelik basıma geldi. nedeni belli deil tabiki

gebelik öncesi gerkli testleri yaptırmak varsa aşılarını olmak,3 ay stressiz dinlnmek sonrasında gün aşırı ilşkiye girmek ve allahtan istemek...

arkadaşlar bende 2 düşük bir kürtaj oldum çok yıprandım çok üzüldüm isyan etmedim kendimi bırakmadım bir gün olacak diye umudum vardı şimdi 11+4 günlük hamileyim bendede hiç bir şey bulamadılar kaç tane test yaptırdım hatırlamıyorum hsg çekildi tıkanıklık yok kromozomdan şüphelendiler sorun çıkmadı kan teslerini hatırlamıyorum bile en sonunda rahim zarı ince dediler yumurtlama dönemi hesaplandı 11 aralık ta adet oldum 21 aralıkta yumurta çatlar dedi dr o zaman oldu ve adet olmadan kan tahlili ile hamileliğim gerçeklerti progestan,corasprin ve elevit diye 3 tane ilaç kullanıyorum ilk hamileliklerimde folic plus kullanmıştım ama bunda vermedi dr işte böyle arkadaşlar allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin dualarımız birbirimiz için olsun :Saruboceq: :Saruboceq: :teselli:

bende iki defa düşük yaptım şuanda 3 haftalık hamileyim bu arada bende sübyan vardı çok korkuyordum olmaz diye birşey yok bir muska yazdırdım kendime artık korku falan kalmadı çok rahatım allahın izniyle bu bebeğimi bekliyorum artık inşallah birşey olmaz düşük yaptıktan sonra üç ay bekliyorsunuz rahim içindeki duvarın kalınlaşması için haberiniz olsun allah herkese nasip eder inşallah.

merhaba kızlar, benim de 4 düşüğüm var ama maalesef hepsi de kürtajla alınmak zorunda kaldı, yapılan tetkiklerden alınan sonuçlarda herhangi bir olumsuzluk yok... ama reisdevrim isimli arkadaşımızın söyledikleri bana mantıklı geldi. Özellikle de folbiol hakkında söyledikleri. Ben de senelerdir folbiol kullanıyorum ve bu yazıyı okuduktan sonra bırakmaya karar verdim. Şimdi tekrar hamile kalmak için uğraşıyorum. Rabbim inşallah tüm isteyenlerin yüzünü güldürür, Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

düşük yapanlara gecmiş olsun bende 1 düşük yaptım :KK43: regl bitti hemen hamile kalmısım yıne
düşnmüyordum ama kaldım korku oluyor insanda tekrar düşerse diye şimdi düşük olmasın diye
elimden geleni yapmaya calışıyorum
arkadaşlar kalsiyumu eksik etmeyin cok cok önemli

üzücü olaylar yaşayan tüm arkadaşlara geçmiş olsun.inşallah bir sonraki hamileliğinizde sorun yaşamazsınız..

bende kez düşük yaptım.kan pıhtılaşması yüzünden olduğu anlaşıldı,şimdi 9 haftalık hamileyim,doktorum herşey yolunda diyor.. ama bide daha küçük olunca çok belirtide yok,korkuyorum sanki hamile değilmişim ibi..her an düşünüyorum,aman bişey olurmu yine aynı şeyler yaşarmıyım diye .tuvalete korka korka gidiyorum inanın..

allahım hepimize sağlıklı gebelikler ve bebekler versin ..

Bende 3 düşük yaşadım.2 si kurtajla sonuçlandı.Butun testlerı yaptırdık.koromozm hariç su an bır o kaldı.şeker testi,t3,t4,tsh, (bunlar tıroıd değerleri),kan pıhtılaşması,faktor 5,proteın c v.b. gibi testlerın hepsı yapıldı bısey cıkmadı.bebekler patolojıye gonderıldı onlardada genetık bısey cıkmadı.velhasıl kromozmdada bısey cıkmazsa yapılabılcek fazla bısey yok tıbben.kaç doktora gıttıysem aynı cevap.bu dusuklerın %60 zaten kan pıhtılaşmasından dolayı oluyormuşKısmet artık.hamıle kalınca gobekten bır ıgneyle başlıcaz kan pıhtılaşması ıcın buda yapılacak başka bıe sey olmadıgndan oturu.yanında pregeston,elevıt,folık asıt bılınen seyler işte.
gelelım su ummu suByan meselesıne.Arkadaşlar 6 senelık evlıyım.bır 10 sene once bı akrabam benım için yıldızname actırmıs ve bu kızda ummu subyan var 1 bebeği düşer muska yaptırmazsa ıkıncısıde duser demiş.annemler ve cevrem 1 dusukten sonra çok ısrar ettıler yaptırmam için.fakat esım ve ben bu konuyu arastırdık cok onemlı ve hakıkatlı hocalara danısıdık kesınlıkle boyle bır sey olmadıgını soledıler.
guya cınler anne karnındakı bebgı boguyorlarmıs ,yoksa dogduktan sonra oldurmeye calısolarmıs.CıNLERıN ıNSANLARA MUDAHALE EDEMEZLER.BIZ ONLARIN YAŞAMLARINA NASIL MUDAHELE EDEMIYOSAK.CINLER SADECE INSANOĞLUNA VESVESE VEREBILIRLER.yoksa gelıcek benım karnımkadkı bebeği öldürecek yok oyle bısr sey.egerkı oyle bır seye ınanıyorsanız oturup kuran,nas,felak,ayetel kurısı okuyun.emınınmkı daha muhtesem olacaktır.Aslında bu konuda cok doluyum yazacak cok seyım var.ara sıra benımde aklım kaymıyor değil üç düşükten sonra ama emınmkı bır tıbben acıklaması vardır.ama su an bılınmıyor.bu seye benzıyor.bır cogumuz bu turbelere gııdp mum yakanlardan çaput bağlayanlardan nefret edıyoruz.tammen hrıstıyan ınanışı.işte buda aynı hesaba gelıyor.PEYGAMBER EFENDIMIZ GIBI MUBAREKLERIN MUBAREĞıNE BUYU YAPILDIGINDA RABBIM NE GONDERMıŞ NAS VE FELAK SURELERINI.daha bısey demeye gerek yok galıba.bu da bızım sınavımız bence .ama umıtsızlıge dusmemek lasım.muslumana yakışmaz.bır tanıdıgımız 11 dusukten sonra bebek sahıbı oldu.11 düşük ne demek.yanı bunu ancak bız bılebılırız.ve su an maşalah nur topu gıbı cocukları var.

keske folik asit kadar kolay olsaydi sen o marka mi bu markami diye sakin uzme ikinci bebeginin kaybini. folik asid icmek cok iyi ama o bebegin sinir sisteminin olusmasinda iyi birvitamin ve yarari da tartismali. zaten sadece ilk haftalar kullanilirsa etkisi daha cok diyorlar dusunursen kadinlarin cogu hamile kaldiklarini bile farketmedikleri icin haberi bile olmuyor altinci haftaya kadar folik asitten folik asitte dedigim gb ilk gunler asil etkili.
ikincisi olduysa lutfen once kan pihtilasmasi testini yaptir. biraz masrafli bir test ama cok cok cok onemli. bir de troid, seker testlerini. bunlar zaten ucuz.
Insallah tum o kotu gunler geride kalmistir ve saglikli bir hamileligin mujdesini hemen verirsin.

folbiolun sentetik olduğunu nasıl anladınız, her hangi bir makale yada kaynak var mı bu konuda?

Benimde 2 tane düşüğüm var...birincisi 10 haftalıkken kalp atışları duyulmadığı için kürtajla alındı ikincisine 5 ay sonra hamile kaldım fakat o da kanamayla düştü kürtaja gerek kalmadı...gereken tüm testlerim yapıldı...Prıtein eksikliğinden başka hiçbirsorunum yok çok şükür.Dktorum tüp bebeği önerdi...Nisan ayında inş tüp bebek tedavisne başlayacağım.dua edin nolur allah isteyen herkese bebk versin

X