Düşük süreci hakkında yardım

Görmek istemediğim için hiç bakmadım inanın ki.. kan pıhtısı gibi birşeydir ama herhalde
Geçenlerde yaşadım da buna benzer. Gebelik testi yaptım evde pozitif çıktı kanda negatif çıktı sonra adet oldum kan verdiğim gün. Ve afedersiniz ciğer parçası gibi bi parçaydı benimkisi. Çok korkuttu beni de. Kasıklarım çok ağrıdı o gün. Acaba kimyasal gebelik olabilir mü diye düşündüm. Doktora randevu aldım henüz gitmedim.

Geçenlerde yaşadım da buna benzer. Gebelik testi yaptım evde pozitif çıktı kanda negatif çıktı sonra adet oldum kan verdiğim gün. Ve afedersiniz ciğer parçası gibi bi parçaydı benimkisi. Çok korkuttu beni de. Kasıklarım çok ağrıdı o gün. Acaba kimyasal gebelik olabilir mü diye düşündüm. Doktora randevu aldım henüz gitmedim.
Mesajınızı yeni görüyorum kusura bakmayın. Düşündüğünüz gibi kimyasal gebelik olabilir. Aslında korkulacak birşey değil bütün evli kadınların yaşadığı ama farketmediği bir durummuş. Erken test yapıp görebiliyoruz ama geciken adet kanamasıyla gidiyor

aynı şeyi yaşar mıyız bilmiyorum çünkü benim düşüğüm tam 11+6 haftalıkkendi. yani Allah tekrarını yaşatmasın hayatımda çektiğim en büyük sancıydı. sabah uyandım hafif kanamam olmuştu çamaşırımda. en yakın kliniğe gittik doktor dedi ki “gelişimi şuan 9 haftalık görünüyor tahminimce bir hafta evvel kalbi durmuş ve anne karnındaki bebekler canlılığını yitirince küçülüyor” dedi. Zaten biz en son kontrole gittiğimizde 9+2 idi. Neyse orada dediler ki hemen vakit kaybetmeden kadın doğum servisi olan bir hastaneye gidin burası kürtaj işlemi için yeterli değil. Nereden gittiysem rezil bi hastaneye gittim. Süleymaniye kadın doğuma. Hepsi birbirinden vasıfsız insan topluluğu. Doğumu başlamış kadının suyu gelmiş sancı çekiyor, oradakiler ona bağırıyor ağrısız doğum mu olur bağırmasana diye. Neyse bana baktı evet kalbi durmuş ama şuan bi sıkıntı yok sana kürtaj tarihi verelim dendi bir ay sonraya verildi. Şaka gibi karnımda ölü olduğunu bildiğim bir çocuğu bir ay taşımak. Eve geldim o gün ufak ufak sancılarla geçirdim. Geceye doğru sancım çoğaldı ama öyle böyle değil sanki yumurtalıklarım patlıyor. Duramıyorum ağrıdan eşim kıvranmama uyandı kalk hemen gidelim dedi. Kanamam da var o gece tam 6 kere hastaneye gitmişim. Her seferinde bişey yok diye geri yollandım ama en son başka bir hastaneye gittim ağrıdan dolayı ağrı kesici iğne yaptırdım o biraz rahatlattı ama kanamam durmuyor ve çok şiddetlendi. Eşim böyle olmaz dedi başka bir hastaneye götürdü beni. (O hastaneye ısrarla gitme sebebim kadın doğum servisi hangi hastanelerde var bilmediğimdendi bir de ilk gebeliğim ne yapmam gerek bilmiyordum. Birkaç hastaneye gitmiştim ama kadın doğum servisimiz yok dendi yollandık ağrı kesicilerle) Sonra başka bir hastaneye geldik doktora neden bu kadar kanamam olduğunu sordum o da düşüğün çoktan başlamış bebeğin yarısını zaten düşürmüşsün diğer yarısını görüyorum hem onu alıp hem rahmini temizlememiz lazım acil kürtaja alınman lazım dedi. Sonra kürtaja alındım zaten bi saat içinde. Özetle evde düşük yapmayı asla tavsiye etmem benim için travma oldu bi süre bebek istemedim resmen aynı acıyı yaşarım diye. Ayrıca o kanama da normal bi kanama gibi değil sanki çeşme açmışlar şakır şakır akıyor bir anda beş saniye kesiliyor tekrar bir anda fışkırıyor falan. Hele o lop lop düşen pıhtılar o kadar ağrılıydı ki.. Allah kimseye yaşatmasın ya ne evlat acısını ne böyle bir ağrıyı
Merhaba kaybınız için üzgünüm. Acaba bu olay sonrasında yeniden hamile kaldınız mı? Ben de çok benzer şeyler yaşadım. 8+2 kalbi durmuş ancak ben 13. Haftada malesef bunu öğrendim ve kanamam falan hiç olmadı. Rahim büyümeye devam ediyormuş. Neyse aynı gün kürtaj yaptılar vakumla tabi. Fazlasıyla berbat fazlasıyla travmatik ve acılıydı.(narkoz yapmadılar) şu an yine hastanedeyim ve iki hafta geçmesine rağmen kanamam ve kan pıhtıları gelmeye devam ediyordu. Kan sizin söylediğiniz gibi aynı, çok fazla, su gibi, şırıl şırıl geliyordu son 5 gün. Ultrasonda pıhtı kaldığı anlaşıldı. Şu an beklemedeyim ikinci kez vakum kürtajına gideceğim. Çok zor, çok yıprandım, yıldım.
8 ve 9 haftalık gelişim durması ilk hamileliklerde neden böyle çok fazla sebep ne bilemiyorum.

Merhaba kaybınız için üzgünüm. Acaba bu olay sonrasında yeniden hamile kaldınız mı? Ben de çok benzer şeyler yaşadım. 8+2 kalbi durmuş ancak ben 13. Haftada malesef bunu öğrendim ve kanamam falan hiç olmadı. Rahim büyümeye devam ediyormuş. Neyse aynı gün kürtaj yaptılar vakumla tabi. Fazlasıyla berbat fazlasıyla travmatik ve acılıydı.(narkoz yapmadılar) şu an yine hastanedeyim ve iki hafta geçmesine rağmen kanamam ve kan pıhtıları gelmeye devam ediyordu. Kan sizin söylediğiniz gibi aynı, çok fazla, su gibi, şırıl şırıl geliyordu son 5 gün. Ultrasonda pıhtı kaldığı anlaşıldı. Şu an beklemedeyim ikinci kez vakum kürtajına gideceğim. Çok zor, çok yıprandım, yıldım.
8 ve 9 haftalık gelişim durması ilk hamileliklerde neden böyle çok fazla sebep ne bilemiyorum.
Hayır daha kalmadım ama düşünüyorum ikinci bebeği. Şöyle ama ilk düşüğümde aynıydı ondan sonra kaldım ve onu doğurdum çok şükür. O konuda bir korkunuz olmasın kalırsınız yine inşallah.. birde çok garip hem vakumla hemde anestezi vermeden alınması.. Allah yardımcınız olsun.. hiçbir yolu yok muymuş kendi kendine düşmez mi acaba içerde kalan.. sancınız varsa kendi düşer bence

Hayır daha kalmadım ama düşünüyorum ikinci bebeği. Şöyle ama ilk düşüğümde aynıydı ondan sonra kaldım ve onu doğurdum çok şükür. O konuda bir korkunuz olmasın kalırsınız yine inşallah.. birde çok garip hem vakumla hemde anestezi vermeden alınması.. Allah yardımcınız olsun.. hiçbir yolu yok muymuş kendi kendine düşmez mi acaba içerde kalan.. sancınız varsa kendi düşer bence

Doktorlar bunun riskli olduğunu ve vakumla yeniden alınmalı olduğunu söyledi. Bende tamam dedim ama keşke ilaçla yapsaydım. Çok çok acılı işlemdi, doğum gibi, rahim ağzı kapandığı için aletlerle açtılar ve canımı dayanılmaz derecede acıttı. Narkoz olmamasını ben istedim çünki vücudumda yüksek doz ilaçlara ve iğnelere alerjim var malesef ters tepki vermesinden korktum. Ne yazık ki hastanede lokal anestezi de bulunmuyordu. Bu yüzden tüm çilelere yeniden dayandım. Psikolojim bozuk, hayattan kopuk hissediyorum. En azından bu kez işlem başarılı geçti ultrasonda onaylandı. Tüm herkes için başarılı sağlıklı hayat diliyorum. İnşallah vakti zamanında sağlıklı bebeğimi doğururum

merhaba bana sordunuzsa eğer maalesef kürtajdan sonra 2 sene gebe kalamadım zaten o travmadan sonra pek de üstüne düşmediğimden kendime gelmeyi bekledim. 2 sene sonunda acaba bir problem mi var diye gittiğimde hormon tahlilimde prolaktin hormonum, yani süt değerim çok yüksek çıktı. Hatta bana eğer gebe değilsen hipofiz bezinde tümör olabilir normal değil falan dendi bir de hipofiz mr çekildim falan😂 bir şey çıkmadı çok şükür sanırım bedenim hala kendini hamile sanıyordu. o ay ilaç kullandım düşürmek için, ertesi ay gebe kaldım zaten. ama maalesef o da düştü geçtiğimiz aylarda. pıhtılaşma ilacı kullanacağım bir dahaki sefere her ihtimale karşı inşallah. size de çok geçmiş olsun son durumunuz nasıl

merhaba bana sordunuzsa eğer maalesef kürtajdan sonra 2 sene gebe kalamadım zaten o travmadan sonra pek de üstüne düşmediğimden kendime gelmeyi bekledim. 2 sene sonunda acaba bir problem mi var diye gittiğimde hormon tahlilimde prolaktin hormonum, yani süt değerim çok yüksek çıktı. Hatta bana eğer gebe değilsen hipofiz bezinde tümör olabilir normal değil falan dendi bir de hipofiz mr çekildim falan😂 bir şey çıkmadı çok şükür sanırım bedenim hala kendini hamile sanıyordu. o ay ilaç kullandım düşürmek için, ertesi ay gebe kaldım zaten. ama maalesef o da düştü geçtiğimiz aylarda. pıhtılaşma ilacı kullanacağım bir dahaki sefere her ihtimale karşı inşallah. size de çok geçmiş olsun son durumunuz nasıl

Çok teşekkürler şu an için iyiyim, fakat doktor hatası yüzünden parça kalmıştı onu aldılar. Psikolojim benim de bozuk, plansız bir hamilelik süreco yaşadım, tamam dedim kabul ettim kendimi anne olmaya hazırladım, sonra böyle oldu. Herşey beklemediğim gibi geçiyor. Vücudum güçlü şükürler olsun o kadar kan kaybı sonucu yine testlerim iyi çıktı. Prolaktin hormonu ben de test vermeyi planlıyorum fakat hamile kalmak için değil, keindi sağlığım ve mental sağlığım için. Çok teşekkürler cevaplandırdığınız için, umarım en iyisi ne ise o olur hayatınızda🫂

Merhaba aynısını bende yaşadım 10. Haftadaydım bebeğim büyüyor sanarken 6. Haftada kalmış ve gelişmemiş meğerse bunu da tesadüfen gittiğim bi kontrolde kalp atışı duyamamasıyla doktorun öğrendim. Doktor 10 gün bekleyelim yine de dedi maalesef yine de yoktu ve kürtaj oldum. Hiç kanamam vs olmadı bu sürede. 5. Haftaya kadar kimyasal gebelikler oluyor ve kendiliğinden düşüyormuş onu da yaşadım çünkü 🥲 6. Haftalardan sonra düşerse kürtaj mecbur. Ben devlet hastanesinde yaptırdım hiç bir sorun yaşamadım. İçerde parça kalmaması çok önemli. Kürtajla rahim temizleniyor ve bir sonraki gebelik daha kolay oluşuyor. Ben kürtajdan 1 ay sonra adet oldum ve o son adetim oldu şuan hamileyim yine 🥰🧿 Ayrıca hiç bir sorun çıkmadı alınan bebeğimin patolojisinde ve hiç bir sorun görünmese de vucüt bebeği sağlıksız buluyorsa daha fazla büyütmüyor . Annede diyabet ya da pıhtılaşma sorunları varsa bunlar da kalbinin durmasına sebep oluyor. tekrar hamile kalamıcam diye asla paniğe kapılmayın biraz spor ve sağlıklı beslenmeyi hayatınıza ekleyin bu sürede varsa bi hastalığınız tedavi olmaya çalışın . Sonra kendiliğinden oluyor ama asla stres kaygı üzüntü içinde olmayın lütfen moraliniz iyi olsun gerisi geliyor.🌸🕊️🧿🙏

X