düşük yapanlar lütfen cevaplayın

eylull

premseslerim büyüyor
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2009
2.988
10
44
kızlar merhaba nasılsınız ben size bi şey sormak istiyorum ben geçen ay düşük yaptım bebek daha çok ufaktı tutunamadı düştü. doktor ufakken bu şekilde olabilir dedi düşükten önce kan tahlili yaptırmıştım ordakş değerlere baktı hani kan demir falan filan olur ya onlar . hepsi normal çıkmış sadece mantar var. doktor bana hiç bi ilaç vermedi ve araştırmadı da . bu arada kendiliğinden düşürmüşüm adet dibi yani. kürtaj olmadım. sizde doktorun araştırması gereklimiydi bu ilk bebek başka tahliller yapması neden olduğunu araştırması gerekiyormuydu yoksa bebek daha oluşmadan düştüğü için ve ilk olduğu için olabilir mi . çok detaylı muayne etti yumurtalıklarım bebek yatağı herşey çok iyi dedi . düşükten eser yokmuş iyiymişim yani.
bir soru daha sormak istiyorum kendiliğinden düşük yaptıktan sonra adetiniz ne zaman başladı ve normal mi geldi ben normalde 28 günde bir olurdum şimdi benim bunum 39 uncu günüm ve bir kaç gündür pembe akıntı ve kahverengi leke geliyor ağrım falan da yok hamilelik belirtileri yok idrar testi negatif çıktı olsa çıkardı epey 8 gün geçtikten sonra yaptım böyle düşünüyorum. tabi adet tarihim düşündüğüm gibiyse. gerçi bu ay hamile olacağımı düşünmüyorum zaten kanama çok uzun sürdü ve ağrı da oldu çok az ilişkiye girdik . yumurtlama dönemi de şaşmıştır.sizin adetiniz düzgün olmuşmuydu doktora gitmeyi şu an erken istemiyorum çünkü geçen sefer doktor bir sürü fazladan verilmemesi gereken ilaçlar vermiş gittiğime pişman oldum fikirlerinize ihtiyacım var sağolun

kızlar merhaba nasılsınız ben size bi şey sormak istiyorum ben geçen ay düşük yaptım bebek daha çok ufaktı tutunamadı düştü. doktor ufakken bu şekilde olabilir dedi düşükten önce kan tahlili yaptırmıştım ordakş değerlere baktı hani kan demir falan filan olur ya onlar . hepsi normal çıkmış sadece mantar var. doktor bana hiç bi ilaç vermedi ve araştırmadı da . bu arada kendiliğinden düşürmüşüm adet dibi yani. kürtaj olmadım. sizde doktorun araştırması gereklimiydi bu ilk bebek başka tahliller yapması neden olduğunu araştırması gerekiyormuydu yoksa bebek daha oluşmadan düştüğü için ve ilk olduğu için olabilir mi . çok detaylı muayne etti yumurtalıklarım bebek yatağı herşey çok iyi dedi . düşükten eser yokmuş iyiymişim yani.
bir soru daha sormak istiyorum kendiliğinden düşük yaptıktan sonra adetiniz ne zaman başladı ve normal mi geldi ben normalde 28 günde bir olurdum şimdi benim bunum 39 uncu günüm ve bir kaç gündür pembe akıntı ve kahverengi leke geliyor ağrım falan da yok hamilelik belirtileri yok idrar testi negatif çıktı olsa çıkardı epey 8 gün geçtikten sonra yaptım böyle düşünüyorum. tabi adet tarihim düşündüğüm gibiyse. gerçi bu ay hamile olacağımı düşünmüyorum zaten kanama çok uzun sürdü ve ağrı da oldu çok az ilişkiye girdik . yumurtlama dönemi de şaşmıştır.sizin adetiniz düzgün olmuşmuydu doktora gitmeyi şu an erken istemiyorum çünkü geçen sefer doktor bir sürü fazladan verilmemesi gereken ilaçlar vermiş gittiğime pişman oldum fikirlerinize ihtiyacım var sağolun

canım öncelikle geçmiş olsun..bende 1 kez düşük yapmıştım.... ben hamile olduğumu öğrendim ertesi gün kanama ve sancı yaşadım..düşük yaptım kanamada herşey düşmüş rahim temiz olduğu için kürtaj olmadım...

canım normalde hiçbir doktor ilk 3 düşüğü araştırmıyorlar normal karşılıyorlar,bu çok yanlış ve mantıksız,haksızlık aslında ama maalesef sağlık sektörümüz böyle..

ama benim doktorum bu durumu bana anlattı ve tahlillerin yapılacağı hastaneye gittiğinde 3 kez düşük yaptım de dedi.. bende tahlil yapılacağı anda ordaki doktora 3 kez düşük yaptım dedim öyle araştırmaya aldılar.. ve bende kan pıhtılaşması çıktı..o yüzden bebeğim düşmüş..

düşük olayında 5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şuan kan pıhtılaşmayı önleyici iğneler kullanıyorum ve şuna 3 aylık hamileyim herşey yolunda çok şükür..doktorumu çok seviyorum herşeyimi rahatça konuşuyorum..

sana tavsiyem inat et gerekirse yalan söyle düşüğünün nedeni araştırılsın allah korusun bişey varsa bir sonraki hamileliğinde önlem alınır en azından tekrar tekrar düşük olayı yaşamazsın canım..

tekrar geçmiş olsun

canım bende 3 defa düşük yaptım önümüzdeki ay araştırmaya başlayacaklar doktorlar önemsemiyor pek çok geçmiş olsun

ilk bebek olduğu için düşük sebebini araştırmaz sen istersen araştırma yaparlar oda özel hastanede tabi devlet hastaneleri 3. düşükten sonra araştırma yapıyor.düşükten sonrada adet düzensizliği oluyor normal birkaç gün daha bekle olmazsan doktora git.düşükten sonra genellikle antibiyotik veriyorlar bana öyle yaptı.

canım benimde düşüklerimde öyle olmuştu adetim 40 sonra geliyordu adetten önce kahverengi lekeler gelmişti benim düşüklerden sonra kanamam çok geliyor 1 tanede arastırma yapılmıyor ama bazı arkadaslar yaptırdı benim 3 düşük olmasına ragmen yapmıyolar çünkü 1, kimyasal gebelik 3,dış gebelik yani ben 1 düşük yapmış oluyorum

kızlar ne kadar kötü ya insan sağlığını kolayca tehlikeye atabiliyorlar düşükler tekarlarsa kürtaj olma ihtimali de olabilir ve bebek sahibi olmak da zorlaşabilir ama onların umrunda bile değil yani sanki kendileri koşuşturuyormuş gibi tahlil vermeye üşeniyorlar

canım ben 1 ay önce 11 haftalık bebeğimi kaybetim,kalbi durdu ve kürtaj oldum. doktorum ilk gebeliklerde bu durumun genellikle olduğunu belirtti ve herhangi bir teste ihtiyaç duymadı.sadece 2.hamileliğinde seni yakın takibe alacağım dedi.açıkçası doktoruma güveniyorum kendisi tedbirli ve tecrübeli bir doktordur.gerekli görseydi araştırırdı diye düşünüyorum. o yüzden içimi rahat tutmaya çalışıyorum.

canım ben 1 ay önce 11 haftalık bebeğimi kaybetim,kalbi durdu ve kürtaj oldum. doktorum ilk gebeliklerde bu durumun genellikle olduğunu belirtti ve herhangi bir teste ihtiyaç duymadı.sadece 2.hamileliğinde seni yakın takibe alacağım dedi.açıkçası doktoruma güveniyorum kendisi tedbirli ve tecrübeli bir doktordur.gerekli görseydi araştırırdı diye düşünüyorum. o yüzden içimi rahat tutmaya çalışıyorum.

canım bak isim vermek istemiyorum ama çok iyi tanınmış isim yapmış bir doktor benim ilk düşüğümü normal dedi ve araştırmadı bende başka bir doktorum daha vardı ona gittm o araştırmaya aldı ve kan phıtılaşması çıktı.. ve önlemi alındı ve şuan ki hamileliğim iyi gidiyor.. eğerki nedeni bulunmasaydı bude fada düşük yaşayacaktım ve psikolojim iyice bozulurdu ne acı bişey bu gerekirse doktorunuzu değiştirin ama bence düşük yaptığınızda nedeni araştırılsın..bence hiçbir düşük normal değildir kim ne derse desin

bakın istanbulda bir arkadaşım var 2 kez düşük yaptı hep aynı doktora gidiyor 2.düşükten sonra bile doktoru hala normal olabilir demiş.. şimdi başka bir doktorla götüşrü ve tahlil yaptırdı nedne düştü diye sonuçlarını bekliyo yani ne yapıp edip doktorunuzla görüşün inat edip tahlillerinizi yaptırın

bakın istanbulda bir arkadaşım var 2 kez düşük yaptı hep aynı doktora gidiyor 2.düşükten sonra bile doktoru hala normal olabilir demiş.. şimdi başka bir doktorla götüşrü ve tahlil yaptırdı nedne düştü diye sonuçlarını bekliyo yani ne yapıp edip doktorunuzla görüşün inat edip tahlillerinizi yaptırın

canım benim bebeğim düşmedi ve doktorum hamileliğin 6.haftasında bütün testleri yaptırdı ve benim gayet sağlıklı olduğumu söyledi.benim bebeğimin kalbi durdu.genetik bozukluk olduğunda vücut atmak istiyormuş.ayrıca rahmimdede düşük tehlikesi yoktu kürtaj için bile 8 saat bekledim rahmim çok zor açıldı.

peki bu testler ne şekilde yapılıyor maliyetleri yüksekmi sigorta karşılıyormu canım?

meryem benim kızımda düşük yaptı 5 6 ay sonra tekrar kaldı üzlme ayrıca kendi kendine düşen bebeklerde özürlü olma ihtimalı vardır diyo dr herşeyde vardır bi hayır

kızlar sizin düşükten sonra ağrılarınız hemen bitmişmiydi benim bir ay sonra ağrım var aynen o zaman ki gibi kramplar giriyor. test yaptım negatif cıktı bugün 40 gün oldu halen adet de olmadım sizin nasıl oldu

aydırık oncelıkle gecmıs olsun genellıkle bebegın kalbının durmasını kan pıhtılasmasına baglıyorlar benımkı kımyasal gebelıktı ama ben her ıhtımale karsı aspırın ve folık plus ıcıorum,inş bı daha yasamazsın boyle bısey

aydırık oncelıkle gecmıs olsun genellıkle bebegın kalbının durmasını kan pıhtılasmasına baglıyorlar benımkı kımyasal gebelıktı ama ben her ıhtımale karsı aspırın ve folık plus ıcıorum,inş bı daha yasamazsın boyle bısey

ben hamile kalmadan öncede folik içiyordum hamileykende içiyordum ve hala devam ediyorum.aspirinde içmelimiyim acaba.. ya kızlar kafam karıştı şimdi bu kan pıhtılaşması varmı yokmu bu testi ne diyerek yaptırırım evimde şehir merkezine çok uzak burda sadece devlet hastanesi var asıl doktorum istanbulda ben şilede oturuyorum. ne yapayım sizce:KK43:

kızlar sizin düşükten sonra ağrılarınız hemen bitmişmiydi benim bir ay sonra ağrım var aynen o zaman ki gibi kramplar giriyor. test yaptım negatif cıktı bugün 40 gün oldu halen adet de olmadım sizin nasıl oldu

canım benim sadece düşük anında çok acı sancılar oldu ve kanama oldu ondan sonra birkaç gün içinde geçti ve normal zamanında adet kanamam oldu ..

ben hamile kalmadan öncede folik içiyordum hamileykende içiyordum ve hala devam ediyorum.aspirinde içmelimiyim acaba.. ya kızlar kafam karıştı şimdi bu kan pıhtılaşması varmı yokmu bu testi ne diyerek yaptırırım evimde şehir merkezine çok uzak burda sadece devlet hastanesi var asıl doktorum istanbulda ben şilede oturuyorum. ne yapayım sizce:KK43:

canım yaa bak ben 1 kez düşük yağtım sonra kan pıhtılaşması çıktı ..hamile kalana kadar aspirin kullandım,düşükten 5 ay sonra hamile kaldım tekrar aspirini bıraktım clexane adında günlük iğne kullanıyorum.. tabi doktorumun tavsiyeleri üzerine .. ama kan pıhtılaşması olanların % 99 u hamilelik zamanlarında iğne kullanıyor canım.. bende de olduğu için biliyorum..

ama canım bu konuda şüphen varsa bence bir an önce ne yap et tahlil yaptır eğerki kan pıhtılaşması varsa hemen tedavisine başlarsın...

hamilelikte bebek kan ile besleniyor pıhtılaşma varsa bebeğe yeterli kan gitmiyor ve gelişemiyor düşükle felan sonlanıyor...

bu çok önemli bir konu canım ihmal etme derim

canım benim sadece düşük anında çok acı sancılar oldu ve kanama oldu ondan sonra birkaç gün içinde geçti ve normal zamanında adet kanamam oldu ..

canım benim ağrılarım niye böyle anlamadım kramp olunca lekelenme geliyor su an yok mesela umarım hyırlı haberlerdir bunlar bu tekrarlayan bi düşükse çok üzülürüm hamile olduğumu sanmam ama gene de insan şüpheleniyor. kantesti de yaptırmak istemyiyorum artık onun sitresine dayanamıycam uffffffffffffffffffffff

X