düşük tansiyon kaderimmisin

RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Bu dert 16 yaşındaki kızımda da var. Kaç kere okulda baygınlık geçirdi.
Doktoru, günde 3 litre su içmesini, bol tuzlu yemesini tavsiye etti.
Ayrıca tansiyonunun düştüğünü hissettiği anda olduğun yere çök ve başını aşağıya eğ dedi. Böylece kan beyne hücum edermiş. Ayakları da yüksek bir yere kaldır diye tembihledi.
Bir de sabah yataktan hemen kalkma oturur vaziyette 5 dakika bekle dedi.
Geçen gün aceleyle kalkmış, telefonuna bakmak için. Küt diye bir ses koştuk ki yerde uzanmış yatıyor.
Dikkatli olmak lazım.
Doktoru bu durumlar için ilaç olduğunu ancak önlemlerle şimdilik idare edebileceğimizi söyledi.
Ben de yüksek tansiyon hastasıydım. En son doktorum ilaçlarımı değiştirdi ve benim tansiyon hooppp 10'lara düştü. Sanki havada yürüyormuş gibi oldum.
Cidden zor işmiş düşük tansiyon.

Çok çok geçmiş olsun.

Benimde 7/4 oldu mu kötü genelde 8/5 9/6 dır
Gebeliğimde de böyleydi ama doktor hic bi ilaç vs vermedi yasımda +30
Tuzlu seyler gün icinde tüket sürekli ayran icmekten iyidir

Doktorlar da öyle diyor ama hayat kalitesini çok düşürüyor. Herkes diyor ki “sen de hep yorgunsun.” Resmen tembel muamelesi yapıyor insanlar. İyi de elimde değil ki.
kesinlikle kim ister böyle dolaşmayı çok büyük geçmiş olsun size ve hernerde şifa bekleyen varsa...

kesinlikle kim ister böyle dolaşmayı çok büyük geçmiş olsun size ve hernerde şifa bekleyen varsa...
Evet kimse istemez. Atak yapan kronik halsizlik, göz kararması... bende çok yorulunca bir de zihinsel durgunluk yapıyor. Akşam iş çıkışı ya da sabah işe geldiğimde kafam gürültüyü ya da “konuşabilir miyiz önemli bir durum var” diyen birini kesinlikle kaldırmıyor. Söylenenleri algılamakta zorlanıyorum. Yıllarca anlayamadım neden böyle olduğunu. Birkaç yıl çnce gazetede okudum, anlatmış bunları böylece sebebi düşük tansiyonmuş

hay allah razı aynı sorun bizdede var baayılma senkopları düşük tansiyonun ilacı yok sadece kalp hızını düşüren ilaçlar var kullandım hiç bir etki etmedi rabbim şifanızı lütfetsin kızınızında benimde her nerde varsa tüm hastaların inş

Doktorlar da öyle diyor ama hayat kalitesini çok düşürüyor. Herkes diyor ki “sen de hep yorgunsun.” Resmen tembel muamelesi yapıyor insanlar. İyi de elimde değil ki.
Bende de hamilelik hipertansiyonu oldu ama malesef doğumdan sonra geçmedi.3 senedir hayatımı tam olarak düzene sokamadım. Küçük olan yükselince elim ayağım boşalıyor hep uyusam hiç kalkmasam hiç iş yapmasam. Bünyem alışana kadar ne baş ağrılaı çektim. Dedim hayatım bitti heralde. Çocuk oldu üstüne tansiyon üstüne doğal olarak işten ayrılma acayip yıprattı beni. En kötü yanı beyin kanaması riski .Herkes yaşadığını bilir tabi ki çok çok geçmiş olsun ama beyin kanaması riskiniz yok en azından bu bile + bir durum.
Yanlış anlamayın hastalık yarıştırmadım hafife de almadım dediğim gibi keşke olmasa ama hiç değilse kötünün iyisi. Allah başka dert hastalık vermesin.

rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Çok geçmiş olsun size de

aminnnnnnn amin ah güzel kardeşim rabbim kimseye dermansız rahatsızlık vermesin

saolun bende bayılmaya yol acıyor rabbim dermansız dert vermesin

Önce dahiliyeye sonra kardiyolojiye baktırın muhtemelen kansızlıktır benimde hep 9/5

vallahi çok zor sabahtan beri düşük tansiyon belasıyla uğraşıyorum geçmiyor bide mide bulantısı.... inşaAllah ayrandan başka çözümü olur da kurtuluruz.

Aaa bunları bende yaşıyorum acaba benim de mi var ? Başka belirtiler var mı yaşadığınız ?

aniden kalkıp oturmamak, hızlı hareket etmemek. uyanir uyanmaz yataktan kalkmamak...

vücudu susuz birakmamak da önemli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…