• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük sonrası

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
arkadaşlar konulara baktım ama hep dağınık aynı durumda olan arkadaşları bir araya toplamak istedim... ben 1 kasımda düşük yaşadım ve tekrar gebelik düşünüyorum sizlerin süreci nasıl ilerliyor?
Doktorum kurtaj sonrasi beklememe gerek olmadigini. Beklenmesi gerektigini onceki yillarda onerdiklerini soyledi. Kurtaj sonrasi gebe kalma ilhtimalinin ara verildikten sonra ki ihtimalden daha yuksek oldugunu soyledi bende duzenimi bileyim diye ilk adeti bekledim sonra devan 😉😄

Cok ilginc normalde gebelik ogrenilince hemen rutin gebelik kontrolleri yapiliyor ... tsh yuksek oldugu icin de bu durumu yasamis olabilirsiniz tabi Allahin takdiri bu da
Bende Tsh'ın buna sebep olabileceğini bu gün öğrendim ve çok üzgünüm, sinirliyim... Yani şaka gibi, tüm kan tetkiklerime bakmalarını rica ettiğim, ısrar ettiğim halde bakmadılar. :(

Doktorum kurtaj sonrasi beklememe gerek olmadigini. Beklenmesi gerektigini onceki yillarda onerdiklerini soyledi. Kurtaj sonrasi gebe kalma ilhtimalinin ara verildikten sonra ki ihtimalden daha yuksek oldugunu soyledi bende duzenimi bileyim diye ilk adeti bekledim sonra devan 😉😄
aynen dr bana da böyle söyledi adeti bekledim sonra devam aynen

Ben 20 haftalık doğum yaptım suyum geldi ve hiçbir neden bulunmadı patolojimde temiz geldi ben bebeğimi aşılama ile kalmıştım benim gibi olupta kendiliğğnden hamile kalan varmı
Canım doktor rahim yetmezliği dedimi sana bende kaybettim 5 aylık bana öyle dediler sonrasında genetik testte yaptrdım pıhtılaşma da cıktı temmuzda kaybetmiştim şimdi yeniden gebeydim bu sefer rahme dikiş atılacaktı ama 7 haftada kaybettim evde düşürdüm o yuzden iyice arastır canım çok zor bişey kaybetmek 😑

Bende Tsh'ın buna sebep olabileceğini bu gün öğrendim ve çok üzgünüm, sinirliyim... Yani şaka gibi, tüm kan tetkiklerime bakmalarını rica ettiğim, ısrar ettiğim halde bakmadılar. :(
Kaçtı tsh canım rutin olarak yapılan bi test bu sana yapılmadı bende de troit vardı gebe kalınca ani yukseliyor doktor ilaçın mg yukseltmişti

Kaçtı tsh canım rutin olarak yapılan bi test bu sana yapılmadı bende de troit vardı gebe kalınca ani yukseliyor doktor ilaçın mg yukseltmişti
Tsh 6 küsür çıktı Reglin 5. Günü, 7. Günü 3 küsür çıktı. Aynı hastanede yapıldı tetkikler. Ve evet gebeyken beta hcg hariç hiç bir şeye bakılmadı.

Tsh 6 küsür çıktı Reglin 5. Günü, 7. Günü 3 küsür çıktı. Aynı hastanede yapıldı tetkikler. Ve evet gebeyken beta hcg hariç hiç bir şeye bakılmadı.
Canım bi daha sen hatrlat gercekten önemsemiyo bazı doktrolar ama benim hep bakıldı rutin olarak hem betaya hem ona

selam.bende gectigimiz temmuz ayinda 5.haftada gelisiminin durmasi sebebiyle kurtaj oldum.bu ay tekrar hamile kaldim ama 2 gun beta hcg degerim cok cok az artti dis gebelik olabilir dendi seri takip yapildi sonra yukselmeye basladi degerim.doktor keseyi beklicez dedi.kesede gorundu cuma gunu ama cok endiseliyim.o az arttigi zaman bisey oldugunu dusunuyorum bebegi hic goremeyecegimizi bos gebelik diyeceklerini dusunuyorum:( hic belirtim agrim mide bulantim da yok.cok umutsuzum

Canım bi daha sen hatrlat gercekten önemsemiyo bazı doktrolar ama benim hep bakıldı rutin olarak hem betaya hem ona
Ben ısrarla istedim ama bakmadılar, aile hekimim, acil doktoru ve düşük sırasında gittiğim kadın doğum doktorum. Hepsi bizim için şuan beta önemli diyip durdular. :( olan oldu artık Rabbim bir daha yaşayacağım gebelikleri sağlıklı ve hayırlı eylesin. Ve tabi hepimiz için dualarım.

Merhaba kızlar bende 4 haftalık dusuk yaptım 14 kasım da 37 gun sonra regl oldum yani dün geçen pazartesi özele gittim doktorum testler istedi 3 tane dusugum oldu benim zaten eşimden sperm testi ve kromozom testi istedi benden de pıhtılaşma kromozom tsh felan istedi devlette yaptırdım hepsini genetik testler 1 ay sonra çıkar dediler bende sonuçlar bekliyorum tsh endokrin bölümünde baktirdim herşeye batıralım dedi orda ki doktor beni oraya kadın doğum yönlendirdi bende randevu almadan sıra aldım anlattım doktor gönderdi diye sıra verdiler orda ki test sonuçlarım iyi bsy yok tsh 2.8 çıktı düşmüş biraz bakalım sonuçlara göre tedavi göreceğim

Ben ısrarla istedim ama bakmadılar, aile hekimim, acil doktoru ve düşük sırasında gittiğim kadın doğum doktorum. Hepsi bizim için şuan beta önemli diyip durdular. :( olan oldu artık Rabbim bir daha yaşayacağım gebelikleri sağlıklı ve hayırlı eylesin. Ve tabi hepimiz için dualarım.
Amin canım 😪 genetik testlerini de yaptır canım düşük ler ondanda olabilir

Bende kürtaj oldum gelişimi durdu bebeğin..doktorum iki ay bekle dene dedi..öyle yaptım iki adet gördüm hemen hamile kaldım..şimdilk bi sıkıntı yok bakalım..
gecmis olsun kac haftalik kurtaj oldugunuz peki neresi gelismemisti bebegin ?

selam.bende gectigimiz temmuz ayinda 5.haftada gelisiminin durmasi sebebiyle kurtaj oldum.bu ay tekrar hamile kaldim ama 2 gun beta hcg degerim cok cok az artti dis gebelik olabilir dendi seri takip yapildi sonra yukselmeye basladi degerim.doktor keseyi beklicez dedi.kesede gorundu cuma gunu ama cok endiseliyim.o az arttigi zaman bisey oldugunu dusunuyorum bebegi hic goremeyecegimizi bos gebelik diyeceklerini dusunuyorum:KK43: hic belirtim agrim mide bulantim da yok.cok umutsuzum
umutsuz olmayın dua ve tevekkül

Dün akşam bende 13 haftalikken bebeğimi kaybettim düştü hemde tuvalette elime düştü bugün sabah kürtaj oldum kalan parçalar varsa diye şuan ki psikolojimi anlatamam elimden gelse hemen tekrar hamilelik olsun istiyorum kızım çok hevesle bekliyodu kardeşini Rabbim inşallah hemen nasip eder hepimize saglikla

Dün akşam bende 13 haftalikken bebeğimi kaybettim düştü hemde tuvalette elime düştü bugün sabah kürtaj oldum kalan parçalar varsa diye şuan ki psikolojimi anlatamam elimden gelse hemen tekrar hamilelik olsun istiyorum kızım çok hevesle bekliyodu kardeşini Rabbim inşallah hemen nasip eder hepimize saglikla
gecmis olsun:( 13 haftaliga kadar bi sikayetiniz varmiydi merak ettim.birden mi oldu

gecmis olsun:( 13 haftaliga kadar bi sikayetiniz varmiydi merak ettim.birden mi oldu
2 haftadır lekelenme ile başlayan kanamam vardı ama bebek iyiydi eşi aşağıda demişti doktorum hatta bu kanamanın dusurecegini düşünmüyorum demişti ama bi anda wc gittiğimde oldu aklımdan çıkaramıyorum bi an önce yine bebeğim olsun istiyorum içimde ki o boşluk çok kötü çünkü

Back