Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
MTHFR 1298 A> C homozigot. FXIII34L homozigot.
Hmm evet homozigot oldugu icin senin oyle canim. Ama Ben bi sürü makale vs okudum artı video Faktör 5 ve 2 dışındakiler cokta problem degilmis. Hatta yurt dışında bu değerler dısindakilere bile bakmiyorlarmis etkisi yok diye düşükle. O yüzden icini rahat tut canım

Yok canim bende MTHFR de heterezigot vardı onda da önlem amacli coraspin vs kullanılabilir demisti doktor.
Senin adına sevindim canım.Iğneye gerek olmayacak demek ki.Ben 2 düşük yaptığımı söylediğimde özeldeki doktor kan sulandırıcı başlarız gebelik olunca demişti.Eşimde bu doktorla devam edelim bence dedi.Doktor tecrübeli bi doktordu zaten. Gitmeyelim araştırma hastanesi seni çok uğraştırır dedi.Ama Ben pimpirikliyim durmadım tabi.Ama haklı da çıktı defalarca gittik.Daha testler sonuçlanmadı.Ne diyim bu iş sabır işi.Hepimizin işlerini Allah kolaylaştırsın.

Kesinlikle cok mantıklı düşünmüş esin cnm normalde dusuk yapan herkese isinin ehli doktorlar mutlaka igne başlatır en azından ilk 3 ay

E sen ne yaptın? Son tahlillerinde sonuçlandı mı? Korunmayı bıraktın mı?

Kesinlikle cok mantıklı düşünmüş esin cnm normalde dusuk yapan herkese isinin ehli doktorlar mutlaka igne başlatır en azından ilk 3 ay
Evet öyle.Ama ben bütün testlerimi yapıp doktoruma götürmeyi yada daha iyi bi doktorla tekrar görüşmeyi düşündüm.☺Bu arada ilk üç ay iğne başlatılıp bıraktırılıyor mu ? Ben dokuz ay boyunca devam ediliyor diye biliyorum.

İyi olmuş canım için rahat etmiştir
ne kadar olmuştu senin düşük olalı ?

Riskli gebelik uzmanı tavsiye ederim doktor konusunda da.. Yani duruma göre bakiyolar ama 9 ay da kullanan olabiliyor

Riskli gebelik uzmanı tavsiye ederim doktor konusunda da.. Yani duruma göre bakiyolar ama 9 ay da kullanan olabiliyor
Peki canım bu Riskli gebelik uzmanları özelde oluyor mu? Yoksa sadece devlet hastanelerinde mi var? Yada perinatolog özelde var mı?

Anladım canım Hayırlısı ile yeniden olsun inşallah
Amin canım.InşaAllah tüm isteyenlere Rabbim çok hayırlı evlatlar versin.Bu zaten çok önemli.Çevre de öyle tuhaf tipler görüyoruz ki.Hayırlı, çevresine faydalı bi insan gelicekse Allah nasip etsin diye dua ediyorum.Onu yetiştirmek bize nasip olsun.Aksi ise düşünemiyorum bile.O kadar zor ki gerçekten bi insan yetiştirmek onun karakterine yön vermek.

Anladım canım Hayırlısı ile yeniden olsun inşallah
Amin canım.InşaAllah tüm isteyenlere Rabbim çok hayırlı evlatlar versin.Bu zaten çok önemli.Çevre de öyle tuhaf tipler görüyoruz ki.Hayırlı, çevresine faydalı bi insan gelicekse Allah nasip etsin diye dua ediyorum.Onu yetiştirmek bize nasip olsun.Aksi ise düşünemiyorum bile.O kadar zor ki gerçekten bi insan yetiştirmek onun karakterine yön vermek.

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun. Özel sigortan varsa hastane ile görüş onlar kılıfına uyduruyor ayarlıyorlar bir şekilde. benim de biri kimyasal diğeri boş gebelik oldu doktorum aynı seninki gibi konuştu ama ben ısrar edince istersen yaptırabilirsin dedi. Test yaptıralı 4 şubatta 2 ay olacak hala sonuç çıkmadı bakalım bende merakla bekliyorum.

Arastirma hastanesine gitmende iyi olmus bence canim. En azindan icinde suphe kalmaz. En dogrusu neyse o sekilde devam et sen insallh sonuc guzel olur.

E sen ne yaptın? Son tahlillerinde sonuçlandı mı? Korunmayı bıraktın mı?
Benim butün hepsi sonuclandi canım. Karyotip dahil. Sadece iste o heterezigot pıhtilasma cıktı. Onu da gebe kalinca, tabi kalabilirsem kan sulandirici baslariz galiba önlem amacli. Evet biraktik korunmayi ama yumurtlama ne zman olur bilmiyorum. Ovulasyonda almadim bu ay böyle deneyecez bakalim.

Olur inşaAllah içini ferah tut.Olmuşsa muhakkak bi daha olucaktır.Bu dönemde eşlerin birbirine desteği çok önemli.Bu olunca herşey aşılıyor. Sadece sabır etmek lazım imtihan işte.

Kızlar ankarada olup bu pıhtılasma ve kromozom testi yaptirmak isteyen olursa gazi üniversitesi hastanesini tavsiye ederim cunku benim sonuclar ikiside kan alindiktan iki hafta sonrasinda cıktı. Okudugum kadarıyla diger yerler hep en az 1 ay bekletiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…