- 20 Ocak 2020
- 3.065
- 5.756
- 78
Canım eşim bir yıldır tedavi görüyor ama spermleri in yapısı fazla değişmiyor.En iyi doktora da gittik aynı şey doğuştan böyle yaptıklarımız değiştirmiyor sonucu böyle denemeye devam edeceğizBaşın sağ olsun canım birde tüp bebek çok zor sizin içinde dediğine göre embriyolar en iyisidi acaba eşinizin spermleri kaliteli değil midi zaten spermlerin en kaliteli olani secip rahme yerleştiriyorlar o yüzden oda 6 haftaya kadar yaşadı eşiniz de urolojiye gitsin muane olsun ins yaşanmaz bir daha bu kötü durum
Evet aynen canım.Zaten bizim spermler kötü yani tedavi felan farketmedi.5.güne ilerletiyor evet ama genetiği bozuk Muhtemelen.Doktor da yaşınız genç olabilir diyor denk gelmiştir diyorlar . Bakalim Haziran'da Yeni tedaviyi planlıyorum eşim ve ben 3 ay yine takviye kullanacağızCanım bizimde embrıyo cok iyidi cok buyuk ihtimal gebesın bıle dedıler cıkan yumurtada kalitelıydı spermdede bir problem yoktu ama 9. Haftada kalbi durdu bebegımın. Eşleşirken yanlış eşleşmede kromozom bozuklugu oluyomuş kaliteylede alakalı olmuyo bazen
Bağışıklık serumu kullandım, kan sılandırıcı da kullandım.Benim aklıma genetikten başka birşey gelmiyor malasef.Ha keşke Genetik olmasa, Genetiği sağlam embriyoyu bulmak zor oluyor malasefPıhtılaşma icin igne kullanıyor muydun cnm ve bagısıklık için ilac yada serum? Bunlar da etkili bebeğin kalbinin durmasinda
Allah büyük canım ins senin de kycagin bir gün doolu olur duacediyorum bütün hamil e olmak isteyenlere umidinizi kaybetmeyinBır yandan hemen vakit geçsin Yeni tedaviye başlayım diyorum bir yandan da aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.Ama anne olma isteğini bastıramıyorum.
Amin canım inşallah ümidim var ama tedavi hem maddi hem manevi çok yıpratıyor insanı.Allah büyük canım ins senin de kycagin bir gün doolu olur duacediyorum bütün hamil e olmak isteyenlere umidinizi kaybetmeyin
Morfoloji yüzde 1 diyor progresif hareket yüzde 5 sayı falan iyi bir tek. Bilemiyorum eşim çok üzüldü hemen ameliyat olmak istiyor. Yarına almaya çalışmış hatta provizyon bekliyoruz. İlle olcam diye tutturdu ben hemen istemedim aslında ama ilerisi için de olmam gerekcek zaten diyor. Düşüğe sebep olma ihtimalinden korkuyo o da benim psikolojim çok bozuldu diye. Hem benim zaten döngü sürem uzun ve belirsiz bir de sperm kalitesinin düşük olması iyice ihtimali düşürüyor. 1 yılda anca olmuştu. 1 yıl daha oldu mu olmadı mı onun da garantisi yok yine düşerse falan offTatlım ileri hareket düşük olabilir bak doğal yoldan gebe kalmışsın sonucta. Demekki cok da kotu degil durum. Morfoloji 0 olup gebe kalan birsuru insan var.. ayrıca sperm değişkendir 2 ay sonra test ver farklı sonuç çıkar..
Varikosel amaliyatı olmadan önce başka bir doktora daha gidin..farklu görüş alın. Hatta direkt sperm dna hasar testi yaptırın.. bakalım hasar kaç. Hasar yüksek çıksada ilaçla tedavisi var. Hemen ameliyata kalkışmayın..
O zaman malesef sebep o cnmBağışıklık serumu kullandım, kan sılandırıcı da kullandım.Benim aklıma genetikten başka birşey gelmiyor malasef.Ha keşke Genetik olmasa, Genetiği sağlam embriyoyu bulmak zor oluyor malasef
Insallah canimAma daha erken değil mi bir hafta sonra falan belli olur gibi canım belirtiler sizinde bizimki gibi olmuş değerlendirme umarım tutmuştur ya
Yanı tabiki olması gerekiyorsa olsun ama sperm dna hasarı testi de yaptırın onun tedavisi için ilaç veriyolar düzeliyor..Morfoloji yüzde 1 diyor progresif hareket yüzde 5 sayı falan iyi bir tek. Bilemiyorum eşim çok üzüldü hemen ameliyat olmak istiyor. Yarına almaya çalışmış hatta provizyon bekliyoruz. İlle olcam diye tutturdu ben hemen istemedim aslında ama ilerisi için de olmam gerekcek zaten diyor. Düşüğe sebep olma ihtimalinden korkuyo o da benim psikolojim çok bozuldu diye. Hem benim zaten döngü sürem uzun ve belirsiz bir de sperm kalitesinin düşük olması iyice ihtimali düşürüyor. 1 yılda anca olmuştu. 1 yıl daha oldu mu olmadı mı onun da garantisi yok yine düşerse falan offbiraz vicdan azabı çekiyor sanırım hemen birşeyler yapmak istiyor ona da önce kızdım sonra üzüldüm bilemedim
Çok sağol canım bakalım bir söyleyeyim ne diyecekYanı tabiki olması gerekiyorsa olsun ama sperm dna hasarı testi de yaptırın onun tedavisi için ilaç veriyolar düzeliyor..
Bide şöyle deyim hemen hemen çoğu erkekte sperm problemi var canim. Cogu dokrora gitmediği icin bilmiyor. Canınızı skmayin. ❤
Biliyorum canım maddi manevi çok zor süreç Rabbim yardımcın olsunAmin canım inşallah ümidim var ama tedavi hem maddi hem manevi çok yıpratıyor insanı.
Yine de hatasının farkında geç olmadsn yaş ilerlemeden tedavisini olsun iyileşsin sonra doktor gözetiminde çocuk yapmaya karar verin zamanı bizi iyi değerlendirin rabbim işinizi rast getirsinMorfoloji yüzde 1 diyor progresif hareket yüzde 5 sayı falan iyi bir tek. Bilemiyorum eşim çok üzüldü hemen ameliyat olmak istiyor. Yarına almaya çalışmış hatta provizyon bekliyoruz. İlle olcam diye tutturdu ben hemen istemedim aslında ama ilerisi için de olmam gerekcek zaten diyor. Düşüğe sebep olma ihtimalinden korkuyo o da benim psikolojim çok bozuldu diye. Hem benim zaten döngü sürem uzun ve belirsiz bir de sperm kalitesinin düşük olması iyice ihtimali düşürüyor. 1 yılda anca olmuştu. 1 yıl daha oldu mu olmadı mı onun da garantisi yok yine düşerse falan offbiraz vicdan azabı çekiyor sanırım hemen birşeyler yapmak istiyor ona da önce kızdım sonra üzüldüm bilemedim
Amin canım hepimizin rast getirsinYine de hatasının farkında geç olmadsn yaş ilerlemeden tedavisini olsun iyileşsin sonra doktor gözetiminde çocuk yapmaya karar verin zamanı bizi iyi değerlendirin rabbim işinizi rast getirsin
Cnm benim yengem 12 yıl boyunca çocuğu olmadı 3 defa tüp bebekle hamile kaldı ve 4 veya 5 defada normal yolla hamile kaldı ve hep dusukle sonuçlandı doktorlar çocuğun olmaz demişti ve mucize işte şuan 2 aylık bı oğlu var dmeek istediğim kendini yıpratma rabbim ol derse olur üzme diyemem desende boş çünkü kendimden biliyorum bende yeni kürtaj oldum tek yapicagin şey kendini toparlayıp Allah'a dua etmek hiç beklemediğin bı anda bı mucizeyle karsilasicagina inanıyorum ama sende hicbi zaman kendine inanmaktan ve güvenmek ten vazgecmeÇok teşekkür ederim canım, desteğin için çok sağol.Tüp bebek olunca daha bir zor oluyor.bazen diyorum keşke tutmasaydi bunları yaşanmazdım sonrada diyorum bir kere tuttu yine tutar.doktor da dedi büyük ihtimalle ikisininde genetiği bozuktu.Sonrasınds yaşamak daha Zor ama 3.transferimfe tuttu tamam oldu dedim sonra böyle olduVe tüp bebekten başka bir şansının olmaması çok acı
Senin hangi genlerde sıkıntı vardı canim. Faktor V falan mı o yuzden mi hemoltolojiye yönlendirilmistin?İyi akşamlar kızlar, hematoloji doktoruyla görüştüm.Çok önemli bi pıhtılaşmam olmadığını söyledi.Yine bi sürü testler yaptırdı.Kan verdim,10 gün bulur çıkması benim sonuçları gidip almam vs.Kan sulandırıcı kullanıcaksın gebelikte dedi.Bıktım Vallahi şu araştırmadan bi bitmedi gitti.Şöyle bi yolumuza bakalım.
Hatırlamıyorum canım bakmam gerekiyor☺. Seni yönlendirmediler değil mı?Senin hangi genlerde sıkıntı vardı canim. Faktor V falan mı o yuzden mi hemoltolojiye yönlendirilmistin?
MTHFR 1298 A> C homozigot. FXIII34L homozigot.Senin hangi genlerde sıkıntı vardı canim. Faktor V falan mı o yuzden mi hemoltolojiye yönlendirilmistin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?