• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba canım benim de ikinci gebelikte gelişimi günüyle uyumlu giderken durdu,onda hiç kalp atışı yoktu göremedik bile zaten 3mm iken durmuştu gelişimi.Onu genetik incelemeye gönderdik,onda kromozom bozukluğu çıktı o yüzden kaybetmişiz.Eşimden ya da benden kaynaklı birşey değilmiş,tekrarlama riski olan birşey değil dediler.Bazen böyle olabiliyormuş,zaten bu haftalarda gelişimi duranların çoğu böyle oluyormuş😞

Rica ederim🤗 Ben de önümüzdeki ay tüp ya da aşılama demeyeceğim,ilk deneme olacak ama Ngs konusunda kararsızım çünkü benim sonuçlarıma bakınca genetik uzmanları gerek yok dedi.Hala kararsızım

Ben de öyleyim kuzu kimseyle konuşamıyorum anlamadıklarını düşünüyorum ki doğru zaten🤷🏻‍♀️ inşallah biz de güzel günler göreceğiz sonunda ☺️
çok çok geçmiş olsun inş en yakın zamanda tekrar hamile kalır sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi. bende tüp bebek yaptırmıştım gelişimi durmuş o yzüden geçen hafta kürtaj oldum genetiğe yolladım sonuç bekliyorum. peki bebekte kromozon bozukluğu olunca farklı tedavi oluyormuymus ki bilgi verdiler mi? çok zor bir süreç rabbim evlat isteyen hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın

Merhaba canım benim de ikinci gebelikte gelişimi günüyle uyumlu giderken durdu,onda hiç kalp atışı yoktu göremedik bile zaten 3mm iken durmuştu gelişimi.Onu genetik incelemeye gönderdik,onda kromozom bozukluğu çıktı o yüzden kaybetmişiz.Eşimden ya da benden kaynaklı birşey değilmiş,tekrarlama riski olan birşey değil dediler.Bazen böyle olabiliyormuş,zaten bu haftalarda gelişimi duranların çoğu böyle oluyormuş😞

Rica ederim🤗 Ben de önümüzdeki ay tüp ya da aşılama demeyeceğim,ilk deneme olacak ama Ngs konusunda kararsızım çünkü benim sonuçlarıma bakınca genetik uzmanları gerek yok dedi.Hala kararsızım

Ben de öyleyim kuzu kimseyle konuşamıyorum anlamadıklarını düşünüyorum ki doğru zaten🤷🏻‍♀️ inşallah biz de güzel günler göreceğiz sonunda ☺️
Benım 6mm de duyulmadı goruldu 7 mm falan olmuştu bebek ama kalp atısı yine sadece goruluyodu duyulmuyodu sonrada küçülmeye başladı bebegim.. kaç düşüğün oldu canım? Benımde sonuclara bakınca kaza olmuş dedıler ilk düşüğümdü ama düşük olunca düşük riski artabılır o yuzden sebebını bulalım bi daha düşüğe fırsat vermemeye calışalım diye ngs onerdıler mantıklı olabılır dedıler daha dgrusu net 1 ay sonra konuşcaz. Sana neden onermedi doktorun canım?

çok çok geçmiş olsun inş en yakın zamanda tekrar hamile kalır sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi. bende tüp bebek yaptırmıştım gelişimi durmuş o yzüden geçen hafta kürtaj oldum genetiğe yolladım sonuç bekliyorum. peki bebekte kromozon bozukluğu olunca farklı tedavi oluyormuymus ki bilgi verdiler mi? çok zor bir süreç rabbim evlat isteyen hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın
Yok canım farklı bi tedavı yok sadace genetık taramalı tüp bebek onerebılıyolar onu da sanırım bazı doktorlar ilk düşükte onermıyolar tekrarlayan dusuklerde onerıyorlar. Tamamen denk gelmesıymış kromozomlar yanlış eşleşiyo

Amin inşallah hepimiz kavuşuruz🙏🏻❤️ Sonuçlara göre değişiyormuş canım,bebeğin benim ve eşimin sonuçlarına göre söylediler.
Benım 6mm de duyulmadı goruldu 7 mm falan olmuştu bebek ama kalp atısı yine sadece goruluyodu duyulmuyodu sonrada küçülmeye başladı bebegim.. kaç düşüğün oldu canım? Benımde sonuclara bakınca kaza olmuş dedıler ilk düşüğümdü ama düşük olunca düşük riski artabılır o yuzden sebebını bulalım bi daha düşüğe fırsat vermemeye calışalım diye ngs onerdıler mantıklı olabılır dedıler daha dgrusu net 1 ay sonra konuşcaz. Sana neden onermedi doktorun canım?
doğal gebelikle 2 düşüğüm oldu bebek genetik sonucu sadece ikincisinde var ama ikisinde de aynı şeyleri yaşadım ona göre yorum yapıyorlar,tüp bebekçiler bu durumun yine tekrarlama olasılığı çok çok düşük ama garanti olsun derseniz ngs yapılabilir dediler,genetikçiler ngs’ye gerek yok bu durumda dedi,tüp bebekçiler daha çok ticaret gözüyle bakıyor o yüzden güvenemiyorum bir de embriyolar bozulursa diye çok korkum var..Nasip tabi bu işler.Yani önümüzdeki ay ne yapacağım en ufak bir fikrim yok hala.Adetime az kaldı,önceki gebeliklerimde takip eden doktorumla bir konuşacağım ona çok güveniyorum,doğal gebelik için bekletti beni bir süredir ama stresten olmadığını düşünüyorum,artık bekleyemeyeceğim

Yok canım farklı bi tedavı yok sadace genetık taramalı tüp bebek onerebılıyolar onu da sanırım bazı doktorlar ilk düşükte onermıyolar tekrarlayan dusuklerde onerıyorlar. Tamamen denk gelmesıymış kromozomlar yanlış eşleşiyo
ya o kadar zor ki bir de her süreçte ayrı tedavi ayrı stres ve ayrı yorgunluk... Rabbim hepimizin gönlündekini versin inş

geçmiş olsun bende 8+0 da bebek gelişimi durduğu için kürtaj oldum geçen hafta çok zordu zaten tüp bebekti. iki adet sonrası dondulmuşlarla transfer olacağım ama çok zor. Birde doktorunuz genetige göndermenizle ilgili yönlendirme yaptı mı benim ilk gebelik ilk düşüktü ama genetiğe yollayalım tüpbebek olduğu için dedi sonuç bekliyorum şimdi
Canım kendi tüp bebek doktorumun haberi bile yok baska şehirdeyim hemşireyle anca irtibat kuruyorum.Doktor çok yoğun, zannetmem ilgileneceğini yanına gitmeden.Ben aklımda kalmasın diye göndereceğim.Eger genetik temiz çıkarsa bu sefer neden gelişmediğinin araştırılması gerekiyor

Bizim de eşimde de bende de genetik sorun yok canım.Ama iki transferim hiç tutmadi hadi onların kalitesi iyi değildi bu seferkiler en iyisi 5.gun embriyolariydi.Tuttu ama gelişmedi sorun ne bilmiyorum.Histereskopi olacağım diğer transfere öncesi aklımda kalmasın.Rahimde bir sorun yok diyor doktorlar ama bilmiyorum şimdi bebek genetikten sağlam geldi diyelim rahimde de sorun yoksa neden böyle oluyor o zaman kafam çok karışık 😑

Ben kürtaj olmadan mide bulantısı gitmeyecek herhalde, bebek ölü ama midem bulanıyor

Bizim de eşimde de bende de genetik sorun yok canım.Ama iki transferim hiç tutmadi hadi onların kalitesi iyi değildi bu seferkiler en iyisi 5.gun embriyolariydi.Tuttu ama gelişmedi sorun ne bilmiyorum.Histereskopi olacağım diğer transfere öncesi aklımda kalmasın.Rahimde bir sorun yok diyor doktorlar ama bilmiyorum şimdi bebek genetikten sağlam geldi diyelim rahimde de sorun yoksa neden böyle oluyor o zaman kafam çok karışık 😑
Bir arkadaşımın da öyle olmuştu, tüp tutmuştu ama gelişimi durmuştu, sonraki denemede yine tuttu ve güzel gelişti ama☺️, Ngs yaptırmadılar, aynı şey olmamış☺️ pozitif düşünmeye çalışalım mümkün oldukça🙏🏻 Hakkımızda hayırlısı olsun en kısa sürede canım 🙏🏻

Bir arkadaşımın da öyle olmuştu, tüp tutmuştu ama gelişimi durmuştu, sonraki denemede yine tuttu ve güzel gelişti ama☺️, Ngs yaptırmadılar, aynı şey olmamış☺️ pozitif düşünmeye çalışalım mümkün oldukça🙏🏻 Hakkımızda hayırlısı olsun en kısa sürede canım 🙏🏻
İnşallah Canım evet bende böyle duydukça umutlanıyorum her zaman aynı olacak diye birşey Yok.İnsallah bizde o günleri görürüz 🥰

Ben kürtaj olmadan mide bulantısı gitmeyecek herhalde, bebek ölü ama midem bulanıyor
Benim kürtajdan 2 hafta kadar önce kalbi durmuştu bebeğimin. Bulantılarım Kürtajdan 4-5 Gün önce anca azalmaya başlamıştı 😔 bir kaç hafta sonra tam anlamıyla geçti diyebilirim.

Benim kürtajdan 2 hafta kadar önce kalbi durmuştu bebeğimin. Bulantılarım Kürtajdan 4-5 Gün önce anca azalmaya başlamıştı 😔 bir kaç hafta sonra tam anlamıyla geçti diyebilirim.
Sanırım HCG düşene kadar bulantı gitmiyor 😔

Canlarım size bi konuda danışmak istiyorum. 🤍

Ağustos ortasında kürtaj olmuştum. Korunmayı bırakalı 4. Ayım bitiyor.

🌸 İlk ay yumurtlamayi kaçırmışım muayenede anladık.
🌸 2. Ay yumurtlama günümü çoook yanlış hesapladım. Çok da düzenli deneyemedik.
🌸 3. Ay ovulasyon testi denedim. yumurtlama ve çatlama gördüm, o günler denedik olmadi.
🌸 Bu ay saldım çayıra mevlam kayıra. Aşağı yukarı geçen aydan gorduklerimle yumurtlama dönemimi tahmin edip 2-3 günde bir degerlendirdik.

2 ay önce doktorumla konuştuğumda 3 ay sonra olmazsa gel yumurta takibi yapalım dedi. Belki ilaç da verir.

Sizce bu ay olmazsa şubatta yumurta takibine başlayayım mı yoksa bir ay daha deneyeyim mi. Pcos var ama ileri düzey değil hatta kilo verdikçe toparladım diyebilirim.
Kafam karıştı size danışmak istedim..

Bende oyleydım simdi daha iyiyim bazen yıne içim daralıyo ama tedavım başlasın hemen dıye can atıyorum umutlu olalım kuzum guzel şeyler olacak🤲
İnşallah kuzum benim dondurulmuşum da yok yeniden başlayacağız.Ogretmenim okullar açılacak, en erken Haziran'da tedaviye başlayabilirim şehir dışına gideceğim için

Back