Aynen benımde normalden yavastı gittiğim perinatolog 6+3 te kalp sesını cok cok az duyduk ama goruyoduk direk bana dedi ki sakın kımseye hamıle oldgnu soylme %90 düşük olur o anda başımdan asagı kaynar su dokulduYa demekki bizim bebekler sağlıksız olduğu için geriden gelip tam gelişemiyor benimde 2 hafta geriydi kalp atışı da normalden yavaştı
Bende baya arastrdım canım NGS yı baya baya tutma ve canlı bebek doğurma oranı fazla evet düşük yapanlar ve tutmayanlar var ama onlarda 2. Saglıklı gelen embrıyosu ile cok cok buyuk olasılıkla saglıklı doğurmuş. Bende inanıyorum NGS ye. Doktorundan bılgı aldın mı ngs hakkında?Canım benim çok teşekkür ederim, yazdıkların çok iyi geldi.Evet vakumlu Kürtaj yaptırmak istiyorum Bende ve kesin genetige göndereceğim.Eger genetik bozuksa bundan sonraki tüp Bebek sürecinde embriyoları NGS ye göndermeyi düşünüyorum.Eger öyle değilse de başka ne sorunlar var bunların araştırılması gerekiyor.Uygunmus fiyatı mutlaka göndereceğim.Tekrar tüp bebek denemeyi öyle çok istiyorum ama bir yandan da aynı şeyleri yasarmıyım çok korkuyordum Bende.Tüp bebekten başka Bir şansımız da yok ne yazık ki.O kadar para,emek, Umut hepsi bitti bir anda.Zaten en başından beri hep yavaş gelişti kese bebek.Bir sorun olduğunu anlamıştım hatta kendimi hamile moduna sokmadım bile.Ama azda olsa o kalp atışlarını duydum ya ister istemez Umut ediyor insan
Bende baya arastrdım canım NGS yı baya baya tutma ve canlı bebek doğurma oranı fazla evet düşük yapanlar ve tutmayanlar var ama onlarda 2. Saglıklı gelen embrıyosu ile cok cok buyuk olasılıkla saglıklı doğurmuş. Bende inanıyorum NGS ye. Doktorundan bılgı aldın mı ngs hakkında?
Evet oyle diyorlar ama 3. Gun embrıyosuna yaparsan yıpratma payı fazla oluyormuş sanırım konustugum birinin 3. Gun embrıyolarına yapılmış 3 saglıklı gelmiş 5 e göturmuşler 2 tane yıpramdgı için gidememiş 1 tanesı gtmiş o da tutmuş. 5. Gun rmbrıyosunu pek yıpratırmı bılmıyorum sonucta %70-75 oran verılıyorYok canım Daha doktorla görüşmedim.Acıkcasi kürtaj olayım sonra Yeni tedaviyi planlamak istiyorum ama acaba aynı yerde mı denesem kafam karışık.Acikcasi hastane lab. Vs. İyi ama bilemedim.Zaten en erken Haziran'da başlayacağım.Canim ben genetige göndereceğim kürtajdan sonra eğer bebek sağlıklı değilse Zaman NGS düşünürüm ama bazı doktorlarda NGS nin embriyoları yıpratığını söylüyor
Hadi bakalım kazasız belasız sağlıkli bir sekilde zArar görmeden bitirirsini Z erkenden bu durumu Rabb'im bir daha yaşatmasınPazartesiyi bekliyoruz canım erkenden gideceğiz, inşallah hemen işlemleri başlatır da doktor bir an önce bugünler geçip gitsin istiyorum..
Evet seninki yine söylemiş. Benimki bu kadar geriden de gelmesine rağmen 6 haftada kalbini duyduktan sonra taa 9. Hafta çağırdı yani bi kere daha çağırsaydı hemen olurdu o konuda kızgınım doktora zaten şimdi değiştrdimAynen benımde normalden yavastı gittiğim perinatolog 6+3 te kalp sesını cok cok az duyduk ama goruyoduk direk bana dedi ki sakın kımseye hamıle oldgnu soylme %90 düşük olur o anda başımdan asagı kaynar su dokulduve o doktor bana %80 saglıksız bebek bu haftalarda düşer gelışemedgı için dedı. Kendı tüp bebek doktorumda bebegın kalbi yavas oldgu için bebek saglıksız diyebılırız ama bagısıklıkta olabılır dedi o canımı cok sıktı saglıksız bebek halledılırde vucutta bi problem olmasın
Bilmiyorum ya bu konuda herkes farklı birşey söylüyor.Bakalım genetik sonucuna göre düşüneceğim NGS yi.İnşallah bir dahaki transferde sağlıklı Bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırızEvet oyle diyorlar ama 3. Gun embrıyosuna yaparsan yıpratma payı fazla oluyormuş sanırım konustugum birinin 3. Gun embrıyolarına yapılmış 3 saglıklı gelmiş 5 e göturmuşler 2 tane yıpramdgı için gidememiş 1 tanesı gtmiş o da tutmuş. 5. Gun rmbrıyosunu pek yıpratırmı bılmıyorum sonucta %70-75 oran verılıyor
Bizim gitti genetiğe üni hastanesinde yatıyordum bende düşükten sonra doktorum göndermiş benim aklıma bile gelmemişti eşime bilgi vermişler ayrıca bi ücret ödemedikKızlar kürtaj sonrası bebeği genetige gönderen var ?Çok pahalı Bir işlem mi bu ?
Anladım canım.Ben özelde kürtaj olacağım büyük ihtimalle ama genetige göndereceğim.Hayırlısı olsunBizim gitti genetiğe üni hastanesinde yatıyordum bende düşükten sonra doktorum göndermiş benim aklıma bile gelmemişti eşime bilgi vermişler ayrıca bi ücret ödemedik
Size mi genetik inceleme yapıldıBilmiyorum ya bu konuda herkes farklı birşey söylüyor.Bakalım genetik sonucuna göre düşüneceğim NGS yi.İnşallah bir dahaki transferde sağlıklı Bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız
Anladım canım.Ben özelde kürtaj olacağım büyük ihtimalle ama genetige göndereceğim.Hayırlısı olsun
Ama bende hamıleyken bunun soylenmesi taraftarı degılım daha klbi atarken ogrendım nasıl agladgmı 3 gun anlatamam en azından kalbi durduktan sonra oğrenıp aglasaydım kendımı üzseydım daha guzel olurdu bebişimde üzüldü boş yereEvet seninki yine söylemiş. Benimki bu kadar geriden de gelmesine rağmen 6 haftada kalbini duyduktan sonra taa 9. Hafta çağırdı yani bi kere daha çağırsaydı hemen olurdu o konuda kızgınım doktora zaten şimdi değiştrdimgerçi o da bişey yapamazdı ama en azından 3 hafta hamileymişim gibi dolaşmazdım
Crp değerine baktırmanı tavsiye ederim seni zehirlerse farkında olmayabilirsinCuma gideceğim dedim canım doktor 1 hafta bekleyelim birşey olmaz Daha dedi
Ama galıba senın düşük yaptgm hafta büyüktü diye hatrlıyorum canım zaten kromozomal bi sıkıntı olması cokta ihtimal degıl. Kromozom bozukluğunu genelde 5 6 7 8 gni haftalardaki düşüklerde soyluyorlarAnladım kaç haftalıktı. Bizim genetik sonucu sağlıklı geldi 46 Xx biz cinsiyetini erkek biliyorduk tabi kesin değildi doktorum erkeğe benzetiyorum demişti ama genetikte 46 xx geldi böyle bi durumda annenin rahimden bi parça mı bebeğe mi ait kesin %100 diyemiyorlar ama genetik doktoru ben bebeğe ait kemik dokusunu gördüm dedi eğer öyleyse sağlıklı bi kızmış
Bizim bebekler küçük oldgu için genetiğe giden parcalarda annenin parcaları cok fazla oluyomuş bazen net sonuc cıkmıyomuş canım haberın olsunAnladım canım.Ben özelde kürtaj olacağım büyük ihtimalle ama genetige göndereceğim.Hayırlısı olsun
Evet kesinlikle mesela bir hafta sonra yine bi gel diyebilirdi sadeceAma bende hamıleyken bunun soylenmesi taraftarı degılım daha klbi atarken ogrendım nasıl agladgmı 3 gun anlatamam en azından kalbi durduktan sonra oğrenıp aglasaydım kendımı üzseydım daha guzel olurdu bebişimde üzüldü boş yere
Ben inanıyorum alacagımızaBilmiyorum ya bu konuda herkes farklı birşey söylüyor.Bakalım genetik sonucuna göre düşüneceğim NGS yi.İnşallah bir dahaki transferde sağlıklı Bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız
Bencede ama demedi heralde bebek düşük olacak diye gözden cıkardı soyledi direkEvet kesinlikle mesela bir hafta sonra yine bi gel diyebilirdi sadece
Merhaba canım benim de ikinci gebelikte gelişimi günüyle uyumlu giderken durdu,onda hiç kalp atışı yoktu göremedik bile zaten 3mm iken durmuştu gelişimi.Onu genetik incelemeye gönderdik,onda kromozom bozukluğu çıktı o yüzden kaybetmişiz.Eşimden ya da benden kaynaklı birşey değilmiş,tekrarlama riski olan birşey değil dediler.Bazen böyle olabiliyormuş,zaten bu haftalarda gelişimi duranların çoğu böyle oluyormuşMerhaba aynı benım yaşadıklarımı yazmışsın canım yalnız benım bebegımın gelışımı gunundeydı kalbi yavas atıyodu attgnı goruyoduk ama duyamadık doktorumda patolojıden hiç bişey cıkmaz genetıkten cıkar demişti ama kendı düşer dediği için gonderemedık genetiğe. Bende kendımı cok sucladım stres yapmıştım hamıle kaldıktan sonra falan ne cıktı canım genetıkten sonuc?
Rica ederimCanım benim çok teşekkür ederim, yazdıkların çok iyi geldi.Evet vakumlu Kürtaj yaptırmak istiyorum Bende ve kesin genetige göndereceğim.Eger genetik bozuksa bundan sonraki tüp Bebek sürecinde embriyoları NGS ye göndermeyi düşünüyorum.Eger öyle değilse de başka ne sorunlar var bunların araştırılması gerekiyor.Uygunmus fiyatı mutlaka göndereceğim.Tekrar tüp bebek denemeyi öyle çok istiyorum ama bir yandan da aynı şeyleri yasarmıyım çok korkuyordum Bende.Tüp bebekten başka Bir şansımız da yok ne yazık ki.O kadar para,emek, Umut hepsi bitti bir anda.Zaten en başından beri hep yavaş gelişti kese bebek.Bir sorun olduğunu anlamıştım hatta kendimi hamile moduna sokmadım bile.Ama azda olsa o kalp atışlarını duydum ya ister istemez Umut ediyor insan
Ben de öyleyim kuzu kimseyle konuşamıyorum anlamadıklarını düşünüyorum ki doğru zatenCanım böyle diyorsun ama sen benimde içimi rahatlattın geçen bir mesajınla.
Pıhtılaşma ya da bu kayıpların sebepleriyle ilgili yine kafayı yerken birine yazdığın bi cevap sayesinde içimi rahatlattın ve kafama takmıyorum artık. Yani burada olmak içimi karartmıyor hepimiz aynı şeyleri yaşadık birbirmizi en iyi biz anlıyoruz buradaki herkes için aynı şeyi düşünüyorum . Mesela ailemle ya da eşimle bu kadar detaylı konuşamıyorum çünkü kafama taktığımı düşünüyorlar ama burada daha rahat anlatıyoruz her şeyi ve görüyoruz aynı şeyi yaşayan başkaları da var... Hepimiz çokça hak ediyoruz bu günleri geride bırakmayı inşallah kavuşacağız mucizelerimizeDualarımdasınız..
geçmiş olsun bende 8+0 da bebek gelişimi durduğu için kürtaj oldum geçen hafta çok zordu zaten tüp bebekti. iki adet sonrası dondulmuşlarla transfer olacağım ama çok zor. Birde doktorunuz genetige göndermenizle ilgili yönlendirme yaptı mı benim ilk gebelik ilk düşüktü ama genetiğe yollayalım tüpbebek olduğu için dedi sonuç bekliyorum şimdiCuma gideceğim dedim canım doktor 1 hafta bekleyelim birşey olmaz Daha dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?