Kızlar selamlar;
Ben 8 Ekim 2021'de 8 haftalık gebe iken kalp durması sonucu kürtaj oldum. Bebek 6+4'te kalmıştı. Adetim 12/13 kasım gibi başladı ama normalden daha az olarak seyretti, şu anda da bitmek üzere. Hamilelik testlerinde silik de olsa çizgi çıkmıyor, anladığım kadarıyla Beta HCG de sıfırlandı. Cuma günü 40. gün kontrolüm var, hoca kürtaj sonrası 3 ay korunma önermişti, pıhtılaşma testlerini de yaptırmamı tembihlemiştir. Testlerimi yaptırdım, sonucu henüz çıkmadı, bu aralar çıkar diye umuyorum.
Sormak istediğim şu ki; düşük sonrası hamilelik için 3 ay beklememek çok büyük sıkıntı yaratır mı? Hocama da soracağım ama doktorum biraz pimpirikli. İlk düşükten sonra tüm testleri istedi, gebeyken Beta HCG takibini de çok uzun süre yapmıştık. Sormak istediğim, pıhtılaşma testim çıkarsa, problem yok ise tedbir almadan, problem var ise tedbir alarak gebelik denememde bir sakınca var mı? Beklemenin pzoitif bir faydası var mı? Kürtaj işlemi gayet başarılı geçti, herhangi bir sorun, parça kalması vs. olmadı.
Cevaplar için teşekkürler.