Düşük, kimyasal gebelik, dış gebelik

acelyali29

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
590
219
32
Arkadaşlar 2 senedir yaşadığım olaylar son bulmuyor. Önce iki düşük yasadım. (5. Hafta ve 6+6da) Embriyonun dahi genetiğine bakıldı. Temiz cıktı. Rahim filmi, kan pıhtılasma testleri genetik testler hepsi temiz.

Sonra bir doktorla görüstüm bağısıklık baskılayıcı tedaviye başlayacağız gebelik olunca diye konustuk. Ardından bir kimyasal yasadım. Bir dahakini bekledik tedavi için.

O gecti bir daha hamile kaldım fakat o an yoğun sekilde regl idim. Dıs gebelik olmus, rahimde olamaz bu bebek dediler ve sonra kendi kendine sonlandı. Beta az olduğu için odak nerdeydi hangi tüpteydi bilmiyoruz.

Yine gebelik yasadım bu sefer bağısık baskılayıcı tedaviye basladık yükselis basladı diye. betam harika yükseliyor filan kontrole gittim doktor yalancı kese gördü odağı görmedi 4 saat sonra bir de bakarız ki odakta tüpün ucunda gebelik olusmıs hatta içinde crl (bebek bas popı uzunluğu) bile gözüküyor patlamıs ve iç kanama geçiriyorum . Ameliyat oldum tüpüm alınmadı. Sıkılarak cıkarıldı. Tüpüne hiç dokunmadık dediler. Açık ameliyat oldum eve geldim. Hoop betam tekrar yükseldi meğer içerde parça kalmıs bu sefer iğne tedavisi basladı. Sükür düsüs oldu.

Zaten sağlıksız gebelikler vardı simdi bide tüpün tıkalı olma hasar görme ihtimali ile canım çok sıkıldı. Artık bir de yapısal problemimiz var. Napacağımı bilmiyorum. O kadar yorgun ve üzgünüm ki size anlatamam. Nasip mi değil artık uğramamak mı lazım tüp bebek mi yapmak lazım kafam karmakarısık

Kuzum çok geçmiş olsun 💐 bende 31 yaşındayım buna çok benzer şeyler yaşadım bende bir boş bir dış gebelik iç kanamayla beraber ölümden döndüm diyebilirim yumurtalığıma tutunmuş o yüzden hem tüpüm hem yumurtalığım alındı.. seni o kadar iyi anlıyorum ki sürekli sorguluyorum neden benim başıma geldi bunlar diye ama ben vazgeçmek üzereyim artık bu ay hsg çekildim bat 25 aralıktı regl oldum yine hayaller suya düştü.. galiba çokta zorlamamak lazım.

Vaktin olmadığını düşündüğün için bir sürü gebelik ve başına gelmeyen kalmamış 😞Bu acelen ne vaktim yok ne demek daha çok gençsin ve anne olmak gayet de vaktin var.Artık insanlar 40 tan sonra anne oluyor.Bana sorarsan vücudunu dinlendir kendine zaman ver sağlıklı bir kafayla iyi bir doktorla görüşüp uygun tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmaya çalış 🙏

Kuzum çok geçmiş olsun 💐 bende 31 yaşındayım buna çok benzer şeyler yaşadım bende bir boş bir dış gebelik iç kanamayla beraber ölümden döndüm diyebilirim yumurtalığıma tutunmuş o yüzden hem tüpüm hem yumurtalığım alındı.. seni o kadar iyi anlıyorum ki sürekli sorguluyorum neden benim başıma geldi bunlar diye ama ben vazgeçmek üzereyim artık bu ay hsg çekildim bat 25 aralıktı regl oldum yine hayaller suya düştü.. galiba çokta zorlamamak lazım.
Ah canım😢 cok geçmis olsun inan okurken cok üzüldüm. İnsan bir birazda hayallerini masada bırakmıs gibi hissediyor cumku🙏🏼

Vaktin olmadığını düşündüğün için bir sürü gebelik ve başına gelmeyen kalmamış 😞Bu acelen ne vaktim yok ne demek daha çok gençsin ve anne olmak gayet de vaktin var.Artık insanlar 40 tan sonra anne oluyor.Bana sorarsan vücudunu dinlendir kendine zaman ver sağlıklı bir kafayla iyi bir doktorla görüşüp uygun tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmaya çalış 🙏
Acaba tüp bebek mi yapsam diyorum ama bu sefer onda da kötü sonuc alırsam baska bir yolum kalmayacak korkuyorum o yuzden

X