- 29 Nisan 2015
- 26.566
- 91.299
- Konu Sahibi Lithyumpro
Bu yaz temmuz ayinda evlenmeyi dusunuyoruz ve dugunumuzu esyalarimizi herseyi kendimiz yapicaz durum boyle oluncada herseyin en ekonomik olanina elimizi uzatiyoruz 2+1 ev baktik salonumu gunluk olarak kullanicam kose takimi tv unitesi ve yemek masasi almayi dusunuyorum odanin biri bos kalsin ivir zivirlari atariz hem camasir utu odasi gibi olur bide y atak odasi aliyim diorum.kose istememin sebebi hem uygun olmasi hemde 1 2 yila kendi evimize cikarsak koseyi oturma odasina alirim die mesela misafir yemek takimi almayi dusunmuyorum orta ayar 12 kisilik yemek takimi catal bicak takimi alip hem misafire hem gundelige kullanayim diyorum mantiklimi sizce olurmu yani ve ankarada acik hhavada uygun fiyatli yer bakiyorum ay bana fikir verecek en olmadi moral verecek birilerine ihtiyacim var sanirim yani tahminimizden cok daha masrafliymis evlenmek sadece 2 gonul bbir olunca bitmiyormus is Allah yardim etsin yeni ev kuracak herkese.
benim niyetimde ucuza halletmek çünkü biz de her şeyi kendimiz yapıcaz. ben de düğün istemiyorum.
açık hava yerler bence de daha pahalıdır. belediye salonları ya da nikah salonlarının 1 saatlik kokteyl salonları oluyor. öyle bi araştırabilirsin. vedat dalokay ya da nazım hikmet sanıyorum. düğün konsepti gibi şatafatlı vs değil. ben öyle yapmayı düşünüyorum. hani bi bahçe olsa kendin ayarlasan tamam ama adı mekan olunca hele ki açık hava, yine çok çok pahalı olur benden söylemesi.
ankarada nerde oturuyorsun bilmiyorum ama gimatta favorim diye bir magaza var. mutfak eşyası, ev tekstili, plastik, hırdavat vs ne ararsan var ve uygun fiyata. ben ev alışverişini yavaş yavaş oradan alıyorum. elimde bi excel listesi var. aldıkça ekliyorum.
biz gündelik bi takım aldık 4 kişilik. 80 liraydı mesela. onu kendimiz için kullanırız. öyle 150 parça yemek takımı vs kesinlikle alma. içinde o kadar gereksiz parça var ki. tuzluk, çorbalık şu bu. 5 liraya arıca tuzluk alırsın yani ne gerek var?yine favorimde ucuza yemek takımları var. sadece yemek takımı yani öyle gereksiz parça yok. misafir için öyle 6+6 ya da 12 kişilik bi takım alırım. ama tutup karacadan filan değil dediğim gibi. gereksiz pahalı çünkü. ara ara metro markete, carfoursa'ya filan da geliyor sade yemek takımları. onları takip edebilirsin. çatal bıçak için ise öyle sandıklı olsun diye bakmıyorum. yine favroimde alıcaz sanırım fiyatı unuttum ama uygundu. misafir için yine 12 kişilik alınır. günlük kullanmak için de 6lı vs alabilirsin uygun fiyatlılardan.
ben ilk aşamada paramız kalmazsa yemek masası bile almayı düşünmüyorum açıkçası mutfak masasında idare edilir zaten ilk aylardan kimse yemeğe gelmez.
salona vitrindir büfedir vs zaten yazmamışsın, iyi olmuş, hiç gerek yok.
tv ünitesini de adore, house line gibi ucuz yerlerden hallet bence. 200e bile güzel modeller var. üzerine çok yük binmeyeceği için ucuz yollu halletmek en mantıklısı.
ben de 2+1 bakarım. öyle hiç kimsenin oturmadığı salon yapmak çok mantıksız. ne alacaksanız salona alın. ayrıca oturma odasına şu an için gerek yok. köşe takımı ile koltuk takımı arasında fiyat olarak çok fark yok. en azından enza, tepehome, alfemoda filan böyle. öyle ekstra ucuz köşe takımı ben görmedim. yatak odaları da 10bin civarı buralarda. daha uygun mağazalar vardır ama henüz gezemedik.
bir tavsiye daha. tencere, çaydanlık vs için ise bim, a101 takip et. uygun markaların ürünleri de geliyor. mesela benim granit tencere takımı ve tava takımı bimden alınma chef marka.
yakınlarından hediye veren olursa kabul et. benim erkek arkadaşımın kuzeni çeyizinden kalma bir sürü bardak, çerezlik, kahvaltılık vs verdi. teyzesi kahvaltı takımı verdi. ablamdan bi kaç parça hediye geldi. yakınlarımız olduğu için kabul ettik yok demedik valla bu devirde.
halı konusunda tecrübem yok ama ucuza kaçma derim. bizim evde bi merinos var belki 10 yıldan fazladır, hala yumuşak. ama ucuz halının tüyleri yapışıyor vs sertleşiyor zamanla. o yüzden bunda ucuza kaçmamak en mantıklısı.
benim erkek arkadaşımın annesi nişan bohçası yapmak istedi. tamam deidk. bizden beklemiyordu ama ben de erkek arkadaşıma yapayım dedim. çelebi gross var. bi gimatta bi de istanbul yolunda. çok ucuz. ordan hallettik mesela. eğer öyle bi isteğin varsa aklında bulunsun. gidip pierre cardinden filan pijama takımı almaya gerek yok.
valla aklıma şimdilik bu kadar geliyor. merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin.