• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Düşük ayak sendromu nedir?

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.057
30.523
1.123
61
Konya
Düşük ayak rahatsızlığı hakkında merak ettiklerinizi Doç. Dr. Atilla Polat anlattı

Düşük ayak sendromu hakkında neler biliyorsunuz?

Parmakların yerde sürüyerek yürünmesine neden olan düşük ayak sorunu, günlük hayatı ciddi anlamda olumsuz etkileyen önemli problemlerden. Doç. Dr. Atilla Polat, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen düşük ayak sorunu yaşayanların bu rahatsızlıktan kurtulmasını ve doğal yürüyebilmesini mümkün hale getiren tedaviler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Yaşamın her alanını olumsuz olarak etkileyen düşük ayak sorunu, uygulanan tedavi yöntemleri ile bir sorun olmaktan çıkıyor. Özellikle multiple skleroz ve travmatik beyin hasarı hastalıklarında ortaya çıkan “düşük ayak” sorununun tedavisinde kullanılan fonksiyonel elektrik stimülasyonu, doğal yürümeyi mümkün hale getirebiliyor. Konuyla açıklamalarda bulunan Emsey Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Atilla Polat, ayak düşmesi sorununun yaygın bir sorun olduğunu ve bu rahatsızlığın farkına varılmaması durumunda uzun vadede ciddi sıkıntılara yol açabileceğini belirterek uygulanan tedaviler hakkında önemli bilgiler paylaştı.




Düşük ayak rahatsızlığının belirtileri nelerdir?

Düşük ayak rahatsızlığının birden çok belirtisi olabildiğini anlatan Doç. Dr. Atilla Polat, şunları söyledi: “Düşük ayak, ayağı bileğini yukarıya doğru kaldırılamamasıdır. Parmaklar yerde sürüyerek yürünür. Ayak düşüklüğü, paroneal sinirin zedelenmesi ile meydana gelir. bu sinir zarar gördüğü durumlarda, genellikle parmaklar yerde sürüklenir ve ayak bileği dışa doğru, içe doğru hareket ettirilemez ve ayak yerden kaldırılamaz. Bu rahatsızlığı yaşayanlarda tam basmada mediolateral denge olmaz, ayak yerden kesilemez, parmaklar yere sürünür. Ayağın yere takılması, kompansatauar kalça fleksiyonu, yürümede bozukluk, duyusal değişiklik, ayakta şekil bozukluğu, bacak kısalığı, diz-kalça sorunları ve cilt sorunları gibi belirtiler görülür. Tedavisi ise öncelikle bu duruma neden olan patolojinin teşhisi konulup buna göre tedavi planlanır. En yaygın kullanılan yöntem ortezler, afolar diye adlandırılan özel ayak koruyuculardır. Ayrıca fonksiyonel elektrik stimülasyonu cihazları, sadece birinci motor nöron hastalıklarına bağlı düşük ayak probleminde fayda sağlar ve uygun hastalarda kullanıldığında doğal yürümeyi gerçekleştirir.”

Düşük ayak hastalığının tedavisi nasıldır?

Son olarak düşük ayak tedavisinde fizik tedavi rehabilitasyonun da gerekli olduğuna değinen Doç. Dr. Atilla Polat, “Konservatif tedavi etkili olmazsa, cerrahi tedavi düşünülür, cerrahi tedavi olarak tendon transferi yapılır” dedi.
haberturk.com
 
Back