Öncelikle yumurtalık kalitesi için bazı vitaminler çok önemli. Bunlar d vitamini, a vitamini, e vitamini, demir, çinko, magnezyum. D vitamini muhakkak kullan çünkü Türkiyede yaşayanların neredeyse hepsinde d vitamini eksikliği var. Güneşten yeterince d vitamini alamıyoruz. Demir de önemli. Demirin vücuda eminilimi en iyi c vitamini ile birlikte oluyor. Sabah kahvaltısında ılık limonlu su içiyordum. Aç karnına demir hapı alıyordum. Ayrıca limonlu suyla birlikte pekmek yiyordum. Kafeini azaltman gerek. Günlük 200mg ı geçmemeli kafein. Yanlış hatırlamıyorsm 1 fincan Türk kahvesi 150 mg idi. Abur cuburı önemli ölçüde azaltman gerek. Çinkoyu kabak çekirdeğinden alıyordum ben. Magnezyumu maden suyunu bol tükettiğim için ek vitamin olarak almadım. Bir ara günde 5 adet badem yiyordum e vitamini açısından zengin ama fazla yiyemedim çünkü çabuk kesiyor beni badem. Süt ve yumurta da yumurtalıklar için önemli. Ama doğal olursa daha iyi olur. Ben köyden getirtmiştim. Et tüketmeye çalıştım yumurtalıklar ve demir için önemli. Mercimek, bezelye, fasülye, ceviz, fındık yumurtalıklara iyi geliyor. Ama bunları abartmamak da gerek. Mesela ceviz günde 3 tane fındık 1 avuca yakın. Hayıt tohumu çayını denemedim ama yumurtalıklara çok iyi geliyormuş haftada 1 veya 2 kez içebilrsin yumurtalık kaliten için. Şuan gebelik planlamıyorsun ama 90lı selenyumlar var ondan alıp 3 ay kullanıp 3 ara verebilirsin. Selenyum gerçekten çok iyi. Bugün kadın doğum uzmanı da dedi. Yumurtalıkları kaliteleştiriyor diye. Ama selenyuma dikkat etmelisin 3 ay sonra muhakkak ara vermelsiin fazlası zararlı. Omega 3 te yumurtalık kalitesini artırıyor. Ben selenyum ve omega 3 te marka olarak venaturayı tercih ettim. Son olarak koenzimle de destekleyebilirsin. Koenzimin de unibikinol formda olmasına dikkat et. Unibikinol form hangi markada vardı şuan aklımda yok. Bunların hepsini aynı anda yapmak zorunda değilsin. Amacın yumurtalıklarını korumak azar azar deneyebilirisin. Aslında özetlemek gerekirse sağlıklı besleenceksin
zararlı gıdalardan uzak duracaksın. Bol su içmeyi de ekleyeyim unutmadan.