Bugün 29. gün.
9. Gün bilubirin değeri 17 olduğunda fototerapi aldık. Kurtulduk derken.
19. gün bilubirin değeri tekrar 18 ‘e çıktı doktor beklenen bir şey değil dese de ikinci fototerapiyi aldık. Hastane çıkışı 9,7 idi değerimiz.
Ve bugün 29. gün aletle tekrar ölçüldü. kandan değil. değer yine yükselmiş 11,8 çıktı.
İki gün sonra tekrar gelin dedi eğer arttı ise havale ilacı vereceğini söyledi doktor.
Okumadığım makale, gitmediğim doktor, yaptırmadığımız test kalmadı.
Genetik test enzim testleri filan da yapıldı hepsi negatif. Karaciğer enzimleri vs normal.
İki şey kaldı dediler bir ultrasonla bakacaklarmış belki safra yolları tıkalı olabilirmiş. O da olmazsa havale ilacı varmış bir tane onu vereceklermiş. Açıkcası istemiyorum böyle bi şey. Doktor 25 yılda 5 kere filan denk geldim dedi.
29 günde 700 gram aldı bebeğim.
Emmesinde sıkıntı yok. Uykulu da değil aksine uyutmakta zorlanıyorum. Ama yüzü gözü sarı onun farkındayım. Genel olarak hareketli yani sarılık dışında bi şey hissetmiyorum.
Biz şuan ne yapmalıyız bilmiyorum. Anne sütü sarılığında değer sürekli yükselmiyormuş. Belli değerde kalıyormuş.
Sizce ne yapmalıyız başına hiç gelen oldu mu önceden? Doktor hastane tavsiyesi de olur…