Çocuk Hastalıkları Dusmeyen ates

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.812
798
Kizlar,

15 aylik kizim var ve sebebini bilmedigim bir ates var 1 haftadir yaklasik. Iltihap gozukmuyor.. kulakta zaten tup var iltihaplanamaz..bogaz solunum yolu vs bakildi. Ama bitmiyor bu ates.. idrar tahlili yaptiracaktim idrarini almak cok zor imkansiz hatta henuz basaramadim..

Doktor grip olabilir dedi ama.. oksurmuyor burnu akmiyor? Boyle grip olabilir mi ? Sacma sacma seyler duyuyorum. 1 haftada 3 kez doktora goturdum. Cocugum perisan oldu atesten.. basindan bu tarz birsey gecen var mi?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun tontriko, soğuk algınlığı grip gibi hastalıkların belirtisi yok, iltihapta yok diyorsun, iltihaba yüzeysel mi bakıldı yoksa kan tahlili mi yapıldı?
Vücuduna baktın mı? Döküntü vb birşeyler var mı? Net birşey diyemeyeceğim ama içini ferah tut lütfen, mikrobik veya iltihabi bir durum olabilir, bebeğinde kuru ateş dışında başka bir semptom var mı gözlemlersen iyi olur, mesela huzursuzluk, ishal ya da kabızlık, kusma gibi.

Ateşi kaç derecelerde seyrediyor? 72 saatten fazla süredir 39 ve üzeri ateş varsa ve henüz teşhis konamadıysa, daha detaylı araştırma yapılabilecek bir hastaneye götürmeni, kan ve idrar tahlilleri yaptırmanı öneririm, bazen ateşli çocuk hastalıkları soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi hastalıklarla karıştırılıyor.

Kizlar,

15 aylik kizim var ve sebebini bilmedigim bir ates var 1 haftadir yaklasik. Iltihap gozukmuyor.. kulakta zaten tup var iltihaplanamaz..bogaz solunum yolu vs bakildi. Ama bitmiyor bu ates.. idrar tahlili yaptiracaktim idrarini almak cok zor imkansiz hatta henuz basaramadim..

Doktor grip olabilir dedi ama.. oksurmuyor burnu akmiyor? Boyle grip okabilir mi ? Sacma sacma seyler duyuyorum. 1 haftada 3 kez doktora goturdum. Cocugum perisan oldu atesten.. basindan bu tarz birsey gecen var mi?
Bu yıl ki virüs mikrop her neyse herkesi çok perişan etti.

idrar için hastanelerde veriyorlar bişey onu takınca alabilirsin ben öyle bir keresinde verdim idrar örneği .

Benim oğlum da ateşlendi hatta iki serum yedi çok kötü oldu günlerce toparlanmadi

Çok geçmiş olsun tonti Allah şifa versin :/

Öksürük vs ne var başka çocukta

Çok geçmiş olsun tontriko, soğuk algınlığı grip gibi hastalıkların belirtisi yok, iltihapta yok diyorsun, iltihaba yüzeysel mi bakıldı yoksa kan tahlili mi yapıldı?
Vücuduna baktın mı? Döküntü vb birşeyler var mı? Net birşey diyemeyeceğim ama içini ferah tut lütfen, mikrobik veya iltihabi bir durum olabilir, bebeğinde kuru ateş dışında başka bir semptom var mı gözlemlersen iyi olur, mesela huzursuzluk, ishal ya da kabızlık, kusma gibi.

Ateşi kaç derecelerde seyrediyor? 72 saatten fazla süredir 39 ve üzeri ateş varsa ve henüz teşhis konamadıysa, daha detaylı araştırma yapılabilecek bir hastaneye götürmeni, kan ve idrar tahlilleri yaptırmanı öneririm, bazen ateşli çocuk hastalıkları soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi hastalıklarla karıştırılıyor.
Sagolasin ablam.. cocukta gordugum tek sey huzursuzluk mizmizlik ve 39 uzeri ates. Birde istahi pek yok. Gecen pazartesi basladi ve haftaici 1 gun ara verdi sonra geri geldi. Kizim cok kulak iltihabi oldu 5 ayliktan beri vucudunu taniyorum onun. Iltihaplardada bi kac gun ates olup 1-2 gun gecip geri gelirdi.

Kan ve idrar testi yapilmadi henuz. Idrar almaya calistim beceremedim bile. Kizlar icin bi poset uretmisler.. o bile bi ise yaramadi. Dun aksam bu konuyu acarken bekledim yaptigi cis o kadar azdiki.. Bugun birde kan testi yaptirayim bakalim.

Esim dediki dis cikariyor bu yuzden filan.. iyide ne dismis arkadas gunlerce surer mi : (

Bu yıl ki virüs mikrop her neyse herkesi çok perişan etti.

idrar için hastanelerde veriyorlar bişey onu takınca alabilirsin ben öyle bir keresinde verdim idrar örneği .

Benim oğlum da ateşlendi hatta iki serum yedi çok kötü oldu günlerce toparlanmadi

Çok geçmiş olsun tonti Allah şifa versin :/

Öksürük vs ne var başka çocukta
Sizede gecmis olsun canim.. burnu temiz oksuruk yok yani usutme grip hic birsey yok. Sadece ates huzursuzluk istahsizlik. Idrar almayi beceremedim ne yazikki. Yapincada o kadar az yapiyorki..

Sizede gecmis olsun canim.. burnu temiz oksuruk yok yani usutme grip hic birsey yok. Sadece ates huzursuzluk istahsizlik. Idrar almayi beceremedim ne yazikki. Yapincada o kadar az yapiyorki..
Bol bol su içir ıhlamur falan

Hastanedeyken bir kadını gördüm emzirme odasında sürekli emzirip ıhlamur la rezene veriyordu 6-7 aylık çocuğa seninki daha büyukmis

Bizde ateş vardı ama öksürük burun akıntısı da vardı sebepsiz değildi ateş ama çok uzun sürdü geçmesi

Rabbim şifa versin güncel kalsın gören olur diye ara sıra yazalım

Bol bol su içir ıhlamur falan

Hastanedeyken bir kadını gördüm emzirme odasında sürekli emzirip ıhlamur la rezene veriyordu 6-7 aylık çocuğa seninki daha büyukmis

Bizde ateş vardı ama öksürük burun akıntısı da vardı sebepsiz değildi ateş ama çok uzun sürdü geçmesi

Rabbim şifa versin güncel kalsın gören olur diye ara sıra yazalım
Sagol tatlim.. yok zaten grip olsa usutmus olsa burnu aksa oksurse anlarim genede 3-5 gune gecer oyle.. ama resmen cocugun ates sebebini bilmiyorum...

benım kızım 10 yaşında size şaka gelecek ama
hersene ağustos ayında ateşlenir dogdu dogalı ,
ilk yıllar dr götürüyordum ve hiç birşey çıkmıyordu çok şükür ,

inanın bu sene bile teyzeleri ile birlikte tatilde bile anne bugun biraz ateşim var galiba dedi ,
bende şurup iç dinlen biraz dedim .

garip demi

inanın bu sene bile teyzeleri ile birlikte tatilde bile anne bugun biraz ateşim var galiba dedi ,

garip demi
Bak bunu bir komsundan duydum her yıl aynı ayda atesleniyor dedi

Ne yaptıysam geçmiyordu ateşi dedi

Sonra tahliller araştırmalar vs meğer çileğin çıktı gi ayda atesleniyormus bilmiyorlarmis alerjisi varmış çocuğun çileğe. .

Böyle bişey olabilir mi acaba sizin çocukda da ..

Bak bunu bir komsundan duydum her yıl aynı ayda atesleniyor dedi

Ne yaptıysam geçmiyordu ateşi dedi

Sonra tahliller araştırmalar vs meğer çileğin çıktı gi ayda atesleniyormus bilmiyorlarmis alerjisi varmış çocuğun çileğe. .

Böyle bişey olabilir mi acaba sizin çocukda da ..

hiç birşeye alerjisi yok , belki yemediği bizim bilmediğimiz birşeye alerjisi olabilir ,
bilemiyorum

garip demi
Gecmis olsun sizede.. 3 gun surse sorun etmicem ama 7-8 gun oluyor bugun. Gorunurde birsey yok idrar tahlili vs yaptrmadim henuz icim hic rahat degil. Illa birsey olmasi sart geliyor. Disleri cikiyor ama bu kadar uzun surer mi bu ya? Ateside dun 40 in ustundeydi.. cocugum yorgunda oluyo bu sebepten mizmis birde

Gecmis olsun sizede.. 3 gun surse sorun etmicem ama 7-8 gun oluyor bugun. Gorunurde birsey yok idrar tahlili vs yaptrmadim henuz icim hic rahat degil. Illa birsey olmasi sart geliyor. Disleri cikiyor ama bu kadar uzun surer mi bu ya? Ateside dun 40 in ustundeydi.. cocugum yorgunda oluyo bu sebepten mizmis birde
Azı dişleri de ateş yapıyor Muş bizimkinde olmamıştı belki azı lar patlıyordur ins dış için dir de geçer

allahım şifa versin cnm geçmiş olsun

garip demi
Bir doktorun makalesini okumuştum, bazı sebepsiz ateşlenmeler ateş atağı mı ne öyle bir tıbbi isimle anılıyor, çocuk grip faranjit, bronşit vb hiçbir hastalığı yokken yılda 1-2 defa böyle sebepsiz ateşlenirmiş, belki kızınızın ateşi bu tip bir ateştir.

Çocuklar hasta olmasın içim gidiyor ateş hastalık deyince:( 1 hafta 39-40 derece ateş insanı tedirgin eder haklısın ablacım, grip olsa gripten dersin ama ortada bir tanı yok henüz, idrar yolları enfeksiyonu akla yatkın geliyor gerçekten, tahlil sonuçları hayırlısıyla bir çıksın, hiç olmazsa için rahatlar, yeniden çok geçmiş olsun.

idrar yolu infeksiyonu olsa aglardi galiba cisini yaparken. genelde cok yanar cünkü. belkide cocugun azi disi cikiyordur. bence kan verdir- vucutda bir infeksiyon varsa ortaya cikar.
rahatsiz eder yavruyu ama bezinin icine poset koyabilirsin- cisini yapinca posetde birikir-
gecmis olsun kuzuya

Bir doktorun makalesini okumuştum, bazı sebepsiz ateşlenmeler ateş atağı mı ne öyle bir tıbbi isimle anılıyor, çocuk grip faranjit, bronşit vb hiçbir hastalığı yokken yılda 1-2 defa böyle sebepsiz ateşlenirmiş, belki kızınızın ateşi bu tip bir ateştir.

Çocuklar hasta olmasın içim gidiyor ateş hastalık deyince:KK43: 1 hafta 39-40 derece ateş insanı tedirgin eder haklısın ablacım, grip olsa gripten dersin ama ortada bir tanı yok henüz, idrar yolları enfeksiyonu akla yatkın geliyor gerçekten, tahlil sonuçları hayırlısıyla bir çıksın, hiç olmazsa için rahatlar, yeniden çok geçmiş olsun.
Sagol ablam.. bakalim

Back
X