• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Duphaston ile hamile kalanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canim birde ne zaman hamile oldugunu orgendin?Ben gecen ay batdan 1gun sora test yapdim cikdi.Kan testi yapdirdim 54cikdi orda da.Ama 7ci gunu acildi.Kimyasal gebelik.Sen kan testi yapdirdinmi?Yapdirdinsa kac cikmisdi?
Cnm kusura bakma balıklama dalıyorum ama kimyasal gebelik yazısı görür görmez yazmak istedim ilk defa bu oldu kimyasal gebelik esin de bi sıkıntı var mi özel değilse cnm yazabilir misin

Cnm kusura bakma balıklama dalıyorum ama kimyasal gebelik yazısı görür görmez yazmak istedim ilk defa bu oldu kimyasal gebelik esin de bi sıkıntı var mi özel değilse cnm yazabilir misin
Yok canim.Esimde sorun yok.Bende de hic bi sorun cikmadi.Doktor mayalanma duzgun olmayinca da ola biliyo kimyasal gebelik dedi.Sende mi gecirdin KG?

Mrb kızlar benimde bu ay ovi testi yaptım pik günleri degerlendirdik 4444 salati tefriciye okudum Meryem suresi okudum ama yine olmadı malesef sorum şu duphaston kullanmak istiyorum bu ilaç ile hamile kalaniniz oldu mu?
Canim dua etmeyi birakma lutfen bana da annem 41 Meryem Suresi okudu ben Hz Ibrahim in duasini okuyorum 70 Bin Lem Yelid duasi Ya Halik c.c Ya Varis c.c Ya Kadir c.c esmalarina devam ediyorum. Elbette dualarımızın karşılığını alacagiz

Yok canim.Esimde sorun yok.Bende de hic bi sorun cikmadi.Doktor mayalanma duzgun olmayinca da ola biliyo kimyasal gebelik dedi.Sende mi gecirdin KG?
Çok geçmiş olsun cnm ıns rabbim bir daha yaşatmaz
Evet Bende bebek düşündükten 4 ay sonra kimyasal gebelik geçirdim tesadüfen ogrendim zaten 1 haftalikti henüz
Benim eşimde de sol varikosel ve sperm hareket sorunu var o yüzden sordum cnm
Ve bu kimyasal gebeliği her kadın hayatında bir kez olsun geçiriyormuş
Rabbim hayırlı evlat versin cümlemize
Dualarım da sadece kendim için değil isteyen ehli müslüman kardeşlerim diye geçiriyorum ıns kabul olur hayirlisyla

Çok geçmiş olsun cnm ıns rabbim bir daha yaşatmaz
Evet Bende bebek düşündükten 4 ay sonra kimyasal gebelik geçirdim tesadüfen ogrendim zaten 1 haftalikti henüz
Benim eşimde de sol varikosel ve sperm hareket sorunu var o yüzden sordum cnm
Ve bu kimyasal gebeliği her kadın hayatında bir kez olsun geçiriyormuş
Rabbim hayırlı evlat versin cümlemize
Dualarım da sadece kendim için değil isteyen ehli müslüman kardeşlerim diye geçiriyorum ıns kabul olur hayirlisyla
Amiiiin canim
.Amiiiin...

Kullandigimiz ay bebek olmasini etkilermi sonraki aylar icinmi yoksa o ay yardim gosterirmi
Cnm ilaca bünye ye göre değişir benim bi tanıdığımin dişi ağrımış ilaç üstüne ilaç aldim diyor üstüne antibiyotikler yine kesilmedi iğne falan derken bayağı biseyler içmiş bu arada hamileymiş günü geçmiş bi test yapmış hamile 6 hastalıktı sanirim simdi doğdu 1 yaşında çok sağlıklı
Ben dr sordum bas ağrım falan olunc ilac içiyorum diye o da önemli değil ama hamile olduğunu anlayınca kullanma dedi şu hamilelerin kullandığı p ile başlayan ağrı kesici onu kullanıyorum isim veremiyorum site kuralları gereği yasak cunku

duphastonu ben kullaniyorum bildigim kadariyla aciklamaya calisim
- eger hormonal kistin varsa duphaston bunun erimesine yardimci olur
-duphaston yumurtlama haftasi bittikten sonra yani adete on gun kala icilir (yumurtlama tarihinin ne gun oldugunu bilmen gerekir gec yumurtluyosan hapi ona gore gec alman gerekiyo) cunku duphaston icerken ayni anda yumurtalama olmaz yani bebek dusunuyosan yumurtlama donemi bitcek ondan sonra icceksin ve eger bebek olursa onun sana tutunmasini kolaylastiracak eger olmazsada hapi bitirince 3 4 gun icnde adet oluyosun
-adet duzensizligi varsa hap bitince adet oluyosun
epey bi arastirdim doktorada sordum benim bildiklerim bunlar canim yani duphaston basli basina bebek yapmayi kolaylastirici bise degil adeti duzenliyo ve bebek VARSA tutunmayi kolaylastiriyo
Merhaba benim de bir sorum olacak.Ben de adetimin 3.günü klomen kullandım 9 gün ara verdim 9.gün duphastona başladım.Şuan adetime 6 gün var ve göğüs hassasiyetim çok fazla değişken ruh halleri yaşıyorum aşırı gerginim alt karın bölgemde zaman zaman kasılmalar oluyor ve ara ara da adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor.Ve çok ciddi anlamda bel ağrılarım var.Duphastonu üç gün sonra bırakacağım.Bu belirtileri ilaç yapabilir mi yoksa hamilelik belirtisi de olabilir mi bunlar?Cevaplarsanız sevinirim.

Merhaba benim de bir sorum olacak.Ben de adetimin 3.günü klomen kullandım 9 gün ara verdim 9.gün duphastona başladım.Şuan adetime 6 gün var ve göğüs hassasiyetim çok fazla değişken ruh halleri yaşıyorum aşırı gerginim alt karın bölgemde zaman zaman kasılmalar oluyor ve ara ara da adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor.Ve çok ciddi anlamda bel ağrılarım var.Duphastonu üç gün sonra bırakacağım.Bu belirtileri ilaç yapabilir mi yoksa hamilelik belirtisi de olabilir mi bunlar?Cevaplarsanız sevinirim.
merhaba duphastonu kullanmayı bırakalı neredeyse bir yıl oldu ama evet aynı belirtileri verıyodu bende de hormon ilacı oldugu için belki de o yonde etkılıyordur ama klomen kullandıysanız yumurtlamanız kolaylasmıstır gebe de olabılırsınız ınsAllah en yakın zamanda hayırlı haberi alırsınız

merhaba duphastonu kullanmayı bırakalı neredeyse bir yıl oldu ama evet aynı belirtileri verıyodu bende de hormon ilacı oldugu için belki de o yonde etkılıyordur ama klomen kullandıysanız yumurtlamanız kolaylasmıstır gebe de olabılırsınız ınsAllah en yakın zamanda hayırlı haberi alırsınız
İnşallah öyledir.Allah size de nasip eder umarım en kısa zamanda.Yani umutlanmak istemiyorum ama her belirtiye acaba mı diyorum klasik işte her anne olmak isteyendeki duyguları yaşıyorum.Çok teşekkür ederim cevabınız için

İnşallah öyledir.Allah size de nasip eder umarım en kısa zamanda.Yani umutlanmak istemiyorum ama her belirtiye acaba mı diyorum klasik işte her anne olmak isteyendeki duyguları yaşıyorum.Çok teşekkür ederim cevabınız için
ne demek Rabbim her ısteyene nasıp etsin ben suanda 6haftalık hamıleyım cok sukur Rabbim devamlı kılsın ınsAllah, belirtıler için soyle soylım bu tarz ilacların hıssettırdıgı belirtiler, adet belirtileri, gebelik belirtıleri üçü de aynı o yuzden ınsan karar veremıyor
bn de yeni hamıle sayılırım adetten tek bir farkım vardı leke gelmemesi onun dısında karnımda agrıdı belim asırı agrıdı hala agrıyo, en ıyısı zamana bırakmak yani nasıp olunca oluyor ınsAllah Allah en iyi zamanı bılır

ne demek Rabbim her ısteyene nasıp etsin ben suanda 6haftalık hamıleyım cok sukur Rabbim devamlı kılsın ınsAllah, belirtıler için soyle soylım bu tarz ilacların hıssettırdıgı belirtiler, adet belirtileri, gebelik belirtıleri üçü de aynı o yuzden ınsan karar veremıyor
bn de yeni hamıle sayılırım adetten tek bir farkım vardı leke gelmemesi onun dısında karnımda agrıdı belim asırı agrıdı hala agrıyo, en ıyısı zamana bırakmak yani nasıp olunca oluyor ınsAllah Allah en iyi zamanı bılır
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Çok sevindim.İnşallah bize de verir.Sağlıcakla kucağınıza alın bebişinizi

Kızlar günaydın aranıza yeni katıldım bende progeston değerim 0.1 çokkkkkkkkkkkk düşük yani daha önce klomen kullanmıştım bir y bir sonuç alamadım. daha sonra adet gecikmem oldu doktora gittiğimde bir yumurtam oluşmuş ve çatlamadığı için kist oluşmuş. bu ay bende duphastona başlayacağım. adetim gecikti tarlusal kullandım dün bitti. adet olduktan sonra adetimin ilk gününden itibaren 15 gün sayıp 15. gün sabah akşam duphason kullanacağım ve gün aşırı ilişki önerdi doktorum. Geçen ay soğan kürü uyguladım.
Ben bu bebek işini kafaya koydum sizlerinde yardımıyla umarım olacak :anne: Adetim başlasın ilk günden itibaren sabah akşam bal çörek otu tarçın kürüne başlayacağım ve her akşam testere dişli aslan pençesi ile civanperçemi karıştırıp çay olarak içeceğim. Umarım faydasını görürüm de sizede güzel haber veririm . Çok araştırdımbu kürleri. Size sorum ise progesteron hormonunu yükseltmek için başka kürler var mı acaba duyduğunuz kullandıp fayda gördüğünüz. 0.1 çok düşük çünkü. Hormon tahlili sonuçlarım çok şükür iyi sadece progesteron düşük:110::110:

Canım bende duphaston ilacını kullandım üç ay ama adet düzene girdi 3 boyunca adetim bitti ve iki ay daha oldum ve sonra iki ay olmadı doktora gittim yine 3 aylık hap verdi bunları kulanicaksin diye peki canım sen duphaston ilacı sayesinde mi hamile mi oldun .?:anneadayı::KK200:

duphastonu ben kullaniyorum bildigim kadariyla aciklamaya calisim
- eger hormonal kistin varsa duphaston bunun erimesine yardimci olur
-duphaston yumurtlama haftasi bittikten sonra yani adete on gun kala icilir (yumurtlama tarihinin ne gun oldugunu bilmen gerekir gec yumurtluyosan hapi ona gore gec alman gerekiyo) cunku duphaston icerken ayni anda yumurtalama olmaz yani bebek dusunuyosan yumurtlama donemi bitcek ondan sonra icceksin ve eger bebek olursa onun sana tutunmasini kolaylastiracak eger olmazsada hapi bitirince 3 4 gun icnde adet oluyosun
-adet duzensizligi varsa hap bitince adet oluyosun
epey bi arastirdim doktorada sordum benim bildiklerim bunlar canim yani duphaston basli basina bebek yapmayi kolaylastirici bise degil adeti duzenliyo ve bebek VARSA tutunmayi kolaylastiriyo
Merhabaa ins msjimi gorur cvp verirsinizz ben asilama oldum 4cu gunum ve sag kasigimhep agei olduu sag tarafa yatamiyorum hep sol da yattimmi agri geciyo sonra duphaston ictim biraz gectii neden agrimis olabilirr acaba tutunmayami calisiyo ins msjimi en kisa surede gorursunuz🙄

Merhabaa ins msjimi gorur cvp verirsinizz ben asilama oldum 4cu gunum ve sag kasigimhep agei olduu sag tarafa yatamiyorum hep sol da yattimmi agri geciyo sonra duphaston ictim biraz gectii neden agrimis olabilirr acaba tutunmayami calisiyo ins msjimi en kisa surede gorursunuz🙄
merhaba ağrı nedenınızı bılmıyorum ama umarım bebiş tutunmaya çalısıyodur ben de bebek planladıgımızın 17.ayında aşılama yaptırmıstım o ay tutmadı etkisi 2-3 ay sürer ignelerin denemeye devam et demişti doktor. bi sonraki ay hamile kaldım sımdı 14 aylık bi oglum var Rabbim size de nasıp etsın

merhaba ağrı nedenınızı bılmıyorum ama umarım bebiş tutunmaya çalısıyodur ben de bebek planladıgımızın 17.ayında aşılama yaptırmıstım o ay tutmadı etkisi 2-3 ay sürer ignelerin denemeye devam et demişti doktor. bi sonraki ay hamile kaldım sımdı 14 aylık bi oglum var Rabbim size de nasıp etsın
Ayy insallahh amin ilki tutma olmuyomusn2ile 3 oluyomus sabirsizimda cok

Back