• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünyanın en sert kahvesi Black Insomnia satışa çıktı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Black Insomnia adındaki kahve, 350 ml’de 702 mg kafein içermesiyle türünün tek örneği konumunda
page_dunyanin-en-sert-kahvesi-black-insomnia-satisa-cikti_563883558.jpg

inPaylaşın
Pazartesi sabahları haftaya başlarken genellikle sert bir kahveye ihtiyaç duyulabiliyor. Fakat Black Insomnia adlı kahveden içtiğinizde bu sertlik başka bir boyuta taşınıyor. Güney Afrikalı şirket ürettiği dünyanın en sert kahvesini Amazon’dan satışa sunuyor.

Black Insomnia adındaki kahve, 350 ml’de 702 mg kafein içermesiyle türünün tek örneği konumunda bulunuyor. Ortalama bir enerji içeceğinin 75-80 mg kafein bulunduruyor. Öğütülmüş kahvenin içerisinde ise 75-200 mg arası, espressoda 47-75 mg arası ve 5-saatlik enerji shot’larında 200-207 mg kafein olduğu tahmin ediliyor.

Kahve tutkunlarının bildiği üzere çok kahve içmenin genellikle kötü yanları da bulunuyor. Uzmanlar, kafein tüketiminin günlük 400 mg’ı geçmemesi gerektiğini söylerken, bir bardak Black Insomnia’da bu miktarın 1.7 katı kadar kafein bulunuyor.

Fazla kafein tüketimi kalp rahatsızlıklarına sebep olabiliyor ve hatta ölüme dahi yol açabiliyor. Ayrıca kaygıyı arttırıcı özelliği bulunan kafein, mide rahatsızlıklarına ve uykusuzluğa neden oluyor.
http://t24.com.tr/haber/dunyanin-en-sert-kahvesi-black-insomnia-satisa-cikti,398261

Kahve de zaten bağımlılık yapıcı maddeler altında geçiyor.

Bu kadarına cesaret edemezdim ben.

Şurada normal kahveden 4-5 bardak içince ellerim titiriyor, kalbim hızlı atmaya başlıyor.

Tehlikeli bence.

Kahve de zaten bağımlılık yapıcı maddeler altında geçiyor.

Bu kadarına cesaret edemezdim ben.

Şurada normal kahveden 4-5 bardak içince ellerim titiriyor, kalbim hızlı atmaya başlıyor.

Tehlikeli bence.

kafein beyne kan akışını kısıtlıyormuş diyolla, ne kadar doğru bilmiyorumda mantıklı geldi, baş ağrısı için kahve için derler ya ben sert bi kaç kahve içsem hafiften baş ağrısı yapıyor kısa süreli

Filtre kahveyi deneyeyim dediğim gün bardak çok büyük gelmişti mide bulantısından bitiremedim, bunda mahvolurum heralde :)
Shot bardağı yeterli gelir buna sanırım :KK53:

Back