• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dünyanın en acayip tiki

Bence psikoloğa gitmelisiniz.

Hoşlanmamak olsaydı anlaşılabilirdi ama vücudunuz buna aşırı tepki veriyor gibi geldi bana anlattıklarınıza baktığımda.
Belki küçükken bir şey yaşamışsınızdır, ya da bir şeyi onunla özdeşleştirmişsinizdir. Psikologlar bu işi çözer :KK56:

olur gel gidelim terlikim :) ya tiz demişken bak avril var ya şarkıcı onun sesi de bazen kulağımı tırmalıyor belki tiz diyedir bilemedim :/

Yok benim beyin tamamen enstürmana karşı bir refleks gösteriyo

Böyle bi kusma hissi, bi canından bezmişlik, bi ortamdan kaçarak uzaklaşma hissi, hatta o anki şiddet eğilimine göre kulağını kesme isteği falan da oluyo mu sende :110:

Bence psikoloğa gitmelisiniz.

Hoşlanmamak olsaydı anlaşılabilirdi ama vücudunuz buna aşırı tepki veriyor gibi geldi bana anlattıklarınıza baktığımda.
Belki küçükken bir şey yaşamışsınızdır, ya da bir şeyi onunla özdeşleştirmişsinizdir. Psikologlar bu işi çözer :KK56:

teşekkürler haklısınız. psikoloğa gitmeden kendim halledebilir miyim acaba diye buraya yazdım ama çoğu kişi psikolog terapisi önerdi sanırım öyle yapıcam :)

Yok benim beyin tamamen enstürmana karşı bir refleks gösteriyo

Böyle bi kusma hissi, bi canından bezmişlik, bi ortamdan kaçarak uzaklaşma hissi, hatta o anki şiddet eğilimine göre kulağını kesme isteği falan da oluyo mu sende :110:

kulak kesme mi :O

kulak kesme hissi olmuyo ama böyle bütün vücudum sanki o müzik içime girmiş de onu her yoldan atmaya çalışıyormuş gibi bi tepki veriyor

kulak kesme mi :O

kulak kesme hissi olmuyo ama böyle bütün vücudum sanki o müzik içime girmiş de onu her yoldan atmaya çalışıyormuş gibi bi tepki veriyor

hani kulak kesme derken tam da öyle değil:KK70:..
Elle kulağı tıkama kafayı sağa sola vurma isteği falan:110:

ha oluyorum öyle mesela çay reklamları çıkıyo ya evde kulaklarımı kapatıp koşmaya başlıyorum falan

Bu resmen fobi haline gelmiş, duyduğum en ilginç fobi :KK57:
Bende de bir benzeri arılar yüzünden var. Arı görünce, özellikle de vızıltısını duyunca her yerime iğne batıyormuş gibi hissediyorum ve istemsizce çığlık atmaya başlıyorum. Özellikle de yaz ayları benim için resmen işkence. Bazen derste sınıfa arı giriyordu ve o sessizlikte çığlık atmaya başlıyordum, daha çok sabote etmemek için koşarak uzaklaşıyordum, oldukça saçma bir sahne. Artık görmemek veya duymamak için gözlerimi, kulaklarımı kapatıyorum ya da çığlık atmamak için elimi ısırıyorum. :110:

Allah allah ne ilginç bir seymis :)
Biz burdan ne diyebilir de seni yonlendirebiliriz bilmiyorum ama doktora mi gitsen acaba :) psikolojikse terapistte olabilir.

Sadece muzik olsa, icindeki bir enstrüman sesine tikin var dicektim ama sive icin de aynisini demissin. Bir de cay reklamina da mi tikin var? :KK53:o_O

ben karadenizliyim benimde hemen omuzlarım sallanıyor :KK71:
tatlım bu konuda pek yapabilcek birşeyin yok..kendini yapmamak için zorla..

Bu resmen fobi haline gelmiş, duyduğum en ilginç fobi :KK57:
Bende de bir benzeri arılar yüzünden var. Arı görünce, özellikle de vızıltısını duyunca her yerime iğne batıyormuş gibi hissediyorum ve istemsizce çığlık atmaya başlıyorum. Özellikle de yaz ayları benim için resmen işkence. Bazen derste sınıfa arı giriyordu ve o sessizlikte çığlık atmaya başlıyordum, daha çok sabote etmemek için koşarak uzaklaşıyordum, oldukça saçma bir sahne. Artık görmemek veya duymamak için gözlerimi, kulaklarımı kapatıyorum ya da çığlık atmamak için elimi ısırıyorum. :110:

ben de elimi mi ısırsam acaba ya böylelikle etraftakilerin huzurunu bozmam :(

Allah allah ne ilginç bir seymis :)
Biz burdan ne diyebilir de seni yonlendirebiliriz bilmiyorum ama doktora mi gitsen acaba :) psikolojikse terapistte olabilir.

Sadece muzik olsa, icindeki bir enstrüman sesine tikin var dicektim ama sive icin de aynisini demissin. Bir de cay reklamina da mi tikin var? :KK53:o_O

çay reklamına değil tabiki :D çay reklamında müzik oluyor ya bir de şiveli konuşuyorlar ona sinirleniyorum :)
ben karadenizliyim benimde hemen omuzlarım sallanıyor :KK71:
tatlım bu konuda pek yapabilcek birşeyin yok..kendini yapmamak için zorla..

acaba dinlemeye mi çalışsam hergün belli saatlerde kendimi alıştırsam mı :(

Bu işin tıbbında, elbette bildiğim kadarıyla, tikin tanımı bir travma ardından vücudun otomatik geliştirdiği içgüdüsel savunma olarak geçiyor.
Hayatta kalma içgüdüsü kaynaklı yani.
Karadeniz müziği / şivesiyle ne tür bi travma yaşamış olabilirsin bilmiyorum, ancak bu illa bir kişi veya nesneyle doğrudan ilişkili olmayabilir, karadeniz sesleri tamamen arada kaynamış olabilir. Örnek, atıyorum işte, rastgele dokunduğun bir maddeye elin temas ettiğinde alerjik reaksiyon göstermiş olabilirsin, bir bitki, bir cisim gibi. Bu esnada arka planda çalan müziği zihnin o reaksiyonla ilişkilendirmiş ve istemsiz olarak travma içine karadeniz sesleri karışmış olabilir, veya reaksiyon esnasında o müzik ve şiveyle ilişkilendirdiğin bir bölgedeydiysen falan, yine aynı şekilde.

Bunlar sadece böörtlen aforizmaları tabiiy, benden en mantıklı bu çıktı yani.
Hayatını çokzorlaştırıyorsa, psikoterapistlere bir uğrayıp kaynağını bulmaya çalışıp ilaç tedavisi alabilirsin.

bnm lisede uzaktan tanıdıgım bi kız vardı. teytey denildiği anda ibrahim tatlıses gibi zıplardı.. çok popülerdi okulda ordan tanıyorum :) tuhaf durumlar .nedenini hep merak etmişimdir :)

Evet kızlar ve ablalarım...
Dünya'nın en acayip tikine sahibim.
Karadeniz müziklerini şivesini duyduğum anda ellerim kupkuru oluyor böyle kadifeye dokunmuş gibi kaşınıyor. Bu tip birşey daha önce kimsede duymadım. Bana çok aptalca geliyor ama engel olamıyorum istemsizce bunları duyduğumda yüzüm limon yemiş gibi ekşiyor.
Karadenizli falan da değiliz hayatımda bir karadenizlinin travması da yok... Ama neden böyle anlamıyorum.
Aranızda benim durumumda olan var mı ya da bu tip bir tanıdığınız ? Biryerde hayatımı zorlaştırma evresine girdi bu durum çünkü.

Sizce neler yapabilirim? Bunu düzeltme yolu var mı ? Genel olarak bu tik mi değil mi bilmiyorum ama böyle bir davranışı düzelten bir tanıdığınız ya da başvurmam gereken bir uzman vesaire var mı ?Çok teşekkürler...

Not: Hiçbir etnik grubu aşağılama amacı gütmemekteyim, aksine çok severim. Konu sağlığa da uymuyor bdvye de biliyorum ancak nereye açsam kestiremedim.

Herkese teşekkürler...
seni bilmesem fake diye kiblerdim he :) bu ney yahu böle tikmi olurmuş :))))

Back
X