Dünyada böylesine kötü insanlar var

yasmin397

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
9
0
28
Öyle cildiriacak duruma geldim ki uzun süredir takip ettiğim forumda belki bir çözüm bulurum diye kayit olma zorunlulugunda kaldim.
Gerçekten şuan elim ayağım titriyor başım dönüyor.Çok sinirliyim ve yazacaklarimda hata olursa affola.
Ben 18 yaşındayım.Ve sorunum teyzem ile.Teyzem hamile.Iki gün sonra doğumu var.Ama teyzem bu hamilelik surecinde anneme ananeme eşine büyük babaneye daha doğrusu akliniza gelebilecek herkese eziyet etti.He hamile olduğu için psikolijisi bozuktur derseniz kesinlikle değil.Karakteri bu yönde.canı sıkılıyor ve bir anda anneme hakaret ediyor.annemle konuşmuyor.Annem kendini öylesine ezdiren bir kadin ki...
Gençliginden beri durum hep böyle olmus.
iki ay önce teyzem anneme aynen şu mesaji atti:
Sen ne bicim bir ablasin.tabi x'in dugunu var beni unuttun.Allah bana senin gibi bir abla vermiş bu da benim sanssizligim.Sakin dogumuma filan gelme.Bir daha yüzünü görmeyeyim.
X dediğim kisi hhalam.halamin cocugunun dugunu vardi.Ve biz ailecek kiyafet vs aldik.Bu bir hafta sürdü.5 kisilik bir aileyiz sonucta.vay efendim neymis annem düğüne cok zaman harcamis teyzemi unutmus.Ne bicim bir ablaymis.dunyanin en kotu ablasiymis.
Teyzem bu hamileliginden cok kisa bir sure önce dusuk yapti.Ve o sirada yanında kimse yoktu.
annem dusukten once her gun evine gidip temizlik ve yemek yapti.istisnasiz her gun.
ve yaklaşık bir ay yapti bunu.Ananem koydeydi o sira.
bu hamileliginde ise ananem her gun gitti ve temizlik yemek yapti.birinci ayindan itibaren.Ve teyzem elden ayaktan düşmüş biride değil.Ama o kadar abartiyor ki sanki dunyada hamile kalan tek kişi o.
her neyse o mesajindan sonra annem tam bir hafta aagladi.teyzemi aradi teyzem acmadi
ustunden iki hafta geçti annem yine aradi ve acmadi...
teyzemi bir yerde gördü konusmaya calisti teyzem konusmadi...
ve teyzem her sene en az bir kere boyle annemle küser.Sebepleri hep sacma kendi egoistliginden kkaynakli.herkes ona hizmet etsin en iyi kendisi olsun isteyen biri.
annem dogumuna iki gun kaldi diye bugun aradi.
bugun acti teyzem.ve konusmalarini gormeniz gerekiyor.annem resmen yalvariyor.barismak icin.teyzem ise ama daha da üste çıkıyor.En sonunda annem dediki biz arkadaslarimizla tatile gidecektik sirf senin dogumuna geliyor diye gitmedim.hastanede senjn yaninda kalicam.Teyzem dediki hayir kalmayacaksin. Ve yuzune kapadi.Sinirden evde cildirdim. duvarlari kapilari yumrukladim
annem hala sakin.ama icine atiyor belli.
ben annemin tam zitti bir karakterim
sizce ne yapmaliyim bir şey yapmadan duramiycam
annem mesaj atar ya da ararsan hakkimi helal etmem dedi
dogumdan sonra ders vermek istiyorum anneme yaptiklarina dayanamıyorum
lutfen akil verin
cok uzun oldu bu arada kusura bakmayın ama bu yasadiklarimin yarisi bile değil
benim icin üniversite kazanamaz diyen bir kadin kendisi
bu arada esinin babasi öldü sırf esinin annesiyle oturmamak icin enisteme defol git bu ev benim arabayida birak diyen ir kadin ve onlari baristiran yine annem babam

Son düzenleme:
oncelıkle teyzenın psıkolojısının normal olmasını bekleme....once bır dusuk yapmış bır kadın ıcın cok acı...sonrakı hamıleleğinde ıkı kat tıtızlenmıstır...hamılelık hormonların duyguların tavan yaptıgı bır donemdır.....
tabıkı haklı yanın cok....teyzen cok katı davranmış....bellıkı çok ılgı beklemış karsı tarafa gıtmenızı kıskanmış.......ama sen cok karısma..ıllakı yumusayacaktır .....ablası soncta.....hele hele doğumdan sonra ders vermeye felan sakın kalkma...lohusa olacak kalkıp tartısmaya gırersın sutu kesilir ömur boyu senı affetmez kötu sen olursun...çunku lohusalıkda özel bır donemdır.....
sen sabret...annen tabıkı doguma gıtsın kovacak degılya....

Teyzemi çok iyi taniyorum hamile olmadan önce de boyleydi.Hayati boyunca böyle biri oldu.7sinde neyse 70inde de odur derler ya.Ayrica hep kotuluk dusunen bir kadin.Kimse ona karşı koyamiyor.en sinirlendigim nokta bu

Teyzeden uzak olun demekki iyilik bilmiyor. Annenizde bu kadar uzerine dusmesin. Surekli ablasina boyle davraniyorsa demekki kiymet vermiyor. Sizde hic umursamayin. Annenizde niye kendini bu kadar hirpalayip uzuluyorsa konusun boyle davranmasin güclü olsun biraz.

Tepki vermesi gereken anneniz, siz değilsiniz, siz cevap verirseniz annenizin yorumundan da belli olduğu üzere herkes tarafından "araya maydonoz olan aşırı atarlı saygısız / densiz" damgası yemeniz işten bile olmaz. Bu kadar tripli, atarlı, gereksiz alıngan ve egoman tiplere verilmesi gereken tepki her yerde aynıdır, anneniz tavırları nedeniyle hatalı, o tavırlarını değiştirmediği sürece siz ne yaparsanız yapın teyzenizden göreceği muamele bu olur yine. Dolayısıyla, siz birşey yapmayın.

o kadar önemli sandımki konu teyzeymiş... bir teyze ne kadar ailenin iç huzurunu bu kadar bozabilir ki ? sizin hatanız ksr bakmayın.. kimseye haddinden fazla deger vermeyin her dediğini yapmayın.. annenize yazık ya bari siz annenizi uyarın.. teyzeniz bu kadar kötüyse sizde biraz uzak durun canım günah ya.. o anneye yazık...

benim teyzem de hep annemi üzer ama annem her defasında sanki kendisi haksızmış gibi gider konuşur neredeyse af diler teyzem neler neler yaptı anneme arkasından neler konuştu tahammül edemiyorum annemin lafını edip bir şey yokmuş gibi konuşmasına yazıklar olsun böyle insanlara ne başımıza geliyorsa akrabalardan geliyor zaten

Annenize artık gururlu davranması gerektiğini, onun çok değerli olduğunu ve kimsenin ona değersizleştirmesine izin vermemesi gerektiğini söyleyin. Böyle yapmaya devam ettikçe kardeşinin sevgisini kazanamayacağı gibi onun gözünde değerini ve saygınlığını da yitirdiğini anlatmaya çalışın.
Az uzak kalsa o teyze mum olur anneciğinize aslında..
Taviz tavizi doğurur.

Annem babama kızıyor neden kendini ezdiriyorsun diye.Kavha ediyorlar.
ben anneme yalvariyorum ezdirme diye.Agliyorum.Annem ben allahtan korkuyorum yapmam gerekeni yapayım diyor...

ay zavallim, anneni tutup opesim geldi. uzulme ablacim, bosver gitsin diyesim geldi

Annene yapacagn en büyk iyilik teyzeni bir psikologa götrmek ve su ruh halinden kurtlmasini saglamak bence.sonra annende rahat eder seninde sinirn ziplamams olur

Tum bu sorunlar annen ve teyzenin, yani iki kardesin problemleri. Senlik bi durum yok. Kapi yumruklayarak annene ders mi verecen? Enerjini kendi hayatina kullan

Ne olursa olsun seni ilgilendirmez bu durum.. Ben teyzenin çocuğuna acıdım açıkçası. Bir de hamile diye kimse hizmet etmek durumunda değil. Ablası mecburiyetten yapmıyor bunu anlaması gerekir.. Çok zor ya.
Allah bize de böyle abla vereydi keşke.

Tum bu sorunlar annen ve teyzenin, yani iki kardesin problemleri. Senlik bi durum yok. Kapi yumruklayarak annene ders mi verecen? Enerjini kendi hayatina kullan
Insanin annesine yapılan kendisine yapılmış gibi hissetmesi gayet doğal.Ozellikle bu şey kötülükse.Anneme ders vermeye çalıştığım da yok

Evet işte zannediyor ki hamile diye herkes ona iyi davranmak zorunda hizmet etmek zorunda.
Yengem de hamile ve aralarında iki hafta var.Yengemin çocuğuna ananem bakıyor.Arayip demiş ki o çocuğu git annene bırak annem benim yanımda olacak dogumda...

kimileri de böyle işte. dünya onların etrafında dönüyor. yapacak bişi yok. hamilelik o bu şu bahane...

Tepki vermem gereken durumlar oluyor çünkü yeri geliyor benim hakkimda ya da kardesim hakkinda ileri geri konuşuyor.
Kardesim ile kendi kizi ayni yaşta.
kardesim okul degistirdi.suan okul birincisi.annemi arayip senin kizin okul birincisi ama benim bi arkadasimin kizi baska okula giderken notlari cok kotuydu o okula geldi cok guzel oldu diyen biri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…