• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünya Kadınlar Günü Topiği(Keşke 8 martta böyle olsa:(

huzurem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
114
5
26
İstanbul

Sevgili canlar;

yarın biliyoruz ki 8 mart kadınlar günü..:21:keşke sadece senede bir günde olsa kainataki tüm kadınlar bir gün şöyle geçirse gününü;hayalde olsa,kendi düşüncelerimi yazdım yazarkende çok eğlendim umarım sizde beğenirsiniz ve yorumlarınızı yaparsınız..:nazar::nazar::nazar::46::46::46::46::46::46:

sabah uyandığımızda köpüklü banyomuz hazır olsa:16:

çıktığımız o mis mis banyomuzdan üzerimize giyecek kıyafetlerimizi bize sunacak ve giydiricek yanıbaşımızda duran iki görevli:13:

daha sonra mislensek :12: bebişlerimiz varsa onların başındada duracak iyi mi iyi bakıcı bebeklerimize sadece o gün için baksalar..:emir_bebek:

daha sonra kuş sütü eksiksiz mükemmel bir kahvaltı:116:

az volümlü dinlendirici bir müzik gelse arkalardan:24:

süsleseler püsleseler giydirseler bizi:12::115::108::103:

arkadaşalarımızla,sevdiklerimizle uzun uzun rahatça konuşsak:102:

doya doya çocuklarımızla o gün ilgilensek :emir_bebek::55:

istediğimiz ancak alamadığımız o elbiseyi kapı çalsa ve bize kargo getiriverse :16:

bi kaç saat güzellik uykusuna yatıversek:93::93:

kalktığımızda yemeklerimiz hazır ,evlerimiz temiz eşlerimiz aşk dolu mesajlar atmış olsalar....:16:

bir kaç saat özel şöför eşliğinde şehri turlasak :7:iki hoş beş etsek dostlarla...

akşam olsa...eşlerimiz gelse kapıya:71::71:

herzamankinden daha yakışıklıca:17::38:öpüverse şöyle :29:sarılsak ona şöyle:1:sonrasınıda artık siz paylaşın canım:48::38::48::48::48:tabi ertesi gün 9 martı düşünmeden geçmemek gerek:ssz::ssz::ssz::ssz:

hepinizin şimdiden kadınlar gününü kutluyorum kızlar

huzurla kalın....

:80::80::79::80::79::80::79::80::79::80::79::79::80::79:

Hayali bile muhteşem :16:
Şükürler olsun halime, kendi adıma en azından, çok şükür...
Ama böyle bir günün hayalini bile asla es geçmezdim :1:

Keşke hayal ettiğiniz gibi olsa sayın huzurem, bende sizin gibi keşke diyebiliyorum sadece:50:

Keşke, senede birgün hatırlanmasa kadınlar.

Keşke, erkekler sokakta, işyerinde, orda burda tek birgüne özel, yüzlerine sahte bir gülümseme kondurup çiçek dağıtıp kadınlar bir çiçektir demek yerine kadınları dövmese, töre deyip öldürmese.

Keşke, erkek evlat baskısıyla kadınlar erkek çocuk doğurana kadar hamile bırakılmasa, onca doğuma vücudu yenik düşen kadın, doğum masasında son nefesini vermese.

Keşke, senede birgün göstermelik kadınları düşündüklerini, onların hakları için uğraştıklarını söyleyenler olmasada bizi adam gibi koruyacak adımlar atılsa.

Keşke, henüz 13'ündeki gül goncası kız çocukları 2 inek 5 koyuna bir eve gelin edilmese.

Keşke, okulda defter kalem tutması gereken eller tarlada pamuk toplamasa.

Keşke evde eş, işyerinde patron, sokakta adamın teki taciz etmese.

Keşke, giydiğimiz kıyafet bahane edilip tecavüz bize reva görülmese.

Keşke,bedenlerimiz değil aklımız rağbet görse.

O kadar çok keşkem var ki sayfalar yetmez, 8 Mart'ı kutlamak mı, hiçbir hakkıma sahip çıkmama müsade edilmezken göğsümü gere gere coşkuyla 8 Mart'ı kutlamam mümkün mü?

Yine de Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım, umarım birgün keşke'siz günler kutlarız.

Keşke hayal ettiğiniz gibi olsa sayın huzurem, bende sizin gibi keşke diyebiliyorum sadece:50:

Keşke, senede birgün hatırlanmasa kadınlar.

Keşke, erkekler sokakta, işyerinde, orda burda tek birgüne özel, yüzlerine sahte bir gülümseme kondurup çiçek dağıtıp kadınlar bir çiçektir demek yerine kadınları dövmese, töre deyip öldürmese.

Keşke, erkek evlat baskısıyla kadınlar erkek çocuk doğurana kadar hamile bırakılmasa, onca doğuma vücudu yenik düşen kadın, doğum masasında son nefesini vermese.

Keşke, senede birgün göstermelik kadınları düşündüklerini, onların hakları için uğraştıklarını söyleyenler olmasada bizi adam gibi koruyacak adımlar atılsa.

Keşke, henüz 13'ündeki gül goncası kız çocukları 2 inek 5 koyuna bir eve gelin edilmese.

Keşke, okulda defter kalem tutması gereken eller tarlada pamuk toplamasa.

Keşke evde eş, işyerinde patron, sokakta adamın teki taciz etmese.

Keşke, giydiğimiz kıyafet bahane edilip tecavüz bize reva görülmese.

Keşke,bedenlerimiz değil aklımız rağbet görse.

O kadar çok keşkem var ki sayfalar yetmez, 8 Mart'ı kutlamak mı, hiçbir hakkıma sahip çıkmama müsade edilmezken göğsümü gere gere coşkuyla 8 Mart'ı kutlamam mümkün mü?

Yine de Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım, umarım birgün keşke'siz günler kutlarız.

öyle güzel yazmışınki insanın yüzüne tokat gibi çarptı gerçketen harika yazılanlar...:nazar:bende bu yazdığınıza dair netten bir güzel bişi buldum...kadın olmak diye...topiğime yazdığınız cevap için teşekkürler :46:işte;
Suçtur kadın olmak.Çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin.

Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır, hissetmemesi gerekir, iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir.

Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversin d...eli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler, susmazsın dili uzun derler.

Erkek olmak doğuştan bir güçtür, kadın olmak eksikliktir, güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez, gözü açılmamalı, sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın, şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı, kadına açtırtmamalı.

... Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, namusunu alıp etek altına iten, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen.

Kadın olmak eteğini uzun tutmaktır, başkalarının günahlarının bedelini kendisinin ödemesidir.

Kadın yüzeyseldir görünürde ve karmaşıktır erkekten istediği şeylerde Oysa kadın derindir ve derine dalmasını bilen vurgun yeme ihtimalini de göze alabilmelidir.

Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa bodoslama atlar, sevdiği için tüm engelleri aşar.
Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder.

Kadın karmaşık gibi gözükür ama istediği üç şey; sevgi, sadakat, dürüstlüktür... (Alıntıdır):43::43::43:

Ben de kısa bir tarihçeyle giriş yapayım..

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı.
Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oy birliğiyle kabul edildi. (Alıntı Vikipedi)

Başlangıcı bile hüzünlü olan günümüzü, Mune dediği gibi "keşke"siz kutlama dileğiyle... :ssz:

Atam olmadan olmaz.. :16:

$Kad-4d6eb2a4348d8.jpg

Ve Nazım...

Eki Görüntüle 651252

KADIN

Kimi der ki kadın
uzun kış gecelerinde yatmak içindir.
Kimi der ki kadın yeşil bir harman yerinde
dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir.
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran,
Kimi der ki çocuk doğuran,
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım.
Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.

:46:Nazım HİKMET:46:

Bu şiiri buzdolabının üzerine koyabilrsiniz ne hoş dimi:114:

Kadın gerçek yerini alsa keşke toplumda , gerçek değerine kavuşsa ...

Dünya erkekler günü var mı yahu ?

Kadına böyle günlerle akıllara zarar sus payı verilmese !

Doğuran ana , yatağa yar , ocağa aş ....Bir kere de bak be kardeşim karşında duran can be can !

Layığıyla insan olmak vakti gelir ki ne zaman ; o zaman kadında erkekte haddini de yerini de şanını da bilir .

O zaman kutlamaların en büyüğünü yapmalı işte , o zaman ...

Keşke zor şartlarda çalışan kadınlarımızın değeri bilinse! Ama bir günle sınırlı kalmadan! Hiçbir önlem almadan hayatını riske ederek cam silen, tehlikeli yerlerde çalışan onca kadınımız var.

Böyle yerlerde oluşabilecek kazaları önlemek için hazırlanan bir projeye rastladım. Bu şartlarda çalışan kadınlara kullanmaları için gereken ekipmanları üreten Kaya Safety adında bir şirket ekipman ve yüksekte çalışma eğitimi hediye ediyor. Kampanya ile detaylı bilgi henüz yayınlanmamış. Daha fazla bilgiye ulaşırsam burada paylaşırım. Etrafınızda bu koşulları yaşayan kadınlar biliyorsanız yardımımız dokunur diye düşünüyorum. Bilgi alırsam paylaşacağım!

hatunlar her ne olursa olsun dimdik durmaya,gönüller,yürekler hep beraber el ele...tey tey yapalım haydinn........

:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

kadınlar günümüz kutlu olsun
bunun dışında yazacağım hiç bir şeyin bu düzeni değiştirmeyeceğini bildiğim için bu kadarla yetiniyorum.

Kadınlar günümüz kutlu olsun.
Kadınlar namus ve evin kölesi olarak anılmaktan vazgeçildiği gün asıl kadın günü olacaktır ama gene de kutlu olsun :kkk:

keşke 8 martta da diğer günlerde de kadının değeri bilinse,kadın hem iş,hem sosyal yaşamda hakettiği yeri alsa...kadınlar günümüz kutlu olsun :16:

Bıraksam MUTFAKTA biriken bulaşıkları,
Çeksem arkamdan kapıyı,
KADIN başıma gitsem bir meyhaneyi dağıtsam..!
...
FONDA bir masa,
Arkada Sezen'in şarkıları çalsa;
Ben AĞLASAM...
Şişenin dibine dibine vursam..!

MESELA diyorum;
Sokaklardan bütün ERKEKLERİ kovsam,
Bu gecelik evlerinde otursalar..
Korkmadan dolaşsam bütün şehri,
Kimse DOKUNMASA bana,
Bir sandalda sabahlasam...!

Alabildiğince KADIN,
Alabildiğince ÖZGÜR olsam.
Küfür etsem ağız dolusu, utanmasam;
Şehre isyanımı haykırsam.

Kim bilir kaç kere satılmıştır, bu dünyanın ANASI...!
MESELA diyorum;
Bu gecede ben BABASINI satsam..!

:46: :46: :46: :46:

Back