• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dünden beri sinirden çıldırıyorum...

Ya ben de bunu anlamıyorum. Oğlan öz evlat, kız üvey evlat. Bence tam tersi kız evlat öz evlat, erkek evlenince genelde hanım köylü oluyor. Neler okuyoruz şurada..Gelin evlensin de onlara göstersin evine sokmasın, aramasın sormasın da şunlara kapak olsun.

Sırf altın toplayacağız diye kızını baba evinden öylece gönderip 10 ay sonra düğün yapmayı düşünmeleri bir anlayabilsem , aklım erse diğerlerini anlayacağım da neyse.

Bu tutumu bilen bir akraba olsa idim 2 düğüne de gider bir çift acı söz dışında 2 çifte de 1 tl dahi vermezdim. Bu devirde bu zihniyet , yazık gerçekten.

aslında şöyle düşünüyorlar düğün gibi bir nişan yapıldı kıza 1000 kişiye yakın kişi geldi ve baya iyi bir takı toplandı.ikinci bir sefer abisinin hakkı olduğunu düşünüyorlar.
ya düğüne gelecekler bunu hesaplayamıyor mu? takıyı 2 ye bölerler. adet böyledir yani. şimdi ona takıp senin düğüne boş mu gelecekler?

Sırf altın toplayacağız diye kızını baba evinden öylece gönderip 10 ay sonra düğün yapmayı düşünmeleri bir anlayabilsem , aklım erse diğerlerini anlayacağım da neyse.

Bu tutumu bilen bir akraba olsa idim 2 düğüne de gider bir çift acı söz dışında 2 çifte de 1 tl dahi vermezdim. Bu devirde bu zihniyet , yazık gerçekten.
ne kadar ilginçlermiş ya. zamanında çok dağıttık şimdi toplayalım mantığındalar herhalde.yani 10 ay sonra düğün yapılmasının mantığı bir eğlenceden öte ne olabilir Allah aşkına. Arada resmi+imam nikahı olan düğünü mü bekleyecek?

Kız zaten tamam siz Ağustos da yapacaksanız biz mayısta yapalım demiş o zaman yapsınlar arada baya zaman olacak sizin düğününüzü, balayınızı etkilemez bir yol göstermiş yani ha ağabey önce evlenmiş ha kız ne farkeder. Mayıs eylüle göre daha iyidir özellikle güney kesimler ama eylülde nispeten daha çok yağışlar başlar tamam siz mayısta yapın deyin ha kız çözüm bulmasa neyse tamam ben mayısta yaparım demiş ya mayıs sonu yapar haziranda balayına gider sıcak olur ama eylülde olmayabilir sorun da kalmaz neden mayıs da yapacak da o zaman da soğuk olacak bahane diyorsunuz istese diretir bende ağustos da yapıcam der hem tek başına karar almıyor ya onunda eş adayı, eşinin ailesi var demek ki onlara da o zaman uygun.

ben de bundan dolayı rest çektim biz düğün yerini bile tuttuk.kafamda çok ciddi tereddütler oluştu eğer nişanlım bu süreci doğru yürütemezse bitirmeyi düşünüyorum.mutsuz olmak için evlenmiyorum ben.

Daha önümüzdeki sene ağustos ayından bahsediyorsunuz değil mi. Bir sene önceden yer mi tuttunuz ne gerek var oldu olacak gelinliği de alın şimdiden yani siz de çok acelecisiniz olamayacak sanıyorsunuz sanırım. Çok yanlış düşünüyorsunuz kardeşi de o aylarda düğün yapmak istiyor diye boşanılır mı hiç yukarıda da dedim kız tek başına bu kararı almıyordur ayrıca bir de Ramazan faktörü var Ramazan da elbette düğün olmaz ee Ramazan da zaten gelecek seneye ayın 18 haziranına gelecek 18 temmuzda bitecek bayram filan derken olacak temmuz sonu ya mayıs da yapacak ya ağustos da onun da fazla bir seçeneği yok bakacak olursanız.

kim ne derse desin ben üst üste düğünleri anlamıyorum.ortamı germekten başka bir şey değil

aslında şöyle düşünüyorlar düğün gibi bir nişan yapıldı kıza 1000 kişiye yakın kişi geldi ve baya iyi bir takı toplandı.ikinci bir sefer abisinin hakkı olduğunu düşünüyorlar.

Düğünden tek beklenti altın toplamak mı yani ? Mutlu gününüzü sevdiklerinizle beraber kutlamak değil mi temel amaç ?

Bundan sonraki yorumlar geneldir. Kişisel almayın :

Ne koparsak kardır diye düşünen , gözünü para bürümüş insanların düğün yapmasına gerek yok ki. Yazsınlar hesap numaralarını davetiyeye ; bu zihniyeti ödüllendirmek isteyenler göndersin. Düğün bitsin de ne kadar toplandı sayalım diyen veya düğünün ortasında gelin odasına takı saymaya giden insanlar zahmetten kurtulmuş olur , davetliler de boşuna zamanlarını israf etmemiş olur.

ne kadar ilginçlermiş ya. zamanında çok dağıttık şimdi toplayalım mantığındalar herhalde.yani 10 ay sonra düğün yapılmasının mantığı bir eğlenceden öte ne olabilir Allah aşkına. Arada resmi+imam nikahı olan düğünü mü bekleyecek?

Beklemeyecekmiş zaten. Kasımda eşinin yanına gidip 10 ay sonra düğün yapacak. Şaka gibi.

Beklemeyecekmiş zaten. Kasımda eşinin yanına gidip 10 ay sonra düğün yapacak. Şaka gibi.
işte tuhaf olan bu zaten. gidip karı koca olarak yaşayacaklar. 10 ay sonra gelinlik giyip düğün yapacak. işin hiç bir cazibesi yok.

Daha önümüzdeki sene ağustos ayından bahsediyorsunuz değil mi. Bir sene önceden yer mi tuttunuz ne gerek var oldu olacak gelinliği de alın şimdiden yani siz de çok acelecisiniz olamayacak sanıyorsunuz sanırım. Çok yanlış düşünüyorsunuz kardeşi de o aylarda düğün yapmak istiyor diye boşanılır mı hiç yukarıda da dedim kız tek başına bu kararı almıyordur ayrıca bir de Ramazan faktörü var Ramazan da elbette düğün olmaz ee Ramazan da zaten gelecek seneye ayın 18 haziranına gelecek 18 temmuzda bitecek bayram filan derken olacak temmuz sonu ya mayıs da yapacak ya ağustos da onun da fazla bir seçeneği yok bakacak olursanız.

yahu neden olamayacağını düşüneyim ne kadar saçma.belirli bir yoğunluğa gireceğim için okul iş falan gibi yere karar verdik yavaş yavaş ödenir diyede anlaştık bundan doğal ne var.bence siz konuyu çok yanlış anlamışsınız.

işte tuhaf olan bu zaten. gidip karı koca olarak yaşayacaklar. 10 ay sonra gelinlik giyip düğün yapacak. işin hiç bir cazibesi yok.

bu düzeni tercih eden kız ama.ailesi birlikte yaşamalarını istemiyor bir sürü kişi nikah yapıp durumun düzelmesini bekliyor kimse 10 ay beklemekten ölmez.

Bence de çok tuhaf BenIpek , o kız benim görümcem olsa ; ben , görümcem baba evinden kasımda gelinliğiyle çıksın düğünü yapılsın diye ısrar ederdim. Gelecek takıyı hesaplayan ana babaya da durumun ne kadar garip olduğunu anlatmaya çalışır , görümcemin yanında dururdum. Hatta ailemi de arkama alırdım. Ailem benim için istemeyecekleri bir şeyi görümcem içinde istemezdi.

Benim için doğru bu. O yüzden bu konuyu anlayamayacağım ben.

Bence de çok tuhaf BenIpek , o kız benim görümcem olsa ; ben , görümcem baba evinden kasımda gelinliğiyle çıksın düğünü yapılsın diye ısrar ederdim. Gelecek takıyı hesaplayan ana babaya da durumun ne kadar garip olduğunu anlatmaya çalışır , görümcemin yanında dururdum. Hatta ailemi de arkama alırdım. Ailem benim için istemeyecekleri bir şeyi görümcem içinde istemezdi.

nişanlım 1 hafta ertele diye rica ettiği halde car car bağıran kıza ben bunları mı yapıcam ki bundan ailesi son derece rahatsız.ben ailemi böyle bi duruma sokmaz nikahımı 5 ay ertelerdim.o herkesi ezip bağırıp çağırıp iş yaparken ben böyle davranamam kusura bakmayın.

ki arkadaşlar konu kızın 10 ay nikahlı kalması değil benim derdim o taviz vermediği için benden taviz beklemeleri bizi ezmeleri.yazdıklarınız için çok teşekkür ederim ama şuan çok farklı bir şeyi konuşuyorsunuz.kızın 10 ay evli kalması benim yüzümden değil.ben orda söyledim benim için mayıs sorun değil sadece benim planımı bozmayın dedim.buna ailesi müsade etmiyorsa sorun benim değil.aaaa illa mayısta yapsınlar diye nişanlımın ailesiyle mi tartışayım?

Bizde öyle evlendik bi sıkıntı olmadı 2 ağustosta eşimin kardeşi evlendi 2 haftalik balayina gittiler biz 16 ağustosta evlendik balayindan dondukleri gün oldu yani geldiler hemen kuaföre gidip düğüne geldiler hiç bi sıkıntı olmadı

Bizde öyle evlendik bi sıkıntı olmadı 2 ağustosta eşimin kardeşi evlendi 2 haftalik balayina gittiler biz 16 ağustosta evlendik balayindan dondukleri gün oldu yani geldiler hemen kuaföre gidip düğüne geldiler hiç bi sıkıntı olmadı

biz bir hafta rica ettik ertelemesini rahat rahat olsun diye ama kabul etmedi.bizimde bu şekilde olucak büyük ihtimal.ben taviz verip 2 3 gün önceden dönmek istiyorum.artık yetişirsek ne ala yetişemezsek kendi bilir...

2 kardeşin ard arda evlenmesi hem sizin için hemde akrabalar için çok zor olur. . yani size gelen onlara gelemez uzakta olan akrabalar 2 hafta arayla nasıl gelip gidecekler bunu evlenenler değilde kayınpederinizin daha çok düşünmesi lazım bence. .

İkinci bir konu baktınız çok ısrar ediyorlar olsun 2 hafta arayla. . Sizin düğün olurken biz yurtdışında balayında oluruz düğüne katılamayız diyin. . Madem sizin olmanızı istiyorlar ertelesinler 3.haftaya

nişanlım 1 hafta ertele diye rica ettiği halde car car bağıran kıza ben bunları mı yapıcam ki bundan ailesi son derece rahatsız.ben ailemi böyle bi duruma sokmaz nikahımı 5 ay ertelerdim.o herkesi ezip bağırıp çağırıp iş yaparken ben böyle davranamam kusura bakmayın.

10 ay düğününü erteletiyorlar kızın , bu sorun değil mi yani :) Onun da bir eşi var , kararları alırken bağımsız değil. Olaya dışarıdan bakarsanız asıl haksızlığın şu an görümcenize yapıldığını fark edebilirsiniz. Yorumum da aynı olay benim başıma gelse idi ne yapardım ı yazdım zaten :)

ayrıca biz düğün günü alırken tek tek herkese sorduk.mesela üniversitedeki kuzenleri gelemeyecek diye okulların kapanmasını bekledik ramazandan sonraya aldık.yani bana biri böyle bir şey rica etse bağırmak yerine dikkate alırdım.hele de rica eden abimse onu bu şekilde kırmazdım.nişanlım da o kadar güzel teklif etti ki misafir gibi olmak istemem ilgilenmek isterim dedi.bundan sonrasını kendi bilir artık.

Back
X