dün başıma gelenler..

kokulucilek123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2015
642
292
34
kızlar herkese günaydın dün akşam olanları anlatmak istiyorum.. avizenin bir parçası kırılmıstı onu yapıştırırken elime girdi ve acilde aldık soluğu doktor baktı temizlensın dedı.. sağlık memuru elikolu dövmeli uykudan uyanmış bı halde geldı temızlemeye basladı buyuk parça çıktı ama derınde kucuk bır parca vardı hala cıkarmaya calıstı dişlerimi sıktım sabretmeye calıstım bılegımı oyle bır sıkmısımkı elım mosmor olmus..eşimde yanımda tabı aglıyorum ben uyuşturalım dedi görevli doktora soralım hamileyim ben dedım gerek yok bu hamılelegıne bısey yapmaz dedı olmaz soralım doktora dıyorum bı yandan adam elınde nester oyuyo parmagımı... ortapedı doktoru ordaymıs tesaduf dayanamadı gırdı ıcerı baya bı ızledıkten sonra (kı ben doktor sanmamıstım onluk yoktu uzerınde..) yeter dedi daha fazla uğraşma çıkmıyorsa hasta ağrı şokuna girecek dedi gebeyim ben dedım hemen uyuşturulurmu dedım hayır dedı gebelıgın erken donemı ya hep ya hiç kuralı geçerlidir cuma gunu ortapedıye gel kontrol edelım dedı doku camın cevresını sarcakmıs dogumdan sonra aneztesı ıle cıkarabılırız ancak dedı ve daha 8 ay var Allahım nolur cıksın su cam yemek yapamıyorum işlerımı yapamıyorum akşam çektıgım agrıdan tıtrıyordum aklıma geldıkce sinir oluyorum bırde görevlının '' hamılellıgıne bır etkısı olmaz '' dıyığp doktorun kesınlıkle aneztezı yapamam demesı aklıma gelıyor.. yanı bılıp bılmeden bebeğimin hayatını etkılıcek bı hata yapcaktı ben engel olmasam ne kadar sorumsuzlar umurlarında degıl sonra engellı bebekler doguyor.. her turlu ılaca temkınlı yaklasın doktora sormadan en kucuk bı krem bıle surmeyın..

Canım Rabbim yardımcın olsun.. İnşallah kolay bir şekilde atlatırsın.
Benim de başımdan benzer bir olay geçti.
Kadın doğum uzmanı (?) bir doktora gittim 6. haftamda keseyi görmek için. Bu doktor da tecrübeli eski bir doktor dışarıdan bakıldığımda. Dişimle ilgili sıkıntı vardı, dolgu yapılması gerekiyordu. Sordum; herhangi bir sorun olmaz, dolgu yaptır, çektir, morfin vurdur, bebeğe zararı yok demişti.
Sonrasında dişçime sorduğumda kesinlikle ilk 3 ay sana hiçbir şey yapamam. 4. ayından sonra gel demişti.
Sonrasında şimdiki kadın doğum doktoruma sordum. İlk 3 ay kesinlikle hiçbir şey yaptırma, ikinci 3 ay yaptırabilirsin demişti. (4.,5. ve 6. aylarda) son 3 aya da bırakma dedi.
Uzman diye gittiğin doktorlar bile böyleyse kime güveneceğiz bilmiyorum.
Rabbim bizleri ve meleklerimizi korusun, sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah..

aminnn... işte bilmeyen biri olsak sormasak neler olur Allah bilir..

çok geçmiş olsun.

Öncelikle konu sahibine geçmiş olsun diyorum rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah.ben de 13 haftalık hamileyim dişimin dolgusu düştü ve çok ağrı yapıyor.doktoruma sormadım henüz.siz yaptırdınız mı dolgunuzu?anestezi sorun yaratmıyor mu bebek için?

Canım bana kendi kadın doğum doktorum ve dişçim ikinci trimesterda yani 4. 5. ve 6. ayda dişle ilgili her şeyi yaptırabileceğimi söylemişti. Ben 21+0 da dolgu yaptırdım, lokal anestezi herhangi bir sorun yaratmadı. Şuan hem dişim hem bebeğim iyi çok şükür..
Sen yine de kendi doktoruna bir danış, çünkü ağrı ve apse olayı da bebeği kötü etkiliyormuş, doktorum öyle söylemişti. İnşallah bir an önce geçer bu çektiklerin..

çok geçmiş olsun. o ağrı şokunu bilirim. geçen yıl parmağımı çekmeceye sıkıştırdım nerdeyseağrıdan bayılıyordum. acile gittik doktor filme bakıp çıkık dedi, parmağı birkça sefer takmak için çekti ama o nasıl bir acı, acıdan kriz geçirdim. hafta içi ortopedi doktoruna gittim filme baktı, çıkık yok, acil doktoru hem nasıl çıkığı takar dedi.
hamileyken de bel fıtığından dolayı doktora gittim doktor voltaren hap verdi, zararı olmaz dedi .kadın doğum uzmanına sordum o da kesinlikle kullanma, parol al dedi. Bunu Fizik Tedavi Uzmanı çok bozuldu ben de voltareni kullanmadın prospestüsünde bile hamileler için sakıncalıdır yazıyordu.

ben anlamıyorum doktorları yani sözde doktorları saglık gorevlılerını benım annem hemsıre kız kardesım doktor en onem verdıgı seyler anne cocuk saglılıgı gebelık her konusa hassas gercıde yanı yuh dıyesım geldı nasıl bılmezler gebelerde ılac kullanımını..

sorma doktora kadın doğum uzmanı sakıncalı dedi dedim diye bir sinirlendi. o acemi doktormuş demek ki ben okulu birinci bitirdim, iki çocuğum var demişti.

bence şikayet etmelisiniz.. biz bu şekilde tepki verip araştırabiliyoruz yapılanları ama bilmeyenler itiraz edemeyenler bu uygulamalara maruz kalıyorlar.. bir dilekçe doldurup başhekimliğe vermelisiniz.. daha sonra da takibini yapın.. sizin için küçük ama insanlık için büyük bir adım yapmış olursunuz. o doktor bozuntusu da kendine gelir belki biraz..

Çok teşekkür ederim canım.birkaç gün sonra kontrolüm var gittiğimde sorayım da bitsin bu işkence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…