çok güzel bir başlık sorusu, bunu belirteyim önce.
insanın beden orantısı, göğüs kafesinin büyüklüğü, göğüs arası kemiğinin kalınlığı, deri kalınlığı, kas yapısı vb. şeyler hem ameliyat yöntemini (kas altı-üstü, zar altı) hem
protez biçimini (yuvarlak, damla) hem de kullanılacak cc . oranını belirler.
üst tarafı boş bir meme yapısı için mutlaka yuvarlak protez kullanılmalı ki meme üstü boş durmasın. ufuk bilkay bana yuvarlak kullanacağım dediğinde niye dedim, ben damla gibi dursun istiyorum dedim, o da dedi ki, üstlerin boş, damla kullanırsam damla gibi durmaz dedi. haklıydı.
ilk gittiğim doktor sana kesinlikle kas altı olur dedi. (gittiğiniz ilk doktora güvenmeyin hemen) ikinci doktor da kas altı dedi. (ikincisine de hemen güvenmeyin.) ufuk bey ise zar altı yaptı. beni aynaya döndürdüğünde sevinçten kanatlandım zaten. gereği yoksa kasınızı zaten kestirmeyin.
bırakın cc ye doktor karar versin. bütünüyle değil tabii. dedim ki doktoruma, ne olur, kaldırabileceği büyüklükte olsun. hani ilerde sarkma olmaması vs de önemli sonuçta. 295 cc yuvarlak natrelle inspira protez kullanıldı.
veeee şurayı ne olur dikkatle okuyun:
memesizlikten hayatımı erteledim ben. evliliği, çoluk çocuğa karışmayı... bunun üzüntüsü çok fena...

ki bende PCO vardı. polikistik over sendromu. ilaçsız adetim asla düzenli olmazdı. ve ben ameliyattan birkaç gün sonra adet oldum ve o günden bu yana adetim düzenli oluyor. adet yaklaştığında artık bedenim gibi memelerim de dolgunlaşıyor, sütyen sıkıştırıyor memelerimi. inanılmaz güzel bir his. giyinirken memelerimi seyretmeden, onlara bakarken gülümsemeden geçemiyorum kendimden.
şu anda tek isteğim evlilik, çocuk sahibi olmak ve tatlı bebişimi emzirmek. dünyanın en muhteşem duygusu olduğuna adım gibi eminim.
neyse...
tekrarlayacağım şudur ki, doğru doktor, istediğiniz meme büyüklüğü ve ileriki zamanları düşünerek hareket etmek en önemli konulardır. şu kişiye şu kadar takılmış, ben de o büyüklükte istiyorum demek sizi büyük yanılgılara sürükler. inanın bana memesizlik insanın gözünü doyurmuyor. neye benziyor biliyor musunuz? çok açken çok şey sipariş edip, 'aaa ben doyacakmışım şu kadarla zaten'e benziyor durum. zaman zaman, acaba küçük mü dediğim oldu elbette. şimdi ise çok memnunum. 6 sene geçmiş....
kalın sağlıcakla ve mutlulukla....