• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dukan Seyir Evresi - Dukan Cruise Phase

dukanka

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
174
2
296
Ankara
Atak evresini bitirdik, şimdi hedef kilomuza ulaşmak için seyir evresindeyiz.

Atak evresindeki gibi hızlı kilo vermiyoruz artık (Atakta ödemlerimizi de attığımız için çok hızlı kilo vermiştik).

Şimdi sadece yağdan kaybedeceğimiz için hedefimiz haftada 1 kilo.
Hem vücudumuz kendini toparlamaya vakit bulsun, derimiz sarkmasın diye hem de gücümüz enerjimiz yerinde olsun diye.

3 ritm var, size en uygun olanını seçiyorsunuz ama sonuç aynı:

*5 SP + 5 PS : Bu biraz zor ve sıkıcı 5 gün saf protein alıp ardından 5 gün protein ve sebze yiyoruz. Yüksek motivasyon gerektiriyor. Serbest yiyeceklerden sınırsız tüketebiliyoruz
*1 SP + 1 PS : Dukan'ın kendisinin de tavsiye ettiği bir ritm. Daha kolay ve sonuç 5SP+5PS ile aynı. Bir gün saf protein bir gün protein&sebze yiyoruz.
*2 SP + 5 PS : Bu yaşı ilerlemiş olanlara, güçsüz olanlara ya da çok fazla kilo vermek zorunda olmayanlara tavsiye edilen bir ritm. Kilo verme yukarıdaki iki ritme göre daha yavaş oluyor.

(SP: Saf Protein)
(PS: Protein+Sebze)

İngilizce formülüne alışkın olanlar için şöyle:

*5 PP + 5 PV
*1 PP + 1 PV
*2 PP + 5 PV

(PP: Pure Protein)
(PV: Protein&Vegetable)

Serbest sebzeler (sınırsız)

* Enginar
* Kuşkonmaz
* Patlıcan
* Brokoli
* Karnabahar
* Lahana
* Brüksel Lahanası
* Kereviz
* Hindiba
* Kabak
* Salatalık
* Rezene
* Taze fasulye
* Pırasa
* Mantar
* Soğan
* Biber
* Balkabağı
* Turp
* Yeşillikler (marul, maydanoz, dere otu, kuzu kulağı vs.)
* Soya fasulyesi
* Ispanak
* Pazı
* Şalgam
* Domates

KURALLAR:

1. Yulaf kepeği 1,5 kaşıktan 2 kaşığa çıkıyor
2. Günlük 20 dakikalık sporumuz 30 dakikaya çıkıyor
3. Protein&Sebze günlerimizde sebzenin yanında mutlaka ama mutlaka proteinimizi alıyoruz

İYİ SEYİRLER

Son düzenleme:
Yulaf kepeğini nasıl alıyorum:

2 kaşık yulaf kepeği
2 kaşık light yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yağ
az tuz

Yapışmayan bir tavada bir tatlı kaşığı yağı gezdirip fazlasını boşaltıyorum.
Yukarıdakileri bir kasede çırpıp, kızgın tavaya atıyorum.
Hepsini attığımda dağılıyor o yüzden 2 kaşıklık porsiyonlar halinde atıyorum.

Spor yapmıyorum maalesef bu benim hatam :(

Son düzenleme:
Bakın Dukan ne diyor:

Kilo verme ilk evre boyunca mükemmel ilerlerken, sebzelere başlanmasıyla yavaşlar, hatt bir miktar kilo geriye bile alınabilir.
Ama korkmayın, kötü bir inişe geçiyor değilsiniz.Öyleyse neler oluyor?

Atak evresinde yalnızca protein alımıyla sınırlı olan beslenme vücuttaki yağlarla birlikte suyun da atılmasını sağlamıştı. Baskülün ibresinin o kadar hızla inmesinin nedeni buydu.

Ancak sebzelerin proteinlerin yanına eklenmesiyle, vücuttan atılan bu sular yeniden geri alınır. Kilo verme sürecindeki anlaşılmaz durağanlığın nedeni de budur.

Vücutta yağlara bağlı olarak gerçekleşen Doğru Kiloya inmeye yönelik kayıp sürmekte, ancak bu durum sebzelerden gelen su yüzünden KAMUFLE OLMAKTADIR.

Yeniden saf protein günlerine döndüğünüzde, vücudunuzdaki su atılacak ve gerçekte ne kadar kilo vermiş olduğunuzu görebileceksiniz.

... AĞIRLIĞINIZDA BİR SÜRE İNİŞ ÇIKIŞLAR OLMASINI YADIRGAMAYIN. Saf proteinlerle kilo vermenizin ardından SEBZELERİN GERİ GELMESİYLE BU KİLOLARI GERİ ALDIĞINIZI GÖRÜNCE ENDİŞELENMEYİN.

Gebeler ve emziren anneler atak ve seyir yapmadan doğrudan güçlendirme aşamasından başlamalı.

Yalnız üç hususa dikkat etmeliler:

1. Günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketmeli,
  2. tamamen yağsız değil, yarım yağlı süt ve süt ürünleri tüketmeli
  3. Saf protein perşembelerini uygulamamalı

Duraklamadan sonra iki kilo birden gitti.
Demek Dukan haklıymış
Sebze&Protein günlerinde tartı artı bile gösterebilir ama bu kilo veriminin durduğu anlamına gelmiyor
Sadece su topluyoruz
Dolayısıyla proteine geçtiğimizde birden 1-2 kilo eksildiğimizi görüyoruz.

Tartıdaki artılar duraklamalar asla kilo veriminin durduğu anlamına gelmiyor

Back
X