• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dukan diyeti ile ilgili

Loria

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
276
6
68
Arkadaslar aranizda dukan yapmis olan varmi ?

Ben 10 kilo vermek istiyorum ve dukan la yapmayi dusunuyorum, ancak bu konuda cok bilgim yok .. Yapan veya etrafinda yapan birileri anlatabilirmi biraz nedir ne degildir .. Netten arastiriyorum ama oyle gunluk liste olarak bulamadim..
Ve benim bir sorunum var ki; oda hipoglisemi :( yani hem hipoglisemi hastasi olup hem dukan yapabilirmiyim acaba .. Valla bu konuda yardima ihtiyacim var ..

Simdiden tesekkurlerr

ben bugün başladım dukan diyetine. senin hastalığını tam olarak bilmiyorum. ama bu diyette protein ağırlıkta besleniyorsun.

ben bugün başladım dukan diyetine. senin hastalığını tam olarak bilmiyorum. ama bu diyette protein ağırlıkta besleniyorsun.

Hayirli olsun cnm ins istedigin kiloya varirsinn..
benim hastalik kan sekeri dusmesi .. Yani uzun sureli ac kalamamak..
Peki ne yedin sabahtan beri ?

Canim ben 07 agustostan beri dukan diyeti yapiyorum.simdiye kadar 4 kilo verdim kolayca.ama bu diyette tarti cok onemli degil onemli olan mezurayla yapilan ölcüm.cunku gozle gorulen incelme cok cok fazla oluyor bu diyette.
Diyet 4 asamadan olusuyor.ilk evre atak evresi.bu evreyi kac gun yapacagini dukan resmi sitesinden kilo bilgilerini girerek ogrenebilirsin.sana diyetle ilgili takvim cikariyor.
Verecegin kilonun az yada cok olmasina gore 1 ile 10 gun arasi degisiyor atak evresi.bu donemde sadece protein ile besleniyorsun.izin verilen yiyeceklerden istedigin zaman istedigin kadar yiyebilirsin slnlr yok.
Bu liste söyle :Yenmesi Gerekenler:
1)Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç)
2)Sakatat
3) Bütün balıklar
4)Bütün deniz ürünleri(karides vs.)
5)Ördek ve kaz dışı tüm kümes hayvanları
6)Yağsız jambon,hindi ve tavuk dilimleri
7)Yumurta
8)Yağsız süt ve süt ürünleri
9)En az 1.5 litre su (mineralli sular da içilebilir)
Sadece baharatlar,çay.kahve.salatalık turşusu ve
baharat ve tat vermesi amacıyla maydonoz ve limon
serbest.Ayrıca light kola her evrede serbesttir.Şeker
yerine tatlandırıcı kullanılacaktır.(çay kahve vs.için)

Bu liste disinda hicbirsey yenmiyor.

Canim ben 07 agustostan beri dukan diyeti yapiyorum.simdiye kadar 4 kilo verdim kolayca.ama bu diyette tarti cok onemli degil onemli olan mezurayla yapilan ölcüm.cunku gozle gorulen incelme cok cok fazla oluyor bu diyette.
Diyet 4 asamadan olusuyor.ilk evre atak evresi.bu evreyi kac gun yapacagini dukan resmi sitesinden kilo bilgilerini girerek ogrenebilirsin.sana diyetle ilgili takvim cikariyor.
Verecegin kilonun az yada cok olmasina gore 1 ile 10 gun arasi degisiyor atak evresi.bu donemde sadece protein ile besleniyorsun.izin verilen yiyeceklerden istedigin zaman istedigin kadar yiyebilirsin slnlr yok.
Bu liste söyle :Yenmesi Gerekenler:
1)Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç)
2)Sakatat
3) Bütün balıklar
4)Bütün deniz ürünleri(karides vs.)
5)Ördek ve kaz dışı tüm kümes hayvanları
6)Yağsız jambon,hindi ve tavuk dilimleri
7)Yumurta
8)Yağsız süt ve süt ürünleri
9)En az 1.5 litre su (mineralli sular da içilebilir)
Sadece baharatlar,çay.kahve.salatalık turşusu ve
baharat ve tat vermesi amacıyla maydonoz ve limon
serbest.Ayrıca light kola her evrede serbesttir.Şeker
yerine tatlandırıcı kullanılacaktır.(çay kahve vs.için)

Bu liste disinda hicbirsey yenmiyor.

Canim cok sagol bu ayrintilar icin.. Ben demin dukan sitesinden test yaptim 3 gun atak evresi yapmaliymisim kiloma gore ..
Simdi ben bu saydiklarini sinirsiz yiyebilicekmiyim ? Ve zorlandinmi atak evresini yaparken .. ve en onemlisi kan sekerimi etkilermi :s en onemlisi bu benim icin cunku bayiliyorum kan sekeri dusunce :(

Evet bu saydiklarimi slnlrslz tüketebilirsin atak evresinde:)
öncelikle light yagsiz süt yogurt peynir gibi kahvaltiliklar almalisin,sabahlari en az 2 haslanmis yumurta yemelisin.ac kalmak yok.
Rahatsizliklari olan kisilere doktor izniyle baslanmasi gerektigini soyluyorlar.ekmegi birakmak biraz zorlayabilir.ben de tatli konusunda zorlanmistim ama 3 gunden sonra geciyor hepsi.ve surekli protein tuketildigi icin agizda tatsizlik ve kuruluk sürekli susamak gibi seyler oluyor.
Bir de yulaf kepegi günde 1,5 kasik yogurda karistirip yiyebilirsiniz.sindirim sistemini düzenliyor :)
önce gidip doktorunuzla gorusup testlerinizi yaptirip izin verirse baslarsaniz daha iyi olur.

Evet bu saydiklarimi slnlrslz tüketebilirsin atak evresinde:)
öncelikle light yagsiz süt yogurt peynir gibi kahvaltiliklar almalisin,sabahlari en az 2 haslanmis yumurta yemelisin.ac kalmak yok.
Rahatsizliklari olan kisilere doktor izniyle baslanmasi gerektigini soyluyorlar.ekmegi birakmak biraz zorlayabilir.ben de tatli konusunda zorlanmistim ama 3 gunden sonra geciyor hepsi.ve surekli protein tuketildigi icin agizda tatsizlik ve kuruluk sürekli susamak gibi seyler oluyor.
Bir de yulaf kepegi günde 1,5 kasik yogurda karistirip yiyebilirsiniz.sindirim sistemini düzenliyor :)
önce gidip doktorunuzla gorusup testlerinizi yaptirip izin verirse baslarsaniz daha iyi olur.

Sanirim haklisin.. Dr danismadan boyle bisey yapmam riskli olabilir cunku ben evde olamiyorum gun boyu ancak aksama donuyorum eve o ogunleri yemek zor olucak benim ama 3 gundur sikarm kendimi diye dusunuyordum

Bu diyet ilgimi cekiyordu ben de baslamak istiyorum zor mu arkadaslar?

Bana hic zor gelmedi prensescim ama esimle beraber yapiyoruz biz uyum saglayan biri olunca daha kolay geciyor,yoksa evde ayri yemek piserse zor olabilir.7 agustostan beri eve hic ekmek almadik mesela :)
Bide esimi tansiyon acisindan ilk gunler zorladi onu da soyleyeyim.
Loria calisirken zor olabiliyor evet ama oglearaniz varsa yagsiz izgara tavuk light ayran,kofte ayran bu sekilde gecirilebiliyor.

zor oluyormu :) kasımpatı :) seyir evresinde hangi uygulamayı yapıyorsun ben 1+1 yada 2+5 i düşünyorum ama neye göre karar veriliyor bilmiyorum benimde ikinci günüm daha :) tavuk göğsü bulamadım onun yerıne büyük butlar oluyor onu aldım olurmu

zor oluyormu :) kasımpatı :) seyir evresinde hangi uygulamayı yapıyorsun ben 1+1 yada 2+5 i düşünyorum ama neye göre karar veriliyor bilmiyorum benimde ikinci günüm daha :) tavuk göğsü bulamadım onun yerıne büyük butlar oluyor onu aldım olurmu

Ben zorlanmadim ama esim bayag zorlandi :)
O koca bünyesi ekmek yemeyince biraz afalladi tabi :D
Tavugun yagsiz derisiz kanatlari haric her yerini tuketebilirsin canim.biz en cok bacak ve gogus kismini tukettik.
Seyir evresi 1+1 yapiyoruz o kadar ozlemisim ki sebzeleri,saf protein gunlerinden nefret ediyorum artik :D
Kolay gelsin sana da istegin kiloya ulasirsin insallah :)

Bu diyeti ortaya atan adamın doktorluktan atıldığını ve tazminat cezası aldığını bilyorsunuz değil mi?

Yapmayın böyle eziyetler bedeninize.

Bu diyeti ortaya atan adamın doktorluktan atıldığını ve tazminat cezası aldığını bilyorsunuz değil mi?

Yapmayın böyle eziyetler bedeninize.

"Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek
not verilsin..." Dedigi icin kendi ulkesinde lisansi iptal edildi.mesleginin disinda bir duruma mudahale ettigi icin.diyet programiyla bir alakasi yok yani.
Ayrica turkiye de yeni yeni duyulan bir diyet olsa da 1970lerden beri yurtdisinda uygulanan bir diyet.
Hatta bana diyet gibi bile gelmiyor.hic ac kaldigimi hatirlamiyorum.
Protein agirlikli beslenme.bu sporcularin cokca kullandigi bir yontem zaten.
Yine de uyariniz icin tesekkurler.

Ben mayıstan beri uyguluyorum.toplamda 13 kilo verdim ve fıstık gibi oldum:))hatta geçen hafta gelinliğimi giyip resim bile çektirdim.10 sene önceki kiloma döndüm boy164 kilo 52.diyet boyunca çok zorlanmadım.kiloları hızla verince motivasyonum arttı.şindi koruma dönemindeyim.bence devam et,bozma sonuçlarını göreceksin.kolay gelsin

Off buoyle cok kilo verdim diyenleri okuyunca hemennn baslamak istiyorumm :2:

diyetin yanında sporda yaptınız mı yoksa sadece diyetle mi verdiniz kızlar

Spor neredeyse hiç yapmayarak 26 mart - 15 temmuz arası dukan diyeti yaptım. sıfır kaçamaksız.
sonuç muhteşem. 16 kilo verdim. sonra böbreğimde bir rahatsızlık oldu fazla proteinden dolayı.
bunun sebebi de çok az su içmemdi. su içmeye çok dikkat edin, kötü günler geçirdim. böbreklerim tekrar toparlandı ve dukana tekrar başladım. alışmışım bırakamıyorum :1:

Spor neredeyse hiç yapmayarak 26 mart - 15 temmuz arası dukan diyeti yaptım. sıfır kaçamaksız.
sonuç muhteşem. 16 kilo verdim. sonra böbreğimde bir rahatsızlık oldu fazla proteinden dolayı.
bunun sebebi de çok az su içmemdi. su içmeye çok dikkat edin, kötü günler geçirdim. böbreklerim tekrar toparlandı ve dukana tekrar başladım. alışmışım bırakamıyorum :1:

Gun icinde ne yaptin ne yedin biraz yazarmsisin baslamak isteyenlere onerin varmi ? bilmeden bu ise kalkismak istemiyorum acikcasi ondan bu merkli sorularr:44:

Gun icinde ne yaptin ne yedin biraz yazarmsisin baslamak isteyenlere onerin varmi ? bilmeden bu ise kalkismak istemiyorum acikcasi ondan bu merkli sorularr:44:
Anlatayım tatlım ne demek.

Öncelikle Dukan Diet Official Site: Weight Loss Experts - Know How To Lose Weight sitesinden testini yapıp tablonu çıkarıyorsun. Kaç gün atak verdiyse o kadar atak yapıp, ardından seyire geçiyorsun. Seyiri 1+1 ya da 5+5 yapabilirsin, ben beş beş yaptım ama çok yıldım. 1-1 tavsiye ederim.

Atakta sebze yok. günde yarım domates, bir avuç maydonoz gibi sebzeler tüketilebilir.

Atak için örnek bir listemi yazayım;

Sabah:
2 katı yumurta, light peynir, yarım domates, dilediğimce jambon
ya da...
peynirli maydonozlu omlet
ya da...
dukan krep, peynir domates jambon vs

Öğle:
kuşbaşı et, tavada su ile yağsız pişiriyorsun. gayet güzel oluyor.
tavuk aynı şekilde tavada.
dukan lahmacun
dukan hamburger
ne dilersen...

dukandiyetitariflerim

Akşam:
öğlen yemediğin şeylerden biri. mesela lahmacun yapıp yediysen hamburger yersin. tavuk, et ne dilersen.

Seyirde:
kahvaltı aynı şekilde, domatesn yanına salatalık eklenebilir..

diğer öğünler de aynı ama mesela bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile bir taze fasülye pişirip yiyebilirsiniz. tek önemli nokta proteinin bol olması!! yemekte bolca kıyma olmalı. ya da yanında tavuk da yemelisiniz.
hiçbir öğünde proteinden fazla tüketilen besin olmayacak.

dukan ekmeği var, dukan pastası bile var. yulaf kepeği en önemli besinimiz. atakta 1.5 kaşık, seyirde 2 kaşık hakkımız var.
günde 1 kutu light kola hakkınız var.
goji berry (kurt üzümü) diye bir besin var günde 2 kaşık hakkınız var tatlılara ekleyin, çok lezzetli ve aktarlarda bulunuyor.

özel sorularınız olursa yardımcı olurum :3:

Anlatayım tatlım ne demek.

Öncelikle Dukan Diet Official Site: Weight Loss Experts - Know How To Lose Weight sitesinden testini yapıp tablonu çıkarıyorsun. Kaç gün atak verdiyse o kadar atak yapıp, ardından seyire geçiyorsun. Seyiri 1+1 ya da 5+5 yapabilirsin, ben beş beş yaptım ama çok yıldım. 1-1 tavsiye ederim.

Atakta sebze yok. günde yarım domates, bir avuç maydonoz gibi sebzeler tüketilebilir.

Atak için örnek bir listemi yazayım;

Sabah:
2 katı yumurta, light peynir, yarım domates, dilediğimce jambon
ya da...
peynirli maydonozlu omlet
ya da...
dukan krep, peynir domates jambon vs

Öğle:
kuşbaşı et, tavada su ile yağsız pişiriyorsun. gayet güzel oluyor.
tavuk aynı şekilde tavada.
dukan lahmacun
dukan hamburger
ne dilersen...

dukandiyetitariflerim

Akşam:
öğlen yemediğin şeylerden biri. mesela lahmacun yapıp yediysen hamburger yersin. tavuk, et ne dilersen.

Seyirde:
kahvaltı aynı şekilde, domatesn yanına salatalık eklenebilir..

diğer öğünler de aynı ama mesela bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile bir taze fasülye pişirip yiyebilirsiniz. tek önemli nokta proteinin bol olması!! yemekte bolca kıyma olmalı. ya da yanında tavuk da yemelisiniz.
hiçbir öğünde proteinden fazla tüketilen besin olmayacak.

dukan ekmeği var, dukan pastası bile var. yulaf kepeği en önemli besinimiz. atakta 1.5 kaşık, seyirde 2 kaşık hakkımız var.
günde 1 kutu light kola hakkınız var.
goji berry (kurt üzümü) diye bir besin var günde 2 kaşık hakkınız var tatlılara ekleyin, çok lezzetli ve aktarlarda bulunuyor.

özel sorularınız olursa yardımcı olurum :3:

Yulaf kepegi nerden buunabilir? Yurt disindayim burda aktar hic gormedim:50:
Ve evdemisin devamli? Yani evde olmamak isimi zorlastirir diye cekiniyorum dogrusu :31:
Vee eger bikmazsan benden daha cook soru sorabilirimm:17:

Back
X