Dugununu az zaman kala dugunden donen/ vazgecen var mi?

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
44
116
43
Ankara
Arkadaslar, ben evliyim, boyle bir sey yasamadim ama aramizda bu tarz bir sey yasamis ya da yakinlari yasamis olanlar var mi?

Nasil bir seydir dugunden donmek az zaman kala? Cok cesaret isteyen bir sey. Benim bayan mudurum dugune 3 gun kala dugunden donmustu. hersey hazir, yer, davetiyeler, gelinlik. yani hersey. Cok guclu bir kadinmis diyorum simdi cunku 3 gun kala vazgecmek her babayigidin harci degil.

Ben de sozluydum. Sozlum cok yakin bir tanidigimizin ogluydu. ben de dondum sozden ama oyle daha ortada dugun lafi falan yoktu. ama zor oldu gene de. tanidik oldugumuz icin baska ortamlarda gorusmek zorunda kaldik. en zoruma giden de ben ayrildigim ve evlendigim halde esimle onun bir araya geldigi ortamlar. o bekar. esi ile katilsa belki durum degisir ama bekar oldugu icin midir nedir rahatsiz oluyorum/. oyle yakindik ki aileler, mecburen davetiye verdik ve dugunumuze gelip bilezik taktilar. cok zor oldu. keske soz atilip hersey bitseydi bir daha da gormeseydim ailesini. iyi insanlar cunku.

neyse konumuzdan sapmayalim, var mi dugunden donen?

war canım...Benim de aynen senin gibi oldu...Ama şükür 1 kere sokakta görmenin dışında hiç karşılaşmadım

Benimde tanıdığım bi kız var düğününe 6 gün kala ayrıldılar hemde bikaç ay önce
davetiyeleride dağıtılmıştı....

gelin ata atlamış ya nasip demiş der hep annem bana da nişandan itibaren senin gururunu onurunu kıracak bişi olursa ne zaman istesen evlenmekten vazgeçebilirsin ben seni çile çek başkaları ezsin diye doğurmadım derdi ha ben mutlu bir evlilik yaptım ama nişanlıyken kayınvalidemin ezme girişimlerini biraz da bu sayede rahat savuşturdum
eğer çok büyük problemler varsa düğün günü bile dönülebilir ama bunun damat ve gelin arasındaki sorunlardan kaynaklanması şart bence
benim bi yakınımın nikahı ile düğünü arasında iki gün vardı nikah yapıldı düğün başka şehirde olacaktı o ara aileler kavga etti ve düğün bozuldu onlar sonra ailelere de rest çekip bir araya geldiler ama çok zor zamanlar geçirdiler biliyorum her şey insanlar için insanın başına ne geleceği bilinmez ama sırf aileler kavga ettiler diye ayrılsalardı çok yazık olacaktı

Benim bir arkadaşım düğün gecesi evlenmekten vazgeçti...

Sebep ise kayınvalidesininin takı esnasında bütün takılarını alması, hakaret etmesi ve damadın ses çıkarmaması....

Gelinlikle çıktı herkesi herşeyi orada bırakıp....

Zor bir durum allah kimseye yaşatmasın....

geleceği önceden görmüş ve bitirmiş büyük bir cesaretle,
aferin ona bea en iyisini yapmış

allah kimsenin başına vermesin
bizim komşunun kızıda döndü çeyiz serme günü
davetiyeleri falan dağıtmışlardı bir buzdolabı kapağı yüzünden
oldu herşey..

ben size bi olay anlatayımda şaşırın
insanlar insanları hemen nasıl karalıyorlar
benim bir tanııdıgım vardı
kına gecesinde ayrıldı
sebeb ise neymiş kız '' bakire degilmiş''
böyle bişi olabilir mi?
o arada ne ara fırsat buldun da be adam test ettin di mi? kötükedihüso
biz buna hiç iananmamıştık damadın atarfının attıgı iftira diye düşündük
tabii bilemeyiz neden oldugunu da altın yüzünden olduguda söyleniyordu. :uhm:

biz eşimle 21 kala vazgeçtik davetiyeler dağıtılmıştı,herşey hazırdıı
ama ne eşimle ben kavga etmiştik ne altın meselesi nede onu aldın onu verdin meselesi
çeyiz seriilmeden 2 gün önce çok ufak bi laf yüzünden aileler arası tartışma olduu
eşimle ben severek ayrıldıkk,tabi eşim asla bırakmadı peşimii
2 günde 4 kilo verdim üzüntüden 5 yıl evlenmeyi beklemişiz sonraa paat düğün iptal
nasıl bir üzüntü kimse bilemez,ölsem daha iyiydi dedim
zaten kuzenim falan böyle giderse kesin sana bişey olur demişti
uyurken bile ağlıyordumm
hala o günler aklıma geldiğinde ağlarımm
allahım kimseye severken ayrılık yaşatmasın
çok kötüydü çok,o günleri hafızamdan silmek istiyorum senağlama
sonra 1 hafta olmadan geldiler özür dilediler herşey düzeldii hihoyyyt

bizim komşumuzun kızı bir gün önce vazgeçti.
konuda kuaföre sadece gelini götğrmek istediler, oda bi kaç arkadaşını. damatta kabul eymedi ve bitti.
ama başka sorunlarda vardı o zaman kadar yutulmuştu en sonunda patladı kızcağız.
sonra çocuk geldi kapılarda yattı ama nafile geçti bi kere

bende düğüne 10 gün varken ayrıldım arkadaşlar ama hiiiiç pişman olmadım çünkü hasta ruhlu bir adamla evlenmek üzereymişim. şimdi çooook mutluyum. herkese tavsiyem aklınız almadığı biri ile yok düğüne az kalmış yok gelinliğim aldım bilmem ne diyerek kendinize uçuruma sürüklememeniz. :teytey::teytey:

aaa büyük cesaret :1shok:görücü usulumüydü

Ben buna ancak cusss derim. Hem oyle bile olsa daha munasip bir sekilde ayrilirsin de mi? kiz rezil olmus. yazik... damat da adam degilmis.

harbiden iyi cesaret. demistim ya ancak takdir ederim boylesini. cunku he babayigidin harci degil. canim eger cok olze degi;se anlatir misin neden ayrildin bu kadar onemli sey neydi?

altı senelik birlikteğimi düğüne üç ay kala bitirdim elimde kalan aldığım yatak odası ve
birkaç eşyayıda yarı paraya verdim...
bir gram bile pişman olmadığım gibi eşimi tanıdığımda da hayatımda verdiğim en doğru kararmış dedim...

komşumuzun kızı var
ama onun olayı çok kötüydü
düğünden önce değilde düğün sonrası düğün salonunda ayrıldılar
hemde takılar yüzünden aileler birbirine girdiler
daha salon boşalmadan hemde
biz ve ve çoğu kişi şahit olduk kimileri araya girdi barıştırmak için felan
en sonnda damat anne ve babasına dediki tamam hadi gidelim zaten kız (bakire) değildi :1shok:
yani gelini bırakıp gidiyor pis herif :mymeka:
gelin ise meğersem 3 aylık hamileymiş bitek annesi ve eşi biliyor
gelin orda sinir krizine girdi beni bu halimlen birakıp gidemesin karnımda bebek var diye
gelinin babası bunu duyunca fenalaştı ambulans felan çağrıldı adam o gece kalp spazmı geçirdi allah'tan atlatı
öyle olunca tabii kız tarafı hastaneye koştu erkek tarafı-damat dahil- evlerine gittiler
bikaç gün sonra araya birileri girdi ve barıştırdılar heleki gelin hamile oldğunu duyulduktan sonra
ama çok kötü gerçekten babası yıkıldı resmen adamcağızın hali gözümün önüne geldi gene :1no2:

ayy ne kadar kotu bir durum.allah dusmanimiz olsun basina vermesin.:1shok:

bizim kına ve dugun arasında bı hafta vardı ayrı sehılerde oldugumuz ıcın pazar gunu kınam oldu
carsambada pazaar gunu dugunu yapmak uzere ıstanbula dogru yola cıktık
kına gununden zaten kaynanamın bıseyler yapıcagını anlamsıtık
cunku kınada bız gelın almadık oglan verdık dıye soylenıp durdu
ve ben lafın altına kalamıycam ıcın soyle bı cumle kurdum,
sen elın ogularını alırken ıyı ıdı demı bak bense senın oglunu aldım elınden oh olsun benım artık dedım,
cunku onlar kızlarına iç güvey alıyolar,
neyse ıstanbula geldık ceyiz iniyo evimizi allahtan eşim uzak tutmustu, geldıler ceyız ındırılırken
cok kucuk bıseyden dolayı tartısma cıktı,
yok ıste oktay hep sızın dedıgınızı yapıyo vs vs
neyse eşim bizi kalıcagımız yere bıraktı amcamlara
ben dudundum dusundum agla agla canım cıktı
babama dedımkı
ben vazgectım donelım araba tutup ceyizimi alıp gıdelım babam tama yavrum
sen nası ıstersen oyle olsun dedı
annem zaten cok sınırlıydı baba bı tane patlattı
sana zamanında soyledım ıste ben sen dınlemedın bunlar nası aile fılan ıste
neyse eşimi aradık biz donuyoruz dıye
eşim geldı aglıyo benım bı sucum yok ıste
kımse kızınıza bısey yapamaz cok sevıyorum ben fılan
dayısı geldı eşimin o ıkna ettı bızı bı cekılde
ama o gunlerı hatırlarken bıle içim acıyo suan neler yaptılar neler yanı
neyse iyikide donmemişim herkes ettıgı ıle kalıyo cok mutluyum eşimle
kaynanam sımdı heryerde bizim gelın bi titiz titiz ben oyle tıtız kadın gormedım fılan dıyomus cok mutlular dıyomus
amma uzun yazdım ya dolmusum gene -tatlicadiarzu-

Herşey insanlar için ,,asla başıma gelmez dememk lazım hiç bir olay için..........Allah hayırlısını versin.... bir ömür pişman olmaktansa olmasın ,varsın düğünden dönülsün......benim arakdaşımın ablası düğünden dönemediği için neler çektii ahh cesaret edebilseydi elalem ne der diye düşünmektense bunları tyaşamayacaktı...yanii herşeyin hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…