• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüme 1 ay kaldı. Ayrılmak üzereyiz.

Diktorya Secret Diktorya Secret aileler çok uzakta. Biri kayseri biri Bursa. Gidip gelme yok haliyle işler güçler sebebiyle. Olan oldu senetlere imzalar atıldı çoktan zaten. Babası kredi kartımı yollayayım eşyaları taksitlendir al demiş ama bana eşyaları aldıktan sonra söylüyor. Niye kabul etmiyorsun önüne geçiyorsun diyorum. Bizim kesemiz babamla ayrı değil, ha ben almışım ha babam diyor. Eşyaları almadı mehiri babam alsın diyorum. Ben böyle bişey desem babamı kaybederim konuşmaz benle diyor. Nasıl bir kafa yapısı var çözemiyorum ki

Mehiri nişanlınız hemen almak zorunda değil ki imkanı varsa alır yoksa illa alıcak diye de birşey yok bildiğim kadarıyla. Yanlış mı biliyorum?

Hepinizden Allah razı olsun ve mutlu yuvalar nasip eylesin.. minnakhatun01 minnakhatun01 Eşinin ailesinin senin için böyle düşünmesi çok güzel maşallah. Ben hayatım boyunca hep iyi bir insan olmaya çalıştım. Ne bileyim aşırılığım hiç olmadı. Bir sorunum oldumu bunu hep dini anlamda uygun olacak şekilde çözmeye çabaladım. Annem gelinlerinden çok çekti yanındaydım ve hep gördüm. Ben bunu yapmamalıyım, bir annenin gözyaşına sebep olmamalıyım. Eşimin annesi annem, babası yıllardır hasretini duyduğum babam olur dedim. Rabbim buna vekildir.
Bilirim bunlar geçer gider. Birbirimize inancımızı yitirmek istemiyorum. Durumu olmazsa biye gidip kız istesin ki kaynıma. Üstelik daha 2 aydır tanışmışlar. Biz varken bu hareket ne denli doğru ki..
O da onun nasibi canım.Sizin ewlenmenizi bekleyecekler diye bir kaide yok.Bence vesveseye kapilma güzelim.Allaha güven.Benimde kaynim bekar.keske sevdigi karsisina ciksaydi da 1 ay arayla ewlenseydik.Bana yaptıklarınin yarisini yapsalardi.Kalbinin güzel olduguna inaniyorum.Allah babanın mekanini cennet eylesin.Guzel bir yuvan olsun inşallah

Diktorya Secret Diktorya Secret aileler çok uzakta. Biri kayseri biri Bursa. Gidip gelme yok haliyle işler güçler sebebiyle. Olan oldu senetlere imzalar atıldı çoktan zaten. Babası kredi kartımı yollayayım eşyaları taksitlendir al demiş ama bana eşyaları aldıktan sonra söylüyor. Niye kabul etmiyorsun önüne geçiyorsun diyorum. Bizim kesemiz babamla ayrı değil, ha ben almışım ha babam diyor. Eşyaları almadı mehiri babam alsın diyorum. Ben böyle bişey desem babamı kaybederim konuşmaz benle diyor. Nasıl bir kafa yapısı var çözemiyorum ki
Allah allahh esin cok strese girmis bence fazla yuk oldugunu dusunuyor ailesine ama oyle degil bu surecte cocuklarina yardim etmek bi anne babanin gorevidir boyle zamanda yardim etmiyceklerde nezaman edicekler.. stresten nasi davranmasi gerektigini bilmiyo esin sende onu sunu borc al bunu borc al diyerek iyice strese sokma bencee ona guzellikle ailenin yardmini geri cevirme anne baba evlatlarina tabiki yardim edicek diye soyle.. ilerde sizinde cocugunuz olsa evlense siz yardim etmicekmisiniz tabiki ediceksiniz bu anne babanin gorevi bencee imkanlari varsa edicekler tabiki yardim olmaz oyle sey..

Yuvayi kurmak cok zor elbet ama onemli olan herseyin ustesinden beraber gelebilmeniz.. ailen senin mutlu olmani istiyolarsa eger altina onem vermesinler ne taktiklarinin ne onemi varki? Ben dugunumde hic bi altin istemedim.. okadar borc oluyor evlilik surecinde benim ailemde sukadar altin olmazsa kizimizi vermeyiz diye bi istekte de bulunmadilar benim mutlu olmami istediler sadece.. bana gore de mutluluk takilan takilarla da olmaz.. bunlar dunyalik meseleler sen eger mutlu olucagina inaniyosan bu sahisla bu tarz meseleleri dert etmeyin gerekirse ailene soyle bilsin.. suda varki yuva kurana Allah yardim eder.. bunlar oyle cokda buyuk meseleler degil evlilikten vazgecilecek kadar..
ben mehir olarak kedi isteyeceğim dediğimde erkek arkadaşım değerli bir şey olsun dedi. cins kedi istemeye karar verdim :D şaka bir yana yuva kurarken mal mülk dertlerinin ortaya girmesi maddiyatın mutluluk belirleyici olması çok üzücü. Umarım eşyanın değil sizin önemli olduğunuzun farkına varırlar.

ben mehir olarak kedi isteyeceğim dediğimde erkek arkadaşım değerli bir şey olsun dedi. cins kedi istemeye karar verdim :KK70: şaka bir yana yuva kurarken mal mülk dertlerinin ortaya girmesi maddiyatın mutluluk belirleyici olması çok üzücü. Umarım eşyanın değil sizin önemli olduğunuzun farkına varırlar.
:D ben nikah kiyilirken mehir olarak hoca oylesine 100 gr yazmis :KK48: o bile gozumde yokki benim erkegin kadina vermesi gerekiyomus ama eger kadin derseki ben helali hos ettim oyle bi zorunluluguda kalmiyomus bende helali hos ettim Rabbim herkesin evliligini daim etsin sevenleri sevdiklerine kavustursun.. saglik sihhat mutluluk olsun gerisi hiiic onemli degill gercekten :KK68:

Evet çok stresli malesef. Ağır günler geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bana “Beni kaybetmekten hiç korkmuyorsun, seni çok seviyorum ama bunu zedelemek için elinden geleni yapıyorsun kurşun gibi konuşuyorsun” dedi. Durdum kendime baktım Allahım neyi tartışıyorum ben neler konuşuyorum dedim kendime. Annem durumları olmalarına rağmen yapmadıklarını bildikleri için bari onu (mehrimi) yerine getirsinler anne babanın görevi evlendirmek diyor. Teyzem, aile tarafım.. kafam şişti. O gün sorun olmasın diye bugün önüne geçmeye çalışıyorum. Yoksa ben çok gariplik gördüm, simit bile sattım ne bileyim. Kuru ekmeğe de varım. Ama ilesinin önğnde set gibi duruyor zoruma giden bu.

:KK70: ben nikah kiyilirken mehir olarak hoca oylesine 100 gr yazmis :KK48: o bile gozumde yokki benim erkegin kadina vermesi gerekiyomus ama eger kadin derseki ben helali hos ettim oyle bi zorunluluguda kalmiyomus bende helali hos ettim Rabbim herkesin evliligini daim etsin sevenleri sevdiklerine kavustursun.. saglik sihhat mutluluk olsun gerisi hiiic onemli degill gercekten :KK68:

Ben mehir olarak kaç gram istersin dicekler diye çok korkmuştum utanıyordum çünkü bir miktar vermeye. Hoca 10 lira dedi bende sorgulamadan kabul ettim. Nikah kıyıldıktan sonra 10 lira az değil mi kilomla mı çarpılıcak acaba 60 kiloyum az değil mi diye düşündüm utandım soramadım sonra eşim dedi 10 lira az değil mi diye meğerse 10 büyük altın liraymış. :-) Biz mehiri sorgulamadan kıymışız nikahı :KK59:

Evet çok stresli malesef. Ağır günler geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bana “Beni kaybetmekten hiç korkmuyorsun, seni çok seviyorum ama bunu zedelemek için elinden geleni yapıyorsun kurşun gibi konuşuyorsun” dedi. Durdum kendime baktım Allahım neyi tartışıyorum ben neler konuşuyorum dedim kendime. Annem durumları olmalarına rağmen yapmadıklarını bildikleri için bari onu (mehrimi) yerine getirsinler anne babanın görevi evlendirmek diyor. Teyzem, aile tarafım.. kafam şişti. O gün sorun olmasın diye bugün önüne geçmeye çalışıyorum. Yoksa ben çok gariplik gördüm, simit bile sattım ne bileyim. Kuru ekmeğe de varım. Ama ilesinin önğnde set gibi duruyor zoruma giden bu.
İste sende ona bunu soyliceksin benim ailem boyle dusunuyor diyceksin herkes herseyin farkinda senin boyle yapman beni cok uzuyor ben daha nekadar idare edebilirim diyceksin onun senin ailenin dusuncelerini bilmesi lazim onemsiyosa aileni elinden geleni yapar.. ama sen ailenin lafina bakip hareket etmiceksin.. burdada yanlis yaparsin.. esinle bak benim ailem boyle dusunuyo beni aileme karsi mahcup etme senin icin boyle dusunmelerini istemiyorum diceksin. Varsa gecerli bi aciklamasi yapar sana.. sende o gecerli aciklamayi ailene anlatirsin ailende susar.. aslinda ben evlilik surecimde teyzemmis halammis kkmseyi dahil etmedim.. nisanda istemedigim halde set aldilar onuda ben begendim ince zarif bi modeldi halam soyle soyledi herkesin icinde ala ala bunumu almislar daha kalin bisey alamamislarmi..!! Okadar sinirlendim ki bende herkesin icinde dedim ki ben begendim almalarini istememistim bile ama ben begendim bunu.. sen gelinine daha kalinini alirsin bende seni ozaman gorucem demistim.. ilahi adalet tabi rabbim kime ne vermesi gerektigini iyi biliyo oyle bi gelini olduki.. girmiyim fazla derine :)) diyecegim o ki canim kimseyi dahil etme herkfadan ses cikar stres olursun ailenede bence sus de bile bile strese sokmasinlar seni hem hakkin mis diye biseyde yokki evlendikten sonra senin olan esinin, esinin olan da senin zaten :)

Ben mehir olarak kaç gram istersin dicekler diye çok korkmuştum utanıyordum çünkü bir miktar vermeye. Hoca 10 lira dedi bende sorgulamadan kabul ettim. Nikah kıyıldıktan sonra 10 lira az değil mi kilomla mı çarpılıcak acaba 60 kiloyum az değil mi diye düşündüm utandım soramadım sonra eşim dedi 10 lira az değil mi diye meğerse 10 büyük altın liraymış. :-) Biz mehiri sorgulamadan kıymışız nikahı :KK59:
Aay sorma bende 100 grami ilk basta 100 tl anladim sorgulamadim hic 10 grm dan basliyomus zaten mehir kac olsun diyince ben bilmem farketmez dedim hoca 100 olsunmu dedi esim olsun dedi bende 100 tl saniyorum:KK53: sonradan ogrenmistim 100 gr oldugunu cok bu yaaa demistim uzulmustum hatta:oops: bende helali hos ettim:KK48:

:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Hepinizden Allah razı olsun. O kadar değerlisiniz ki derdi dert görüp iştirak ettiniz. Rabbime tevekkül edip konuyu rafa kaldırdım. Olan olur, olmuyorsa da vardır bir hayrı. Lazım olan imanlı, Kuranlı bir yuva, sadık bir eş. Vatana millete, dine diyanete hayırlı iki de evlat.
Çok çok teşekkür ediyorum tekrar cevaplarınız için. Rabbim sizi de derde düşürüp, derman aratmasın. Hayırlı huzurlu geceler :KK15:

Bana da cok buyuk vaadlerde bulunup butun hevesleri kursagimda birakan bir erkek tarafi vardi.. esimin arkasinda durup her seye eyvallah dedim suratimi bile asmadim.. evlendim mutluyum ama asla unutamıyorum. Esinden eminsen yaninda ol..gerisi teferruat

Herkese iyi geceler diliyorum..
Düğünüme bir ay kaldı. Haliyle hazırlıklar yapıldı. Kız tarafı olarak ailem beyaz eşyalarımın tamamını aldı. Normalde kalan eşyaları da eşimin ailesi alması gerekirken eşim aldı. Bende yatak odasını da alalım birlikte ödeyeceğiz madem aileme çok yük olmasın dedim. Ailesine yatak odasını benim aldığımı söylemimizi istedi. Neden dedim? Sorun çıkmasın düğün öncesi diyor. Benim ailem eşyaları onun almasını sorun yapmıyor ama yatak odasını ben almayınca onun ailesi için sorun oluyor. Mehir olarak 150 gr bilezik istemiştik. Nikahımız da kıyıldı bu mehir üzerine. Ama düğüne bir ay kala yapamayacağız diyor eşim. Çok kızdım. Çok üzüldüm. Ailem elinden gelen herşeyi yaptı arkamda bir sürü borç bırakarak gidiyorum. Ama eşim ailesini hesaba katmıyor. Yardım al diyorum. Onların bir sürü borcu oldu zaten diyor. Bizim hali hazırda şuan evlenince ödeyeceğim 50bin borcumuz var zaten. Mehiri konu komşunun akrabanın taktığından yapacaklarmış. Ailem kesinlikle hakkımı vermediklerinde beni evden çıkarmaz. Bana bir akıl verin ne olur
Mehiri ölmeden önce vermesi lazım. Düğünden önce değil.

Düğünüme bir ay kaldı. Haliyle hazırlıklar yapıldı. Kız tarafı olarak ailem beyaz eşyalarımın tamamını aldı. Normalde kalan eşyaları da eşimin ailesi alması gerekirken eşim aldı. Bende yatak odasını da alalım birlikte ödeyeceğiz madem aileme çok yük olmasın dedim. Ailesine yatak odasını benim aldığımı söylemimizi istedi. Neden dedim? Sorun çıkmasın düğün öncesi diyor. Benim ailem eşyaları onun almasını sorun yapmıyor ama yatak odasını ben almayınca onun ailesi için sorun oluyor. Mehir olarak 150 gr bilezik istemiştik. Nikahımız da kıyıldı bu mehir üzerine. Ama düğüne bir ay kala yapamayacağız diyor eşim. Çok kızdım. Çok üzüldüm. Ailem elinden gelen herşeyi yaptı arkamda bir sürü borç bırakarak gidiyorum. Ama eşim ailesini hesaba katmıyor. Yardım al diyorum. Onların bir sürü borcu oldu zaten diyor. Bizim hali hazırda şuan evlenince ödeyeceğim 50bin borcumuz var zaten. Mehiri konu komşunun akrabanın taktığından yapacaklarmış. Ailem kesinlikle hakkımı vermediklerinde beni evden çıkarmaz. Bana bir akıl verin ne olur
Bu tür sıkıntı sorun çoğu ilişkide oluyor. Kadın iki tarafida dengede tutmalı . Aileni yumuşat, bu konuda eşinden destek al.*eşin yaninda degilse asil sıkıntı*1 aylık evliyim bu konulara benzer cok fazla olaylar yaşadık defalarca ayrılmanın eşiğine geldik. Suan hicbir önemi yok...

Arkadaşlar konu açilali neredeyse 1 sene olacak çoktan ya evlenmistir ya ayrilmistir. Bende bildirim gelince yeni konu sandım Allah iyiliginizi versin 😂😂😂😂 nasıl merakla girdim anlatamam. Profiline bakayim bari girmisken en son ne yapmış arkadasimiz 🤔🤔😂😂

Bana da cok buyuk vaadlerde bulunup butun hevesleri kursagimda birakan bir erkek tarafi vardi.. esimin arkasinda durup her seye eyvallah dedim suratimi bile asmadim.. evlendim mutluyum ama asla unutamıyorum. Esinden eminsen yaninda ol..gerisi teferruat
Aynı bende o durumdaydım ne bohça ne bi kolye küpe hiç bişey yapılmadı bir çorap dahi almadılar tek bi bilezik hepsi o çok üzüldüm ağladım ama şükür eşim hep yanımda

Konu eski son durum ne bilmiyorum ama ben de borçsuz evlendiğim halde ilk sene çalışıp eşimin borçlarını ödedik ailesinin takılar dahil yaptığı yardım 5-6 bin tl di. Oluyor böyle şeyler. Bana da kına da aldığı elbisenin fiyatını söyleme vs gibi hep tembih etti yalan değil sinir oluyordum. Çünkü zaten herşeyde makul takıldım. Tek taşım bile olmadı. Düğünde ablam bile gitti kendi yaptırdı saçını. Hoş ablamın öyle bir isteği yoktu zaten ama adet değil midir bu? Epi topu bi tane Ablam var zaten. Sonuç 3.5 senelik evliyim , eşimi seviyorum. Ve eşimde evlendikten sonra bi dediğimi iki etmedi. Evlenene kadar bunları yaşamak yormuştu ama yalan değil. ( Hatta gelin almaya gelmediler nikahın saati erkenmiş vs diye yol üstü olmasına rağmen, ne davul ne zurna kimsesiz gibi çıktım evden)

Altındı takısıydı eşyaydı bunları yapıp yapmamaları önemli değil ama söz veripte dönmeleri konu komşuya yapmadıkları şeyleri yapmış gibi gösterirlerse eğer ciddi sorun var bence.

Back